CeBIT sokk: nincs több iGO a Mio navikban!

A Nav'n'go percekkel ezelőtt jelentette be, hogy azonnali hatállyal leállít mindenféle szállítást a Mio-nak.

Hirdetés

A bejelentés szerint a Mio szerződést szegett, ezért a Nav'n'Go élve a szerződés adta jogával, megszünteti a további beszállítást, illetve a meglévő licenszekhez tartozó frissítések szolgáltatását.

A hír azért sokkoló, mert a Mio évek óta az iGO Mio-ra szabott MioMap alkalmazásával szállította navigációs eszközeit, ezzel a lépéssel pedig elsősorban azok járhatnak rosszul, akiknek egy ilyen készülék üzemel autójukban, ugyanis ez azt is jelenti, hogy az eddig működő, legális navigációs programjukat nem fogják tudni frissíteni a naprakész adatokkal.

A Mio standján járva ennek előszele már látható volt a mai nap folyamán - minden kiállított navi a Navman navigációját tartalmazta, jelentős részük a magyar térképet nem is ismerte.


Így néz ki egy Navman felület

A standon érdeklődésünkre azt az információt adták, hogy a Navman és a Mio fuzionál, így a jövőben értelemszerűen a készülékekre kerülő navigációs szoftver sem az évek óta megszokott MioMap lesz, bár a név megmarad.

A Mio illetékesei megerősítették, hogy a tulajdonosok a jövőben is megkapják az összes program- és térképfrissítést, de a Nav'n'Go közleménye alapján ez bizony korántsem tűnik ennyire biztosnak. Holnap ismét meglátogatjuk a Mio standot és megkérdezzük: az új információk birtokában hogyan gondolják a terméktámogatást a milliós nagyságrendű felhasználóknak, ha azt nem lesz módukban megtenni a hiányzó adatok miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Mio
  • NNG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés