- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Magisk
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Aktív témák
-
Fiery
veterán
Ize, olyan konnyen rahakkolhato a Zalman? Aszittem mashol vannak a rogzitok, ez igy nagyon jol hangzik :D
Oszinten szolva az egyetlen gondom az Opteronnal eddig az volt, hogy nem akarok gyari hutot hasznalni -- de ezek szerint most mar nincs gond :)
Koszi az infot! ICQ listamra felraktalak :P
Fiery -
Fiery
veterán
Mindenkepp nagyobb lesz a difi a single es dual DDR kozott, ez egyertelmu. A nagyobb problema azonban az, hogy mennyi cache-t fog integralni az AMD ezekbe a procikba. Ha csak 1 MB-ot fejenkent (mert ugye dedikalt L2 cache lesz a dualcore procikban, azaz mindket core-nak sajat L2 cache-e lesz), az keves lesz...
Fiery -
A 10 GHz-et a high-k és a strained silicon sem fogja megoldani, legalábbis én így hiszem. Viszont el lehet kezdeni irdatlan nagy tranzisztorszámú procikat gyártani.
A Xilinx Virtex II Pro-ban (a jövő éviben, azt hiszem) 1 milliárd tranzisztor lesz. Tudom, egész más dolog, de szerintem erre lesz kényszerülve az ipar - és így talán Moore törvénye is tartható lesz (ő - ha jól emlékszem a teljesítményről, és nem az órajelről állított valamit...) -
Fiery
veterán
Ez igaz, viszont ugy nagy altalaban az Opteronra fokuszal az AMD, joggal.
Vagyis legyartanak pl. 10 ezer db K8 magot (megint tulzok kicsit, ennyire nem egyszeru a tema persze), abbol a megrendelt 6 ezer Opteront kiszedik, a maradek meg megy A64-nek -- es nem forditva, ez itt a lenyeg :)
Fiery -
marcee
addikt
(Már az x800 cikk topicjában is kiderült, hogy akármennyire is szeretnéd azt hinni, te nem vagy átlagjúzer. :D Nem szeretném Goose-T-t megsérteni, de most pl. ő jut eszembe hirtelen, mint példa arra, akinek fizkai fájdalmat okozna, ha AMD-s gépet eröltetnének rá. Pedig valószínűleg ő is olvassa a fórumot nem csak ír bele ;F És hát ő se átlagjúzer.
Hányszor fordult már elő, hogy ismerősök által beajánlott népeknek raktam össze gépet és amikor megbeszéltük, hogy mi legyen azt sem tudták megmondani, milyen procijuk van jelenleg, de tiltakoztak, amikor AMD-t ajánlottam...Többségében sikerült meggyőzni őket és pozitívan csalódtak) -
intelfan
aktív tag
Nem is érted hogy miért írtam ezt. :)
Volt itt ugye egy Prescott topic a processzor megjelenése után pár nappal ahol én és hobizoli hívtuk fel arra a figyelmet hogy ez a proci túl sokat fogyaszt valami nem stimmel nem lesz itt olyan töretlen fejlődés ahogy azt egyes intelfanok elképzelték.
Erre ha jól emlékszem mindenki fújt ránk mert majd lesz steppingváltás, meg majd jön a Tejas és a 0,065mikronos gyártástechnológia ami mindent megold és 4GHz+5GHz mer az jó stb.
Én azért jobban örültem volna ha az Intel picit tévútra megy más nagy céggel sőt magával az Intel-lel is megesett ez már nem is egyszer.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magisk
- PlayStation 5
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5-8600K
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest