Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
Azt, hogy szakmai téren pontosan kinek van igaza, nem tudom már eldönteni mert ilyen mélységekbe én nem ástam bele magam, az viszont cseppet sem tetszik, hogy ostoba módon kötöd az ebet a karóhoz ahelyett, hogy akárcsak egy percig is végiggondolnád azt, amit a többiek mondanak. Biztos nagyon okos vagy egyébként, de dezz és Oliverda (többek között) is sokszor, sok helyen bizonyították, hogy konyítanak valamit a témához, és a logikai kérdésekben én is állást tudok foglalni, így legalább (ha másért nem is), szakmai hozzáértésük miatt kicsit gondold át az álláspontod, de ha mégsem vagy erre képes, legalább ne menj át felesleges személyeskedésbe ("Egyebkent szep kibuvas a suketeles alol amit itt levagtal. Es szinten nem meglepetes." és hasonlók).
Ha pedig ezek után engem is elküldesz a fenébe, ám legyen, én nem fogok felhúzni magam, örülj, hogy igazad van. -
marcias
őstag
Te nagyon szintetikus szinten mozogsz. Persze igazad lesz az eredményt illetően, de az eredménynek a valósághoz már kevesebb köze lesz. Ennyi erővel majd az i7-et is DDR2-vel, meg L3 nélkül nézd, hogy mennyivel gyorsabb a C2D-nál. Csak hogy kicsit szélsőséges példával éljek. Mindazonáltal, szemmel látható hogy nem tudsz objektív lenni az AMD-Intel kérdésben, és mindenáron rosszabb színben szeretnéd feltűntetni az AMD próbálkozásait. Hidd el, nélküled is elég rossz helyzetben vannak még mindig.
-
marcias
őstag
Jó dolog ez az összehasonlítás, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a 2.7-re interpolálás csak elméletben lehetséges, illetve, mégha lehetne is addig húzni, gyárilag 2.3 volt a csúcs. Ezáltal a különbségek igaz jól mutatják az architektúra változásait, de a gyakorlatban ezek a százalékok így nem fognak megjelenni, hiszen az átlag Freq is magasabb lett (talán ebben az esetben az állna legközelebb a gyakorlathoz, ha az ún. utódmodellt vetnénk össze, vagy ha ilyet nem lehet kijelölni, akkor az azonos árú 45nm-es változatot). Ezzel az egésszel azt is akarom mondani, hogyha Barcelonából létezett volna 2.7-es verzió, könnyen lehet, hogy már az önmagában sokat segít az AMD-n.
-
marcias
őstag
Köszönöm, egy ilyen jellegű választ vártam.
Sztem akkor elég meggyőzőek a procik, kérdés, asztali változataik képesek lesznek-e legyőzni, vagy felvenni a versenyt a C2D-kkel, amíg az i7-esek elterjednek? (nyilván az AMD is tudja, hogyha az i7 leváltja a C2D-t valamikor 2009Q3/Q4-ben, akkor újabb fejlesztések kellenek, akármilyen jók is lesznek a Denebek, az ellen így is, úgyis gyengék lesznek.) Vagy talán abban bíznak, hogy addigra egy újabb steppinggel lehetőség nyílik 3,5Ghz-es Phenomokra?
Vajon a most bejelentett 40.000 Opteront tartalmazó szupergépben is ezek vannak már? -
marcias
őstag
Hmm... Most akkor clock-to-clock hogy áll az Opteron a Xeonnal szemben? A másik kérdés, hogy várhatóak ennél gyorsabb Opteronok is? Mondjuk 2,8GHz-es? Vagy netán 3-as? Bár ahogy emlékszem, az előző szériás Opteronokból még ekkora gyorsaságú sem volt. További kérdés, hogy ezek a Xeon-ok mennyire újak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest