Új hozzászólás Aktív témák
-
astroblack
tag
''mivel egyedül a 3250t adták ki zenemobilnak...''
Meg az n71-et
''egyébként meg úgy tudom a többiben is van m3u alapu listakészitő...''
Azzal mit érsz?
''egy képről hogy állapitod meg hogy nincs benne kereső?''
Ránézek, és ha látom, hogy az artist, meg a track mellett nincs album opció, akkor elkezdek fantáziálni.
Bár mint utóbb kiderült, artiston belül vannak az albumok, amit nem értek. Nem került volna semmibe a srácoknak, hogy a főmenübe is berakják az album opciót. -
bwoay
nagyúr
ja, értem, hol volt a keveredés!
én ezt arra írtam, amikor vilinek róttad fel, hogy ellentmondásba keveredett magával.
Szóval nem rád értettem, hanem ő azt próbálta kifejteni egy korábbi HSZ-ében,
hogy magasabb bitrátán a telefonok úgymond elvéreznek
egy komolyabb lejátszó mellett, alacsony bitrátán elvésznek a hangzásbeli különbségek.
telefonok:
namost a w550i-t csak azért hoztam fel példának,
mert bár tavaly jelent meg,
nekem személy szerint az tetszik leginkább a walkman szériából
Másfelől hiába vallja szinte mindenki, hogy CSAK a bővíthető,
több GB-os lejátszóknak van létjogosultságuk (lételemük),
én sokáig használtam egy 256 MB-os iRivert, és 3-4 album
nekem tökéletesen elég volt a hétköznapokra.
Persze az emberekre mindig hat a számok bűvölete,
de ez sokaknál messze nem a valós igényeket tükrözi.
(olyan, mint fényképezőgépeknél a megapixel láz).
Tehát ha 256 MB-nyi mp3-al már el lehet flangálni a városban (suliba, munkába, stb),
akkor egy 2 GB-os lejátszót alapul véve 6-7 album FLAC-ben miért lenne kevés?
Én raktam fel tömörítetlen wav-ot is, amikor nem volt időm konvertálgatni,
de nem is éreztem szükségét, elfért az is bőven.
Amúgy nem hinném, hogy HW terén sokat variált volna a SonyEricsson a k750i óta!
A csúcskategóriás zenetelefonok jellemzően nem a lejátszó terén nyújtanak többet,
a w800i óta nemigen volt ilyen jellegű előrelépés, én legalábbis nem tudok róla. -
bwoay
nagyúr
elolvastam, nekem úgy tűnt, hogy arra az ellentmondásra utalsz,
amire reagáltam, de ha a ''másikra'', akkor meg tényleg rosszul számoltál,
bár igazából én annak nem tulajdonítok különösebb jelentőséget,
hogy 14 vagy 18 óra mp3
és itt kapcsolódnék a legutóbbi HSZ-edhez:
tegyük fel, hogy a SonyEricsson képes olyan lejátszót építeni a telefonjaiba,
mint amilyeneket maga a Sony is gyárt.
Egyfelől ez még messze nem csúcskategória, bár ezért a Sony fanek megköveznek,
másrészt elég végignézni, milyen formátumokat támogat (erre Adam már utalt korábban,
lett is belőle vita). Tök jó, hogy lejátszik ATRAC-ot,
amit a MiniDisces korszakom óta erősen kerülök,
emellett még szerencse, hogy a Sony végre 20 év után lenyelte az mp3 békát,
máskülönben a SE telókhoz is kellene egy muszájból konvertálgatós SonicStage.
Lehet, hogy érdemes elrugaszkodni a 256-os bitrátától (ha így értetted),
de szerintem ennyi erővel megéri átnyergelni az mp3-nál hatékonyabb formátumokra is,
legyen az akár vorbis, akár FLAC.
Utóbbiba aztán tényleg megéri archiválni is, de ha a memóriakártyák kapacitásának növekedését nézzük, akkor szerintem nem merész kijelentés, hogy akár hallgatni is,
mint az már most is teszik páran.
Itt arra gondolok, hogy pl a w550i memóriája 256 MB, nem bővíthető,
erre kb 3-4 album fér, ha meg veszünk egy 2 GB-os lejátszót
(de már sokkal inkább a 4 és 8GB-osokkal érdemes számolni),
arra tömörítetlen wav-ben felmegy ennyi, FLAC-ben meg közel a duplája.
Természetesen nem úgy értem, hogy a tipikus használati körülmények között szükség van ilyen hangminőségre, de ha valaki otthon FLAC-ben tárolja, mert úgy hallgatja,
akkor a lejátszónak köszönhetően nem kell azt még átkonvertálnia valami mássá.
Meg aztán sokan kötik magát a lejátszót erősítőre, ott is látom jelentőségét
a veszteségmentes tömörítésnek. -
Omni
aktív tag
Az eredeti kérdésre válaszolva: szerintem is meg vannak számolva a ''diszkrét'' mp3 lejátszók napjai. A telefonba integrált lejátszók le fogják söpörni a mai playereket a piacról, csakúgy mint anno a flash alapú lejátszók a discmaneket. Hiába, a történelem ismétli önmagát.
Pár év és a legalapabb telefonban is lesz memóriakártyával bővithető mp3 lejátszó. Sok embernek /többségnek/ pedig ennyi is elég.
Már ma is vannak szép zenemobil megoldások, pl a w800i. Simán lehet egy mobilban korrekt mp3 lejátszó, ellenben a fényképező megvalósítása már nehéz ügy, hiszen elletétes érdekeket kell figyelmbe venniük a gyártóknak: a mobil legyen kicsi és könnyű, de a kézben tartott fényképező ne mozduljon be. Ezt már nehezebb megcsinálni, ezért gondolom azt, hogy a digitális fényképezőknek bőven van még idejük.
Kérdés, hogy mit tud csinálni az iRiver iAudio Meizu ebben a változó világban? Talán olyan lejátszókkal fognak majd előrukkolni melyek bluetooth headsetként is működnek. Vagy nem tudom -
bwoay
nagyúr
igazából arról beszélt,
hogy 128 kb/s-os bitráta mellett valszeg nemigen lehet hallani különbséget
egy komolyabb mp3 lejátszó és egy zenetelefon között,
de magasabb bitrátán (mondjuk 192) már jelentkezni fognak
utóbbi hangzásbeli hiányosságai.
ráadásul szerintem ezt tök érthetően is írta le...
egyébként azt nem tudom, hogy gyártásnál milyen kompromisszumok vannak,
használat közben a következők:
1. ha lemerül a ''lejátszód'', akkor b@szhatod a telefonálást is, vagy fordítva, mindkettő nagy szívás szerintem.
2. nem te döntöd el, hogy félbehagyod-e a lejátszást,
mert bejövő hívásnál azonnal némítja a zenét, én ettől speciel frászt kapnék egy olyan napon,
amikor éppen mindenki fel akar hívni. -
vili13
őstag
Különbségek lehetnek (vannak) az átvitel egyenletességében, különös tekintettel a mély és magas tartományra, a jel/zaj viszonyban, stb. Vannak bizony olyanok is, akik hallani képesek az ilyen különbségeket, mégpedig a fülükkel.
A telefonokat meg elsősorban telefonnak tervezik, és bár műszakilag lehetséges volna a legjobb lejátszót is beleépíteni, nem teszik, tekintve hogy a hangminőségre nem sokat adó, illetve ahhoz kicsit sem értő nagy többségnek így is bőven megfelel. Vagy ha úgy tetszik, nem a hangminőség a lényeg, hanem az, hogy minnél olcsóbban lehessen előállítani, és a lehető legtöbbet eladni belőle. Aki meg minőségre vágyik, az pedig vesz egy normális lejátszót. -
vili13
őstag
Ezt a fajta műszaki demagógiát már többször hallottam, de sajnos téves.
Még kettő hasonló, vagy nagyrészt egyforma alkatrészekből összerakott, különböző típusú lejátszó hangminősége között is igen nagy különbségek lehetnek (, a szolgáltatásaikban meg persze végépp). Egy telefon esetében meg nyilván szükség van bizonyos kompromisszumokra, szvsz még a nyomtatott áramkör tervezésénél is más szempontok érvényesülnek, és ne hidd azt, hogy az nem számít bele az eredő hangminőségbe! Erre már előttem is utaltak, de ha neked lenne igazad, ma már lehetetlen volna hangkártyát eladni, hiszen az alaplapi hangkeltőhöz is ugyanazokat az alkatrészeket használják... -
<Adamsky>
nagyúr
Volt szerencsém összehasonlítnai egy CX-300-al a munkatársam w800-at és az én iAudio U3-am. Nem mondom, szépen szól a w800, de én biztos, hogy nem cserélném el a lejátszóm erre. Engem ugyanis zavar az érezhetően nagyobb fehérzaj, a gyengébb hangerő, a támogatott formátumok rövid listája.
Én perpill. úgy érzem, hogy a telefonok még nem nőttek fel arra a szintre, amit ma egy felsőkategóriás ''MP3-lejátszó'' tud.
Még egyszer mondom, nem rossz a w800, de nekem kevés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest