- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Aktív témák
-
Én ott még ilyen szavakat is látok a prohardver hírben hogy Opteron/lefagyás.
Nekem az a véleményem ha már ezzel a témával a főlapon foglalkoztok akkor az AMD 1db hiba mellett az Intel-ről is készítsetek egy hasonló hírt, így lesz objektív az oldal.
Valójában meg egyiknek sem kellene hírnek lennie. :) -
tocsa
senior tag
Valami szekértő elmondhatná, hogy egy ilyen hibát hogyan lehet BIOS-ból orvosolni.
Nekem csak óriási hack-ek jutnak eszembe:
- a chipset passzívan figyeli a az adatbuszt, és hogy milyen utasítások áramlanak rajta
- valahogyan figyelia proci DF falg értékét is (?)
- figyeli az RCX értékét is valahogy, hogy 1 és 20 között van-e
- ha DF=1 (vissza irányú a string művelet) és jön egy MOVS, előtte REP perfixxel
- és mindezek előtt az errata-ben említett utasítások voltak (BOUND, CLI, LDS, LES, LFS, LGS, LSS, IDIV, and most microcoded x87 instructions), akkor közbeavatkozik
Már ennek az esetnek a figyelése is baromi bonyolult, mert a mobo nem lát bele a prociba. Sőt, talán lehetetlen is.
És hogyan avatkozik közbe? Bead valami NOP-ot vagy más utasítást sutyiba a procinak, hogy a retire logikát egy kicsit siettesse? De akkor elromlik az IP értéke.
Ezt nem tudom elképzelni. -
rog
addikt
nekem tök úgy jön le a cikkből, hogy a cpu hibáját majd a bios módosításval korrigálják, és innentől minden jól fog működni.
pedig inkább csak arról van szó, hogy a most használt bios-okban van egy olyan kódrész, ami ezt a hibás működést előidézi, és azt javítják ki a gyártók az amd útmutatásai alapján.
ettől még előfordulhat, hogy valakinek a programja, oprendszere is tartalmaz olyan kódot, ami előidézi ezt a problémát.. -
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- Suzuki topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest