- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni! Egyébként én is jobban szeretem a könyvtár szerinti rendezést. De, könyörgöm, itt nem arról van szó, hogy kinek mi jön be, hanem arról, hogy az iAudio-nál és a Meizu-nál megoldották ezt. Nem tudom, hogy foglalkoztál-e valaha komolyabb szinten programozással, de hidd el, hogy ez az ID3Tag és a könyvtár szerinti rendezés ''egybedolgozása'' nem kis feladat, is igenis nagy előrelépés.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
''...id3 tag szerinti rendezés, és bármely egyéb hasonló funkciók viszont semmi lényegi újdonságot nem hordoznak...''
Aha! Mostmár értem! Te viccelsz, ugye?
Mi lenne akkor szerinted a lényegi különbség? Ha kimosná a gatyádat, vagy esetleg főzne rád?
Komolyra fordítva a szót. Azért azt gondolom sejted, hogy az ID3Tag szerinti ''keresgélésre'' nagyobb az igény mint mondjuk a ''Speex'' támogatásra.
Na, hogy ne csak ezen az ID3Tag-es dolgon lovagoljak. Én pl. egy jó/jobb (használható EQ) minőségű RDS-es rádiónak örülnék.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''...az egy helyben álló iRiver szintjéig való feljutás is jelentős részét képezte...''
Azt kell, hogy mondjam tévedsz. Az iAudio már nagyon régóta az iRiver előtt jár. És a különbségeket ne feltétlen az extra codec-ek számába keresd (bár ott is lehetne), hanem az olyan plussz szolgáltatásokban mint a dynamic playlist vagy a (jobb) bookmark funkció (ez utóbbit pl. szép lassan kezdik kihagy az iRiver-ekből). Aztán ott van a szintén nagyon jól sikerült playlist támogatás a Meizu M6.
''A Flac támogatástól sem kellene hasra esni így a XXI. században...''
Nem telejsen értelek. Jössz itt azzal, hogy mitől kell és mitől nem kell ''hasra esni''. Szerintem inkább nézz körül, hogy mit is tudnak a mai player-ek. Ne egy nemlétező player-hez, meg a különböző PC-s szoftverekhez hasonlítsd ezeket a lejátszókat. Nagyon könnyű olyat monadni, ami szinte mindegyikből hiányzik. Az viszont szvsz. könnyűszerrel megállapítható, hogy melyik cég(ek) van(nak) azon, hogy ezek a még kimaradt dolgok mihamarabb bekerüljenek a majdnai (vagy akár jelenlegi) lejátszókba.
Az ID3 Tag szerinti rendezésre mondjuk nem is nagyon reagáltál. Tudom, hogy ez téged esetleg hidegen hagy, de ha a másik oldalról nézzük, hogy hány komoly márkánál kell ehhez külön szoft. a ''kis'' Meizu meg megcsinálta.... -
<Adamsky>
nagyúr
Akkor elmondom mire gondolok.
Igaz, hogy nem látványosan, és hatalmas lépésekben, de pl. az iAudio és a Meizu lejátszói is fejlődnek. Előbbi pár típusába belekerült a Flac támogatás, és lassan azt is megoldják, hogy mindenféle külső szoftver nélkül képes legyen a lejátszójuk fájl- és ID3 Tag szerinti navigálásra is. A Meizu-nál is nagyon hasonló a helyzet. Ők is megcsinálták az ID3 Tag szerinti navigációt, és legjobb tudomásom szerint az M6 a legújabb fw.-vel már a Flac-et is kezeli. Egyébként talán pont a Meizunál elég látványos a fejlődés. Elég, ha összeveted az M6-ot, és egy-két kotábbi lejátszójukat. Szóval ennél a két márkánál én látom az igyekezetet, míg az iRiver-nél csak azt, hogy egyre butább, és ezzel párhuzamosan egyre csili-vilibb lejátszókat gyártanak. Ennek a cégnek volt egy olyan vinyós lejátszója is, amin opitaki ki- és bemenet is volt, valamint WAV-ba volt képes felvételt készíteni. Akkortájt -- szvsz. még elsőként -- megpróbálkoztak az ID3 Tag szerinti navigációval is (de ez sajan nem jött össze nekik maradéktalanul). Azóta azt látom, hogy minden ilyen jellegű ''kisérletezéssel'' felhagytak, és ontják magukból az egy kaptafára készülő lejátszókat.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Nagyon jó a kérdés! Szerintem semmi. Az iRiver évek óta nem rukkolt elő semmilyen újdonsággal. Időről időre lecserélik a design-t, vagy változtatnak valamit a kijelzőn, és kész. Szvsz. régen az iRiver volt a csúcs. Az első CD-s és memós lejátszóik megjelenésük idejében köröket vertek a konkurencia hasonló készülékeire. Mára ez az előny teljesen eltűnt, sőt jó páran -- az akkori konkurensek közül -- már az iRiver előtt járnak.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
burgatshow #32 üzenetére
''...nevéből adodóan is egyet kell ismernie, az MP3-at...''
Ezért is tettem az előző hsz.-emben az MP3 lejátszót idézőjelek közé. Mert ma már egy komolyabb készülék az MP3, WMA mellett kezeli az OGG-ot is.
''...hogy könyörgöm, mutasson nekem valaki egy olyan embert, akinek van MP3 lejátszója, és a gépén lévő összes ''zene'' file valami tök más formátumban van...''
Nem ''tök másban'', de nekem pl. van OGG-ban és Flac-ben is.
Egyébként sem ezen van a fő hangsúly, hanem a hangminőségen. A saját lejátszómtól egy w800-at (sajna eddig csak ezt próbáltam) becsukott szemmel minden körülmények között meg tudok különböztetni.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
Volt szerencsém összehasonlítnai egy CX-300-al a munkatársam w800-at és az én iAudio U3-am. Nem mondom, szépen szól a w800, de én biztos, hogy nem cserélném el a lejátszóm erre. Engem ugyanis zavar az érezhetően nagyobb fehérzaj, a gyengébb hangerő, a támogatott formátumok rövid listája.
Én perpill. úgy érzem, hogy a telefonok még nem nőttek fel arra a szintre, amit ma egy felsőkategóriás ''MP3-lejátszó'' tud.
Még egyszer mondom, nem rossz a w800, de nekem kevés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Légies iPhone halvány színei
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest