Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raymond

titán

válasz dezz #64 üzenetére

"Hagyd, sosem fogja elismerni, hogy ha csak néhány %-ot is, de felfelé módosul az eredmény valós esetben, nem lefelé, ahogy ő mondta..."

Ezt egyszeruen honnan szeded? Az eredmeny mindket iranyba modosulhat es ugy oszinten szeretnem tudni hogy szerinted melyik irany a valoszinubb (nem az amit a hit alapjan gondolsz hanem amit meg is tudsz indokolni). Mert ahogy az interpolalas nem idealis, ugyanugy ott van a masik dolog hogy a 2.3 Barcelonanal 2Ghz az NB a 2.7-es Shanghainal pedig 2.2Ghz. Az egyik dolog lefele huzna a Diff% szamokat a masik pedig felfele. A legnagyobb valoszinusegel mindketto csak nagyon kicsit befolyasolja ezert a legegyszerubb volt csak a sima interpolalas. Ertem en hogy te es meg paran nagyon szeretnetek ott 30 meg 40 meg 50 szazalekokat latni de ez van ami van. Az hogy most a legjobb eredmeny lenne mondjuk 24.6 es nem 23.4 az mennyi vizet zavar szerinted? Mert szerintem semennyit.

Ad SPEC:

"Jelen esetben 2-utas rendszerről van szó, de szerver prociként ez elég gyakori helyzet... Itt méginkább kimutatkozik az AMD Direct Connect architektúrájának előnye az Intel hagyományos FSB-s megoldásához képest. Miért is igyekszel ennyire ezt elködösíteni, szőnyeg alá söpörni?"

Mert ahogy mar leirtam nemegyszer a topicban az erdekelt hogy a proci mennyivel gyorsabb azonos orajelen. Nem az erdekelt hogy a multisocket skalazodas milyen vagy hogy a fogyasztas hogy alakul. Ezert valasztottam azokat a teszteket ahol tudni hogy vagy csak vagy elsosorban a szamitasi teljesitmeny a lenyeg. Ennyit a sopresrol. Lehet itt-ott gondolkodni is kene es olvasni amire valaszolsz.

"Csak nincs köze ennek ahhoz, hogy a gyakorlatiatlan szintetikus tesztekben jobban festenek az Intel eredményei? (Főleg hogy az elterjedten használt Intel C fordító jobb kódot generál a saját procijukra, mint a konkurensére - még olyan esetben is, amikor egyforma kódot kellene -- néha olyan esetben is, amikor egyszerűen csak ugyanazt a kódot kellene...)"

Eltekintve attol hogy a szerepelt tesztek a Linpack-on kivul (meg a SPEC sem) nem szintetikusak van meg egy aprosag van itt meg egy dolog. Jo lenne tudni mit es miert is hanysz a szememre mert ha picit odafigyelsz (nem kerek sokat) akkor lathatod hogy sem az eredeti tablazatban, sem a SPEC-esben sem a hozzaszolasaimban nem emlitettem egy darab Intel processzort vagy eredmenyt sem. Csakis a Barcelona vs. Shanghairol volt szo.

Szoval ennyit arrol hogy ki csusztat vagy kodosit es hogy miert. Have a good day...

Új hozzászólás Aktív témák