- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Öcsisajt, ha belém akarsz kötni (nem először tennéd), van rá külön topic, tedd ott...
''Elfogadod, hogy az Athlon is processzor? -Muszály
Elfogadod, hogy ezis működik? -Valszeg
Elfogadod, hogy olcsó? -Ha láttál már árlistát
Elfogadod, hogy játék környezetben egy középkategóriás AMD veri a hasonló P4-et? -Ha láttál tesztet igen
Tudod hogy jelenleg felső kategóriában jobb az Intel.''
Állítottam az ellenkezőjét, bárhol is?!?
''Namost ha ezek ismeretében vagy akkor minek vitatkozol?''
Nem is a fentieken ''vitatkoztunk''.
Az, hogy az Ati minden téren jobb grafikus megoldásokat kínál jelenleg, az nem igazán áll:
1. A ''mindenki'' által megfizethető középkategóriát nézve (nettó 25-30K) nem igazán tudok mondani Ati kártyeszt - te talán tudsz?!? NV-nek ott a Ti4200...
2. A csúcskategóriában (FX 5900 vs. R9800) egyáltalán nem egyértelmű az Ati fölénye (sőt!, csak nézd meg a teszteket, de minél többet - ne csak olyat ami egyértelműen az Ati által finanszírozott teszt...). -
Egon
nagyúr
Na jó, még erre válaszolok...:)
Az tudtommal nem _konkrét_ roadmap volt (ami alatt azt értem, amikor le van írva, negyedéves bontásban, hogy melyik _konkrét modell_ mikor jelenik meg)...
Ezen túlmenően, nem kizárt, hogy képesek lennének 2004-re 5 GHz fölé menni (év végére), de minek siessenek, ha a konkurencia (legalábbis eddig úgy tűnik) nem igazán tudja tartani a lépést, csak ippeghogy?!? ;]
Egy szó mint ezer: felesleges ezen vitatkozni: bő egy év múlva meglátjuk... Sem én nem tudom bebizonyítani, hogy pont ilyen lesz, és pont akkor fog megjelenni amikorra ígérik - de ''ti'' sem az ellenkezőjét...;]
Mindenesetre akkor kéretik ezentúl _minden_ ilyen típusú hírt fenntartással és ''egészséges pesszimizmussal'' szemlélni - igen, a Hammer procikról szóló hírek hurráoptimista szemléletű hozzászólásaira gondolok...;]:t:P -
Egon
nagyúr
De mostmár tényleg leálltam; további hozzászólást ne várjatok tőlem; húztam a viccrovatba!!! :DDD
-
Egon
nagyúr
:) Egyrészt ha visszanézem az Intel roadmapokat, abban sem voltak ''baromságok'': adott esetben később jelent meg (utóbbi időben nem jellemző), de az előzetes specifikációknak megfelelt: tényleg megduplázták az L2 cache-t a Northwoodban stb.
Másrészt meg mekkora blamázs lenne az Intelnek, ha kiderülne, hogy tök kamu adatokat adtak meg, nem hiszem hogy ezt megkockáztatnák.
Harmadrészt semmi olyan fícsör nincs benne, ami ne lenne _reális_ 0.09 mikronon... -
Egon
nagyúr
Egyébként azt nem értem, miért esek bele mindig ugyanabba a hibába: a flém senkinek sem hiányzik...:) Remélem, hamarosan összefutok sokmindenkivel egy PH-tali keretében: pár sör mellett, élőszóban a flame sokkal kevésbé heves szokott lenni - bár eléggé kisebbségben vagyok az Intel + nV favorizációval...:P
-
Egon
nagyúr
Valamilyen szinten megértelek...:)
Nekem is vannak szempontjaim, ami miatt az Intelt favorizálom, és eléggé zavar, ha a választásom miatt lehülyéznek vagy lelámáznak... Valamint ha pár dolgot kiragadva, a lényeg felett elegánsan elsiklottan fikáznak termékeket egyesek (még véletlenül sem rád gondolok). -
Egon
nagyúr
''mas kerdes hogy az altalad felvazolt stagnalo fejlodes eseten nincs ''ha'', hanem kotelezo jellegu optimalizalni.''
Ezért _meg is tennék_ a szoftverfejlesztők, mert _muszály_ lenne...
''Ehhez viszont nem csak alaplapi es processzori szinten kell hegemonia, hanem az egesz gep eseten.''
Kétségtelen, bár szvsz elég a proci+alaplapi chipset+vga triumvirátus hegemóniája...
Részemről befejeztem; a lényeg: ez a Tejas szvsz egy ütős dolognak ígérkezik...:D
És amit Hobizoli sejtetni enged (mármint hogy kamuk a specifikációk), arra csak két dolgot tudok mondani:
1. _Semmi_ olyan dolog nincs benne, ami irreális lenne (ellentétben pl. a Glaze3D-vel, amiről szvsz sejteni lehetett, hogy vagy nem fog megjelenni, vagy baromi drága lesz).
2. Nem csak specifikáció, nem csak papíron létezik: ott a _kész_ proci a képen...:C -
Egon
nagyúr
_Szerintem_ meg aki az Intelt fikázza, azok jó része azért teszi, mert _divat_ fikázni a legnagyobbat... Föl kellene fogni, hogy amelyik cég piacvezető, az próbál élni a fölényével... Legjobb példa az nV: amíg a 3dfx volt a csúcson, sokkal jobban igyekezett a vevő kedvében járni, mint amikor monopolhelyzetbe került...
Ha nem lenne Intel, akkor az AMD-t fikáznátok (mert ő lenne piacvezető), és mindenki Via vagy Transmeta procit venne... -
Egon
nagyúr
Az sokkal jobb ami most van?!? Megveszed a vacsiúj konfigot, és fél év múlva már nem fut rajta minden maxon, és a felét/harmadát (sem) éri?!?
Ugyanmár, gondolkozni kéne kicsit! Nem azt akartam mondani, hogy jobb lenne, mint most: pusztán csak azt, hogy nem lenne _akkora_ katasztrófa, mint egyesek igyekeznek beállítani.
Ha szemcseppentővel adagolná az Intel az újdonságokat - legfeljebb nem évente, hanem kétévente veszel új cuccost... Nem szabad elfelejteni: nyugaton megengendhetik maguknak sokat (és meg is engedik), hogy megvegyék a csak kissé gyorsabb modellt is - az Intel nem a magyar piacból él... Ha mondjuk most a GHz körüli Tualatin lenne a csúcs (konkurencia híján), akkor bolond lennék lecserélni a 850-re húzott cerkámat (amit 15 hónapja cseréltem...) - mert minek... Ha kétévente költesz 40 rongyot procira (mert drágább), az ugyanannyi, mintha évente 20-at...
Ami meg a fejlődést illeti: ha nem használják ki a vasban levő lehetőségeket, az igencsak drága és rossz hatásfokú ''fejlődés''... Meg kell nézni pl. a C64-et: egy 82-es és egy 90-es progi közti különbség _ég és föld_, _ugyanazon a vason_... És a PC tekintetében korántsem lenne 8-10 évig teljesen változatlan a vas - még konkurencia nélkül sem...
Mellesleg magadnak mondasz ellent:
''...a konkurencia teljes hiánya csak stagnáláshoz vezethet.''
''Mellesleg az Intelnek nem érdeke, hogy ne legyen rohanás. Ha nem avulnak el olyan gyorsan a procik, akkor ő sokkal kevesebb procit tud eladni.''
Ez a két állítás eléggé ellentmond egymásnak, nem gondolod?!? -
Egon
nagyúr
''Ha nem lenne az AMD, meg mindig egy aranyaron vett P3 mellett pislognal...''
És?!?
1. Nem kellene évente cserélni: semmi sem indokolná.
2. Nem 5K-t érne a pár éves procim, hanem a többszörösét -> anyagilag nem biztos hogy rosszabbul járnék, sőt!
3. Legalább kénytelenek lennének optimalizálni a progikat (nem lenne hihetetlenül gyorsab fejlődő vas, nem lehetne ráírni a dobozra, hogy P4 2 GHz, 1 GB RAM, R9700 Pro a követelmény), sőt: jobban lehetne optimalizálni, mivel csak EGYFAJTA vas lenne...:DD -
Egon
nagyúr
Úgy tűnik, a Willamette magos P4-hez hasonlóan, rövid életű lesz...:)
De most legalább nem cserél foglalatot az Intel a kettő között - eggyel kevesebb érv a fikázóknak...:)
Ha még a north bridge- south bridge közti sávszélességet is megnövelik, akkor aztán talán már senki sem fog tudni belekötni - max. holmi semmitmondó táblázatok belinkelésével...:DDD -
Egon
nagyúr
Hát ezt meg hogy csináltam?!? :o:F
-
Egon
nagyúr
Kíváncsi leszek az AMD válaszára... Nem lesz könnyű dolguk.
Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Autós topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gyúrósok ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged