Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
"Mint a mellékelt ábra mutatja, most sem akartad elismerni, amit már kb. 5-en írtunk, hanem inkább jöttél a másik irányú számolással. Csak sajnos az tök mindegy."
Mint a mellekelt abra mutatja, szovegelesen kivul megint nem mutattal fel semmit. Megvolt a lehetoseged hogy megmutasd mennyire bantoma Shanghait es hogy mennyivel jobbak azok az eredmenyek mint amit irtam. Nem tetted, de oszinten szolva ez nem volt egy meglepetes.
"Elmagyaráznád, hogy a 2.2 GHz-es NB miért is húzná lefelé a %-okat?"
Ott volt, ha nem ertetted elsore nem tudom mitol ertened meg most de egye fene. Mert a Barcelona a 2Ghz NB-jevel 2.7Ghz-n lasabb lesz a valosagban mint 2.2Ghz NB-vel 2.7Ghz-n. Tehat ha a linearis skalazassal nyersz is picit a Barcelonanal es ettol kisebb lesz kimutatott Shanghai elony mint a lehetseges valos, az NB alacsonyabb orajele miatt vesztesz es ettol pedig hiaba kene nagyobb szam a Diff% oszlopba, ez visszahuzza azt a lehetseges nagyobb szamot. De mint irtam elotte meg mindig megvan a lehetoseged hogy mutass sajat szamokat.
"Arról is volt már szó, hogy minket leginkább az érdekel, hogy az új (szerver-)proci mennyivel teljesít jobban valós körülmények között."
Es? Ennek semmi koze a tablazathoz. Egyebkent szep kibuvas a suketeles alol amit itt levagtal. Es szinten nem meglepetes.
"Mellesleg ilyen alapon egyik teszt sem mérvadó, amit 2-utas rendszerben végeztek, szóval sem az 1-szálas tesztek (mert nem mutatják meg a teljes proci képességeit), sem a többszálasak (mert itt ugyanúgy bejön a multisocket skálázódás)... Akkor?"
Mielott valami baromsagot leirsz mi lenne ha megnezned az eredeti teszt eredmenyeket is? Persze az nem illenne bele az itteni agendadba.
"A te kíváncsiságodat 1-utas többszálas tesztek elégítenék ki korrekten! (Köztük a SPEC rate-ekkel.)"
Nezd azzal kell dolgozni ami van. Egyebkent ha kicsit utanna neztel volna tudnad hogy a sok "erv" amit felhoztal egy marhasag. De mondjuk mit varjak ha kardra mesz negyednyi, fel meg egy szazaleknyi elteresek miatt? Foleg ugy hogy kozben semmi sajat eredmenyt nem mutatsz fel csak szovegelsz? Ez eleg szanalmas. Mellesleg ha valami csoda folytan utanna is neznel az egesznek mondjuk kezd a Cinebench vagy a 3DSMax-al es az eddigi tesztek meg az itt mutatott eredmenyek alapjan lathatot mennyit szamitt hogy tobbutas rendszer volt-e vagy nem a tesztelt konfiguracio a szamolas szempontjabol. Aztan a tobbit is megnezheted, csak ez a ketto a legkonyebb.
Aztan megdumalhatod valakivel, mert nekem ebbol az ovodas pisakasa dobalasbol elegem volt.
-
Raymond
titán
"Hagyd, sosem fogja elismerni, hogy ha csak néhány %-ot is, de felfelé módosul az eredmény valós esetben, nem lefelé, ahogy ő mondta..."
Ezt egyszeruen honnan szeded? Az eredmeny mindket iranyba modosulhat es ugy oszinten szeretnem tudni hogy szerinted melyik irany a valoszinubb (nem az amit a hit alapjan gondolsz hanem amit meg is tudsz indokolni). Mert ahogy az interpolalas nem idealis, ugyanugy ott van a masik dolog hogy a 2.3 Barcelonanal 2Ghz az NB a 2.7-es Shanghainal pedig 2.2Ghz. Az egyik dolog lefele huzna a Diff% szamokat a masik pedig felfele. A legnagyobb valoszinusegel mindketto csak nagyon kicsit befolyasolja ezert a legegyszerubb volt csak a sima interpolalas. Ertem en hogy te es meg paran nagyon szeretnetek ott 30 meg 40 meg 50 szazalekokat latni de ez van ami van. Az hogy most a legjobb eredmeny lenne mondjuk 24.6 es nem 23.4 az mennyi vizet zavar szerinted? Mert szerintem semennyit.
Ad SPEC:
"Jelen esetben 2-utas rendszerről van szó, de szerver prociként ez elég gyakori helyzet... Itt méginkább kimutatkozik az AMD Direct Connect architektúrájának előnye az Intel hagyományos FSB-s megoldásához képest. Miért is igyekszel ennyire ezt elködösíteni, szőnyeg alá söpörni?"
Mert ahogy mar leirtam nemegyszer a topicban az erdekelt hogy a proci mennyivel gyorsabb azonos orajelen. Nem az erdekelt hogy a multisocket skalazodas milyen vagy hogy a fogyasztas hogy alakul. Ezert valasztottam azokat a teszteket ahol tudni hogy vagy csak vagy elsosorban a szamitasi teljesitmeny a lenyeg. Ennyit a sopresrol. Lehet itt-ott gondolkodni is kene es olvasni amire valaszolsz.
"Csak nincs köze ennek ahhoz, hogy a gyakorlatiatlan szintetikus tesztekben jobban festenek az Intel eredményei? (Főleg hogy az elterjedten használt Intel C fordító jobb kódot generál a saját procijukra, mint a konkurensére - még olyan esetben is, amikor egyforma kódot kellene -- néha olyan esetben is, amikor egyszerűen csak ugyanazt a kódot kellene...)"
Eltekintve attol hogy a szerepelt tesztek a Linpack-on kivul (meg a SPEC sem) nem szintetikusak van meg egy aprosag van itt meg egy dolog. Jo lenne tudni mit es miert is hanysz a szememre mert ha picit odafigyelsz (nem kerek sokat) akkor lathatod hogy sem az eredeti tablazatban, sem a SPEC-esben sem a hozzaszolasaimban nem emlitettem egy darab Intel processzort vagy eredmenyt sem. Csakis a Barcelona vs. Shanghairol volt szo.
Szoval ennyit arrol hogy ki csusztat vagy kodosit es hogy miert. Have a good day...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged