- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Aktív témák
-
nap
addikt
Hogy mi mindent meg lehet tudni egy uj processzor kapcsan... :D
-
anulu
félisten
Ahogy látom ez inkább a ''Hogyan jussunk Tejas-tól a Mercedesig'' című offtopic lehetne :)
-
authenticDViD
tag
Én csak arra lennék kíváncsi, bárki, aki nagyon isteníti egyik-másik oldalt/céget, kapott is bármit a fanatizmusáért, ajándékba/ingyen? :U
-
Den
veterán
az a osztály max a prospektusban akkora mint a c osztály, és esetleg egy 170 centis 60 kilós emberkének is úgy tűnhet, de csak üljön be előre egymás mellé két vállas 185-centis ember, egész máshogy néz ki a dolog. A beltér minősége meg...
Ha meg az árat megnézzük, tényleg elég sznobnak kel lenni hogy valaki a-t vegyen. szvsz elég nagy mellényúlása volt a mercinek, akárcsak a smart. -
Den
veterán
jaja, adac statisztikát csak tételes bontásban érdemes nézni, mert az összesítettben az is benne van ha lemerült az aksi.
Egyébként a laguna katagóriája legbiztonságosabb kocsija volt, amíg az új avernsis meg nem jelent. Az a második hely sem rossz :) .
Amúgy a lagúna nagyon penge ''kis'' kocsi. -
Notes
senior tag
OFF
Nos Mercedes szalonba nem szándékozom besétálni, mert sokáig dolgoztam egy cégnél ahol nem ritkán 12.000 autó állt a 'parkoló'-ban :). Szóval kipróbáltam egy párat ha volt kedvem, ha nem. Katalógusban még nem ültem, de a C-vel összehasonlítva az A osztályt szűkösebbnek találtam (még a hosszított verzió tengelytávja is 20 centivel kisebb). ADAC tesztet meg nem olvasok. Abban ugyanis az is meghibásodásnak van feltüntetve ha Mari néninek nincs kedve kicserélni egy defektet és emiatt kihívja az autómentőt.
Ettől függetlenül elismerem hogy a Merci egy jó kocsi, de az A osztály szerintem csak lerontja a szép limuzinok imidzsét.
ON -
Elrood
őstag
[L]http://img.hexus.net/tejas/lga.jpg[/L]
Hülye insert. -
Elrood
őstag
Érdekes a Socket-T.
[L]p://img.hexus.net/tejas/lga.jpg[/L] -
Elrood
őstag
Újabb adalék a Tejasról:
[L]http://www.hexus.net/review.php?review=587[/L] -
-
Versus
senior tag
Részletkérdés az 30 év de a korrózióra is a kulantéria érvényes vagyis akár 4 éves kor után egészen enyhe felületi rozsdát is fizetnek neked ,feltéve persze hogy nem kőfelverődés vagy halott kerékpáros okozta! :)
Az meg hogy az A-osztály belső helykínálata megegyezik a C-osztályével nem ígéret hanem tény,lásd prospektus belső méret adatok.Ja és akkor a nyújtott kaszniról nem is beszéltünk.Azért javaslom ballagj be egy Mercedes szalonba és kérj meg egy ott lézengő embert hogy ugyanmár segítsen eldönteni mennyivel igényesebb a belső tér mint egy Twingóban ha nem csukod be a szemedet azért fel fog tűnni.Az utolsó megállapításod is érdekes ,főleg hogy az autó egy márkával sem lett drágább attól hogy belekerült az ESP és ez abban az időben azért volt érdekes mert a konkurensek még a felsőbb osztályokban opcióként sem tudták ezt kínálni! A ADAC statisztika után sok sikert a Lagunához ! :) -
rog
addikt
jaja. igy van.
sot en tovabb megyek. az a-classe egy vicc (szerintem), bar nagyon valoszinu, hogy a piaci igeny vette ra a gyarat, hogy kisautot kezdjen gyartani.
viszont, ezt lehet hogy berakom alairasnak, olyan jo: ''Twingo és a róla koppintott merci''
a szarvas tesztenel, nem az volt, hogy inkabb a tesztet modositottak, hogy megfeleljen a kocsi. vagy az egy masik auto volt? -
erdoke
titán
Azt hiszem, az 5900U<->)800Pro 256MB pont az az eset, amikor az érzelmek döntenek. A két kártya között kicsi a teljesítmény-különbség, az egyik az órajelekre gyúr inkább, a másik 8 pipeline-on nyomja.
Kinek-kinek gusztusa szerint. ekem ATi a gusztusom az Intel mellett, Egonnak nVidia. Ennyi a felső kategóriáról. Középkategória nem kérdéses, 9500Pro, 9600Pro viszi. Persze ez csak a pillanatnyi állás. -
Notes
senior tag
Ezer bocs, de ennyi flém után még annyit fűznék az autós témához, hogy a Mercikre csak átrozsdásodás ellen van 35 év garancia, de nem hiszem hogy bárki kivárná hogy a kocsiján rozsdás lyukak tátongjanak, addig ugyanis hozzá sem nyúlnak garanciában. A roadmap-ekhez kapcsolódva: a Mercedes azt ígérte hogy az A-osztály a C-vel megegyező méretű utastérrel büszkélkedhet majd. Ma már tudjuk hogy ez enyhén szólva túlzás volt. Nem is beszélve a műszerfal műanyag elemeiről, melyek leginkább tényleg a Twingo minőségét idézik csak pár millióval magasabb árért. A Teknikkens Warld c. újság jávorszarvas tesztje után pedig egy kissé pofátlan módon oldották meg a németek a témát: beszerelték az ESP-t csak győzze fizetni a nép, meg jól felkeményítették a futóművet. Ennyiért tényleg inkább egy Laguna. SZVSZ!
-
HiperG
addikt
''Nem is a fentieken ''vitatkoztunk''.''
Tudom, csak nem teccik, hogy mindig azt hozod fel érvnek, hogy az Intel high-end ben jobb, namost a legtöbb user (ebbe szvsz Te is beletartozol) nem a leggyorsabb processzort fogja megvenni, hanem egy középkategóriás cuccot.
Meg egyátalán nem reális lekutyázni az Athlon 64-et sem, mert bíztató jeleket észlelek ezzel kapcsolatban (díjak, egyre több cég támogatja, programozók érdeklődése stb.)
Ti4200: DirectX 8-as kártya, ilyet mostmár nem érdemes venni mert pár hónapon belül nyakunkon az DX9-es játékok.
Érdemes a 9500/9600 szériában keresgélni.
9800 vs. fx 5900: A Tomi bácsi tesztjeiben (még a csalások kiderülése előtt) is alig tudta megverni a 9800-at.
A másik meg ha valaki ilyen sok pénzt költ egy kártyára az már szeretné ha sok 3dmark pontot is kapna (mert gizdulni emberi dolog ;] ) nem csak annak örülni hogy játékban 1 fps-el többet ír ki (ezt amúgy is elég nehéz lemérni, mivel folyamatosan változik) -
JulWCZar
senior tag
Jó ez a flame dolog, de annak sokkal jobban meg lehet adni a módját a HWSWn (ott már hagyománya van): ha igazán ütős ellenfelet akartok, akkor Hájperdzsínek ajánlom Ytsét, Egonnak meg T2K!-t.
Mindketten fanatikusok, és ''kissé'' ott vannak a témában. :C -
rog
addikt
(nem vettem eszre tegnap, vagymi)
azert ez nem igy volt.
egyreszt, ott volt a k6 amivel azert volt pl. orajel verseny (ezert van 533-as k6/2 97-es fsb-vel :) )
szerintem ez nem fugg ossze az ujabbnal ujabb modellek kiadasaval.
mert neki erdeke, hogy rabirjon mindenkit, hogy az o termeket vegye. azok is akiknek mar van. -
Egon
nagyúr
Öcsisajt, ha belém akarsz kötni (nem először tennéd), van rá külön topic, tedd ott...
''Elfogadod, hogy az Athlon is processzor? -Muszály
Elfogadod, hogy ezis működik? -Valszeg
Elfogadod, hogy olcsó? -Ha láttál már árlistát
Elfogadod, hogy játék környezetben egy középkategóriás AMD veri a hasonló P4-et? -Ha láttál tesztet igen
Tudod hogy jelenleg felső kategóriában jobb az Intel.''
Állítottam az ellenkezőjét, bárhol is?!?
''Namost ha ezek ismeretében vagy akkor minek vitatkozol?''
Nem is a fentieken ''vitatkoztunk''.
Az, hogy az Ati minden téren jobb grafikus megoldásokat kínál jelenleg, az nem igazán áll:
1. A ''mindenki'' által megfizethető középkategóriát nézve (nettó 25-30K) nem igazán tudok mondani Ati kártyeszt - te talán tudsz?!? NV-nek ott a Ti4200...
2. A csúcskategóriában (FX 5900 vs. R9800) egyáltalán nem egyértelmű az Ati fölénye (sőt!, csak nézd meg a teszteket, de minél többet - ne csak olyat ami egyértelműen az Ati által finanszírozott teszt...). -
Versus
senior tag
válasz
fatal erorr #83 üzenetére
Bocs a cikkhez kapcsolt kép nem új ,megjelent máshol és nem is mostanában a Prescott új tokozását illusztrálni de ha a topicot végigolvastad mi annak örülünk mert ha csak egy kicsit is de tájékozottabb lettél.Talán még az sem baj hogy hozzátenni nem tudtál semmit ! :)
-
james
aktív tag
Érdekes ez az Intel vs Amd dolog. Valójában mindkét cég ugyanúgy szív a teljesítmény vs. hőtermelés problémakörben érdemes ezt is megfigyelni.
Az, hogy az amd csúcsprocesszora lassabb lenne az Intel csúcs procijánál az csak részben igaz és főleg az új 800 MHz-s busznak és a PAT-nek köszönhetően. Még a 865-ös lapok sincsenek igazán versenyben az AMD-vel, PAT nélkül.
A processzor teljesítmény mire is jó? Pl. arra, hogy a gépem UD-t futtasson szabadidejében... :) A viccett félretéve ez egy egészen új és érdekes alkalmazási lehetőség. Jelenleg a himlőkutatás van soron és átlagban kb 800000 gép dolgozik a számításokon. A tervezett átfutás kb. fél vagy egy év. Világos hogy gyorsabb gépekkel az össz teljesítmény is növekedik, ami már igy is hihetetlenül nagy. Igy olyan specifikus molekulaszíntü ellenanyagokat lehet virusok ellen kifejleszteni, ami még pár éve is elképzelhetetlen lett volna. Legutóbb a lépfenét is számoltatták de azzal alig egy hónap alatt végzett a rendszer...
Az AMD aduásza jelenleg a 64-bit. Ez marketingnek sem utolsó. Már készülnek a 64 bites fordítók és oprendszerek. Ha a piac pozitívan reagál a 64 bitre és fokozatosan elterjednek az optimalizációk, akkor az Intelnek ez komoly gondot okozhat a következő években. Ha igaz akkor plusz hőtermelés nélkül emelkedik a teljesítmény 20+ százalékot, ami végül is nem rosz megközelítés.
Különben én úgy látom, hogy az Intel érdekes módon nem a magot fejleszti, ezt inkább degradálja... :) . Helyette minden fejlesztési lépcsőben külső optimalizáló modulokkal toldja ezt meg. MMX, MMX+, SSE, SSE2, .... TNI. Ezzel folyamatos mesterséges inkompatibilitást generál. Piaci erejével azután ezt rögtön ipari szabvánnyá emelteti, és rögtön mintegy egy éves lemaradásra készteti a konkurenciát, aki képtelen azonnal utángyártani az újsütetü szabvány szerinti megoldásokat. Érdekes... -
fatal erorr
csendes tag
ez a topic nagyon lol :))
így fél 1kor végigolvastam az egészet... az a mercis story is nagyon tetszett de ez az AMD versus Intel round 9682 is nagy volt... na mind1 muszály megmondjam az én álláspontom hogy tényleg mindenki vegyen Intelt mert azaztán nacson cumos vas és csak leemelik a procit a polcról aztan visszadőlnek a karosszékbe és várják az új amd erőlködéseit... lol
best of :))
''milyen jó is lenne abbahagyni minden fejlesztést ... (pl. gyorshajtás sem lenne, ha mindenki Ford-T modellel járna ''
hát igen nemrég volt balesetem :)
''Hogy a cikkhez is hozzászóljak a képen nem a Tejas van hanem az új tokozású Prescott ami a tervek szerint 4.2Ghz-ig fog nyújtózkodni ''
pff
egy szónak is száz a vége mindenki legyen elégedett éljen az intel éljen az amd éljen a világbéke !! :) -
HiperG
addikt
Egon téged nem egészen értelek:
Elfogadod, hogy az Athlon is processzor? -Muszály
Elfogadod, hogy ezis működik? -Valszeg
Elfogadod, hogy olcsó? -Ha láttál már árlistát
Elfogadod, hogy játék környezetben egy középkategóriás AMD veri a hasonló P4-et? -Ha láttál tesztet igen
Tudod hogy jelenleg felső kategóriában jobb az Intel.
Namost ha ezek ismeretében vagy akkor minek vitatkozol?
Szerintem nem tiltakoznál nagyon ha hozzádvágnának egy Asus A7N8X 2.0 és egy 3200+ kombót.... Így énse ha kapnék egy Asus P4C800-at meg egy 3,2 Ghz-s P4-et.
Viszont az nVidia fanatizmusoddal már nagyobb gondok vannak:
-Jelenleg minden téren az ATi kinál jobb grafikus megoldásokat
-Egyre több cég és szoftvergyártó tesz lépéseket az ATi felé
-Viszont az nVidia alaplapi chipsetei jelenleg valóban a legjobbk és énis szeretnék egy ilyen alaplapot (Asus A7N8X) mer a mostani szar.
Te ennek ellenére mégis teljes mellszélességgel kiálsz az nVidia grafikus megoldásaiért, pedig a csata szerintem jelenleg eldőlt, a két cég legközelbb R420 vs. NV40 -en fog megütközni nagyban.. -
Versus
senior tag
A nagysebességű kikerülési tesztet nevezték el anno ''Jávorszarvas Teszt''-nek ami már akkor is vicces volt lévén igazából az az eljárás egy Saab által használt ütközési teszt.Valójában olyan HW tesztre emlékeztet ez a teszt mintha úgy döntenék el két számítógép között hogy melyik a jobb hogy pl. kvékben melyikkel tudok többet fraggelni pedig az ugye nagyrészt tőlem függ,ha ember vezeti az autót a teszt minden lesz csak nem objektív! Az általad linkelt ADAC statisztikákon alapuló cikkek meg ahogy elnézem olyanok hogy a francia autógyártók rendesen hajtanak a ''ki gyártja a legszarabb autót'' megtisztelő címre de szerencsére én kimaradok ebből a vitából mert japán autóval járok több mint 10 éve! :)
-
sebela
aktív tag
Szerencsére Blikkben csak az elején(vagy a végén?) lévő néniket szoktam megnézni(azt is úgy, hogy mellettem olvassák):DDD.Azért az A mercinek voltak más hiányosságai is (szarvas teszt ha jól emlékszem, bár régen volt).Nemtudom, de mintha az A merci is orrmotoros csupa utastér autó lett (van még mindig)volna.Vagy én tudom roszul?
-
Versus
senior tag
''vagy anno Twingo és a róla koppintott merci A (ami ráadásul még föl is borult az első szlalom tesztekben)'' Gratulálok ekkora marhaságot még itt is ritkán látni ! :)
Volt egy magyar úgy hívták hogy Barényi Béla ,tudod ő az aki annak idején megtervezte a VW bogarat ,igaz nem egészen úgy ahogy aztán Porsche papa ellopta a szabadalmat Hitler bácsinak de a 90-es évek végén befejeződött polgári per jogerős ítélete szerint nem volt elég nagy különbség! Na a lényeg hogy ez a magyar származású úriember ezelőtt vagy 25 évvel egy merész tervet tett le a munkaadó cégének az asztalára ,a terv lényege egy dupla padlólemezbe az utastér alá fekvő helyzetben beépített motor és egy rendkívül szilárd acél utascella ötvözése volt ami gyakorlatilag azt eredményezte hogy az egész autó egy utastér volt.Akkor megfontolásra ítéltetett a terv hiszen túl forradalmi volt ez egy jobbára nagyméretű limuzinokat gyártó cég számára! Ugye sejted már mit vettek elő fejlesztésre kb. 10 éve az akkor még Daimler-Benz konszernnél? A Twingo nem ezeken a konstrukciós elveken alapul,egy nagyon egyszerű szerkezet (annak idején bizony lökőrudas effektíve Dacia motorral kezdték gyártani) ,egy kutya közönséges orrmotoros autó egy talán túlságosan is egyszerű futóművel és valljuk meg enyhén szólva is primitív kivitelben! Tudom hogy a Renault azzal is szeret kérkedni hogy ők gyártották az első egyterűt ,de valójában a Mitsubishi már évekkel az Espace előtt gyártotta a Space Wagont ráadásul nem műanyagból fém vázra hanem fémből és már akkor is 3 év garit adtak rá! Ha annak a bizonyos kikerülési tesztnek ismernéd a körülményeit ,nem a Blikk-ből tájékozódnál azt is tudnád hogy bizony nagyon megdolgoztak azok a ''szakújságírók'' azért hogy felboruljon az az autó de ha ez megnyugtat itt a szomszédban a Fürstenfeldi repülőtéren 2 héttel később az akkor új Golf 4-es is a tetején pörgött ,viszont minden A-osztályba belekerült az ESP amitől az autó elég ''bolondbiztossá'' vált.
Hogy a cikkhez is hozzászóljak a képen nem a Tejas van hanem az új tokozású Prescott ami a tervek szerint 4.2Ghz-ig fog nyújtózkodni mielőtt átadja a helyét a Tejas-nak! -
hb400
tag
Az AMD vs. INTEL = Francia autó vs. Német autó, egy picit sántít... Mivel az AMD kb. 2-3 %-os
piaci részesedéssel bír(ha jól emlékszem), míg a francia autó nagyon népszerűek, szóval
kiegyenlítettebb a verseny... OFF A Mercit meg ne hasonlítsd a Vel Satishoz mivel ezt a renault-t
már nem gyártják :)) ) -
janati
őstag
Azoknak akik celeroncsoznak:
Olvassátok már el egyszer, próbáljátok ki, hasonlítsátok össze egy 2ghz-es Cerka videókódolási képességeit egy XP 2000+-al!! Utána roncsozzatok meggyőződésből...
Nem mondom, játékra TÉNYLEG jobb az Amd. DE. Nem mindenki első számú felhasználási területe a játék. Nekem sem az. Ezért vettem 2ghz-es Cerkát, ami 2.8-on fesz.emelés nélkül úgy elveri akármelyik Amd-t videókódolásban hogy ihaj.
Mivel egyik Amd sem megy valós 2.8ghz-en. Na erről ennyit. Utóljára írtam le. Már egy párszor kiveséztük itt a kódolós topic-okban.
Az Intel elhúzott az Amd-től technikailag. Ez van. Egon-nak igaza van abban, hogy A64-től fölfelé, már nem Celeron árakon lesz Amd. Hanem P4, vagy még nagyobb szinten.
Szóval én maradok az Intel-nél. Nemsokára a Celeron helyett veszek használtan egy 2Ghz-es P4-et, és akkor már sztem a játékok-tesztek alatt is jobb lesz az Amd-nél a rendszerem. -
-
rog
addikt
:)
megneznek, ha adnal linket..
azt tudtad, hogy 1886-ban melyik ceg rendelkezett autoval?
es melyik ceg kezdett 1898-ban mivel versenyzet eloszor luis renault? egy autoval!
csak vicceltem.
azert eleg eros az a mercit a twingohoz hasonlitani. akkor mar inkabb a lancia Y-hoz. :) -
sebela
aktív tag
Hát nem tudom, hogy 1990-ben melyik autógyár rendelkezett a twingohoz hasonló autóval (lehet, hogy csak én vagyok műveletlen)
És milyen véletlen, utánna adta ki a merci az A osztályt hasonló belső térrel (nagyon hasonlóval) csak megmagasítva.
Laguna->5 millió
5 millió->jobb A merci (és esetleg E? rosszabb felszereltséggel)
De lehet csak irónia is
Mondom megvan az analógia az AMDvs.INTEL-hez
ui:Nézd meg egy nem német összesítésben melyik a legmegbízhatóbb autó és egy németben.Érdekes. -
erdoke
titán
Bocs, de ez marhaság. Az emberek egy része érzelemből vásárol, ez tény. Egy részük pedig megy a többi után a csordaeffektussal. Van viszont egy csoport, amelyik próbál a lehető legracionálisabban dönteni, ár/érték viszony, hosszú táv, stb. Nekik ez nem sztárolás v. szurkolás v. hasonlók. Azért a HW nem Hollywood.
A Matáv pedig nagyon kilóg a sorból, egy monopol állami vállalatból lett, míg az említett 2 másik 1-1 zseniális gondolatból, némi aprópénzből+kölcsönből, na meg évtizedes kemény melóból. Én is rühellem a Winfost, de azt, amit Billgeccék elértek üzletileg, azt csak csodálni lehet. Intelt nem rühellem, de értsd meg, hogy ezek a cégek (mint ahogy az AMD is), nem igazán a szurkolásodra hajtanak, inkább a zsebedre... Nem szimpatikusaknak kell elsősorban lenniük, hanem nyerőknek, amikor procit veszel. -
Egon
nagyúr
Na jó, még erre válaszolok...:)
Az tudtommal nem _konkrét_ roadmap volt (ami alatt azt értem, amikor le van írva, negyedéves bontásban, hogy melyik _konkrét modell_ mikor jelenik meg)...
Ezen túlmenően, nem kizárt, hogy képesek lennének 2004-re 5 GHz fölé menni (év végére), de minek siessenek, ha a konkurencia (legalábbis eddig úgy tűnik) nem igazán tudja tartani a lépést, csak ippeghogy?!? ;]
Egy szó mint ezer: felesleges ezen vitatkozni: bő egy év múlva meglátjuk... Sem én nem tudom bebizonyítani, hogy pont ilyen lesz, és pont akkor fog megjelenni amikorra ígérik - de ''ti'' sem az ellenkezőjét...;]
Mindenesetre akkor kéretik ezentúl _minden_ ilyen típusú hírt fenntartással és ''egészséges pesszimizmussal'' szemlélni - igen, a Hammer procikról szóló hírek hurráoptimista szemléletű hozzászólásaira gondolok...;]:t:P -
Egon
nagyúr
De mostmár tényleg leálltam; további hozzászólást ne várjatok tőlem; húztam a viccrovatba!!! :DDD
-
Egon
nagyúr
:) Egyrészt ha visszanézem az Intel roadmapokat, abban sem voltak ''baromságok'': adott esetben később jelent meg (utóbbi időben nem jellemző), de az előzetes specifikációknak megfelelt: tényleg megduplázták az L2 cache-t a Northwoodban stb.
Másrészt meg mekkora blamázs lenne az Intelnek, ha kiderülne, hogy tök kamu adatokat adtak meg, nem hiszem hogy ezt megkockáztatnák.
Harmadrészt semmi olyan fícsör nincs benne, ami ne lenne _reális_ 0.09 mikronon... -
sebela
aktív tag
Ja, ez egy érzékeny pontja az A64-nek.:( :(
Nemtudom, hogy az Opteron mennyire drága (szervereknél nem tudom mi a drága), de azért az a 1MB L2 kess az nagyon megdobja (meg a fejlesztés is).
De ez az Intelnél is meglesz (SZVSZ), bár nem tudom, hogy további áremelés lesz e náluk:F. -
amíg a 3dFX volt a ''THE ONE'' én nem hallottam senkitől fikázást!
nem kéne isteníteni sem az Intelt sem az AMD-t!
nem kéne fikáűzni sem az Intelt sem az AMD-t!
ennyi ha meg győzött az Intel vegyél azt de ne dicsőísd/istenítsd! Nemlátjátok hogy minden óriás (tisztelet a kivételnek(az AMD-sem kivétel)) cég kihasznál minden embert, minden vásárlót, minden dolgozót (a saját munkásait), minden más óriás céget! Ennek következtében 1re nagyobb lesz a tátongó lyuk a szegények és a gazdagok között!!!
én úgy döntöttem hogy ha már van gépem akkor AMD procit veszek! nem azért mert szegény ÁMDÉ és az a rohadék INTEL lenyomja hanem azért mert engem meg győzött az AMD procik stabilitása/sebessége/ÁRA, de nem mondom azt hogy ''AMD az istenkirály'' mert ez nemigaz! pont kész
másik: ne használjátok már ezt a hüje szót ezt a ''vas'' szót olyan marhaság olyan mint a ''deszka''
az én vasam alap deszkája 1 ... - ocsmány! -
Egon
nagyúr
Egyébként azt nem értem, miért esek bele mindig ugyanabba a hibába: a flém senkinek sem hiányzik...:) Remélem, hamarosan összefutok sokmindenkivel egy PH-tali keretében: pár sör mellett, élőszóban a flame sokkal kevésbé heves szokott lenni - bár eléggé kisebbségben vagyok az Intel + nV favorizációval...:P
-
sebela
aktív tag
(mint hobizolihoz hasonló lelkületű ember)
Azért az se jó, hogy sokan csak azért vesznek INTELt mer az INTEL.Ez a legnagyobb problémám az intellel*.(pl aki 2000-es celeroncsot vesz).Ugyanannyi pénzért kaphat jobb AMD-t és most már a használt ramokban sincs lényegi különbség (bár amilyen teszteket láttam abban az INTEL csipszettek legyapják ramkezelésben az NForce2-őt).Azért jó az AMD, mert itthon sokaknak számít az ár is és középkategóriában maximálisan versenyképes(SZVSZ az A64 eléggé ott lesz a toppon, főleg ha dual-DDR-t kap).És szerintem is ha az INTEL egyedül maradna, az mindenképpen negatív hatással lenne ránk nézve.(nem beszélve pl a Mikrof*s analógiáról).
*Ez olyan mint ami az autóknál van.Mindenki a német autókért rajong, mert milyen szuperek.Hát én nem, mert drágák és semmivel nem jobbak mint mondjuk egy francia.:DDD -
Egon
nagyúr
Valamilyen szinten megértelek...:)
Nekem is vannak szempontjaim, ami miatt az Intelt favorizálom, és eléggé zavar, ha a választásom miatt lehülyéznek vagy lelámáznak... Valamint ha pár dolgot kiragadva, a lényeg felett elegánsan elsiklottan fikáznak termékeket egyesek (még véletlenül sem rád gondolok). -
Egon
nagyúr
''mas kerdes hogy az altalad felvazolt stagnalo fejlodes eseten nincs ''ha'', hanem kotelezo jellegu optimalizalni.''
Ezért _meg is tennék_ a szoftverfejlesztők, mert _muszály_ lenne...
''Ehhez viszont nem csak alaplapi es processzori szinten kell hegemonia, hanem az egesz gep eseten.''
Kétségtelen, bár szvsz elég a proci+alaplapi chipset+vga triumvirátus hegemóniája...
Részemről befejeztem; a lényeg: ez a Tejas szvsz egy ütős dolognak ígérkezik...:D
És amit Hobizoli sejtetni enged (mármint hogy kamuk a specifikációk), arra csak két dolgot tudok mondani:
1. _Semmi_ olyan dolog nincs benne, ami irreális lenne (ellentétben pl. a Glaze3D-vel, amiről szvsz sejteni lehetett, hogy vagy nem fog megjelenni, vagy baromi drága lesz).
2. Nem csak specifikáció, nem csak papíron létezik: ott a _kész_ proci a képen...:C -
JulWCZar
senior tag
Nem divatbol teszem, de abban igazad van, hogy alapbol ellenszenves nekem ha valaki egy piaci szegmensben az abszolute nagykutyanak szurkol. Mert annak felesleges.
Es abban is igazad van hogy forditott esetben az AMDt szidnam, mert akarmennyire is jo cumokat gyart most, az Intel boreben nem lenne erre rakenyszeritve. Valamiert nekem ezek a vallalatok unszimpatikusak, tobb polusu piac kellene. -
Egon
nagyúr
_Szerintem_ meg aki az Intelt fikázza, azok jó része azért teszi, mert _divat_ fikázni a legnagyobbat... Föl kellene fogni, hogy amelyik cég piacvezető, az próbál élni a fölényével... Legjobb példa az nV: amíg a 3dfx volt a csúcson, sokkal jobban igyekezett a vevő kedvében járni, mint amikor monopolhelyzetbe került...
Ha nem lenne Intel, akkor az AMD-t fikáznátok (mert ő lenne piacvezető), és mindenki Via vagy Transmeta procit venne... -
JulWCZar
senior tag
Ha veszi valaki a faradsagot, ma is irhat optimalizalt progit ami jol elfut egy 850es cerkan.
mas kerdes hogy az altalad felvazolt stagnalo fejlodes eseten nincs ''ha'', hanem kotelezo jellegu optimalizalni. Ehhez viszont nem csak alaplapi es processzori szinten kell hegemonia, hanem az egesz gep eseten. -
Egon
nagyúr
Az sokkal jobb ami most van?!? Megveszed a vacsiúj konfigot, és fél év múlva már nem fut rajta minden maxon, és a felét/harmadát (sem) éri?!?
Ugyanmár, gondolkozni kéne kicsit! Nem azt akartam mondani, hogy jobb lenne, mint most: pusztán csak azt, hogy nem lenne _akkora_ katasztrófa, mint egyesek igyekeznek beállítani.
Ha szemcseppentővel adagolná az Intel az újdonságokat - legfeljebb nem évente, hanem kétévente veszel új cuccost... Nem szabad elfelejteni: nyugaton megengendhetik maguknak sokat (és meg is engedik), hogy megvegyék a csak kissé gyorsabb modellt is - az Intel nem a magyar piacból él... Ha mondjuk most a GHz körüli Tualatin lenne a csúcs (konkurencia híján), akkor bolond lennék lecserélni a 850-re húzott cerkámat (amit 15 hónapja cseréltem...) - mert minek... Ha kétévente költesz 40 rongyot procira (mert drágább), az ugyanannyi, mintha évente 20-at...
Ami meg a fejlődést illeti: ha nem használják ki a vasban levő lehetőségeket, az igencsak drága és rossz hatásfokú ''fejlődés''... Meg kell nézni pl. a C64-et: egy 82-es és egy 90-es progi közti különbség _ég és föld_, _ugyanazon a vason_... És a PC tekintetében korántsem lenne 8-10 évig teljesen változatlan a vas - még konkurencia nélkül sem...
Mellesleg magadnak mondasz ellent:
''...a konkurencia teljes hiánya csak stagnáláshoz vezethet.''
''Mellesleg az Intelnek nem érdeke, hogy ne legyen rohanás. Ha nem avulnak el olyan gyorsan a procik, akkor ő sokkal kevesebb procit tud eladni.''
Ez a két állítás eléggé ellentmond egymásnak, nem gondolod?!? -
JulWCZar
senior tag
Fuggetlenul a tematol megis idevagva:
Szerintem (SZVSZ, IMHO): Aki az Intelt sztarolja az olyan mintha a Matavot vagy a Microsoftot sztarolna. Ezert nem szimpatikus ez a hozzaallas. Fuggetlenul a cegek erdemeittol. -
Male
nagyúr
''ja, venne mindenki egy db P3-ast, azzal ellenne évekig, az intel meg húzhatná le a rolót'' -> na ez nem valószínű. Ilyen helyzetben szokták behozni azt, hogy a termék a garancia lejárta után 1 nappal menjen tönkre (lecsökkentik az élettartamát, hogy muszály legyen újat venni). Gondolom procinál sem lenne nehéz megoldani, hogy egy bizonyos idő után elfüstöljön.
-
rog
addikt
ugyanmar!
ha tok egyedul lenne az intel, akkor is felevente adna ki uj procit, meg evente uj alaplapot.
attol hogy nincs konkurencia, meg nem lenne erdeke, hogy mindenki 10 evig hasznaljon egy gepet.. -
utax
aktív tag
ja, venne mindenki egy db P3-ast, azzal ellenne évekig, az intel meg húzhatná le a rolót, mert minek processzort gyártani, ha már mindenkinek van és nincs mire cserélnie
és az emberek is megtanulnák egy éjszakára bekapcsolva hagyni a gépüket egy album mp3ba kódolására, a cégek is egyre több ingatlant bérelnének hogy elférjenek a szerverek, stb... milyen jó is lenne abbahagyni minden fejlesztést ... (pl. gyorshajtás sem lenne, ha mindenki Ford-T modellel járna ! :)) -
L3zl13
nagyúr
Nagyon értelmes vita alakult ki fentebb. Szerintem a verseny, és ez által a kényszer hiánya még soha nem volt javára a fejlődésnek.
Lehet, hogy most egy kicsit túlzásba esnek a gyártók, de a konkurencia teljes hiánya csak stagnáláshoz vezethet.
Egon ekkora hülyeséget, mint a 24/2-ben írtál...
Lehet, hogy jóval magasabb lenne a pár éves procik ára, de bele sem akarok gondolni, hogy akkor mennyi lenne az újaké. :(
Mellesleg az Intelnek nem érdeke, hogy ne legyen rohanás. Ha nem avulnak el olyan gyorsan a procik, akkor ő sokkal kevesebb procit tud eladni.
Nem, szerintem nekik az az érdekük, hogy legyen egy versenyképes konkurencia, de a piac túlnyomó többségét azért magtartsák maguknak. -
freya
aktív tag
Egesz jol elflamelgettek, nem is akarok beleszolni :)
Viszont azon erdemes lenne elgondolkodni, hogy ha nincs ez a verseny, nincs ez az elkapkodott fejlodes sem se a prociknal, se a videokartyaknal, es szerintem most is ugyanott lennenk, csak sokkal jobban lennenek a programok megirva, es nem kerulne ki ugy jatek hogy ''nalunk 3 GHz-en jol fut, a vevoknek is ugyis lesz ilyen gepe fel ev mulva''.
Ugyanez megy a videokartyaknal is, csak nehogy belebukjunk ebbe a nagy tempoba... es instabil, vagy elkapkodott fejlesztesek legyenek... nocsak, mintha most szoptam volna 4 AMD alaplappal amire vegre sikerult egy stabil gepet osszeraknom... valahogy ilyen regen nem volt a P133-MMX-el... -
Egon
nagyúr
''Ha nem lenne az AMD, meg mindig egy aranyaron vett P3 mellett pislognal...''
És?!?
1. Nem kellene évente cserélni: semmi sem indokolná.
2. Nem 5K-t érne a pár éves procim, hanem a többszörösét -> anyagilag nem biztos hogy rosszabbul járnék, sőt!
3. Legalább kénytelenek lennének optimalizálni a progikat (nem lenne hihetetlenül gyorsab fejlődő vas, nem lehetne ráírni a dobozra, hogy P4 2 GHz, 1 GB RAM, R9700 Pro a követelmény), sőt: jobban lehetne optimalizálni, mivel csak EGYFAJTA vas lenne...:DD -
hobizoli
nagyúr
Ha nem lenne az AMD, meg mindig egy aranyaron vett P3 mellett pislognal...nem kesztetne SEMMI SEM arra, hogy ujabbnal-ujabb fejleszteseket hozzon ki, megmaradhatna az 1000 eves technologiak mellett, es azzal folozhetne le a piacot: joval hosszabb tavon, joval kisebb befeketetesek mellett, sokkal nagyobb lehetne a nyeresege.
A 800-s FSB es a HTT sem volt csak jo tet ajandek eredmenye az alacsonyabb orajeleu P4-k eseten...vmiert lejjebb is beveztettek...miert? Miert hagyhattak ki 667-s FSB-t...hm?
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Erre gondolsz? Ime (figyeld a datumokat):
''Feb 20, 2000 (1.5 GHz demo @ IDF, 0.18 µm)
Nov 20, 2000 (1.4 and 1.5 GHz PGA423)
Jan 3, 2001 (1.3 GHz PGA423)
Apr 23, 2001 (1.7 GHz PGA423)
May 21, 2001 (1.4, 1.5, and 1.7 GHz PGA603)
Jul 2, 2001 (1.6 and 1.8 GHz PGA423)
Aug 13, 2001 (2.0 GHz demo @ Siggraph, 0.18 µm)
Aug 27, 2001 (1.9 and 2.0 GHz PGA423 and µPGA478)
Aug 28, 2001 (3.5 GHz demo @ IDF, 0.13 µm, super-cooled)
Sep 25, 2001 (2.0 GHz PGA603)
Jan 7, 2002 (2.0 and 2.2 GHz µPGA478 0.13 µm)
...''
(Csak kulon Egon-nak)
Ja, es volt am ilyen is, megsem lett belole semmi, ime:
''Feb 26, 2002 (4.0 GHz demo @ IDF, 0.13 µm, super-cooled)''
:C
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Persze, hiszen meg sem jelent, de MAR jobb szerinted, mint a szinten meg sem jelent konkurrens termek...igy szokott ez lenni...hiszen a Willmatte P4 is csak jobb volt a K7-nel...pedig milyen odakat zengtek arrol is elotte, ugye :C...pedig az (is) kesobb jelent meg....miert is? Az NW magos meg mar egyenesen porbaalazza...egy napon sem lehet emliteni...hat hogyne...
:C
hobizoli -
Egon
nagyúr
Úgy tűnik, a Willamette magos P4-hez hasonlóan, rövid életű lesz...:)
De most legalább nem cserél foglalatot az Intel a kettő között - eggyel kevesebb érv a fikázóknak...:)
Ha még a north bridge- south bridge közti sávszélességet is megnövelik, akkor aztán talán már senki sem fog tudni belekötni - max. holmi semmitmondó táblázatok belinkelésével...:DDD -
freya
aktív tag
Nezd mit talaltam: (tudom, unalmas vagyok csak ismetlem magam :)))
(#7) freya válasza Incognito (#6) üzenetére
2002-12-02 22:54:56
Ha meg nem tunt volna fel, az Intel ugy adagolja a cuccokat ahogy az a piacnak megfelel. Szepen leveszi a polcrol es kidobja az ujat, pont idoben hogy megtartsa elonyet es piaci folenyet az AMD-kel szemben. Ez nagyon jol lathato pl. amikor egy intel fejes 1,5 eve egy IDF-en bemutatott egy 3 GHz-es P4-et, amikor epp jottek be az elso 1.4-1.6-os Wilmanettek. Nekik mar akkor kesz volt az, amit most adnak ki. -
Geli
senior tag
ezek szerint a kb 7-8hónapig lesz csak?:)
-
Egon
nagyúr
Hát ezt meg hogy csináltam?!? :o:F
-
freya
aktív tag
Sot, ki tudja meg milyen processzora van elore keszen az Intelnek... szepen megvarja amikor megerik ra a piac, es akkor ''robbant'' - vagy inkabb csak annyit lep hogy megfeleloen az AMD elott maradjon.
Mondtam en mindig hogy csak sorban emeli le a procikat a polcrol... ;] -
HEBI
senior tag
''Beszédes'' képek. :)
-
TBB
tag
Melyik volt előbb a tyúk, vagy a Tejas? :DDD
Ez mit jelent: ''kibővített Hyper-Threading''?
Horizontálisan, vagy vertikálisan bővítik? -
Egon
nagyúr
Kíváncsi leszek az AMD válaszára... Nem lesz könnyű dolguk.
-
Turmoil
senior tag
Intel miért nem írja rá, hogy Mechanical sample? :F
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Energiaital topic
- Mozilla Thunderbird
- Anime filmek és sorozatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest