- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
james
aktív tag
A SPEC fp_rate hoz pár adalék.
Megnéztem mi a helyzet a részleteket illetően, és pár alkalmazásban elég komoly előnye van a Shanghai-nak a hasonló órajelű Xeonnal szemben.
Fluid Dynamics: +220%
Quantum Chemistry: -8%
Physics / Quantum Chromodynamics: +111%
Physics / CFD: +65%
Biochemistry / Molecular Dynamics: +10%
Physics / General Relativity: +46%
Fluid Dynamics: +119%
Biology / Molecular Dynamics: +5%
Finite Element Analysis: +61%
Linear Programming, Optimization: +90%
Image Ray-tracing: -23%
Structural Mechanics:+15%
Computational Electromagnetics: +140%
Quantum Chemistry: +33%
Fluid Dynamics: +64%
Weather: +133%
Speech recognition: +66%Ezek a Peak értékek alapján számolt különbségek, ami ha jól tudom megengedi a procira optimalizált kapcsolók használatát. Szuper számítógépes környezetben, gondolom ez a gyakorlat.
Kiváncsi leszek mit hoz itt a Nehalem, mert úgy tűnik az eddigi Xeonok, ezeken a területeken elképesztően gyengék, pedig ezek még csak 2 utas szerverek voltak. -
james
aktív tag
Félreérted, a táblázatod szerintem is jó, meg szerintem sem érdemes ennél pontosabb metódusokkal vacakolni, az eltérés meg általában valószínüleg nem lenne amúgy sem túl jelentős. Mondjuk pont az említett fp_rate tesztnél azért valószínüleg kijönne pár plusz százalék, lévén az még a 667 vs 800 ramra is elég érzékeny volt. (26.1 vs 33.3%)
Szerintem ezen kár is tovább lovagolni, csak azért szóltam, mert a pontatlanságra vonatkozó becslésed csökkenésre utalt, pedig a gyakorlatban növekedés várható, már ha valaki megcsinál ilyesféle teszteket egyáltalán.
-
james
aktív tag
Ugyanazok az eredmények lettek volna természetesen, hisz a számításod teljesen rendben volt. Ami helyesbítést tettem, az csak a gyakorlati becslésedre vonatkozott.
Az alapfeltévesem az, hogy ha egy rendszer teljesítménye (proc, bus, mem, stb) együtt, nemlineálisan skálázódik felfelé, akkor lefelé is. Ha felfelé a mért teljesítmény elmarad a számított értéktől, akkor lefelé ellenkezőleg meghaladja azt. (Dezz ugyanezt mondta ahogy látom)
-
james
aktív tag
Arra gondoltam amit TomBoy1986 is magyarázott. Pl. mert az L3 (NB?) sem lineálisan skálázódik, plusz a ram se, de ez egyértelmű. Max az a szokatlan, hogy eddig mindig felfelé skáláztuk a teljesítményt (pl. Intel procikhoz képest és ott tényleg elmaradt a lineálisan számoltól), most meg kvázi visszafelé (a régi Barcelonához képest).
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest