- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #74 üzenetére
''Nem tudom, hogy foglalkoztál-e valaha komolyabb szinten programozással, de hidd el, hogy ez az ID3Tag és a könyvtár szerinti rendezés ''egybedolgozása'' nem kis feladat, is igenis nagy előrelépés.''
Igen, és nem hiszem.
Ha már a fájl egyéb jellemzői alapján (név, dátum) lehet rendezni, ehhez a tag különböző mezőit hozzáadni nem egy nagy dolog. Nagyobb falat lenne további, esetleg szabadon konfigurálható, egyéni szempontok szerinti rendezés megvalósítása.
De előrelépésnek tartanám a Rockbox-szerűen szabadon konfigurálható kijelzőt is. A kezelőszervek magasabb fokú testreszabhatóságáról nem is beszélve. Több lejátszónál pl. változtatható a joystick lenyomásának funkciója, de miért nem tudok akár könyvtárváltást programozni valami dupla klikkre?! -
vili13
őstag
''Nézd meg milyen lejátszó vezeti az infopatika eladási toplistáját. IDak, PD 205. Ha ezek megfelnek az emberek igényeinek akkor egy zenemobil is meg fog feleni /sőt!/.''
Én is nézegettem azt a listát, és nem tudtam eldönteni, valyon tényleg ennyire igénytelenek az emberek, vagy ez csak egy szokásos marketing fogás...
De én továbbra is optimista vagyok a céleszközök jövőjével kapcsolatban. Hiába van pl. minden mobiltelefonban óra, még mindig árulnak (és vesznek is páran) karórát... -
astroblack
tag
''Mondjuk tőlem elég távol is áll a tagekkel való machinálás''
Egy ideig én is így voltam vele, de sikerült megbarátkoznom a gondolattal. Nagyrészt úgyis teljes albumokat hallgatok és a ma létező id3tag editor progikkal egy másodperc alatt lehet válogatásokat közös albumnévre írni.
A leginkább felhasználóbarát megoldás kétségtelenül az iaudioban alkalmazott módszer, ott azt használod, ami neked fekszik. -
bwoay
nagyúr
válasz
astroblack #94 üzenetére
''artiston belül vannak az albumok, amit nem értek. Nem került volna semmibe a srácoknak, hogy a főmenübe is berakják az album opciót.''
ezt én sem értem. Mondjuk tőlem elég távol is áll a tagekkel való machinálás,
de az U3-on megnéztem, és a következő ''mezők'' szerint csoportosít:
artist
albums
tracks
favorites
new music
genre
year
és a végén van még olyan, hogy
folders, ebben megtalálom a megszokott könyvtárszerkezetet. -
Pompi
nagyúr
válasz
astroblack #94 üzenetére
''Meg az n71-et''
Gondolom N91-et akartál írni... -
astroblack
tag
''mivel egyedül a 3250t adták ki zenemobilnak...''
Meg az n71-et
''egyébként meg úgy tudom a többiben is van m3u alapu listakészitő...''
Azzal mit érsz?
''egy képről hogy állapitod meg hogy nincs benne kereső?''
Ránézek, és ha látom, hogy az artist, meg a track mellett nincs album opció, akkor elkezdek fantáziálni.
Bár mint utóbb kiderült, artiston belül vannak az albumok, amit nem értek. Nem került volna semmibe a srácoknak, hogy a főmenübe is berakják az album opciót. -
astroblack
tag
Köszi, időközben megtaláltam a cikket!
''Az ''Előadók'' menüpontban bizony mappába rendezve vannak a számok (kis trükk, hogy ehhez két mappamélység kell). És nem kell a hozzáadott szoft sem a feltöltéshez.''
Igen, én is erre gondoltam, csak a mappa szó nem illik ide.
Szal vhogy így: Artist -> Album
Album
... -
Geli
senior tag
válasz
astroblack #88 üzenetére
mivel egyedül a 3250t adták ki zenemobilnak...és abban tökéletes a kereső...
egyébként meg úgy tudom a többiben is van m3u alapu listakészitő...
egy képről hogy állapitod meg hogy nincs benne kereső?ez roppant mód érdekelne....
3250ben eladőalapon,és számcím alapon is lehet keresni (bár ezt inkabb ugrasnak nevezném,mert egyből szűr,nem kell rá várni mint egy ''keresésnél'' )
és még vmi, 3250re lehet telepiteni igazi keresőt....egyéb?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
válasz
astroblack #90 üzenetére
ok, már értem, hogy mit hiányolsz. Ezt találtam a témát illetően:
A médialejátszó már nem jött be ennyire. Lehet, hogy csak az újdonság miatt, de a
menüjével nem tudtam megbarátkozni. A menüpontok valahogy nem fogtak meg, nem tűnt logikusnak a dolog. Miért próbálja rám erőltetni a gyártó az előadók szerinti rendezést? Nekem ez sosem jött be. Szeretem a zenéimet saját szisztémám szerint rendszerve könyvtárakban tárolni. Ezt sajnos itt nem tehetjük meg. Hiába teszem be a zenéket könyvtárakba, betölti őket egy közös listába, és onnan választhatom ki, hogy melyiket szeretném lejátszani. Igen jó volt 3 db Track9 közül kikeresni, hogy melyiket akarom hallgatni. Lejátszási listákat beállíthatunk, azonban a számok sorrendjét már azon belül nem. Így ezt sem tartom használhatónak. Egyébként a telefont nem sikerült rábírnom semmilyen playlist kezelésére, bármit töltöttem rá, csak bután nézett vissza. Lehet, hogy egyébként működik, csak nekem nem sikerült rátöltenem, de egy idő után feladtam a próbálkozást, mint ahogy az átlag júzer is tenné (és most én is az vagyok). Hiányzott még nekem, hogy a számokban nem hagyhattam emlékeztetőket, így volt olyan, hogy egy 120 perces mixet a közepéig tekergettem, mivel nem akartam még egyszer az egészet meghallgatni. Sajnos a keresés sebességét sem tudjuk állítani, ami szerintem pedig igen hasznos opció, legalábbis a testreszabásnál. A hangszínszabályzót egyébként sikerült belőnöm megfelelően, viszont a Megabassnak nem találtam túl nagy értelmét, ugyanis a legtöbb ütősebb basszusnál betorzította a füleseket, szerintem a lazább funkysabb zenéknél használható csak ki, ott ugye nincs nagy mély. A hangerejét a kis drágának kevésnek találtam. Néha még hangosítottam volna, de már maximumot mutatott, ebben is jobb volt a lejátszóm.
mamakedvence írja a mobilarénán
amiről én beszéltem:
''Az ''Előadók'' menüpontban bizony mappába rendezve vannak a számok (kis trükk, hogy ehhez két mappamélység kell). És nem kell a hozzáadott szoft sem a feltöltéshez.''
Viktor77 írja a teszthez tartozó topicban
[Szerkesztve] -
astroblack
tag
Könyvtárszerkezetet sztem egészen biztosan nem tudnak megjeleníteni, én az id3t alapú keresésről beszéltem. Még ugyan nem próbáltam ki egyik w-telót sem, csak képet láttam a keresőmenüről és ott bizony csak artist, track, meg playlist van feltüntetve. Persze lehet, hogy artiston belül még albumokra is felosztja a zenéket. Ha vki tud erről vmit, plíz enlájten mí.
-
bwoay
nagyúr
válasz
astroblack #88 üzenetére
én úgy tudom, hogy működik valami módon ezeknél is a könyvtárszerkezet alapú navigáció,
asszem valamilyen szintre kell ''lemenni'', tehát a gyökérbe másolva nem látja a könyvtárat,
de annál beljebb már igen. valami ilyesmi rémlik,
szerintem mobilarenan olvastam még talán a w800i-nél. -
astroblack
tag
Azt feltűnt vkinek, hogy a w800-ban (meg az összes klónjában) nincs album alapú keresés? Ennyit a hiperszupi w-man ről. A nokia meg elmehet a....
Minden második telójuk mp3-playa, bővíthető ujjbegynyi, 1-2gigás kártyákkal, de a keresőfunkcók vhogyan mindegyikből kimaradtak (n71, 3250-t leszámítva). Ki az aki 2 gigányi zenét végigscrolloz számonként?
van még itt mit javítani.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
ja, értem, hol volt a keveredés!
én ezt arra írtam, amikor vilinek róttad fel, hogy ellentmondásba keveredett magával.
Szóval nem rád értettem, hanem ő azt próbálta kifejteni egy korábbi HSZ-ében,
hogy magasabb bitrátán a telefonok úgymond elvéreznek
egy komolyabb lejátszó mellett, alacsony bitrátán elvésznek a hangzásbeli különbségek.
telefonok:
namost a w550i-t csak azért hoztam fel példának,
mert bár tavaly jelent meg,
nekem személy szerint az tetszik leginkább a walkman szériából
Másfelől hiába vallja szinte mindenki, hogy CSAK a bővíthető,
több GB-os lejátszóknak van létjogosultságuk (lételemük),
én sokáig használtam egy 256 MB-os iRivert, és 3-4 album
nekem tökéletesen elég volt a hétköznapokra.
Persze az emberekre mindig hat a számok bűvölete,
de ez sokaknál messze nem a valós igényeket tükrözi.
(olyan, mint fényképezőgépeknél a megapixel láz).
Tehát ha 256 MB-nyi mp3-al már el lehet flangálni a városban (suliba, munkába, stb),
akkor egy 2 GB-os lejátszót alapul véve 6-7 album FLAC-ben miért lenne kevés?
Én raktam fel tömörítetlen wav-ot is, amikor nem volt időm konvertálgatni,
de nem is éreztem szükségét, elfért az is bőven.
Amúgy nem hinném, hogy HW terén sokat variált volna a SonyEricsson a k750i óta!
A csúcskategóriás zenetelefonok jellemzően nem a lejátszó terén nyújtanak többet,
a w800i óta nemigen volt ilyen jellegű előrelépés, én legalábbis nem tudok róla. -
Geli
senior tag
én #67 ''nekem az összes mp3am 192 és 230között van,ezalatt nem is hallgatom meg!''
te #69 ''128 kb/s-os bitráta mellett valszeg nemigen lehet hallani különbséget..de magasabb bitrátán (mondjuk 192) már jelentkezni fognak''
én erre gondoltam.
szerk: hamár a legjobb mp3lejátszókat hasonlítjuk a telókhoz,akkor legalább a telóknál ne a low-end kategóriát nézzük már... 3250,w800,w810,w830,w900,w950, mind bővíthető 1-2-4gigás kártyákkal, utóbbi alapból is 4gigával van plusz még bővíthető is...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
elolvastam, nekem úgy tűnt, hogy arra az ellentmondásra utalsz,
amire reagáltam, de ha a ''másikra'', akkor meg tényleg rosszul számoltál,
bár igazából én annak nem tulajdonítok különösebb jelentőséget,
hogy 14 vagy 18 óra mp3
és itt kapcsolódnék a legutóbbi HSZ-edhez:
tegyük fel, hogy a SonyEricsson képes olyan lejátszót építeni a telefonjaiba,
mint amilyeneket maga a Sony is gyárt.
Egyfelől ez még messze nem csúcskategória, bár ezért a Sony fanek megköveznek,
másrészt elég végignézni, milyen formátumokat támogat (erre Adam már utalt korábban,
lett is belőle vita). Tök jó, hogy lejátszik ATRAC-ot,
amit a MiniDisces korszakom óta erősen kerülök,
emellett még szerencse, hogy a Sony végre 20 év után lenyelte az mp3 békát,
máskülönben a SE telókhoz is kellene egy muszájból konvertálgatós SonicStage.
Lehet, hogy érdemes elrugaszkodni a 256-os bitrátától (ha így értetted),
de szerintem ennyi erővel megéri átnyergelni az mp3-nál hatékonyabb formátumokra is,
legyen az akár vorbis, akár FLAC.
Utóbbiba aztán tényleg megéri archiválni is, de ha a memóriakártyák kapacitásának növekedését nézzük, akkor szerintem nem merész kijelentés, hogy akár hallgatni is,
mint az már most is teszik páran.
Itt arra gondolok, hogy pl a w550i memóriája 256 MB, nem bővíthető,
erre kb 3-4 album fér, ha meg veszünk egy 2 GB-os lejátszót
(de már sokkal inkább a 4 és 8GB-osokkal érdemes számolni),
arra tömörítetlen wav-ben felmegy ennyi, FLAC-ben meg közel a duplája.
Természetesen nem úgy értem, hogy a tipikus használati körülmények között szükség van ilyen hangminőségre, de ha valaki otthon FLAC-ben tárolja, mert úgy hallgatja,
akkor a lejátszónak köszönhetően nem kell azt még átkonvertálnia valami mássá.
Meg aztán sokan kötik magát a lejátszót erősítőre, ott is látom jelentőségét
a veszteségmentes tömörítésnek. -
Den
veterán
Mp3 lejátszó vs zenemobil. profi csavarhúzó, vs svájcibicska ''csavarhúzója''.
-
-
Geli
senior tag
az átvitel egyenletességét a fülhallgató sokkal inkabb befolyásolja,szerintem inkabb az a szűk keresztmetszet,mintsem a lejatszó
nah mindegy, legyen neked igazad,de ha te ezt meghallod egy ''bmw''-ben kapsz egy tábla bocit
szerencsére az a tendencia, hogy minnél jobb minőségű lejátszót rakjanak a telókba,és nem (elsősorban)az olcsóságra mennek! remélem ez folytatódni is fog...csak nem fognak rosszabbat kiadni mint az elöző seria, főleg így,hogy szinte mindegyik gyártó ezt a vonalat követi,van konkurencia bőven! -
Archer
őstag
Nem vagyok elájulva a lejátszótól. Pedig nem is olyan régen a discmanjeik iszonyatosan jók voltak, a többi nagy nevű gyártó sehol nem volt hozzájuk képest. Ahogy én észrevettem, ez a
kreativitás az mp3 lejátszóknál eltűnt. Igaz, hogy sokkal nehezebb egy öngyújtó nagyságú valamit szépre megcsinálni de akkor is... Az áruk maradtt a prémium kategóriában, de sajna nem nyújtottak(nyújtanak) annyit, amennyi az áruktól elvárható lenne. -
<Adamsky>
nagyúr
Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni! Egyébként én is jobban szeretem a könyvtár szerinti rendezést. De, könyörgöm, itt nem arról van szó, hogy kinek mi jön be, hanem arról, hogy az iAudio-nál és a Meizu-nál megoldották ezt. Nem tudom, hogy foglalkoztál-e valaha komolyabb szinten programozással, de hidd el, hogy ez az ID3Tag és a könyvtár szerinti rendezés ''egybedolgozása'' nem kis feladat, is igenis nagy előrelépés.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Omni
aktív tag
Az eredeti kérdésre válaszolva: szerintem is meg vannak számolva a ''diszkrét'' mp3 lejátszók napjai. A telefonba integrált lejátszók le fogják söpörni a mai playereket a piacról, csakúgy mint anno a flash alapú lejátszók a discmaneket. Hiába, a történelem ismétli önmagát.
Pár év és a legalapabb telefonban is lesz memóriakártyával bővithető mp3 lejátszó. Sok embernek /többségnek/ pedig ennyi is elég.
Már ma is vannak szép zenemobil megoldások, pl a w800i. Simán lehet egy mobilban korrekt mp3 lejátszó, ellenben a fényképező megvalósítása már nehéz ügy, hiszen elletétes érdekeket kell figyelmbe venniük a gyártóknak: a mobil legyen kicsi és könnyű, de a kézben tartott fényképező ne mozduljon be. Ezt már nehezebb megcsinálni, ezért gondolom azt, hogy a digitális fényképezőknek bőven van még idejük.
Kérdés, hogy mit tud csinálni az iRiver iAudio Meizu ebben a változó világban? Talán olyan lejátszókkal fognak majd előrukkolni melyek bluetooth headsetként is működnek. Vagy nem tudom -
bwoay
nagyúr
igazából arról beszélt,
hogy 128 kb/s-os bitráta mellett valszeg nemigen lehet hallani különbséget
egy komolyabb mp3 lejátszó és egy zenetelefon között,
de magasabb bitrátán (mondjuk 192) már jelentkezni fognak
utóbbi hangzásbeli hiányosságai.
ráadásul szerintem ezt tök érthetően is írta le...
egyébként azt nem tudom, hogy gyártásnál milyen kompromisszumok vannak,
használat közben a következők:
1. ha lemerül a ''lejátszód'', akkor b@szhatod a telefonálást is, vagy fordítva, mindkettő nagy szívás szerintem.
2. nem te döntöd el, hogy félbehagyod-e a lejátszást,
mert bejövő hívásnál azonnal némítja a zenét, én ettől speciel frászt kapnék egy olyan napon,
amikor éppen mindenki fel akar hívni. -
vili13
őstag
Különbségek lehetnek (vannak) az átvitel egyenletességében, különös tekintettel a mély és magas tartományra, a jel/zaj viszonyban, stb. Vannak bizony olyanok is, akik hallani képesek az ilyen különbségeket, mégpedig a fülükkel.
A telefonokat meg elsősorban telefonnak tervezik, és bár műszakilag lehetséges volna a legjobb lejátszót is beleépíteni, nem teszik, tekintve hogy a hangminőségre nem sokat adó, illetve ahhoz kicsit sem értő nagy többségnek így is bőven megfelel. Vagy ha úgy tetszik, nem a hangminőség a lényeg, hanem az, hogy minnél olcsóbban lehessen előállítani, és a lehető legtöbbet eladni belőle. Aki meg minőségre vágyik, az pedig vesz egy normális lejátszót. -
Geli
senior tag
-
Geli
senior tag
ha ilyen nagy különbségek ''lehetnek'',akkor mért nem mondod meg mik azok??
csak ezt hajtogatod...és milyen kompromisszumra gondolsz?helyhiány?hogy nem tudjak ugy kihuzni a nyakot ahogy szeretnék?érdekes lenne,mert az mp3lejatszók többsége elfér a telók gombjainak fele helyén!és simán megoldható hogy még külön nyákot rakjanak neki...
egyébként az eredeti kérdés az volt meddig van létjogosultsága az mp3playereknek...jelenleg arról folyik a vita, hogy a legeslegjobb mp3 lejátszó veri-e érezhető különbséggel a telót...asszem ebben már benne is van a válasz: véleményem szerint 2generáció, de legkésőbb 2év, és kiszorulnak a playerek...hacsak nem állnak elő vmi bomba ötlettel,amit telefonokban nem lehet megvalósítani (mondjuk felrobbanna az az alkatrész,ha interferencia éri,vagy nemtom)
-
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #64 üzenetére
Nem viccből állítom, hogy én pl. a kedvenc könyvtáracskáimban fájlnév alapján ugyanúgy, vagy gyorsabban megtalálom, amit akarok. Tag alapján pont ugyanazokat a fájlokat válogathatom másképpen, vagyis nem érzem, hogy egy lépéssel is előbbre volnék. Legfeljebb így elveszik a tetszőleges hierarchikus könyvtárstruktúrába való csoportosítás lehetősége...
RDS-es, tetszőlegesen effektezhető rádió meg nagyon rendben volna. De ha már színes a kijelző, rakhatnának bele TV-vevőt is... -
<Adamsky>
nagyúr
''...id3 tag szerinti rendezés, és bármely egyéb hasonló funkciók viszont semmi lényegi újdonságot nem hordoznak...''
Aha! Mostmár értem! Te viccelsz, ugye?
Mi lenne akkor szerinted a lényegi különbség? Ha kimosná a gatyádat, vagy esetleg főzne rád?
Komolyra fordítva a szót. Azért azt gondolom sejted, hogy az ID3Tag szerinti ''keresgélésre'' nagyobb az igény mint mondjuk a ''Speex'' támogatásra.
Na, hogy ne csak ezen az ID3Tag-es dolgon lovagoljak. Én pl. egy jó/jobb (használható EQ) minőségű RDS-es rádiónak örülnék.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
tényleg nem, őszintén szólva szarok a Samsungra.
ontják magukból a lejátszókat, csakúgy mint a telefonokat,
de a rengeteg típus közül egyedül a Samsung YP-F2R tetszik,
az meg egy elég fapados kis ékszer csupán.
megjegyzem: kimondottan szégyenletesnek találom,
hogy a Samo (koreai lévén) kizárólag az utóbbi időben volt képes felzárkózni,
amikor muszáj volt, holott anno a Yeppel ők igazi úttörők voltak a DAP piacon,
csak aztán kényelmesen elüldögéltek a babérjaikon,
és néha kihoztak valami középszerű lejátszót. -
vili13
őstag
Szerintem is jó dolog a FLAC támogatás, örülök hogy van már ilyen, csak annak nem, hogy már ennek is örülni kell, amikor van még pár másik támogatásra érdemes codec is. Már említettem párat, de pl. beszéd codec (Speex, Audible) végképp egyikben sincs, pedig biztos használnák néhányan, arról nem is beszélve, hogy a diktafon funkció is tömöríthetne ilyesmibe...
Használható vorbis támogatás egyébként pl. a Samsung-nál is elég régóta van, de ezek szerint ezt a kis, elhanyagolható gyártót már nem tartod nyilván. -
bwoay
nagyúr
én személy szerint örülök a FLAC-nek,
(ami legelőször az iAudio U3-nál jelent meg a flash lejátszók között)
Persze mondhatjuk azt is, hogy ez nem új keletű dolog,
hiszen volt már lejátszó, ami támogatta (még ha HD-s is)...
Ez igaz az ID3Tag alapú navigációra is:
nyilván volt már korábban, és tekinthetjük alternatívának,
de szerintem az érdemi dolog, hogy ez már menüből állítható,
és ha valaki ezt a fajta böngészést preferálja, annak biztos érdemi újdonság,
hogy már nem kell egy bizonyos gyártó termékéhez ragaszkodnia,
amennyiben fontos számára a minőség.
csak annyit akartam mondani, hogy nézőpont kérdése.
az általam számontartott gyártók közül
az iAudionál oldották meg először a vorbis támogatást használható módon.
UMS - MTP is náluk jelent meg, bár ez nekem sem érdemi dolog.
szóval vannak azért plusz dolgok, amik az ő nevükhöz kötődnek. -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #59 üzenetére
Az én értelmezésemben az iAudio csak kb. 2-3 éve, a Meizu meg 1-2 éve jutott egyáltalán az iRiver szintjére, ami persze még mindig szép eredménynek számít a piac jelentős részét lefedő hulladék lejátszókhoz képest. Az általad említett playlist / bookmark / id3 tag szerinti rendezés, és bármely egyéb hasonló funkciók viszont semmi lényegi újdonságot nem hordoznak, legfeljebb újabb alternatívákat kínálnak a könyvtárak szerinti navigációhoz képest.
-
<Adamsky>
nagyúr
''...az egy helyben álló iRiver szintjéig való feljutás is jelentős részét képezte...''
Azt kell, hogy mondjam tévedsz. Az iAudio már nagyon régóta az iRiver előtt jár. És a különbségeket ne feltétlen az extra codec-ek számába keresd (bár ott is lehetne), hanem az olyan plussz szolgáltatásokban mint a dynamic playlist vagy a (jobb) bookmark funkció (ez utóbbit pl. szép lassan kezdik kihagy az iRiver-ekből). Aztán ott van a szintén nagyon jól sikerült playlist támogatás a Meizu M6.
''A Flac támogatástól sem kellene hasra esni így a XXI. században...''
Nem telejsen értelek. Jössz itt azzal, hogy mitől kell és mitől nem kell ''hasra esni''. Szerintem inkább nézz körül, hogy mit is tudnak a mai player-ek. Ne egy nemlétező player-hez, meg a különböző PC-s szoftverekhez hasonlítsd ezeket a lejátszókat. Nagyon könnyű olyat monadni, ami szinte mindegyikből hiányzik. Az viszont szvsz. könnyűszerrel megállapítható, hogy melyik cég(ek) van(nak) azon, hogy ezek a még kimaradt dolgok mihamarabb bekerüljenek a majdnai (vagy akár jelenlegi) lejátszókba.
Az ID3 Tag szerinti rendezésre mondjuk nem is nagyon reagáltál. Tudom, hogy ez téged esetleg hidegen hagy, de ha a másik oldalról nézzük, hogy hány komoly márkánál kell ehhez külön szoft. a ''kis'' Meizu meg megcsinálta.... -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #53 üzenetére
Szvsz az iAudio és Meizu nem látványos fejlődésének az egy helyben álló iRiver szintjéig való feljutás is jelentős részét képezte, vagyis összességében nincs valami nagy fejlődés.
A Flac támogatástól sem kellene hasra esni így a XXI. században, mikor az ember már minimum Winamp-szintű, esetleg moduláris codec támogatást várna egy lejátszótól (AAC, Musepack, Wavpack, Monkeys Audio, stb...). -
<Adamsky>
nagyúr
Akkor elmondom mire gondolok.
Igaz, hogy nem látványosan, és hatalmas lépésekben, de pl. az iAudio és a Meizu lejátszói is fejlődnek. Előbbi pár típusába belekerült a Flac támogatás, és lassan azt is megoldják, hogy mindenféle külső szoftver nélkül képes legyen a lejátszójuk fájl- és ID3 Tag szerinti navigálásra is. A Meizu-nál is nagyon hasonló a helyzet. Ők is megcsinálták az ID3 Tag szerinti navigációt, és legjobb tudomásom szerint az M6 a legújabb fw.-vel már a Flac-et is kezeli. Egyébként talán pont a Meizunál elég látványos a fejlődés. Elég, ha összeveted az M6-ot, és egy-két kotábbi lejátszójukat. Szóval ennél a két márkánál én látom az igyekezetet, míg az iRiver-nél csak azt, hogy egyre butább, és ezzel párhuzamosan egyre csili-vilibb lejátszókat gyártanak. Ennek a cégnek volt egy olyan vinyós lejátszója is, amin opitaki ki- és bemenet is volt, valamint WAV-ba volt képes felvételt készíteni. Akkortájt -- szvsz. még elsőként -- megpróbálkoztak az ID3 Tag szerinti navigációval is (de ez sajan nem jött össze nekik maradéktalanul). Azóta azt látom, hogy minden ilyen jellegű ''kisérletezéssel'' felhagytak, és ontják magukból az egy kaptafára készülő lejátszókat.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
Ezt a fajta műszaki demagógiát már többször hallottam, de sajnos téves.
Még kettő hasonló, vagy nagyrészt egyforma alkatrészekből összerakott, különböző típusú lejátszó hangminősége között is igen nagy különbségek lehetnek (, a szolgáltatásaikban meg persze végépp). Egy telefon esetében meg nyilván szükség van bizonyos kompromisszumokra, szvsz még a nyomtatott áramkör tervezésénél is más szempontok érvényesülnek, és ne hidd azt, hogy az nem számít bele az eredő hangminőségbe! Erre már előttem is utaltak, de ha neked lenne igazad, ma már lehetetlen volna hangkártyát eladni, hiszen az alaplapi hangkeltőhöz is ugyanazokat az alkatrészeket használják... -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #45 üzenetére
''Az iRiver évek óta nem rukkolt elő semmilyen újdonsággal.''
Mondj egy olyan gyártót, aki újdonsággal rukkolt elő az elmúlt pár évben! Igazából csak a színes kijelzők, videolejátszás, és hasonló, kizárólag marketing szempontból újdonságnak tekinthető változtatások jöttek mindenhol. Na meg jó sok DRM, azt inkább kihagyhatták volna! Üzemidő, hangminőség, formátumok terén meg kb. ott tartunk, ahol voltunk. Csak a memória méret növekszik lassú ütemben, meg az árak vánszorognak lefelé (ez az iriverre kevésbé igaz). Na jó, egy újdonság azért van az iriver háza táján is, az újabb modellek már ogg-ot is normálisan játszanak le... -
Geli
senior tag
miért is kérdőjelezhető meg a minősége?ugyanazokat a tranzisztorokat,kondikat,icket használják mindenhol....esetleg az összerakásnál lehetNE különbség,de nem hinném hogy egy irivernek fejlettebb lenne a gyártósora,gyára mint a több millió telefont legyártott nokiának,sonynak
-
<Adamsky>
nagyúr
Nagyon jó a kérdés! Szerintem semmi. Az iRiver évek óta nem rukkolt elő semmilyen újdonsággal. Időről időre lecserélik a design-t, vagy változtatnak valamit a kijelzőn, és kész. Szvsz. régen az iRiver volt a csúcs. Az első CD-s és memós lejátszóik megjelenésük idejében köröket vertek a konkurencia hasonló készülékeire. Mára ez az előny teljesen eltűnt, sőt jó páran -- az akkori konkurensek közül -- már az iRiver előtt járnak.
[Szerkesztve] -
Shim
őstag
ket kerdes:
- miben mutat ez a lejatszo ujdonsagot, amiert feltetlen be kene ruhazni ra? akar iriver, akar mas gyarto modellejivel osszehasonlitva.
- miert ilyen draga? -
macilaci78
nagyúr
Az ilyen All in kütyük nagy előnye, hogy mindent egyben tud, ami hátrány, az az akku és a sok kompromisszum.
A mostani csúcskategóriás telcsik nagyon jók, telefonálásra.Gyerekek! 2megapixeles kamera, 640×480-as mozgókép... Ha legalább vezetéken (nem hogy BT-on) keresztül webkamerának lehetne használni, de nem! Ugyanez van az mp3-lejátszásnál. Egyszerűen csak beletették, hogy így hátha jobban fogy, de ugyanazok a főkomponensek viszik: ugyanaz az oprendszer, ugyanaz a proci, memória, miegymás. Hardvereknél is így van. vannak az alaplapi integrált motyók, amik alapjáraton elvisznek szinte mindent, de ha valamiből kiváló minőséget akarok, ahhoz egy tisztességes, odamért hardvert építek be. Amíg ez nem történik meg a mobiloknál, addig maradok a 3510i-mnél.
Sok kütyü=több méret, figyelmet kell megosztani, ki ne zsbeljenek, sok madzag, stb, nyűg. Egy kütyü=nagyon drága megvenni, mert muszáj egyszerre kicsengetni, az az egy szem akksid merül le, kompromisszumokra kényszerülsz a minőség (pl nem szép a képe), mennyiség területén (pl kevés a memóriakártyád), ha tönkremegy, akkor oda a telcsid, mp3-lejátszód, médialejátszód, rádiód, játékgéped, fényképeződ, naptárad, diktafonod. Mindenki elég nagy már ahhoz, hogy el tudja dönte, mi az, amire szüksége van és mi az, amit meg tud fizetni. -
ponti_ak
addikt
Más is leírta már, de én is hangsúlyoznám: ízlések és pofonok...
A minőségi zenehallgatáshoz szokott user nem fog mp3-lejátszós mobilra váltani még egy jó darabig. Mert a jót könnyű megszokni.
Én is várom azt a percet, amikor egy mobil-telefon készülék eléri egy céleszköz színvonalát. Remélem, hogy nem öregszem meg, mire ez bekövetkezik. Talán 2-3 évnél többet nem is kell várni erre... Számomra jelenleg úgy tűnik, hogy a Nokia és a Sony-Ericsson jó úton jár ebben az irányban. Hajrá! A legjobb tényleg az lenne, ha okafogyottá válnának az ilyen jellegű viták...
De addig nálam is marad az DAP+mobil-telefon kombó. És nem zavar, ha mindkét(három) zsebem tele van kütyükkel.
Szvsz.
üdv:ponti_ak
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
Könnyebb lenne profi mp3 lejátszót integrálni telefonba, mint profi fényképezőt, de mégsem teszik. A SE W-sorozat talán közel jár ehhez, de messze nem az igazi...
A veszteséges tömörítés meg kellő bitrátával már bőven alkalmas ahhoz, hogy a nem elvetemülten vájtfülűek is bőven érezhessék a különbséget egy jó lejátszó és holmi telefonok közöt. Persze az említett N6230 is jobb egy Sokol rádiónál, de csak félúton van egy tisztességes lejátszóhoz, mely utóbbi lemerülése esetén telefonálni még tud az ember... -
dabadab
titán
Lenyeges kulonbseg van a fenykepezogepek meg az MP3 lejatszok kozott: ha megnezel egy profi fenykepezogepet, akkor az bazi nagy es ket kilot nyom, viszont egy kivalo MP3 lejatszo csak egy mutyur. Ebbol adodoan az elobbi problemas beintegralni egy telefonba, az utobbit meg nem.
Egyebkent ezt az egesz hangminoseg mizeriat nem ertem, nem egy otthoni high-end rendszerrol van szo, hanem eleve vesztes helyzetben hasznalatos, vesztesegesen tomoritett zeneket lejatszo kutyurol, oda meg boven megfelel mondjuk a N6230-am, az se ugy szol, mint egy Sokol.
Az aksirol meg annyit, hogy valoszinuleg a telefon tovabb huzza, mint az MP3 lejatszok, raadasul valoszinuleg konnyebb vhol egy Nokia toltot keriteni, mint barmi mast, arrol nem is szolva, hogy az embernek igy csak egy aksival kell torodnie. -
vili13
őstag
Szvsz a telefonokba integrált, megkérdőjelezhető minőségű mp3 lejátszók kb. akkor fogják az ilyen készülékeket kiszorítani a piacról, amikor az ugyanezen telefonokban található fényképezők a különálló megfelelőiket, de ez azért még messze van... Technikailag lehetséges volna mindenből nagyon jót egybe integrálni, de ezt valamiért sosem szokták.
Akinek meg megfelel a telefonja hangminősége, hát hallgassa egészséggel, amíg csak az akkuja le nem merül... -
dabadab
titán
válasz
burgatshow #32 üzenetére
''mutasson nekem valaki egy olyan embert, akinek van MP3 lejátszója, és a gépén lévő összes ''zene'' file valami tök más formátumban van.''
Jelen! Ill nem az osszes, csak nagy resze van FLAC-ban, a tobbi meg leginkabb nagy bitrate-u MP3-ban. Mivel az MP3 lejatszot altalaban olyan helyen hallgatom, ahol a hatterzaj beteszt a hangzasnak (meg amugy sincs korlatlan mennyisegu hely a lejatszon), ezert ha vmit felrakok ra, azt eloszor atkonvertalom ~128kbit koruli VBR MP3-ba. Monjduk orulnek, ha kezelne az OGG-ot, mert az ebben a kategoriaban jobb eredmenyt produkal, de hat ez van.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
burgatshow #32 üzenetére
''...nevéből adodóan is egyet kell ismernie, az MP3-at...''
Ezért is tettem az előző hsz.-emben az MP3 lejátszót idézőjelek közé. Mert ma már egy komolyabb készülék az MP3, WMA mellett kezeli az OGG-ot is.
''...hogy könyörgöm, mutasson nekem valaki egy olyan embert, akinek van MP3 lejátszója, és a gépén lévő összes ''zene'' file valami tök más formátumban van...''
Nem ''tök másban'', de nekem pl. van OGG-ban és Flac-ben is.
Egyébként sem ezen van a fő hangsúly, hanem a hangminőségen. A saját lejátszómtól egy w800-at (sajna eddig csak ezt próbáltam) becsukott szemmel minden körülmények között meg tudok különböztetni.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
válasz
<Adamsky> #30 üzenetére
Az, hogy milyen rövid a támogatott formátumok listája szerintem lényegtelen, mert már csak a nevéből adodóan is egyet kell ismernie, az MP3-at. Az már egy másik kérdés, hogy menet közben a gyártók kibővítették MP4-re, OGG, AAC, ATRAC-ra meg még a tököm tudja mire.
Arról nem is beszélve, hogy könyörgöm, mutasson nekem valaki egy olyan embert, akinek van MP3 lejátszója, és a gépén lévő összes ''zene'' file valami tök más formátumban van.
MP3 lejátszó MP3 formátumra való. Szerintem... -
<Adamsky>
nagyúr
Volt szerencsém összehasonlítnai egy CX-300-al a munkatársam w800-at és az én iAudio U3-am. Nem mondom, szépen szól a w800, de én biztos, hogy nem cserélném el a lejátszóm erre. Engem ugyanis zavar az érezhetően nagyobb fehérzaj, a gyengébb hangerő, a támogatott formátumok rövid listája.
Én perpill. úgy érzem, hogy a telefonok még nem nőttek fel arra a szintre, amit ma egy felsőkategóriás ''MP3-lejátszó'' tud.
Még egyszer mondom, nem rossz a w800, de nekem kevés... -
twollah
nagyúr
Boven 50ezer felett lesz az ara mire ideer.
-
REDeath
őstag
Szerintem nagyon jó kis lejátszó, csak hát valóban drágább ahhoz képest amit tud.
Ár/Érték kategóriában nem veri a ZEN nano-m, d nagyon jó kis lejátszó.
(igaz zen nem is lcd-s meg stb...) -
Ősember
őstag
válasz
Shockwave12 #21 üzenetére
1. ha nem véleménnyilvánitás, akkor mi volt amit irtam?
2. ''legközelebb fröcsögés előtt inkább ezen számodra látszólag megterhelő tevékenységet próbáld elvégezni'' ha már megprobálsz okosat irni, legalább használj a mondatkörnyezetbe illö szavakat is
3. zsebedben hogy ne éreznéd meg a rezgést?ezt ne probáld megmagyarázni... igen, teljesen biztos vagyok ebben
4. aztán marhára leterhelö egy 10,8 x 30 x 42 mm méretü akármit betenni a telefonod mellé... elmondom, nem titok: a nadrágon hául is van zsebnekem is külön szoltak, én sem láthattam
5. legelöször te kezdtél el a számokrol bezsélni, amikor meg felvetem a tarifákat, leszolsz, hogy nem éri meg nézni
6. igazad van, a metro tényleg zajos, de nem minden lejátszonak tiszta a hangja magas hangerön
7. ráadásul azt a keveset is tudni kell használni - van egy ötletem, de megtartom -
Pompi
nagyúr
válasz
Shockwave12 #21 üzenetére
Szokások és igények különbözőek. Maradjunk meg az intelligens érvek - ellenérvek szintjén és ne menjünk el a személyeskedés felé. Köszönöm!
-
Shockwave12
csendes tag
Én meg gratulálok a kultúrált, építő jellegű hozzászólásodhoz (egy olyan posthoz, ami nem véleménnyilvánítás volt).
Azon kéne elgondolkodod, és légyszives legközelebb fröcsögés előtt inkább ezen számodra látszólag megterhelő tevékenységet próbáld elvégezni, hogy miközben a metrón állsz tömegben netás sietsz a melóba... nem hinném, hogy megérzed azt a rezgést a zsebedben... de te biztosan soha nem tapasztalál efféléket ha íly magabiztosan vélekedsz.
Előzőleg nekem is egy XClef MT500-asom volt és egy SE T630am... közben átkoztam az egész koncepciót, hogy a zsebemben x+1 kütyü van... (közben beesett egy céges teló is még mellé), és a kulcsomat, meg egy rohadt zsebkendőt sem tudtam hová tenni.
Modilszolgáltatók stratégiája ? Miért ne szarnám le, hogy most kell hűségnyilatkozat vagy sem ?! Mi a frásznak cserélgessem a SIMeket a telefonban, hogy mindíg a legolcsóbban tudjam hívna a 20-30-70es számokat... ?! telefont használni kell, nem pedig folyamatosan izzadni, hogy kit hívok, mikor, és menniyért. Bár igaz, erről tök felesleges vitázni, ráadásul ez igencsak out-of-place.
A mindent egybe integráltságról meg annyit, hogy nem hiszem, hogy zenei minőségre fog a tisztes tömegközlekedő figyelni, amikor ''Kérem Vigyázzanak Az Ajtók Záródnak'' üvölt a feje felett 30 centire (mint ahogy egy 20 éves skodába is felesleges beépíteni 300k-ért hangrendszert).
De ezen dolgok átgondolásához kedves Ősember tényleg nem kell sok ész... ráadásul azt a keveset is tudni kell használni ...
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Hmm, úgy látom a nyakék-lejátszók korát éljük mostanában.. (nemrég jött ki a Cowon T2, a Mobilblu is fülbevalókat gyárt...)
Szvsz: Ez is kicsi, okos, és szép... Mindent tud, amit egy ilyentől el lehet várni. Többet nem. Dapreview-s vélemények itt: [link]
Az üzemidőt kb. 8 órára saccolják, az akksiját meg 450 mAh-sra... -
dabadab
titán
Azert, mert a legtobb embernek alapbol van mobilja (amik kozul egyre tobben van mp3 jatekos) es innen kezdve olcsobb az 1-2 GB-os memoriakartya, mint a hasonlo kapacitasu lejatszo. Raadasul a headset meg praktikus is (mivel telefonalni is lehet vele) meg nem kell meg egy akarmit cipelni, annak az aksijat toltogetni, ilyenek.
-
Pompi
nagyúr
''most hogy mondod nézem a méreteit és végülis belefér aaa elem''
Egy AAA elem olyan 44mm magas, tehát szerintem nem fér bele.
''sehol sem látom hol lenne 2 kb ugyan olyan hosszu éle''
Az egyik éle 4cm a másik 3cm - ez azért messze van az ugyanolyan hosszútól.
Két másik kép a jobb elképzelhetőség kedvéért: [link] [link] -
Geli
senior tag
gondolom még nem hallottál 3250et...cx300al meg biztos hogy nem...
a másik dolog,hogy megveszel 40-50ezerért egy mp3 lejátszót,ami gyári adatai szerint jobb mint a teló,átvisz mondjuk 15-20Kig, de melyik fülhallgató képes erre? igazából 20alatt egyse(még a cx300 se) és 5Kfölött mind megadja magát...ezt a frek.tartományt a teló is tudja (legalábbis w800 és 3250 igen)
akkor hol jobb az iriver? -
opr
nagyúr
Elég szép, a iRivereknek elég jó a hangzása is, ára annyi amennyi, aki megteheti úgyis meg fogja venni
Ami sokkal érdekesebb az az h mennyi ideig bírja lejátszással... Ha mittomén öszvissz 10-12 óra akkor ennyért felejtős szvsz -
dabadab
titán
Nem kell feteglat venni, a szukseges hardverbol talan a memoria kartya (+foglalat) az, ami leginkabb helyett foglal, marpedig ha lattal mondjuk microSD-t, akkor az nem egy hatalmas valami.
Az MP3-lejatszas meg kulonosebb kompromisszumokat nem igenyel, nem olyan, mint a fenykepezogep, ahol eredendo problemak vannak. Egyebkent ezannyira igy van, hogy itt Becsben a fulbol kilogo drotokon leginkabb a Nokia feliratot latom (aztan egy kisebb resz meg iPodban vegzodik, mast meg nem nagyon lattam) -
Ősember
őstag
válasz
bolondember #8 üzenetére
most hogy mondod nézem a méreteit és végülis belefér aaa elem, de nekem a kép és a méretek ( 10,8 x 30 x 42 mm) sehogy sem passzolnak össze
30 és 42 elég közel van egymáshoz, de én sehol sem látom hol lenne 2 kb ugyan olyan hosszu éle
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
válasz
Shockwave12 #3 üzenetére
gratulálok
szerinted minöségben a telefon megüti az iriver lejátszokat?
szerintem meg pont az a gyikság, hogy a telefon tudjon fényképezni, zenét lejátszani...
tipikusan nem érzed át a mobilszolgáltatok stratégiáját. persze hogy azt a 2 dollár elöállitási költségü telefont ingyen adja drága tarifákkal és hüségnyilatkozattaltalán ebbe kellene belegondolni. nem olyan olcso az, mint a reklámban!
ha már ennyire belejöttél akkor miért nem tudod a franko kis telod rezgöre beállitani?akkor beteszed a zsebedbe és meghallod. be kell lássad, nem kell hozzá sok ész
-
bolondember
MODERÁTOR
azert az a 17,5 gramm az nagyon nem sok... (foleg, h elvileg benne van valszeg az akksi is - vagy AAA elemmel/akksival teker?!)
pofas kis joszag... -
Misi 007
őstag
Hát ez odavág nagyon.
Gondolom kis hazánkban esély nemsok lesz rá hogy megkapja valaki!
Szerintem az ára se olyan ütős és ahoz képest igencsak sokmindent tud. -
Tib_
csendes tag
válasz
Shockwave12 #3 üzenetére
Sztem igenis lesz leteleme az ilyen tipusu lejatszoknak, mert nem mindenki szereti az all-in-one csodakat ahol az adott funkciot csak bizonyos kompromisszumokkal lehet megvalositani. Illetve masik ok amiert en ilyet vennek, hogy mp3-at jatszani (+ radio belefer) ez jo, es telefonalni meg telefonnal szeretek. nempedig megveszek egy felteglat amiben jetpack is van, mikor nemhinnem hogy sok szuksegem lenne a jetpackra mert nemvagyok en DukeNukem, nameg nemakarok olyanert fizetni amit sose hasznalok..
persze most picit sarkitottam
-
KrAt
veterán
Király cucc
Nekem bejön, és az ára se annyira vészes
-
macilaci78
nagyúr
Hát, az Oled nem eszik sokat, viszont nagy akksi sem fér bele, úgy 6-8 órát alsó hangon biztosan, de talán ennek a többszörösét is.
Nekem is tetszik, pofás jószág, de tuti kimosnám, mint a papírzsebkendőket szoktam néha.
Engem csak az akksi töltése érdekelne: USB-ről, vagy van rá adapter? Pendrive-ként ugye funkcionál, le-feltöltés sebessége? Amúgy tudása korrekt, sőt! -
Shockwave12
csendes tag
Nagyon jópofa és a tudása pont elegendő... ugyanakkor nem teljesen látom, hogy a mai világban meddig lesz még lételeme az ilyen tipusú lejátszóknak... Bármelyik mobilszolgáltató lassanként ingyen vág hozzá az emberhez MP3-as telefont, headsettel és membővítési lehetőséggel. Beletolni egy kártyát, és mehet a móka (nomeg nem szopódik az ember a tömegben a ''CsörögATelefonDeNemTudomFelvenniVagyNemHallom'' helyzetek miatt). 1-2 Gigás kártyák elég jutányos áron vannak, nem csak mp3 lejátszóba tehetők, illetve veszek mégegyet és cserélgethetem, ha éppen úgy szottyan kedvem.
[Szerkesztve] -
Tib_
csendes tag
Nekem teccik :] Bar lehet csak azer mert lama vagyok ebben a temaban (is), de elso ranezesre ennyi funkcio boven eleg .. meg sok is.
Vajon meddig birhatja egy szusszal? -
Macc
aktív tag
jopofa, es izleses. Csakhat nem olcso ez sem, foleg a memoriakapacitasahoz kepest. Gondoloma meretbol adodoan mar itt is beepitett akksi van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest