- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Magisk
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Ezt már párszor leírtad. A telo ilyen. Ha még 20-szor beírod ugyanezt, fog rajta szted a gyártó változtatni? Sztem fáradj át egy másik topikba, ahol nincs ilyen gond az adott termékkel. Kicsit unalmas már ugyanazt olvasgatni.
Ezek szerint rajtad kívül mindenki kukifotózásra használja a teloját?Vagy csak én? Érdekes elmélet... De hogy ezt miből szűrted le.
-
törölt tag
Látod ez a baj (nálam is), hogy már áprilisban azon agyalunk, hogy de mivan, ha ami jön szeptemberben jobb lesz. A legtöbb ember azt mondja, hogy igen, jó ez az új teló, de az enyém is teljesen rendben van, minek cseréljem? Mi meg azt mondjuk, hogy basszus ez mennyivel jobb már, mint ami most van...
Ezért nem marad nálam 1 teló hosszabb ideig.
-
törölt tag
Túl sok telefon van a piacon, ami érdekel. Szeretnék megállni egynél legalább 2 évre. Az már nagy szó lenne. Legutóbb az iPhone 4Snél éreztem ezt, mint most az X-nél, hogy tudnám 'szeretni' hosszabb távon is, nem unnám meg..
valószínűleg ő lesz egyébként, mert amúgy is az iOS felé húz a szívem, de azért még agyalok kicsit mi legyenSzerk. Off
-
Tengri
senior tag
Idézem magamat: (#341) Korbel78
"De, mint korábban is mondtam, hogy csupán egy forrásra hagyatkozva véleményt alkotni, főleg úgy, hogy az adott képek "készítéséről" semmit nem tudok nagy botorság lenne. Ezért is szoktam sok, különböző tesztet megnézni (nem csak videót) és az után véleményt alkotni."P20 pro-ról, képes, videós, rawos...(feltüntetett beállítási értékekkel)
p20 pro kamera tesztSzerintem a képei nem rosszak és helytálló a kritika is ami a cikkben van.
-
Tengri
senior tag
Idézem magamat: (#341) Korbel78
"De, mint korábban is mondtam, hogy csupán egy forrásra hagyatkozva véleményt alkotni, főleg úgy, hogy az adott képek "készítéséről" semmit nem tudok nagy botorság lenne. Ezért is szoktam sok, különböző tesztet megnézni (nem csak videót) és az után véleményt alkotni.""Eloszor eloadod azt a dumat hogy ki tudja milyen beallitasokkal keszultek a kepek" Hoztam példát arra, hogy miért jó tudni, hogy milyen beállítások mellett készültek a képek.
"majd pedig en higyjem el hogy az altalad linkelt videoban korrekt az osszehasonlitas ugy hogy en nem ellenorizhetem..." Mint írtam, nem kell elhinni. Forráskritikát kell alkalmazni, illetve más forrásokkal össze kell hasonlítani.
A vége a kedvencem.
"Szerintem zarjuk le ezt. Majd ha tudod mit kell nezni lesz ertelme errol tarsalogni."
Abban mindenképpen igazad van, hogy jó lenne, ha mindenki annyira értene a fényképezéshez, mint te, mert akkor nem kellene az embereknek olyan videókat, cikkeket nézniük amiben elmagyarázzák a készülékek előnyeit, illetve a hátrányait egy adott kérdésben, mint például a kamera teszt. Véleményem szerint ezek a mobil készülékek nem profi fotózáshoz valók, és a felhasználók jelentős része nem is ért a profi fotózáshoz. Bár szeretne minnél jobb képeket/videókat készíteni a mobiljával. Ezeknek az embereknek készülnek a különböző összehasonlító videók/tesztek. És ha a különböző tesztelők nagyjából ugyan azt írják/mondják az adott készülékről akkor már össze is állhat bennük a teljes kép, hogy számukra megfelelő, vagy sem az adott termék. -
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
(#337) Korbel78
"...vannak olyan videók, illetve tesztek ahol feltüntetik a kép készítés módját (akár részletes beállításokkal)."
Ha figyelmesen elolvastad volna azt amit írtam, illetve megnézted volna a képet, akkor nem írtad volna azt amit írtál.
Először is ezek a kamera teszt videók azért (is) készülnek, hogy bemutassák az adott készülék előnyeit, illetve hátrányait konkurens termékekkel szemben. Elvégzik azt a munkát egy ilyen összefoglaló teszt készítésekor, amit a leendő vásárlónak nem a saját bőrén kell majd megtapasztalnia. Persze a videóból az eredeti képet nem tudom letölteni és emiatt részletesebben megvizsgálni, de el kell fogadni azt is, hogy a leendő vásárlók igen nagy százaléka nem profi fotós és megbízik a tesztelők véleményében (ami lehet irányított is mint korábban írtam).
Az általam linkelt videó készítője feltünteti, hogy hogyan készítette a képet. Továbbá a (#337) Korbel78 hozzászólásomban feltüntetett képen (300%-os nagyításnál mutatja a különbséget) próbáltam azt is megmutatni, hogy nem csak érintőlegesen foglalkozik a témával.
De, mint korábban is mondtam, hogy csupán egy forrásra hagyatkozva véleményt alkotni, főleg úgy, hogy az adott képek "készítéséről" semmit nem tudok nagy botorság lenne. Ezért is szoktam sok, különböző tesztet megnézni (nem csak videót) és az után véleményt alkotni. -
Tengri
senior tag
-
Tengri
senior tag
Nem véletlenül a (#201) Ti^Em hozzászólás link/képeiről beszélsz?
Ha figyelmesen végigolvastad azt a kommentet amire reagáltál akkor nem értem a hozzászólásod...Ugyanis
(#319) Korbel78 hozzászólásban abból a 4 készülék által készített képekből linkeltem 1 adott témát.
"De felsleges ragozni, olyanrol beszelsz amit meg sem neztel". Ezek után ez a mondat nem rám hanem rád igaz.
"nincs ezzel gond,csak valami alapjan mondok velemenyt te pedig videot linkelsz kepekrol" (#319) Korbel78 hozzászólásomban milyen videót linkeltem?
"eleg vicces ha tudod mit kell nezni a kepeken..." Még mindig nem tudom, hogy az adott készüléken milyen beállításokkal készültek a képek. Tudod apósomnak Nikon Coolpix P900 Digitális fényképezőgépe van és lehet vele úgy is képet készíteni, hogy egy Sony DSC-H300 Digitális fényképezőgép tűnjön jobb gépnek. -
Tengri
senior tag
Egyetlen egy teszter véleménye számomra nem mérvadó, bárki legyen is az. Általában egy adott készüléket több ember "szemszögéből" tekintem meg. Nem egyszer futottam már bele olyanba, ahol a szponzor terméke volt a végső győztes összehasonlító tesztnél.
De nem tetted meg igy pedig ennek sok ertelme nincs.
Megtettem, hiszen addig érdemben nem válaszoltam volna. Íme az egyik összehasonlítása:
p20p vs all
Mint mondtam számomra azért nem mérvadó, mert nem tudom a képek készítésének a "körülményeit". -
Tengri
senior tag
Legalább annyira profi, mint olyan képek belinkelése ahol nincs megadva, hogy melyik képet milyen beállításokkal készítette a "művész".
Továbbá az sem elhanyagolható ilyenkor, hogy "kinek" a "megbízásából" történt az összehasonlító képek elkészítése. Ez igaz az általam linkelt videókra is.
Az én életemben is többször fordult már elő olyan felkérés egy statisztikai felmérés elvégzésére, ahol meg volt adva a kívánt "vezér szempont" és a várt eredmény egyaránt. -
Tengri
senior tag
Elvérzik?
Sok telefon szeretne így elvérezni...
kamera teszt 1
kamera teszt 2 -
somogyib
őstag
-
-
Tengri
senior tag
Az iPhone X jó vétel volt mikor azzal az árcímkével kijött a piacra? (nem kell rá válaszolni, mert költői kérdés volt). Minden gyártónak megvan a "még egy bőrt lehúzunk a kedves vásárlóról" stiklije (Az LG is még egy ráncot felvarrt a V30-on és újra piacra dobta. Véleményem szerint nem is lett rossz az a telefon, pedig a flagship még csak most fog kijönni). Az hogy jó vétel vagy sem azt döntse el a kedves vásárló, hiszen az X is fogyott rendesen az ára ellenére.
-
MMMMMM
tag
igen ezt vagom, de itt epp arrol van szo h a 40 megapixelt lekicsinyitjuk 10 megapixelre (legalabbis ezt ertettem a cikkbol). Valszeg a szoftver is besegit de a neten mar vannak teszt fotok amik igeretesek, az egyiket feljebb belinkeltem. En azt mondom, varjuk meg a mobilarena tesztjet.
-
siege5
aktív tag
Mint annak idején a trabant, wartburg, lada hármas a magyar autózást, mégis továbblépett a társadalom
Az iphonnak manapság a neve és az ára az ami a régi, sok volt a baki, és igazából már nincs előrébb sem a telefonjaival, ráadásul pont az iphone adja ki újra és újra készülékeit újracsomagolva, lásd s szériák vagy i7 és i8, és viszik a fentebbiek miatt.
Azt meg még mindig elfelejted, hogy nem mindenkit lehet ezzel lehúzni, van aki nem dől be a különböző benchmarkok ezen a szinten lényegtelen pontjainak, és nem adnak egy plusz másik teló árával többet, ha tökéletesen megfelelő és erős telót adnak ki, jóval kevesebb kompromisszummal (így, hogy melyik a jobb erősen relatív).Ui.: Egyébként Herrelose ezen mondatával kb egyet tudok érteni, (p20 helyett is)
"Vegyenek Mate 10 pro-t.
Az egy jó ár/érték arányú cucc jelenleg." -
-
-
S9+, Mate 10 Pro
Én pláne érezném azt a -500 mAh hátrányt az S9+ esetében, mert nagyon sokat böngészek a telefonnal, abban meg jócskán elmarad, meg készenlétben sem tud annyit.
A P20 Pro esetén mondjuk biztos jobban beleharap majd az akkumulátorba a több kamera, de azt nem szokták külön tesztelni. -
Szerintem jó lesz még évekig a mostani X. Nekem is az van. Gyors,megbízható,jó a fényképező,jó az akkuidő,minőségi cucc,stb...
P20 áron meg tudod venni itt az aprón is,ráadásul fényévekkel jobb a X,mint a Huawei.
Nem is említem egy lapon őket.
A X a mobilok csúcsa,a P20 hozzá képest egy alsó kategóriás valami. -
-
-
-
<Lacy85>
addikt
Ja, hát nyilván mindenki osmo-val rohangál.
De a legtöbb flagship telóval valahogy mégis tök jó videókat lehet készíteni kézből is.(#165) tuki2200:
Összességében néztem a kettőt. Hátlapival tényleg lehet egész jó képeket lőni (feltéve, ha a Mpixel-ek felét sem használod ki. Csak akkor parasztvakításon kívül mire jó a 40?), viszont szelfi kamerában is jóval gyengébb (persze oda is kellett 24Mpixel, mert nagyot kell mondani), videóban meg... egyenesen katasztrófa.
És akkor ezek után hagyatkozzon az ember egy DxOMark pontszámra... aha...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Eredeti játékok OFF topik
- MIUI / HyperOS topik
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Trollok komolyan
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest