- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #74 üzenetére
''Nem tudom, hogy foglalkoztál-e valaha komolyabb szinten programozással, de hidd el, hogy ez az ID3Tag és a könyvtár szerinti rendezés ''egybedolgozása'' nem kis feladat, is igenis nagy előrelépés.''
Igen, és nem hiszem.
Ha már a fájl egyéb jellemzői alapján (név, dátum) lehet rendezni, ehhez a tag különböző mezőit hozzáadni nem egy nagy dolog. Nagyobb falat lenne további, esetleg szabadon konfigurálható, egyéni szempontok szerinti rendezés megvalósítása.
De előrelépésnek tartanám a Rockbox-szerűen szabadon konfigurálható kijelzőt is. A kezelőszervek magasabb fokú testreszabhatóságáról nem is beszélve. Több lejátszónál pl. változtatható a joystick lenyomásának funkciója, de miért nem tudok akár könyvtárváltást programozni valami dupla klikkre?! -
vili13
őstag
''Nézd meg milyen lejátszó vezeti az infopatika eladási toplistáját. IDak, PD 205. Ha ezek megfelnek az emberek igényeinek akkor egy zenemobil is meg fog feleni /sőt!/.''
Én is nézegettem azt a listát, és nem tudtam eldönteni, valyon tényleg ennyire igénytelenek az emberek, vagy ez csak egy szokásos marketing fogás...
De én továbbra is optimista vagyok a céleszközök jövőjével kapcsolatban. Hiába van pl. minden mobiltelefonban óra, még mindig árulnak (és vesznek is páran) karórát... -
vili13
őstag
Különbségek lehetnek (vannak) az átvitel egyenletességében, különös tekintettel a mély és magas tartományra, a jel/zaj viszonyban, stb. Vannak bizony olyanok is, akik hallani képesek az ilyen különbségeket, mégpedig a fülükkel.
A telefonokat meg elsősorban telefonnak tervezik, és bár műszakilag lehetséges volna a legjobb lejátszót is beleépíteni, nem teszik, tekintve hogy a hangminőségre nem sokat adó, illetve ahhoz kicsit sem értő nagy többségnek így is bőven megfelel. Vagy ha úgy tetszik, nem a hangminőség a lényeg, hanem az, hogy minnél olcsóbban lehessen előállítani, és a lehető legtöbbet eladni belőle. Aki meg minőségre vágyik, az pedig vesz egy normális lejátszót. -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #64 üzenetére
Nem viccből állítom, hogy én pl. a kedvenc könyvtáracskáimban fájlnév alapján ugyanúgy, vagy gyorsabban megtalálom, amit akarok. Tag alapján pont ugyanazokat a fájlokat válogathatom másképpen, vagyis nem érzem, hogy egy lépéssel is előbbre volnék. Legfeljebb így elveszik a tetszőleges hierarchikus könyvtárstruktúrába való csoportosítás lehetősége...
RDS-es, tetszőlegesen effektezhető rádió meg nagyon rendben volna. De ha már színes a kijelző, rakhatnának bele TV-vevőt is... -
vili13
őstag
Szerintem is jó dolog a FLAC támogatás, örülök hogy van már ilyen, csak annak nem, hogy már ennek is örülni kell, amikor van még pár másik támogatásra érdemes codec is. Már említettem párat, de pl. beszéd codec (Speex, Audible) végképp egyikben sincs, pedig biztos használnák néhányan, arról nem is beszélve, hogy a diktafon funkció is tömöríthetne ilyesmibe...
Használható vorbis támogatás egyébként pl. a Samsung-nál is elég régóta van, de ezek szerint ezt a kis, elhanyagolható gyártót már nem tartod nyilván. -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #59 üzenetére
Az én értelmezésemben az iAudio csak kb. 2-3 éve, a Meizu meg 1-2 éve jutott egyáltalán az iRiver szintjére, ami persze még mindig szép eredménynek számít a piac jelentős részét lefedő hulladék lejátszókhoz képest. Az általad említett playlist / bookmark / id3 tag szerinti rendezés, és bármely egyéb hasonló funkciók viszont semmi lényegi újdonságot nem hordoznak, legfeljebb újabb alternatívákat kínálnak a könyvtárak szerinti navigációhoz képest.
-
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #53 üzenetére
Szvsz az iAudio és Meizu nem látványos fejlődésének az egy helyben álló iRiver szintjéig való feljutás is jelentős részét képezte, vagyis összességében nincs valami nagy fejlődés.
A Flac támogatástól sem kellene hasra esni így a XXI. században, mikor az ember már minimum Winamp-szintű, esetleg moduláris codec támogatást várna egy lejátszótól (AAC, Musepack, Wavpack, Monkeys Audio, stb...). -
vili13
őstag
Ezt a fajta műszaki demagógiát már többször hallottam, de sajnos téves.
Még kettő hasonló, vagy nagyrészt egyforma alkatrészekből összerakott, különböző típusú lejátszó hangminősége között is igen nagy különbségek lehetnek (, a szolgáltatásaikban meg persze végépp). Egy telefon esetében meg nyilván szükség van bizonyos kompromisszumokra, szvsz még a nyomtatott áramkör tervezésénél is más szempontok érvényesülnek, és ne hidd azt, hogy az nem számít bele az eredő hangminőségbe! Erre már előttem is utaltak, de ha neked lenne igazad, ma már lehetetlen volna hangkártyát eladni, hiszen az alaplapi hangkeltőhöz is ugyanazokat az alkatrészeket használják... -
vili13
őstag
válasz
<Adamsky> #45 üzenetére
''Az iRiver évek óta nem rukkolt elő semmilyen újdonsággal.''
Mondj egy olyan gyártót, aki újdonsággal rukkolt elő az elmúlt pár évben! Igazából csak a színes kijelzők, videolejátszás, és hasonló, kizárólag marketing szempontból újdonságnak tekinthető változtatások jöttek mindenhol. Na meg jó sok DRM, azt inkább kihagyhatták volna! Üzemidő, hangminőség, formátumok terén meg kb. ott tartunk, ahol voltunk. Csak a memória méret növekszik lassú ütemben, meg az árak vánszorognak lefelé (ez az iriverre kevésbé igaz). Na jó, egy újdonság azért van az iriver háza táján is, az újabb modellek már ogg-ot is normálisan játszanak le... -
vili13
őstag
Könnyebb lenne profi mp3 lejátszót integrálni telefonba, mint profi fényképezőt, de mégsem teszik. A SE W-sorozat talán közel jár ehhez, de messze nem az igazi...
A veszteséges tömörítés meg kellő bitrátával már bőven alkalmas ahhoz, hogy a nem elvetemülten vájtfülűek is bőven érezhessék a különbséget egy jó lejátszó és holmi telefonok közöt. Persze az említett N6230 is jobb egy Sokol rádiónál, de csak félúton van egy tisztességes lejátszóhoz, mely utóbbi lemerülése esetén telefonálni még tud az ember... -
vili13
őstag
Szvsz a telefonokba integrált, megkérdőjelezhető minőségű mp3 lejátszók kb. akkor fogják az ilyen készülékeket kiszorítani a piacról, amikor az ugyanezen telefonokban található fényképezők a különálló megfelelőiket, de ez azért még messze van... Technikailag lehetséges volna mindenből nagyon jót egybe integrálni, de ezt valamiért sosem szokták.
Akinek meg megfelel a telefonja hangminősége, hát hallgassa egészséggel, amíg csak az akkuja le nem merül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Linux haladóknak
- Okos Otthon / Smart Home
- EAFC 25
- Synology NAS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest