Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is annyira az OIS, inkább a szoftveres rásegítésen kellett javítani a korábbi típusokon is, de a céleszközök ezen pluszban segítenek.
Bazsi81: Van, már az elődben is volt.
Herreløse: Érdekes teszt, de talán nem véletlen, hogy amikor fogást vált, akkor lesz rosszabb a hang, ráfoghatott az egyik mikrofonra.
-
Videózásban nem bajnok - ez a Huawei keresztje valamiért, úgy tűnik, hogy a P20-ak sem a legjobbak ebben, nem mondom persze, hogy nagyon rosszak, de lehetnének jobbak is, szoftveresen csak csiszolnak majd rajtuk valamennyit -, a fényképek viszont jók gyenge fényviszonyok mellett is, pláne az újabb firmware verziókkal.
-
válasz
#04441088 #531 üzenetére
Ez sok más gyártónál is így van, illetve volt már rá példa bőven, legyen szó a Samsungról, Apple-ről vagy szinte bármelyik másikról (hány frissítés kellett az S7 és S7 Edge kamerájához, hogy egy egyenes vonal valóban annyira egyenes legyen, amennyire kell, vagy az iPhone-ok esetén még annyit sem kell visszamenni az időben, a közelmúltban sok szoftveres hiba volt, amiket nem győztek javítani, hívás eldobálásos, iMessage, hangerő, akkumulátor százalékos kijelzés hibája és még lehetne sorolni, nem beszélve arról, hogy az Apple esetén hányszor jelentett komoly problémát az óraállítás. Rosszabb esetben a hardveres hibák, iPhone 6s akkumulátoros gond, vagy milyen sok Galaxy S8 és S8+ tulajt érint a kamera problémája, hogy fókuszt veszít és kocogtatni kell, hogy beálljon.).
Vagy amikor valóban a szolgáltatónál van gond, még ha az csak néhány készüléket is érint(ett), mint a Mate 10 Pro és a Mi Mix 2 Telenor 4G hiba, valamint korábban, amikor egy meghatározott iPhone típus nem működött megfelelően szintén csak a Telenor hálózatán, illetve a 4G bevezetésekor az iPhone 5 és még néhány készülék hívás fogadásával kapcsolatos problémája...stb.
Ez van, biztos lesz is még ilyen, mert a technika és a technológia ilyen, pláne a mai rohanó világban, ahol a gyártóknak és a szolgáltatóknak nincs már annyi ideje tesztelni bevezetés és kiadás előtt az újításokat, fejlesztéseket, hanem a felhasználók a végtesztelők, aztán a gyártók és szolgáltatók úgy javítgatják a hibákat, pedig ennek nem így kellene történnie.
Ott tartunk, hogy ha nem hardveres problémáról van szó, hanem csak szoftveresről, akkor kénytelen-kelletlen bevállalja az emberek nagy része a telefonok kiadásakor megjelenő problémákat, mert a szoftvereseket javítják előbb vagy utóbb.
A P20 és a P20 Pro esetén is merem mondani, hogy a kamera hardveresen jó, szoftveresen meg ami hibák vannak, rendbe fogják tenni néhány hónap alatt. -
válasz
<Lacy85> #257 üzenetére
A sima napi használat mindenkinél más és más, köszönhetően az eltérő használati szokásoknak, beállításoknak, használt alkalmazásoknak és környezeti tényezőknek.
A Note 8 kontra Mate 10 Pro kapcsán kérdezd meg talán azokat, akik egyikről váltottak a másikra és azonos módon és feltételek mellett használják, illetve használták - mind a két topikban van ilyen -, egyértelmű lesz a dolog a Mate 10 Pro javára.
A Mate 10 Pro-val először egy rossz eredményű YouTube akkumulátoros teszt született, de aki követi a dolgokat, az tudja, hogy oprendszeres (Google folyamat) probléma miatt volt, amit napokon belül javítottak, azóta verhetetlen.A Mate 10 Pro tapasztalat, vagy mondjuk a későbbi GSM Arena teszt (akiket a kezdetektől követek és rendre beigazolódnak nálam a gyakorlatban az általuk leírtak) alapján látatlanban is megvenném például a P20 Pro-t, mint nagyon jó akkumulátoros üzemidejű telefont.
Herreløse: Cáfold, de akkor szólj az Apple-nek is, mert az ő specifikációs leírásukban is úgy szerepel, hogy a 8 Plus jobb akkumulátoros üzemidőben, mint a X.
Fenébe már ez a sok OFF, végleg befejeztem, nem ér annyit az egész. -
válasz
<Lacy85> #252 üzenetére
Nekem ez az eredmény nem sokat mond, én is tudok csinálni akár jobbat is az enyémmel, leírod a készüléked pontos típusát és megnézem olyan tesztelős oldalon, ahol tudom, hogy azonos feltételek mellett tesztelve összehasonlíthatom más készülékekkel.
Hiába nézem a Samsung aktuális és előző szériás csúcstelefonokat, egyik sem tud jobbat a Mate 10 Pro-nál, ilyentén pedig, vélhetően a most megjelenő P20 Pro-nál sem. -
válasz
TheBikerider #198 üzenetére
Nem tudom rosszul, de olvasgass akár az iPhone témában, megtalálod a kapcsolódó hozzászólásaimat, én már akkor foglalkoztam ezzel a jótállással és szavatossággal, amikor az APR-ek még nem akarták a hazai (kedvezőbb) jogi szabályozás szerint kezelni a dolgokat, részben nekem is köszönhető, hogy változtattak rajta.
iPhone esetén olyan nincs, hogy 1 + 1 év jótállás, 1 év (kötelező) jótállás van és 2 év szavatosság, utóbbinak első éve átfedésben a jótállással.
Az Apple csak egy év gyártói jótállást ad, szinte minden más gyártó pedig két évet.
A szavatosság két év - minden más termékre is, amikre a kapcsolódó jogszabály vonatkozik -, de az a vásárló számára kedvezőtlenebb, mint a jótállás, ezért az Apple termék esetén az egy év gyártói jótállás letelte után már csak a vásárló/fogyasztó számára kedvezőtlenebb szavatosság adott, amíg a többi gyártónál a az egy év kötelező jótállás után a kiegészítő jótállás fut tovább, ami kedvezőbb a fogyasztó számára, mint a jótállás. (Jótállás esetén a teljes intervallum alatt a gyártón/szervizen a bizonyítási teher, ha két vagy három év jótállás van valamire, akkor az végig adott, szavatosság esetén 6 hónap után viszont a fogyasztón, amely hat hónap az egy év jótálláson belül le is ketyeg, szóval az iPhone esetén az egy év jótállás leteltével a fogyasztón a bizonyítási teher az egy év szavatosság alatt, szemben a többi gyártó 2 vagy 3 éves jótállásával.)
Ajánlgattad korábban az aprót iPhone vételre, ott sokan számla nélkül adják, úgy nincs szavatosság, csak az egy év gyártói jótállás, ráadásul a külföldről származó készülék esetén a jótállás sem indul újra kicseréléskor, hanem a meglévő ketyeg tovább, vagy kap 3 hónapot, ha attól kevesebb van hátra.A Huawei alapban adja a P20 szériára is a két év gyártói jótállást, a P20 és P20 Pro benne lesz a háztól - házig szolgáltatásban, illetve megkapja a 3 hónapos garanciát, amikor a kijelző törése esetén díjmentesen javítja, hiába felhasználói hiba miatt történt, más gyártók a sokkal drágább csúcskészülékeiknél sem biztosítják utóbbit, ennyit az árazásról és az ár-érték arányról.
Mivel ez Huawei telefonok topikja, el is engedem az Apple témát, nem ide való az.
-
S9+, Mate 10 Pro
Én pláne érezném azt a -500 mAh hátrányt az S9+ esetében, mert nagyon sokat böngészek a telefonnal, abban meg jócskán elmarad, meg készenlétben sem tud annyit.
A P20 Pro esetén mondjuk biztos jobban beleharap majd az akkumulátorba a több kamera, de azt nem szokták külön tesztelni. -
válasz
TheBikerider #177 üzenetére
Elég sok iPhone-om volt, szerettem azokat - ezért biztos lesz is még -, mióta van Plus verzió, azóta azok (előtte 5s, 4s), de még az iPhone 8 Plus akkumulátoros üzemideje is elmarad például a Mate 10 Pro-é mellett, az iPhone X meg annyit sem tud adott tekintetben, mint a 8 Plus, ezért nézőpont kérdése az a jó akkumulátoros üzemidő, mert a P20 Pro a Mate 10 Pro szintjén lesz.
Más kérdés, hogy nekem az iPhone X más miatt nem jött be, inkább a 8 Plus, de ez már az én egyéni preferációm.
Az viszont nem, hogy utolsó két mondatod elég távol áll a valóságtól, az Iphone X inkább csak árazásban a mobilok csúcsa, sok más tekintetben nem lépi túl olyan szinten a csúcskategóriás társait, valamiben még el is marad, nem beszélve arról, hogy horribilis áron az Apple csak egy év gyártói jótállást ad, holott minden más gyártó két évet.
Aprós iPhone árak, ja... -
válasz
<Lacy85> #131 üzenetére
Erre az eredményre gondolok:
Első a Mate 10 Pro: 01:55:54, második a Note 8: 02:01:54, harmadik az iPhone X: 02:19:37A legtöbb gyártó ha tavasszal és ősszel is ad ki új telefont, akkor nem tesz mindig újabb hardver azokba, a Samsung tavasszal vált (az S8 széria és a Note 8 azonosat kapott, az S9-ek újabbat), a Huawei meg ősszel (a Mate 10-ek hardverét kapták a P20-ak, ősszel jön az új a következő Mate-ben).
Hivatalosan sehol nincs 200.000 Ft-ért, de még csak 215.000 Ft alatt sem Mate 10 Pro, de attól még az S8+ is drágább, ha a hivatalos árakat nézem (mást meg nincs értelme).
Jól ,lőtték be a P20 és a P20 Pro árát, teljesen rendben van. -
válasz
<Lacy85> #124 üzenetére
Itt egy átfogóbb sebességteszt, nem csak játékok (pláne nem olyanok, amik más hardverre vannak jobban optimalizálva), gyorsabb a Mate 10 Pro a Note 8-nál és az iPhone X-nél, szóval nem lassabb az: Link (Van még több ilyen teszt is.)
Bőven jó még idén az a Kirin 970 a P20-ba és a P20 Pro-ba, bár ősszel jön az újabb az új Mate-ben. -
válasz
<Lacy85> #118 üzenetére
Alaposabb tesztek, bár itt a Note 8-hoz (is) mérik, mert az jelent meg két hónappal előtte, de nem látok mérvadó különbséget, sőt, több tesztben is a Mate 10 Pro a jobb: Link
Megjegyzem, nem vagyok az ilyen pontozásos tesztek híve, nem (csak) ebben mutatkozik meg a jó hardver, nem beszélve a szoftveres mérések anomáliáiról. -
válasz
<Lacy85> #113 üzenetére
Nincs az a gyártó, amelyik -500 mAh hátrányt minden tekintetben semmissé tudna tenni (egálba hozni) a hardverrel vagy szoftverrel.
Kamerában nincsenek jelentős különbségek a csúcskategóriában, legfeljebb annyi, hogy egyik módban az egyik jobb, másikban meg a másik, de az aktuális Huawei csúcsok a jobbak között vannak.
Tavaly ilyenkori SoC teljesítmény? Persze...
Lehet nem szeretni egyik vagy másik gyártót, de nem érdemes szembe menni a tényekkel. -
válasz
<Lacy85> #101 üzenetére
A P20 Pro 40.000 Ft-tal olcsóbb például az S9+-nál, ráadásul úgy, hogy a Huawei alapban 128 GB-osat ad, a Samsung pedig csak 64 GB-osat, nem beszélve az akkumulátorról és még néhány apróságról.
Bocsánat, közben leírták előttem, nem frissítettem, izgalmas műsor volt a tévében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged