- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Mobilaréna teszt: Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések, továbbá szakmai topikban tilos hirdetni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanki
addikt
válasz
szendo777 #6855 üzenetére
Ez a firmware finder (android app)?
Nekem csak a B131-et jelzi, illetve a B101-et, ami pedig rajta van az a B120.
Neked melyik van most fent? -
bazsika89
tag
válasz
szendo777 #6770 üzenetére
Ahogy nekem sikerült:
Ugye az eleje megvan: xda. Charles-t felrakod. Telefonon átütöd az IP-címedet a PC címére. Így már a PC-n keresztül kommunikál a telefonod.
A Charles-ban megnézed a kommunikációt és az XDA fórumon lévő sort ( "sp_ard_common" )megnyitod.
Ide tenni kell egy breakpointot, hogy megálljon a folyamat. Az sp_ard_common egy kérés a hua szerver felé. Mikor feldobja az új ablakot ( charles ) akkor akkor Execute majd Edit responde, alul JSONText és ide bemásolod ezt:
{
"status": "0",
"autoPollingCycle": "1",
"components": [{
"name": "FRD-L09C432B320",
"version": "FRD-L09C432B320",
"versionID": "67426",
"description": "FRD-L09C432B320 (2016/11/24)",
"createTime": "2016-11-24T01:57:51+0000",
"url": "http://honor.cvk.gr/v67426/"
}]
}Majd gyorsan megint Execute gomb.
Ezzel az egésszel tulajdonképpen manuálisan megadod a kérésre érkező választ és a telefon meg is fogja találni az új SW-t. A válasz megadására nincs sok idő, mert timeout-al elszáll, ha nem érkezik meg a kért információ.
Tegnap megcsináltam, ami eddig negatívum az az aksi fogyasztás és a hozzá tartozó becsült hátralévő idő nem az igazi. Más negatívumot nem érzékeltem eddig.
( Ahogy nézem P9-re már megjött OTA-n itthon is, érdemes megvárni és akkor nem kell mókolni.)
-
Musaka
senior tag
válasz
szendo777 #6758 üzenetére
Nekem volt a telefonomon.
Nem estem tőle azért hasra. És az akku idő is rosszabb volt B316 tal. Volt benne ami jó volt de volt ami hiányzott a B120 ból.
pozítivum
-drawer
-kiválasztható melyik APP( Viber, Massenger) mennyi infót jelenítsen meg lezárt képernyőn
-időzíthető szem kímélő mód ( S7 Nogaton is faint volt ) annyira jó hogy észre se veszed csak azt hogy csak este kellemesebb nézni a telót.
-két ujjas koppintás és húzással oszthatod a képernyőt(soha nem használta)
negatívum
-nem tudtam SIM kártyáknál kiválasztani melyik melyik legyen a 4G slot (SIM 1 az)
-gyengébb aksi
-hátsó gombra nem lehetett aktiválni pl a dupla katt esetén a lámpa bekapcsotLehet ezek a hibák nem lesznek a véglegesen. De nekem az aksi és a mobil adat választás fontosabb volt mint a plusz featurek.
Minden esetre a véglegest majd kipróbálom. Ha az aksi merülést nem oldják meg és SIM választás nem lesz olyan mint B120 akkor marad az MM.
-
fnandor
csendes tag
válasz
szendo777 #6619 üzenetére
Nekem sikerült felfrissíteni Android 7.0-ra a készüléket, nem nagyon értek a proxyzáshoz, de az XDA-n viszonylag jól leírták. Szükséges hozzá a Charles app, meg azért némi angoltudás.
Nem kell letölteni külön semmilyen frissítést, a végén magától le fogja tölteni a szerverről.
Nagy vonalakban az a lényeg (remélem nem mondok hülyeséget), hogy mikor rányomunk a frissítés gombra a telón, megy egy kérés a Huawei szerverei felé, ezt kérést a Charles blokkolja és tudja módosítani.
Utána a Charles programban át lehet írni ezt a kérést és tulajdonképpen azt a frissítést töltöd le amelyiket szeretnéd. Az adatok is megmaradnakhttps://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=69885525&postcount=11
Egyébként az Emui 5.0 nekem nagyon tetszik, bugot még nem tapasztaltam.
-
mm89
őstag
válasz
szendo777 #6017 üzenetére
Az a fura, hogy semmilyen tablet, telefon nem megy mtp módban.. Az asszony gépén is win 10 van, az megy. Bár az övé 8 ról frissült, enyém meg tiszta telepítés. Előtte nálam is jó volt.
Hisuite ot megpróbálom majd. Az van felrakva amit a telefon csatlakoztatásakor erőltet, hogy rakd fel. Nem tudom mi a neve. -
malnabokor
senior tag
válasz
szendo777 #4118 üzenetére
Tehát akkor a telefon tartalmának megjelenítése tévén tisztázása
DLNA: "lehetővé teszi, hogy a különböző elektronikai eszközök egymáshoz csatlakozhassanak és tartalmat cseréljenek egymás közt." Tehát a gyakorlatban úgy néz ki kb. hogy a lejátszó (legyen az a TV, vagy számítógép, médiabox, stb) látja a telefonodon tárolt képeket, videókat ( ha megosztottad) és le is tudja őket játszani, vagy optimális esetben a telefonról ki tudsz küldeni egy-egy képet/videó fájlt a tévére (de sohasem a képernyő tükrözése). A DLNA-t ha minden igaz, egy Google Play-es appal is meg lehet oldani szerintem, én iPad-en használok ilyet, ami hivatalosan szintén nem támogatja a DLNA-t. Feltétele, hogy egy hálózaton legyen a két eszköz.Miracast/WiDi: A Miracast a Wi-Fi Alliance megoldása, a WiDi az Intel megoldása a képernyő megosztására másik eszközre (jelen esetben a tv). Android 4.2 és Win 8.1 felett támogatottak (ha a hardver is az) a Honor 8 esetében mindkét feltétel teljesül. A Miracast főleg a WiDi-re épül, és nem szükséges otthoni hálózat megléte, a két eszköz saját külön hálózatot hoz létre. A tv-gyártóknál így nevezik a Miracastot: LG "SmartShare" Samsung "AllShare Cast" Sony "Screen mirroring" Panasonic "Display mirroring". Tehát elméletben úgy működne a dolog, hogy megnyitod mindkét eszközön, és beállítod őket, utána már látják egymást, viszont a gyakorlatban elég sok panasz van rá, hogy két Miracast eszköz nem látja egymást mert "csak". Sajnos ez a béna ipari szabvány sara, nem sok mindent lehet tenni, max annyit, hogy ha van kompatibilitási lista, akkor átnézni, hogy mi mivel működik, amúgy meg kicsit zsákbamacska. A szabvány maga 2013-ban lett véglegesítve, szóval kb az akkoriak, vagy az előtti készülékeknél nagyobb az eltérési lehetőség.
Megoldás lehet egy egyszerű olcsó Miracast vevő, amelyek kb 5000ft körül vannak. -
Nick no.1
aktív tag
válasz
szendo777 #3657 üzenetére
Nekem felkínálta mind két lehetőséget,a kp-s megoldást választottam.
[/Még most is felkínálja] , most már kedvezmény nélkül...
-
-
törölt tag
válasz
szendo777 #3032 üzenetére
Már volt róla szó, lassan mindenhova bekúszik a Honor.
A blogomban lévő összefoglalóban már bent van, csak a fejlécben még nem lett lefrissítve.
Szerk.:
Rövidesen a fejlécben lévő összefoglaló is frissítve lesz. Bővebb hivatalos partneri listával és az extra garanciával együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest