- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
Annyira elgondolkoztam, hogyha érdekel valakit, akkor eladó a C720-am. Első naptól Brando matt fólia van rajta, a készülék karcmentes, még jó az akksija is, nem halott.
Adom hozzá a gyári összes tartozékot, számlát, MioMap2008-at SD-n.
35-re gondoltam, ha érdekel, írj privit. -
ferikek
aktív tag
warezoljon máshol? ne már...
4 frissítés tuti, ezt a boltban mondták.
toolboxszal frissíthető, mivel a kártya egy navon készülékhez tartozó kártya és licence. (100%-k már frissítettem q2-re)
SB be, miomap nincs, helyette jön a igo8.bt-t még nem néztem, de nem is használtam soha.
100% támogatottság és tuti legális!
persze egy idő után kevés lesz a hardver a c720-hoz, de remélem az igo8-as támogatása sokáig fog kitartani! -
ferikek
aktív tag
Szia!
Semmi. Én úgy gondolom h már nem is jön. Sztem navngo-t nem érdekli nagyon h illegálisan használják a szoftvereiket. Érdekes módon ezzel ők is az illegálisa használatot támogatják közvetve. Azt hiszem, navngo-t elfelejtem, jöhet a garmin. most a 3760t 110eft lifetime frissítéssel.
Hiába jó a navngo terméke, ha ennél a cégnél is jelen van a magyarokra jellemző anti-terméktámogatás és nemtörődömség. -
ferikek
aktív tag
Így akkor érdekes. A felbontás tényleg PDA-s. Még ma írok a navngo-nak, mivel ha PDA-ra való igo8-akat raknak rá PNA-kra, akkor ott vmi nem stimmel.
Sztem frissíteni lehet, hiszen kiveszed a kártyát a PNA-ból és frissíted.
majd még íroku.i.: nagy reményeket fűztem ehhez a frissítéshez, de így...
-
ferikek
aktív tag
tényleg nem éri meg megvenni a mio saját frissítését.
én is még mindig a v3.3-mal használom, persze LCP-s 2009-es H térképpel.
gondolkodtam sokat ezen az új frissítésen, ami ugye csak H, de a Hungaro-Foltta nevű cégről sok jót nem lehet hallani, így jó ez is, ami most van.
Tényleg jó lenne friss térkép, nem szeretném ezt a MIO hardvert eldobni, ahhoz túlságosan jó.
Ha a megvásárolt, legális Igo8-at vagy Primot rá lehetne tenni...
új navit még felesleges venni, jó ez még, nagyon is. -
ferikek
aktív tag
Jó kérdés, de szerintem nem ilyen egyszerű. egy sima másolással nem megoldható szerintem,m ert 2 különböző licenc, ezek meg ütik egymást.
Még várok nyár elejéig, azátn ha van vmi bíztató info a jövőbeli frissítésekkle kapcsolatban, akkor megveszem. nem akarok új PNA-t, az igo2006 alapú rendszer szerintem jobb, mint az ig8. az egszerűbb néha nagyszerűbb -
ferikek
aktív tag
A gond ezzel az, hogy arra a kérdésre, hogy ezért az árért hány frissítést biztosítanak, nem tudnak választa adni. én úgy érzem, hogy ez egy gyors pénzkereseti lehetőség, mert a frissítés nem lesz megoldott a jövőben, így veszel egy korlátozott ideig használható, később frissítheteteln térképfrissítést.
Szerintem így komolytalan. Sokkal több infóra lenne szükésg a kiadott frissítéssel kapcsolatban. -
-
kopja
csendes tag
van bölcsői is meg 2008as sd karis térkép is.viszont tetőantennám nincs.ill. ilyen mappák sincsenek a progiban amibe bele kellene ezt a frissítést tenni.viszont e nélkül pár hete a bah csomopontnál működött a tmc,igaz nagy busszal voltam nem szgk.val.uh. nem értem én ezt.üdv
-
Kbali
nagyúr
Na újabb fejlemény: írásos választ ugyan nem kaptam, de telefonos érdeklődésemre azt a választ kaptam, hogy január végére ígérik a MioMap 2008-as szoftver frissítését. Nagyon kedvesek voltak, elkérték az adatokat, hogy értesítenek, ha lesz fejlemény.
Egyébként változott a Mio Support telefonszáma - ha érdekel valakit - 46/500-380.Még reménykedem...
-
ferikek
aktív tag
Evvel teljesen egyetértek! Ott van a szövegben az a rész, ami a legfontosabb: "de emiatt nem lopok". Ha ilyen felfogásból és hozzállásból lenne több - nem csak ebben a témában - akkor mindenkinek sokkal jobb lenne!
Sztem meg a MIO sraa az egész, ő voét az aki szakított a navngo-val, nem pedig forsítva. Én nem azt mondom, hogy navngo a menyország! Ha úgy gondolod, hogy átcseszik a felhasználokat (márpedig ezt csinálják jó magyar szokás szerint), akkor nem használod még az illegális terméküket sem! Az az igazi kicseszés velük szemben! -
ferikek
aktív tag
Írtam ezügybnen a NavnGo-nak, és ők azt válszolták, hoyg nem javasolják, mivel iGo8 nem futtatható PNA-n. Viszont azzal, hyog én megveszem az iGO8-t, legálisan, és azt egy olyan PNA-ra teszem fel, amire már gyártói garanica sincsen, az szerintem ok. NavNgo részéről ok, max Mio részlről nem lenne az, ha még garis lenne.
Még mindig jobb ez a megoldás, mint az "ingyenes" iGO8! Mivel C720-ra miomap térkép nincs, V3.3 alapú megszűnt, így csak nem fogok nem hazsnálni egy oylan készüléket, ami hardverileg kitűnő! -
hossszú
őstag
Lehet rendelni az e-shopban frissitést 16529Ft-ért
, mekkora egy szemét cég, nekem elég lenne a magyar térkép is de meg kell vennem az egészet.
-
ferikek
aktív tag
Neked a Full-EU az MioMap2008, nem?
ÉN, mivel nem akartam warezoni meg iylsmi, vettem egy iconx G400-ast, de megbántam, mert rohad ót egy ócsk akészülék, most is szervizben van... Az igo8-cal mnden ok.
Még mindig a C720-asomat használom, 2009.02-es TMS térképpel. Évi 3eFt sztem megéri a mindig friss H térképért. Ha meg külföldre megyek auótval (ami ritka),m akkor veszek hozzá Nyugat-Európát vagy ha az adigra nem készül el, akkor marad a régi 2007-es térkép. -
Kbali
nagyúr
-
ferikek
aktív tag
Igen, TMS-est vettem, minden ugyanaz, semmi sem változott. Annyi a különbség, hogy a miomap alkalmazásban a térképeknél Magyarország 2008.10.-ei dátummal jelenik meg. Én is gondolkodom rajta h megrendelem a miomap2008-at, de még megvárom h azok akik megrendelték, hogyan értékelik a szoftvert.
-
-
ferikek
aktív tag
-
ferikek
aktív tag
Most olvastam az index.hu mio-s topikjában h a mostani frissításhez a mio-nak vajmi köze van (főleg az LCP "készítette"), és nem a miompa2008-ot kapják a c sorozat felhasználói, hanem vmit, ami a v3.2 és v3.3ra épül. hogy ez mennyire igaz,. nem tudom, én is megrendelem azért az SD-t, csak az aggaszt h régi és nincsen rajta az m0-s
-
ferikek
aktív tag
OIvastam a hsz-edet. A speedshop esetlge próbálta már az új SD-t C szériás készülékekben és működött a pna összes funkciója?
Mio honlapján olvastam h vki már kipróbálta az új mio téképet és szerinte nagyon gagyi.
Én is olvastam iconx-ről h gyenge minőségű (nem véletlen a konkurensekhez képesti alacsony ár). De vhogy meg kéne egyezni, mert én nem akarok rosszabb térképet használni a mostaninál...
Írok LCP-nek, de kevés sajna az esély h válaszolnak, nekem idáig csak egyszer cselekedtek így, mikor kértem h hosszabítsák meg a mio klubkártyámat... -
Kbali
nagyúr
Még egy kis infó - ez már biztatóbb: "a készüléken megmarad a régi iGo alapú szoftver és a készülék összes funkciója ugyanaz marad. Változás: Az új MOOV szoftvert egy SD kártyán adják, amit ha behelyezünk, akkor a navigáció indító gombra kattintva az indul el, ha kivesszük, akkor a régi szoftver indul el..."
Legalább így komolyabb következmények nélkül kipróbálható a MOOV szoftver. -
Siffredi
senior tag
Valoszinuleg ez is az igazsag, mivel a legtobb oldalon csak a kulso valtozasat emlitik (lekeritett forma). Ebbol adodoan viszont az eddig hasznalt TMC-s bolcso nem jo a keszulekhez, ez lehet a legnagyobb hatrany.
Velemenyem szerint a gyar formafrissitessel es kedvezobb arral probalja meg kifuttatni ezt a termeket, mindossze errol van szo...
-
m.lacy
csendes tag
Nem, nem. Nem váltom éjszakaira (ott egyértelmű) sima nappalin Mio színfórmában használva fekete, egy másik címnél piros, de utána fekete és azóta is. Biztosan nem állítottam semmit. Erre direkt odafigyeltem!!!!!! Én már azon agyaltam , lehet, ha menet közben írom be a címet, vagy ha letértem az
előre megadott útról ,de mostanában nem tudom pirosra varázsolni nappali séma mellett.
SENKI MÁS NEM TALÁLKOZOTT MÉG ILYENNEL????? -nem hiszem el-
Üdv, nektek!
Laci -
FDToth
tag
Nekem a kapcsolta stabil, nem volt rá még példa, hogy megszakadt volna.
Egyébként válaszolt az LCP a levelemre (hibásak a térképeim):
"Szíves türelmét kérjük következő térképfrissítésig, amelyet a gyártó 2008 szeptember végére ígéri a készülékhez. Ennek megérkezése a www.lcp.hu honlapon nyomon követhető."
Ezzel sokat segítettek, van térképem, de a negyede azoknak hibás... A miomap 2008 meg köszönöm nekem nem kell! -
FDToth
tag
Én néha használom, de nekem változó. egyszer baromi halk, másszor normális. ugyanez a helyzet a sima hangnavigációval is. hol halk, hol hangos. régebben ez a probléma megszűnt ha ki-, majd visszaléptem a miomap-ba, de mostanában már ez sem segít, csak a reset.
Talán egy garanciális átvizsgálás nem ártana. -
FDToth
tag
-
FDToth
tag
Nem csak pl. Dublin, hanem egyik Egyesült Királyságbeli és Ír város sem tervezhető meg!
Sőt! megnéztem görög szigeteket is (pl. Kyklades, Naxos városa) de egyikhez sem tervez, mondván sincs út az úticél körül, pedig van! (Kréta, Iraklio városa pl. tervezhető)
Arról meg nem is beszélek, hogy Bulgáriába meg Ukrajnába lehetetlen tervezni, hacsaknem ismered a cirill városneveket.
Itt vmi gond van, írok egy levelet az LCP-nek, hátha mondanak vmi okosat!Egyébként csak a rend kedvéért: eredeti miomap-em van, "birizgamentes"
-
Pompi
nagyúr
Igen olvastuk. Már tegnap.
-
-
FDToth
tag
NYU térképek cserélődnek, 2007.01.-ről váltottak 2007.07.-re. Nem tudom, hogy működnek-e, még nem próbáltam, de biztos. Az egyetlen probléma, hogy Ukrajna meg Bulgária cirill betűs, így a bevitel nyelve is cirill. Írtam a z LCP-nek, de szokás szerint b***nak visszaírni...
A ROM 9939 volt. -
DeadMeat
nagyúr
Ma felhvtam oket megint,rakerdeztem a frissitesre,nekem is azt mondtak,hogy vigyem be,megoldjak.Arra hogy a fw verzioja mas,es ez jelent-e problemat nem tudott valszt adni.Es a beugratos kerdesemre,miszerint miert akar kelet eropai terkepcsomagot frissiteni az allitolag full eus gepemre,szinten nem tudott valaszt adni az illeto a telefon masik vegen.
-
100b
tag
A C720t-ről olvastam egy cikket. Abban volt egy reklámfilm, amiben a 3D-s navigáció látszott. A 3D-t úgy értsd, hogy az épületek téglatestek formályában jelentek meg. Gondolom, hogy ehhez persze olyan térkép is kell, ami ezeket az adastokat is tartalmazza. Annak meg kicsit keveslem a 2GB memóriát. Na mindegy...
Akkor megpróbálok hegeszteni egy nem túl indulatos, levelet. Aztán majd lektorálja valaki és vagy közösen küldjük (kicsit hülyén néz ki, mert e-mail-t ugye bárki küldhet nekik), vagy tényleg mindenki regisztálja magát (a készülékét), és mindenki saját maga küldi el. Ez utóbbi esetben legalább látják, hogy valós ügyfelekkel van dolguk.
Lázadáááááááás !!!!!!....
-
100b
tag
Sajnos ennyit az LCP-ről...
Amikor én vettem, akkor is tanúbizonyságot adtak a hozzá nem értésükről. A 3-4-ik kérdésem után (amire nem tudtak válaszolni) világossá vált, hogy én jobban ismerem a készüléket, mint ők. Sajnos ez a szakértelem hiány még nemtörődömséggel is párosul, ezért...Tényleg egyre gyanusabb ez a c720. Valóban olyan, mintha nem is létezne. És ha jobban megnézzük, akkor valóban olyannak tűnik, ami egy kicsit kiforratlan próbadarab lenne.
Az IGO szoftverének átalakított verzióját használja, de mégsem frissíthető az IGO frissítésekkel. Kinek jó ez.
Az OP rendszere és érdekesen kezeli a telepített programokat. A programok közötti átjárás megoldatlan. MIért kell kilépni a navigációbol, amikor egy számot akarok léptetni az MP3 lejátszón?
Ha ez ilyen bonyolult, vagy a fejlesztők szerint felesleges, akkor ne tegyen bele lejátszót. Vagy a lejátszót a parkolóban történő várakozás igejére szánták?
WGS84 koordinátákat miért csak fok,tizedfok formátumban lehet bevinni, amikor pl a fényképezőgép fok perc másodperc formátumban tárolja a kép infoban (tehát ezt is ismeri).
Lehet, hogy a fok perc másodperc formátumú bevitelre csak én nem jöttem rá???
Szóval nem tűnik egy olyan gépnek, mint amilyennek a bemutatásakor jellemezték: "A navigáció Rolls Royce-a"
-
DeadMeat
nagyúr
Edes joistenem.Szovegertelmezes.Tanitjak iskolaban elvileg,ugylatszik keves sikerrel.Az eeu+t frissites dolgot lezartam a 93-as hszel,ogy sehogy nem jo nekunk.A kesobbiekben azt probaltam kideriteni,hogy a terkep ami a gepounkhoz jar milyen fajtaju.Mert nem full eus az biztos.
De persze nyugodtan ragadj le az elejen,ne os zavarjon a dolog,hogy mar fel oldalt telezagyvaltam az osszeeskuves elmeletemmel. -
DeadMeat
nagyúr
Nem tevesztem meg a tobbieket,irtam is h meg se probalja siman felulirni,nem mukodik.
Igen ugy mukodik ahogy mondod,updatenel torol,maj masol a program.
Meg nem is engedi feltenni az eeu+torok updatet,mert a fw nem jo hozza.A fw,meg nem engedi foltenni,mert nem azonos reguoju,nyelvezetu.Nekem ezt irja ki.
Ebben mi a megtevesztes??Beszelsz zoldsegeket.A hszben,amire valaszoltal van eg pdf doksi a sima eeu-s terkepfrissites meneterol.[link]
Amiben irva vagyon a fw szama,es a regiokod,ami 9939 es eeu vagyis keleti terkep.Nekem is ez a regiokodom,erdokenek is,valszeg ha megnezed neked is ez lesz.Es a mienk allitolag full eus.Na akkor most mivan?Nameg ha letoltod es megnezed a torok orszagos frissitest a terkepfajlok ugyan azok mint a gepeden vannak,szlovenia kivetelevel.
Ezert linkeltem a forumot is,ott kitargyaljak a dolgot.
De latom tok foloslegesen torom magam.Ha csak a fobb utvonalakat tarolja,miert 100mb?
-
gye
csendes tag
-
erdoke
titán
A probléma engem is érint, Magyarországról nem igazán érdemes repülővel menni Szlovéniába.
Valószínűleg a térkép adatbázis szolgáltató sara lesz, de ezzel nem vagyunk bentebb. Talán valamelyik frissítésben majd benne lesz, esetleg a következő verzióban.Sajnos az utóbbi fizetős lesz, ár pedig még nincs (se új, se upgrade).
-
Pompi
nagyúr
''Az újratervezésnél van olyan, hogy elkerülés, azt is meg lehet adni, hogy hány km-rel kerülje az adott útszakaszt. Ezt meg is jegyzi, így ha legközelebb arra jársz, akkor már eleve így tervezi az utat.''
Ez hogy is működik pontosan? Nálam az autómata újratervezés van beállítva, ebben az esetben is működik ez? Ha igen akkor hogyan? Igaz c520-am van, de szerintem ebből a szempontból nincs különbség. -
100b
tag
A cserélhető meghajtót nem úgy értettem, hogy nem dobja fel az automatikus lejátszás ablakot (az ''várna'' zenéket, videókat, képeket), hanem úgy, hogy a Windows XP lát egy üres meghajtót. Mint ahogy látja a CD/DVD meghajtót is, de ugye amíg nincs benne lemez, addig...
Aztán gondolkodtam a dolgon és lehet, hogy a c720-ban levő kártyafoglalatot látja külön meghatóként. Mivel abban nincs semmi, ezért indokolt, hogy üresnek lássa. De vajon a MioTransfer Miért nem látja??? Valakinek ötlete?
Kbali!
Esetleg ki tudnád próbálni (ha lesz rá egy kis időd)?
Köszi! -
100b
tag
Köszi!
Időközben megvettem a készüléket, úgyhogy most azt nyűvöm.
Sajnos most még csak ott tartok, hogy nem tudom csatlakoztatni a pc-hez. A MioTransfer nem működik. A PC lát egy cserélhető meghajtót, amikor rádugom a C720-ast, de üresnek érzékeli ezt. A MioTransfer pedig nem látja a C720-ast, így nem is tudok vele semmilyen műveletet végezni (másolni, stb.)
Ebben tud valaki segíteni???
Egyébként a navigáció tényleg gyors. Még át kell olvasnom a kézikönyvet (kb100 oldal), mert most ha letérek az útvonalról (mondjuk dugó miatt), akkor az újratervezésnél autómatikusan vissza akar vezetni az eredetileg ajánlott útra. Ez mondjuk logikus, de arra rá kell jönni, hogy ilyen esetben hogy a legegyszerűbb új (alternatív) útvonalat kérni a kütyütől. De ez legyen a legnagyobb bajom.
A memóriakorlát pedig elsőre 2GB
Ugyanis 2GB fölött az SD kártyák a SDHC szabványt használnak, és azt (elvileg) nem ismeri. Ki kellene próbálni, csak egyik üzletben sincs bontható (és visszazárható) csomagolásban 4gb-os SD kártya.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged