Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Geli
senior tag
az átvitel egyenletességét a fülhallgató sokkal inkabb befolyásolja,szerintem inkabb az a szűk keresztmetszet,mintsem a lejatszó
nah mindegy, legyen neked igazad,de ha te ezt meghallod egy ''bmw''-ben kapsz egy tábla bocit
szerencsére az a tendencia, hogy minnél jobb minőségű lejátszót rakjanak a telókba,és nem (elsősorban)az olcsóságra mennek! remélem ez folytatódni is fog...csak nem fognak rosszabbat kiadni mint az elöző seria, főleg így,hogy szinte mindegyik gyártó ezt a vonalat követi,van konkurencia bőven! -
<Adamsky>
nagyúr
Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni! Egyébként én is jobban szeretem a könyvtár szerinti rendezést. De, könyörgöm, itt nem arról van szó, hogy kinek mi jön be, hanem arról, hogy az iAudio-nál és a Meizu-nál megoldották ezt. Nem tudom, hogy foglalkoztál-e valaha komolyabb szinten programozással, de hidd el, hogy ez az ID3Tag és a könyvtár szerinti rendezés ''egybedolgozása'' nem kis feladat, is igenis nagy előrelépés.
-
Geli
senior tag
-
Geli
senior tag
ha ilyen nagy különbségek ''lehetnek'',akkor mért nem mondod meg mik azok??
csak ezt hajtogatod...és milyen kompromisszumra gondolsz?helyhiány?hogy nem tudjak ugy kihuzni a nyakot ahogy szeretnék?érdekes lenne,mert az mp3lejatszók többsége elfér a telók gombjainak fele helyén!és simán megoldható hogy még külön nyákot rakjanak neki...
egyébként az eredeti kérdés az volt meddig van létjogosultsága az mp3playereknek...jelenleg arról folyik a vita, hogy a legeslegjobb mp3 lejátszó veri-e érezhető különbséggel a telót...asszem ebben már benne is van a válasz: véleményem szerint 2generáció, de legkésőbb 2év, és kiszorulnak a playerek...hacsak nem állnak elő vmi bomba ötlettel,amit telefonokban nem lehet megvalósítani (mondjuk felrobbanna az az alkatrész,ha interferencia éri,vagy nemtom)
-
<Adamsky>
nagyúr
''...id3 tag szerinti rendezés, és bármely egyéb hasonló funkciók viszont semmi lényegi újdonságot nem hordoznak...''
Aha! Mostmár értem! Te viccelsz, ugye?
Mi lenne akkor szerinted a lényegi különbség? Ha kimosná a gatyádat, vagy esetleg főzne rád?
Komolyra fordítva a szót. Azért azt gondolom sejted, hogy az ID3Tag szerinti ''keresgélésre'' nagyobb az igény mint mondjuk a ''Speex'' támogatásra.
Na, hogy ne csak ezen az ID3Tag-es dolgon lovagoljak. Én pl. egy jó/jobb (használható EQ) minőségű RDS-es rádiónak örülnék.
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
tényleg nem, őszintén szólva szarok a Samsungra.
ontják magukból a lejátszókat, csakúgy mint a telefonokat,
de a rengeteg típus közül egyedül a Samsung YP-F2R tetszik,
az meg egy elég fapados kis ékszer csupán.
megjegyzem: kimondottan szégyenletesnek találom,
hogy a Samo (koreai lévén) kizárólag az utóbbi időben volt képes felzárkózni,
amikor muszáj volt, holott anno a Yeppel ők igazi úttörők voltak a DAP piacon,
csak aztán kényelmesen elüldögéltek a babérjaikon,
és néha kihoztak valami középszerű lejátszót. -
bwoay
nagyúr
én személy szerint örülök a FLAC-nek,
(ami legelőször az iAudio U3-nál jelent meg a flash lejátszók között)
Persze mondhatjuk azt is, hogy ez nem új keletű dolog,
hiszen volt már lejátszó, ami támogatta (még ha HD-s is)...
Ez igaz az ID3Tag alapú navigációra is:
nyilván volt már korábban, és tekinthetjük alternatívának,
de szerintem az érdemi dolog, hogy ez már menüből állítható,
és ha valaki ezt a fajta böngészést preferálja, annak biztos érdemi újdonság,
hogy már nem kell egy bizonyos gyártó termékéhez ragaszkodnia,
amennyiben fontos számára a minőség.
csak annyit akartam mondani, hogy nézőpont kérdése.
az általam számontartott gyártók közül
az iAudionál oldották meg először a vorbis támogatást használható módon.
UMS - MTP is náluk jelent meg, bár ez nekem sem érdemi dolog.
szóval vannak azért plusz dolgok, amik az ő nevükhöz kötődnek. -
<Adamsky>
nagyúr
''...az egy helyben álló iRiver szintjéig való feljutás is jelentős részét képezte...''
Azt kell, hogy mondjam tévedsz. Az iAudio már nagyon régóta az iRiver előtt jár. És a különbségeket ne feltétlen az extra codec-ek számába keresd (bár ott is lehetne), hanem az olyan plussz szolgáltatásokban mint a dynamic playlist vagy a (jobb) bookmark funkció (ez utóbbit pl. szép lassan kezdik kihagy az iRiver-ekből). Aztán ott van a szintén nagyon jól sikerült playlist támogatás a Meizu M6.
''A Flac támogatástól sem kellene hasra esni így a XXI. században...''
Nem telejsen értelek. Jössz itt azzal, hogy mitől kell és mitől nem kell ''hasra esni''. Szerintem inkább nézz körül, hogy mit is tudnak a mai player-ek. Ne egy nemlétező player-hez, meg a különböző PC-s szoftverekhez hasonlítsd ezeket a lejátszókat. Nagyon könnyű olyat monadni, ami szinte mindegyikből hiányzik. Az viszont szvsz. könnyűszerrel megállapítható, hogy melyik cég(ek) van(nak) azon, hogy ezek a még kimaradt dolgok mihamarabb bekerüljenek a majdnai (vagy akár jelenlegi) lejátszókba.
Az ID3 Tag szerinti rendezésre mondjuk nem is nagyon reagáltál. Tudom, hogy ez téged esetleg hidegen hagy, de ha a másik oldalról nézzük, hogy hány komoly márkánál kell ehhez külön szoft. a ''kis'' Meizu meg megcsinálta.... -
<Adamsky>
nagyúr
Akkor elmondom mire gondolok.
Igaz, hogy nem látványosan, és hatalmas lépésekben, de pl. az iAudio és a Meizu lejátszói is fejlődnek. Előbbi pár típusába belekerült a Flac támogatás, és lassan azt is megoldják, hogy mindenféle külső szoftver nélkül képes legyen a lejátszójuk fájl- és ID3 Tag szerinti navigálásra is. A Meizu-nál is nagyon hasonló a helyzet. Ők is megcsinálták az ID3 Tag szerinti navigációt, és legjobb tudomásom szerint az M6 a legújabb fw.-vel már a Flac-et is kezeli. Egyébként talán pont a Meizunál elég látványos a fejlődés. Elég, ha összeveted az M6-ot, és egy-két kotábbi lejátszójukat. Szóval ennél a két márkánál én látom az igyekezetet, míg az iRiver-nél csak azt, hogy egyre butább, és ezzel párhuzamosan egyre csili-vilibb lejátszókat gyártanak. Ennek a cégnek volt egy olyan vinyós lejátszója is, amin opitaki ki- és bemenet is volt, valamint WAV-ba volt képes felvételt készíteni. Akkortájt -- szvsz. még elsőként -- megpróbálkoztak az ID3 Tag szerinti navigációval is (de ez sajan nem jött össze nekik maradéktalanul). Azóta azt látom, hogy minden ilyen jellegű ''kisérletezéssel'' felhagytak, és ontják magukból az egy kaptafára készülő lejátszókat.
[Szerkesztve] -
Geli
senior tag
miért is kérdőjelezhető meg a minősége?ugyanazokat a tranzisztorokat,kondikat,icket használják mindenhol....esetleg az összerakásnál lehetNE különbség,de nem hinném hogy egy irivernek fejlettebb lenne a gyártósora,gyára mint a több millió telefont legyártott nokiának,sonynak
-
dabadab
titán
Lenyeges kulonbseg van a fenykepezogepek meg az MP3 lejatszok kozott: ha megnezel egy profi fenykepezogepet, akkor az bazi nagy es ket kilot nyom, viszont egy kivalo MP3 lejatszo csak egy mutyur. Ebbol adodoan az elobbi problemas beintegralni egy telefonba, az utobbit meg nem.
Egyebkent ezt az egesz hangminoseg mizeriat nem ertem, nem egy otthoni high-end rendszerrol van szo, hanem eleve vesztes helyzetben hasznalatos, vesztesegesen tomoritett zeneket lejatszo kutyurol, oda meg boven megfelel mondjuk a N6230-am, az se ugy szol, mint egy Sokol.
Az aksirol meg annyit, hogy valoszinuleg a telefon tovabb huzza, mint az MP3 lejatszok, raadasul valoszinuleg konnyebb vhol egy Nokia toltot keriteni, mint barmi mast, arrol nem is szolva, hogy az embernek igy csak egy aksival kell torodnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest