- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Aktív témák
-
erdoke
titán
Leszedtem a műanyag keretet, betekertem a nagy sárga csavarokat, megnéztem, passzolnak-e távolságban. Miután az eredmény pozitív volt, yoól rászereltem a Zalmant. Eddig még nem esett le.:D
ICQ előtt dobj mailt, mert csak elvétve vagyok fönt, ha valaki kifejezetten óhajtja, és időm is engedi.
Állítólag a gyári hűtő is jó, de meg se próbáltam.:P -
erdoke
titán
Ja, Opteron 146, de ekoder néven már írtam a hwsw-en, hogy majd küldök eredményt.:P
Zalman CNPS7000-Cu alatt van az Opteronom, miért kell hakkolni? Le kell szerelni a keretet a lapról, osztjóvan...:))
BIOS-ban 39 fok, pedig ez az újabb fajta animált AMI BIOS by Asus (rühellem:D). Más monitorozó progit még nem volt időm telepíteni, az Everestet pedig lusta vagyok még1x letölteni, majd áthúzom a laptopról.:D
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
OFF
Fiery, szerinted elképzelhető az, hogy a dual core Opteronnak sokkal inkább szüksége van a kétcsatornás memóriavezérlőre, mint a mostaninak? Most ugyanis nagyon keveset profitál ebből, összevetve pl. egy azonos órajelű, szintén 1 MB L2 cache-es A64-gyel (pl. 3200+ vs. Opteron 146). :F -
erdoke
titán
A Moore-törvény a teljesítményről beszél, de szerinte a 18 hónapos duplázódást az áramköri elemek zsugorodásával érik el.
Nem mondtam, hogy a 10 GHz-et ezek a technológiák fogják megoldani, de talán az új architektúrákat is 5 GHz fölé tolják. Nagyon sok olyan fejlesztés lehet még folyamatban, amiről mi (én speciel) szinte semmit nem tudunk. -
erdoke
titán
A nehézség csakugyan más nagyságrendűnek tűnik, de ez csak a közép- és hosszútávú tervek módosítását (lásd a témában tárgyalt architektúraváltás) jelenti, illetve egy kis csúszást a Moore-törvényben.:)
High-k és más reményteljes technológiákba több pénzt fognak ölni egy ideig, hogy a problémát leküzdjék. -
erdoke
titán
Nézd, nekem se volt még saját AMD procim, de a kései Athlonokkal jó tapasztalataim voltak, illetve olvasom a teszteket szorgosan. Semmiféle lelki törést nem okoz a váltás, csak a dual core-os Opteront lenne jó már a gépben tudni.:D Hacsak el nem cserélem a rendszert ''sima'' A64-re, mert hiányolom a Cool n Quiet-et.
-
-
erdoke
titán
Nézd, az is lehet, hogy ez nem is annyira pusztán technológiai indíttatású döntés, hanem osztottak-szoroztak, és úgy találták, hogy a NetBurst további favorizálása (nyilván piacképes keretek között, tehát pl. a fogyasztási gondokat megoldva) nem kifizetődő, magyarul így több a haszon, mert kevesebb pénzt kell a fejlesztésre és az elterelő marketingre költeni. Szerintem technológiailag meg tudták volna oldani a problémákat, csak az nem lett volna versenyképes megoldás a túl magas költségek miatt.
-
erdoke
titán
Hehe, ahogy az előbb írtam...:C
Egyelőre számomra könnyeben fejleszthető a rendszel dual core-os Opteronnal, de ki tudja, mit hoz a jövő. Remélhetőleg jó sok zsét.:D
Vajon honnan vagyok ilyen jól értesült? Ja, hogy én vagyok az Orákulum ebben a pudvás Mátrixban.:F :))
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Viszont van annyi eszük, hogy nem veszik figyelembe az érzéseidet...:))
Miért kell minden Inteles és AMD-s topicba beírnom, hogy ''Nem szabad elfelejteni, hogy az Intel és az AMD is gazdasági társaság, és elsősorban a tulajdonosok elvárásainak kell megfelelniük, azaz hosszú távon profitot kell termelniük.''??? -
erdoke
titán
Lehet elérni nagy órajeleket a Pentum-M architektúrájával is, csak komolyabb fejlesztések árán. Belegyúrják majd a High-K-t és más új tudományos-technológiai újításokat, aztán mehet az órajelemelés is.
Gondolj bele, hogy 2,5 GHz körül van most a Dothan laptopban. Ennek 3 GHz-en simán kell hasítania desktopon. Ha ez 65 nm-en a technológiai újításokkal, két maggal elketyeg 3-4 GHz-en, az nem szerény teljesítmény.:P Talán nem véletlenül hasonló úton jár az AMD is. -
erdoke
titán
Talán lesz még Intelem...:D Jó hírek.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest