- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Azt, hogy szakmai téren pontosan kinek van igaza, nem tudom már eldönteni mert ilyen mélységekbe én nem ástam bele magam, az viszont cseppet sem tetszik, hogy ostoba módon kötöd az ebet a karóhoz ahelyett, hogy akárcsak egy percig is végiggondolnád azt, amit a többiek mondanak. Biztos nagyon okos vagy egyébként, de dezz és Oliverda (többek között) is sokszor, sok helyen bizonyították, hogy konyítanak valamit a témához, és a logikai kérdésekben én is állást tudok foglalni, így legalább (ha másért nem is), szakmai hozzáértésük miatt kicsit gondold át az álláspontod, de ha mégsem vagy erre képes, legalább ne menj át felesleges személyeskedésbe ("Egyebkent szep kibuvas a suketeles alol amit itt levagtal. Es szinten nem meglepetes." és hasonlók).
Ha pedig ezek után engem is elküldesz a fenébe, ám legyen, én nem fogok felhúzni magam, örülj, hogy igazad van. -
dezz
nagyúr
Milyen lehetőségem? Szerinted itt van nálam egy Shanghai, és olyan tesztet csinálok vele, amilyet akarok? Ettől függetlenül szerintem sikerült 1-2 dologra rámutatni. De mint ahogy az szintén nem meglepetés, te a konstruktív vita (tévedés elismeréséről nem is beszélve) helyett gyorsan kezded a személyeskedést...
"Mert a Barcelona a 2Ghz NB-jevel 2.7Ghz-n lasabb lesz a valosagban mint 2.2Ghz NB-vel 2.7Ghz-n."
Hát ez az! Ez csak erősíti azt, hogy a Barcelona nem skálázódik lineárisan az órajellel!!! Tehát nem az ellenkező irányba hat!!!
Mondtam, hogy gondold át mégegyszer, de az ellentmondás fontosabb volt...
"Es? Ennek semmi koze a tablazathoz. Egyebkent szep kibuvas a suketeles alol amit itt levagtal. Es szinten nem meglepetes."
Te miről beszélsz?
"Mielott valami baromsagot leirsz mi lenne ha megnezned az eredeti teszt eredmenyeket is? Persze az nem illenne bele az itteni agendadba."
Szal szerinted az baromság, hogy a szóban forgó tesztek grafikonjain a procik előtti "2x" az azt jelenti, hogy 2-utas rendszerben végzett tesztek voltak?
"Nezd azzal kell dolgozni ami van."
Aha, csak nem mindegy, hogy hogyan.
"Egyebkent ha kicsit utanna neztel volna tudnad hogy a sok "erv" amit felhoztal egy marhasag."
Mi a baromság!? Az, hogy jöttél itt a 2-procis skálázódás bejátszása miatti diszkrimizálásával a SPEC-ek esetén, de a többi 2-procis tesztnél már semmi bajod vele? (Tehát semmi módszertani különbség nem volt, leszámítva, hogy SPEC-ekben kimondottan jól szerepelt a Shanghai!)
Vagy hogy sem az 1-szálas, sem a 8-szálas/2-procis tesztek nem igazán mérvadóak a 4-szálas/1-procis teljesítményre nézve?
"Aztan megdumalhatod valakivel, mert nekem ebbol az ovodas pisakasa dobalasbol elegem volt."
Hát pedig ezt pontosan te csinálod...
-
dezz
nagyúr
Mint a mellékelt ábra mutatja, most sem akartad elismerni, amit már kb. 5-en írtunk, hanem inkább jöttél a másik irányú számolással. Csak sajnos az tök mindegy.
Elmagyaráznád, hogy a 2.2 GHz-es NB miért is húzná lefelé a %-okat? Ezzel lényegében azt mondod, hogy ettől a Shaghai többet gyorsul 2.3-ról 2.7 GHz-re emelve, mint a lineáris, ami nem túl realisztikus... Szerintem ezt gondold át mégegyszer.
Arról is volt már szó, hogy minket leginkább az érdekel, hogy az új (szerver-)proci mennyivel teljesít jobban valós körülmények között.
Mellesleg ilyen alapon egyik teszt sem mérvadó, amit 2-utas rendszerben végeztek, szóval sem az 1-szálas tesztek (mert nem mutatják meg a teljes proci képességeit), sem a többszálasak (mert itt ugyanúgy bejön a multisocket skálázódás)... Akkor?
A te kíváncsiságodat 1-utas többszálas tesztek elégítenék ki korrekten! (Köztük a SPEC rate-ekkel.)
-
Oliverda
titán
Nem gondolkoztál még azon hogy hittan tanárnőnek mész?
Szerintem itt rajtad kívül más nem igazán lett volna kíváncsi a matamatikai tudásod villogtatására. Javaslom hogy nyiss egy blogot a logoszférában és az ilyen betonbiztos, megrendíthetetlennek hitt eredményeidet legközelebb oda posztold. Ezzel megkímélnéd magadat a besérülésektől, másokat pedig a felesleges vitáktól.
-
james
aktív tag
Félreérted, a táblázatod szerintem is jó, meg szerintem sem érdemes ennél pontosabb metódusokkal vacakolni, az eltérés meg általában valószínüleg nem lenne amúgy sem túl jelentős. Mondjuk pont az említett fp_rate tesztnél azért valószínüleg kijönne pár plusz százalék, lévén az még a 667 vs 800 ramra is elég érzékeny volt. (26.1 vs 33.3%)
Szerintem ezen kár is tovább lovagolni, csak azért szóltam, mert a pontatlanságra vonatkozó becslésed csökkenésre utalt, pedig a gyakorlatban növekedés várható, már ha valaki megcsinál ilyesféle teszteket egyáltalán.
-
james
aktív tag
Ugyanazok az eredmények lettek volna természetesen, hisz a számításod teljesen rendben volt. Ami helyesbítést tettem, az csak a gyakorlati becslésedre vonatkozott.
Az alapfeltévesem az, hogy ha egy rendszer teljesítménye (proc, bus, mem, stb) együtt, nemlineálisan skálázódik felfelé, akkor lefelé is. Ha felfelé a mért teljesítmény elmarad a számított értéktől, akkor lefelé ellenkezőleg meghaladja azt. (Dezz ugyanezt mondta ahogy látom)
-
dezz
nagyúr
Oké, oké, az is egy érdekes adat, hogy a proci önmagában mennyit változott, de mint a HT-s dolog is mutatja, nem lehet eltekinteni a környezettől sem, ahol a gyakorlatban alkalmazzák.
(#53): Matametikailag nyilván ekvivalens a kettő, de ez a vázolt dolgon nem változtat, mivel ebben az esetben meg az lesz, hogy a gyakorlatban nem esik annyit vissza a Shanghai, mint a számok mutatnák...
-
marcias
őstag
Te nagyon szintetikus szinten mozogsz. Persze igazad lesz az eredményt illetően, de az eredménynek a valósághoz már kevesebb köze lesz. Ennyi erővel majd az i7-et is DDR2-vel, meg L3 nélkül nézd, hogy mennyivel gyorsabb a C2D-nál. Csak hogy kicsit szélsőséges példával éljek. Mindazonáltal, szemmel látható hogy nem tudsz objektív lenni az AMD-Intel kérdésben, és mindenáron rosszabb színben szeretnéd feltűntetni az AMD próbálkozásait. Hidd el, nélküled is elég rossz helyzetben vannak még mindig.
-
james
aktív tag
Arra gondoltam amit TomBoy1986 is magyarázott. Pl. mert az L3 (NB?) sem lineálisan skálázódik, plusz a ram se, de ez egyértelmű. Max az a szokatlan, hogy eddig mindig felfelé skáláztuk a teljesítményt (pl. Intel procikhoz képest és ott tényleg elmaradt a lineálisan számoltól), most meg kvázi visszafelé (a régi Barcelonához képest).
-
TomBoy1986
veterán
Lehet hogy ezt írtad, viszont akkor abból az következik az új Shanghai CPU-ra nézve, hogy ha a lineáris interpolációd "téved" - a régire nézve, azaz a réginek jobb teljesítményt tüntetsz fel - a fenti művelet által - mint amit valójában tudna, akkor a %-os különbség a kivetítésben kisebb lesz, mint a valóságban. Szerintem ezt az aspektust akarta ő is megfogalmazni.
Tömören: A valóságban valószínűleg nagyobb a különbség %-osan, mint ami itt számítva lett.
-
dezz
nagyúr
A DDR-800 támogatás is a proci új képessége... Aminek ha hatással van a teljesítményre, ki is használnak.
Tekintettel kell lenni a proci környezetére is, mert most pl. a HT3.0 nincs sehol, alaplapi támogatás hiányában, pedig többprocis rendszerekben adott esetben sokat számíthat.
A SPECfp és fp_rate tesztek nem MUL-ok sora, hanem valós számítási alkalmazások gyűjteménye! (Sima fp = 1 szálon, rate = a rendelkezésre álló magok, illetve SMT-nél hw threadek számával megegyező szálon). Szóval ott a helye...
-
marcias
őstag
Jó dolog ez az összehasonlítás, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a 2.7-re interpolálás csak elméletben lehetséges, illetve, mégha lehetne is addig húzni, gyárilag 2.3 volt a csúcs. Ezáltal a különbségek igaz jól mutatják az architektúra változásait, de a gyakorlatban ezek a százalékok így nem fognak megjelenni, hiszen az átlag Freq is magasabb lett (talán ebben az esetben az állna legközelebb a gyakorlathoz, ha az ún. utódmodellt vetnénk össze, vagy ha ilyet nem lehet kijelölni, akkor az azonos árú 45nm-es változatot). Ezzel az egésszel azt is akarom mondani, hogyha Barcelonából létezett volna 2.7-es verzió, könnyen lehet, hogy már az önmagában sokat segít az AMD-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest