- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
válasz
RocknRolla #106 üzenetére
Én használtam.nagyon jó a hangszigetelés a házban,és nálam i7 2600,és ati 7850 vigan elvolt benne.
-
RocknRolla
csendes tag
Hali
Engemet is érdekelne, hogy mennyire lehet valós a hangszigetelés + a jó hűtés.... sztem a 2 kizárja egymást
sajnos
-
gyilkos répa
tag
Szevasztok!
Ha van még itt valaki, aki használja, meg tudná modnani, mennyira halk a ház? Sokfélét olvastam róla a neten, többek közt azt is, hogy hangos...Léci!
répa
-
Kami11
őstag
Ilyen házra vágytam, csak a méretei miatt nem fér be a másik helyére!
Talán a linkben szereplő jó lesz! Bízom benne, most már csak az kell, hogy nálunk is kapható legyen!
Felezett Antec P180 -
DarkChild
senior tag
-
Kovalic
csendes tag
Megjött!!
Minden rendben volt, nagyon szép és jó ház.
Csak egy gondom van: a tápom kábelei túl rövidek, a kettő Power Connector főleg.
Most mit csináljak? Van hosszabbító???
-
DarkChild
senior tag
ITT próbálkozz. Decemberben én is végigkutattam fél Pestet egy P182 után, de sehol sem találtam (nagykerben is másfél hétig csak annyit tudtak mondani, hogy "hamarosan érkezik"). Végül ráakadtam erre az üzletre - reggel rájuk telefonáltam, délután már hozták is a srácok a böszme nagy dobozt, benne pedig az eddigi legszuperebb PC-házamat.
-
Kovalic
csendes tag
Már alig várom, hogy megjőjjön a házam!!!
-
Silent Bob
tag
válasz
Silent Bob #93 üzenetére
Közben megkaptam a választ.
Azért ez se gyenge: [link] -
Silent Bob
tag
Srácok!
Sonata II van valakinek? A GTS mellé befér a légcsatornája? -
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #90 üzenetére
Passz... szerintem csak valami apróság(ok) lehet(nek). Úgyhogy nem kell aggódnod ;)
-
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #88 üzenetére
De én eldöntöttem már, hogy inkább a 182-őt veszem. Mert egyrészt jobban tetszik a színe, másrészt mert a 180B nem tartalmaz még minden újítást. Meg beleuntam ebbe a szarozásba és azóta másra költöttem az erre való pénzt. Úgyhogy várok türelemmel...
-
zoloka24
tag
Hi!
Köszi az értesítést
A fogyasztóvédelem pont comon(nem hivatalos) vannak jogszabályokkal foglalkozó emberkék és közzé is teszik azt. Az egyikben le van írva, hogy weben történő vásárláskor min. 8napon belül elállási joga van a vásárlónak. Ha nem írják oda ezt ők maguk, akkor pedig egy hónap..szóval ezt erősen meg lehetne vétózni -
trayton
csendes tag
Nem rendeltem meg a pixmania-tól, mert a pénz visszafizetési garancia plusz pénzbe kerül. Jó fejek, mi? Elolvasod, hogy milyen jó, hogy létezik ilyen szolgáltatásuk, hogy ha nem tetszik akkor visszaküldheted (a saját pénzeden) 8 napon belül és ők visszafizetik az árát minden kérdés nékül.
Szépen berakod a kosárba és épp fizetnél mikor kiderül, hogy ez a szolgáltatás még +3000 Ft. Hát elmennek a...
Úgy döntöttem megvárom a P182-t.
[Szerkesztve] -
zoloka24
tag
válasz
LordVader80 #83 üzenetére
Ejj, akkor megint bonyolódik a dolog
A multkor pont te bizonygattad, hogy ami sima feketében van az nem lehet P182, csak P180B az új kiadásban. Vagy most, akkor már ez is változott?És Pix-nél veszed, vagy hol, ha nem nagy titok? És mennyiért? Jöhet akár priviben is, ha más nem kíváncsi rá
Ááá elnéztem
Meg sem néztem, hogy te írtál. Azt hittem trayton
[Szerkesztve] -
zoloka24
tag
trayton kolléga: Megrendelted már a 180B-t?
Már nagyon várom én is, hogy milyet kapsz
[Szerkesztve] -
Stalker-2572
veterán
válasz
LordVader80 #80 üzenetére
Nekem GeForce256 van 2. gépben, de az olyan forró aktív hűtés hiányában, hogy hozzáértni nem lehet
-
LordVader80
őstag
válasz
Stalker-2572 #79 üzenetére
jah, majdnem! eax550 512!
zalman bordával
-
Stalker-2572
veterán
válasz
LordVader80 #78 üzenetére
Miez GeForce256 Zalman bordával?
-
LordVader80
őstag
válasz
Stalker-2572 #77 üzenetére
-
Stalker-2572
veterán
válasz
LordVader80 #75 üzenetére
És akkor ez milyen színnek minősül?
-
ÉM
tag
Ez mind szép és jó amit leírtatok a fekete házakról, de mi a helyzet az ezüsttel tehát a sima p180-nal? Erről van valakinek infoja, hogy mi kerül az újabb csomagolásokba? Gondolom, ha a b-t cserélték akkor ezt is kellene, nem?
-
zoloka24
tag
válasz
LordVader80 #72 üzenetére
Ha színben fekete, amúgy meg át van alakítva, mint a 182-es, akkor az az updatelt P180B. Elvégre megmaradt a 180B-s sötét fekete színe csak update-elve lettek a belső tulajdonságai.
Trayton irományaiból én úgy vettem ki, hogy ami P180B-s dobozba jön, az ezek szerint P180B valójában is, csak a belsőn már megint fejlesztettek(182-esre). Ezt a te sötét fekete színű házad is megerősíti
Na de ezen már nem veszünk össze -
trayton
csendes tag
Tényleg ne zavarodjatok bele a színekbe. Fényben jól látható, hogy a P182-esnek megkülönböztethetően szürkésebb, világosabb árnyalata van, mint a P180B-nek: [link], [link], [link]
A P180B (beleértve az update-elt verziót is!) pedig ennél sokkal sötétebb, igazi mély fekete. De se nem matt, se nem túl fényes. Pont jó. [link], [link]
Ha mégse láttok különbséget, dobjátok ki a monitorotokat...
[Szerkesztve] -
LordVader80
őstag
Hú kicsit össze vagyok már én is kavarodva.
Szóval 180-as dobozba jött, de 182 tulajdonságaival, azaz:
-előlap ujra 270 fokban nyitható
-2 vízhűtéscső kivezetés hátul
-a két ventillátor (hátsó+felsö) kapcsolója már nem ''lóg'', hanem a ház hátuljába van beépítve
-3 lyuk kivágva a kábelezésnek, hogy hátul el lehessen vezetni
nem ezek a 182 újításai? Sztem igen.
A floppy ugyanott maradt, mint a rev 1.1ben volt, eltérően a ph-s tesztházénál.
A szint meg márnem vágom (egy biztos-fekete): napfénynél lefényképezem és feltolom, aztán rákukkantotok
Trayton legutóbbi P182-es ujítások linkjében láthatjátok a P182 gun metal black színét. szal alinken szereplő felső képek, na olyan színe van, nem pedig a lentebb látható special edition
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
Az ajtóban igazad lehet. Annak nem néztem utána, csak azt tudom, hogy az 1.1-es már 3 rétegű.
Ami a színeket illetti, a P180B minden verziója ugyanolyan fekete. NEM olyan szürkés gun metal fekete. Az csak az P182 lesz.
De gondolj csak bele... rendelsz pl. valakitől egy P180B-t és kiderül, hogy nem fekete. Az elég veszélyes lenne! Viszont a belsejüket módosíthatják nagyobb feltűnés nélkül. -
zoloka24
tag
válasz
LordVader80 #62 üzenetére
Most egy kicsit keverjük a dolgokat szerintem.
Tehát létezik P182 és létezik módosított P180. Te gondolom P180B-s dobozba kaptad a házat, tehát módosított P180B-d van és nem P182. Rosszul gondolom?
Trayton legutóbbi P182-es ujítások linkjében láthatjátok a P182 gun metal black színét. Légyszíves nézzétek már meg és ahhoz képest döntsétek el, hogy most akkor milyen színűt kaptatok. Köszi -
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #62 üzenetére
Azért ne keverjük a dolgokat! Ugyanis a 182-es belsejű P180B előtt már létezett egy újabb ''Rev. 1.1''-es verziója is a háznak. Ebben már 270 fokban nyitható és az oldallapokhoz hasonlóan ugyanúgy 3 rétegű (erősített) lett az előlap. A PH-s tesztben pedig még a régebbi modell szerepel. A floppy-s módosítás valószínűleg már a P182-es tulajdonsága. Ezt én sem tudom.
A Revision 1.1 újításai: [link].
A P182 újításai: [link].
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
S a sztori tovább folytatódik...
itt: [link]
Történt ugyanis, hogy ez a szegény vevő bár egy update-elt P180B-t vásárolt közvetlen az Antec-től, a nyílakkal jelzett helyen hiányzott a kivágás a vízszintes lemezből, ami a ház hátát és előlapját köti össze. Így teljesen értelmetlenné vált, hogy az új, P182 féle alaplapi lemezen található réseken át vezesse végig a kábeleket a ház másik oldalán, mivel ennél a keresztlemeznél hiányzott a kivágás. Ezáltal ott a kábelek kilógtak és az oldallapot nem lehetett már feltenni. Ez az igazi balszerencse, de még meglepőbb volt az Antec válasza a vevő reklamációjára: ''...ha akarod, vágd ki magadnak azt a rést!''
Mindenesetre én nem tartok tőle, hogy ilyennel találkozna bárki is, mivel ezt a hozzászólást követően mások viszont többen is megerősítették, hogy az ő update-elt P180B-jükben ott van a szükséges kivágás. Amiben pedig már ott van a kivágás, az egy januárban készült modell volt. Ezt a dátumot meg lehet nézni a QA (minőségellenőrző) matricán a házon belül és nem hiszem, hogy ennél korábban készült modellbe futna bele bárki is ilyenkor áprilisban itt Európában. -
LordVader80
őstag
A floppy helye is máshol van a 182b-ben. Mert a ph-s p180 teszt alapján raktam össze a gépet tegnap, de más volt.
Pluszban a 182ben megint 270fokosra nyitható az előlap!
ennek nagyon örültem! Persze először félve mertem, mi van ha mégsem nyílik, de szerencsére nyílt tovább! -
trayton
csendes tag
Ezt a hivatalos üzenetet kaptam az ANTEC-től a P182-es belsejű P180B-vel kapcsolatban:
The best way to find out if retailers have them would be to contact them directly. As for the P180B, some have been updated but not fully updated. And there is no way to tell if the case is the updated version until it is opened.
1. Vagyis nem lehet megmondani előre milyet fogsz kapni mikor P180B-t rendelsz, csak ha már kinyitottad a dobozt. Ezért a legjobb módja, hogy kiderítsd milyen P180B-t veszel, hogy megkérdezed az eladót. Egyben ez azt jelenti, hogy ugyanazon a rendelési kódon futnak ezek a modellek, így nem lehet őket megkülönböztetni, de szerintem minden frissen gyártott P180B már 182-es belsővel rendelkezik.
2. Vastag betűs rész: azt jelenti, hogy az update-elt P180B-nek a belseje ugyan P182-es, de nem teljesen! Ezek szerint a P182-ben vannak még olyan újítások amik az újított P180B-ben sincsenek még benne. De hogy mik (lesznek) ezek, azt nem tudom... hiszen a módosított alaplapi panel már benne van, ahogy a nyílás is a vízhűtés csöveinek. A többi szerintem csak olyan apró módosítás lehet a P182-ben ami kisebb rezonanciát vesz át a beszerelt egységektől. Szóval nem jelentős... szerintem.
A magyar disztribútor szerint (www.senerit.hu) pedig kb. 1 hónap múlva lesz náluk kapható a P182. Addig én nem tudok várni
Úgyhogy én megpróbálkozom egy Pixmania-s vétellel, mivel ha nem tetszik a tőlük vásárolt termék, akkor 8 napon belül vissza lehet szállítatni és visszafizetik az árát. Ez elég garancia számomra. -
trayton
csendes tag
Boba, engem 100%-ban érdekelne egy ilyen 180B vétele 36e bruttóért, de úgy látom Szegeden van a boltotok én pedig Budapesti vagyok. Nem szoktál te vagy egy kollégád erre járni? Kérlek, válaszolj e-mailben hogyan tudnánk a szállítást megoldani. Ugyan olcsón én is el tudnám hozatni, de gondoltam ha tudnánk valahol budapesten találkozni, az lenne a legjobb megoldás.
Egyébként én úgy tudom, hogy a színe a régi fekete. Ez sem matt, mivel fém borítja az oldalát és az elejét, de nem az a szürkés gun metal fekete, mint a 182-é.
A 182-es belsőt az is megerősíti, hogy az új használati utasítása az Antec házaknak közös a P180/180B/182-hez:
[link]
Ha pedig megnézed a robbantott rajzot a pdf végén, akkor látod, hogy az az új szerkezetű. Tehát úgy tűnik, hogy lassan mindegyik ház idővel 182-es belsejű lesz és ez váltás a P180B-nél jelentkezett legelőszőr, még február elején (Amerikában). Persze Európába ezek később jelentek meg. Ahhoz, hogy biztosra menjen bárki is, hogy 182-es belsejűt vesz, tudni kéne mikor készültek. Olvastam, hogy van is rajtuk gyártási dátum valahol. Nem biztos, hogy a házon, lehet, hogy a papírjain vagy a dobozán. Talán Boba ezt le tudná ellenőrízni.
[Szerkesztve] -
zoloka24
tag
Fenti két úriember
: Milyen színű valójában ez a P182?
-
zoloka24
tag
Huhh az király
Akkor még lenne itt egy kérdés:
Én úgy tudtam, hogy csak a dobozára van ráírva, hogy P180, de maga a ház ''teljesen 182-es''.
Értem ezalatt, hogy én így olvastam fórumokon, de az előttem szóló trayton azt mondta, hogy a szín maradt fekete a puskacső fekete szín helyett. Tehát ebből mit tudnátok megerősíteni? Teljes mértékben P182, vagy a szín ebben az esetben a 180-as feketéje, vagy esetleg valami más különbség látható?
Amúgy akkor most ez mennyibe is kerülne nálad?Jöhet privibe is, ha ezzel a topicot már offolnánk.
-
LordVader80
őstag
válasz
Stalker-2572 #53 üzenetére
Én szintén!
trayton: Azt mondjuk nevetségesnek tartom, hogy az itthoni disztribútor 38e nettóért(!) adja a fekete P180B-t. Well, that's Hungary...
Bobánál rendelhetsz és megkapod bruttó 36-ért, számlával boltból!
A P182B-hez: kicsit nehézkes volt ''összelegózni'', de ha egyszer megcsinálja az ember, utána nagyon frankó minden. Helyén van ez a házikó!
Az FDD-t nem volt egyszerű beépíteni, mert teljesen külön részt alakítottak ki neki a 180b-hez képest, a többi nagyon egyszerű. Sajnos alapból ''csak'' 3 venti ban hozzá, tehát a fenti Hdd-doboz elé önállóan kell beszerezni ventit, viszont adtak hozzá felfogókat! Nagyjából olyan megoldással, mint ahogy az Infinity-n van a venti a hűtőbordára felrögzítve.
[Szerkesztve] -
-
zoloka24
tag
Én is olvastam az említett fórumot és én is elgondolkodtam ezen. Az ára a Pixen kívül tényleg nagyon magas, szóval ebben az egy esetben megpróbálom majd tőlük beszerezni. Elvégre itt ha egyszer megkapja jól az ember, ez nem nagyon romlik el
De ahogy olvastam eddig csak a newsegg-en vásároltaknál volt ez a dolog. De azóta nem néztem a fórumra..szóval akkor nemcsak azon a helyen vásároltakról írták már?
Sajnos hazai és környéki viszonylatokat tekintve nem hiszem, hogy az eddigi árukészlet P180-ból kifogyott volna(mert gondolom csak ebben az esetben hoznak új szállítmányt ami esetleg már módosított)
Szóval eddig ezt nem mertem bevállalni, de én is szívesen vennék visszajelzést ha valaki mostanság vásárolt.Ha más nem, marad a várakozás, míg hivatalosan is maga a P182 kapható lesz kishazánkban.
-
BusyChild
tag
ilyen nem letezik big towerbe veletenul?
okosnak latszik az elrendezese 'kezd' a G5 re hasonlitani -
trayton
csendes tag
Én is utána olvastam ennek a háznak és ilyet is szeretnék vásárolni a cirka 10 éves alu midi házam után. Bár drága tényleg, de az ára nem különösebben zavar, mert a másik alternatíva, a Lian Li-k sem olcsóbbak. Azt mondjuk nevetségesnek tartom, hogy az itthoni disztribútor 38e nettóért(!) adja a fekete P180B-t. Well, that's Hungary...
Szóval ami miatt viszont írok, hogy a silentpcreview-n olvastam több P180B ház vásárlójától is, hogy már február óta a 182-esek vannak a 180B-s dobozokban is! Pontosabban fogalmazva, a belseje már a módosított P182-é, viszont a színe maradt kívülről a régi, fekete. (Mivel ugye a P182 kicsit szürkésebb árnyalatú, ún. gun metal black.)
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy nálunk itthon vagy Európában ugyanez-e a szituáció ha valaki P180B-t vásárolPixmania-tól nem vett valaki P180B-t mostanában?
A házválasztásról meg annyit, hogy valóban elég szubjektív dolog. Az én véleményen, hogy az itthon kapható házak 80-, ha nem 90 százaléka írtó gagyi mind minőségben, de főleg esztétikailag. Az emberek pedig valóban sajnálják a pénzt egy igazi, jó házra. Pedig ez az a komponens amit minden nap látsz és a legtöbbet fog veled maradni, nem úgy, mint a belseje...
[Szerkesztve] -
zoloka24
tag
Hahó srácok! Senki nem nézett jobban utána a P182-nek? (Ahogy látom a cikk írója sem
)
Végigolvastam a hozzászólásokat és látom senkinek nem tűnt fel a P182 legnagyobb és legfontosabb újítása??
Én már épp rendelni készültem a P180-at, mikor megláttam külföldi fórumon, hogy megjelent a 182 és milyen újítása van. Mondom ezért megéri várni a 182-re.
Az eddig(és valamelyik előbbi hozzászólásban is) leszólt kábelezési gondot megcsinálták!
Tehát az alaplap tálcája mögött csináltak kábelcsatornát és körbe az alaplap körül vannak lyukak, ahonnan ki lehet bújtatni a kábeleket! Tehát semmilyen kábelnek nem kell az alaplap felett haladnia!
A táp feletti reteszen keresztül így már nem is nagyon van mit vezetni.
A tápból kijövő kábelekeet már egyből ott be lehet vezetni az alaplap mögé, nem kell áthozni a reteszen.
Íme a képek:
[link]
[link]
A többi újítás nem érne meg +pár ezret, és várakozási időt, de ez igen.
UI: Amúgy a 180-as feketében szerintem jobban néz ki, de ez szubjektív vélemény.
Üdv: Zoloka
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szép kis házikó, nekem tettszik, de nem áldoznék szerintem házra 15, nagyonmax 20k-nál többet. Viszont egyelőre még nem túlságosan elterjedtek (vagy csak le vagyok maradva) azok, amelyek már gyárilag vízhűtésre vannak kialakítva. Tudnátok mondani esetleg pár ilyen házat, kissé olcsóbb kategóriában?
-
Egon
nagyúr
válasz
Hun'reeth #40 üzenetére
Van cikk a P180-ról, ha jól emlékszem, nézd meg ott.
A HDD-k gumibakokon vannak (méghozzá jó nagy, puha gumibakokon (a C6607-nél ez talán valamivel rosszabb volt)). Légszűrők elöl vannak (2 db). A ventirögzítésre már nem emlékszem, de úgy rémlik, nincsenek ''gumiszögek'' (a C6607-tel ellentétben). -
bnss
veterán
válasz
Johnny Cage #18 üzenetére
Kezd megtetszeni ez a házikó, csak sajnos most nem lesz rá keret.
Tápkábeles kérdés jogos.
[Szerkesztve] -
Zsadi
őstag
Lemérné valaki hogy mekkora a minimum tápkábel hossz, amit még toldás nélkül be lehet rakni?
Előre is köszi!
Ja és persze, nekem tetszik!
[Szerkesztve] -
Hun'reeth
őstag
Nekem is nagyon tetszik. Letisztult design, jól kigondolt hűtés és még túlnyomásosra is szépen beállítható. Mondjuk ilyen kis apróságokról mint ventillátor csavarral van-e rögzítve, van szilikon rögzítőkkel gumialátéttal akármivel, a hdd-k -nél gumibakok vannak-e, stb. kimaradt. Légszűrők hol vannak. Etc.
[Szerkesztve] -
Michell
tag
Számomra az alul táp és a térelválasztás pont az ami vonzóvá tenne egy ilyen házat (csak túl magas).
Tápból persze szerintem inkább valamelyik elől hátul venti-s illene bele (pl.: régebbi Tagan, Antec Smart Power II) . Lehet hogy ekkor az alsó venti felesleges is.
Ami számomra esetleges hiba, az egy az alaplap felé fújó CPU hűtő esetén tényleg előfordulhat, hogy a hátsó és a fölső ventillátorral pont egymás elől szívják el a levegőt (lerontva a ventillátorok hatásfokát).
De erre megoldás az alaplappal párhuzamosan dolgozó cooler. -
Egon
nagyúr
Azért meg kell védjem a P180-at, mert amit hibaként felsorolsz, nem mind probléma.
1. Olyan tápot kell venni, aminek elég hosszú a kábele. Baromi egyszerű. Egyébként szvsz a normálisabb tápok (pl. az én Enermax Noise Taker-em) megfelelően hosszú kábellel vannak szerelve. Így sokkal jobb a táp hűtése (nem melegíti a vga meg a proci).
2. Ez sem teljesen így van: a C6607-hez hasonlóan, szélesebb a ház a normál házaknál, van hely elvezetni a kábeleket.
3. Másképp elég nehéz elvinni, hacsak nem a forgó lapátok között akarod.
4. Gömbölyű kábelem van 100 éve: IC7-hez adtak gyárilag. Lassan mindenkinek SATA vinyója van, tehát amúgy sem akkora gond ez.
5. Hülyeség. Pont oda nem fér el (nekem legalábbis) egynél több vinyó, mert a fölös kábeleket is kell tenni valahova. Amúgy meg az alsó venti a tápot (is) remekül hűti (aminek hűtését pár ponttal később kifogásolod).
6. Elég sok táp megfordult a kezeim között, de a normálisabb darabok kivétel nélkül mind alaposan ki voltak lyuggatva hátul. Megint csak az Enermax tápomra tudok hivatkozni.
7. Ez igaz. Ráadásul az ominózus Celtic-féle képen (ha jól rémlik) csak 1 db kártya volt az alaplapban (úgy könnyű normális kábelezést csinálni). Nekem közel sem sikerült ilyen letisztult módon megoldani: vga, hang (+ midi port külön) és hálókártya van a gépben, de nyilván lehetne még pl. tunerkártya is. De mivel az átlag nem cserélgeti hetente a kártyáit, szvsz ez azért nem akkora probléma.
8. Ez is igaz, de lásd előző pont utolsó mondatát.
Összességében elmondható, hogy egy átlag háznál jobb hűtéssel, és jobb hangszigeteléssel rendelkező, jól kinéző házról van szó, ami korántsem mentes a hibáktól, de szvsz desktop ház kategóriában (az a Sun ház gondolom szerverház, tehát naggyon korrekt összehasonlítani a P180-nal) még mindig ez az, ami a legközelebb áll a (szubjektíve) tökéleteshez: van nála jobb hűtésű (hűthetőségű), és jobban hangszigetelt ház is, de egyrészt mindkét kategóriában az élmezőnyben van, másrészt talán a legjobb kombinációja ezen két fícsörnek. -
bambano
titán
válasz
Johnny Cage #35 üzenetére
Két különböző dolog objektíven megítélni valamit vagy azt mondani, hogy ez a legjobb, mert nekem ez van.
Van egy ház:
- alul van a táp helye, láttunk itt példát, hogy duplán toldani kellett a drótját. két konktakthiba lehetőség minden vezetéken pluszban.
- fel kell vinni a cd-hez az áramot, nincs rendesen megoldva a kábelvezetési lehetőség
- az alsó négy diszk tartóhoz úgy vitte el itt valaki (lehet, pont te) a tápot, hogy a tápnál felvitte a felső térbe, kikerülte a diszk hűtő ventillátort, majd levitte.
- a pata-s diszkek kábele kitakarja a diszkek szellőzését a négyes tartóban, ha nem gömbölyű kábelt veszel.
- viszonylag rendes kábelezést akkor tudsz csinálni, ha a felső, két vízszintes tartóba teszed a diszkeket. de akkor minek az alsó ventillátor
- ha olyan a tápod, hogy alulról szívja a levegőt, és máshonnan nem tud, akkor az megfő.
- a diszkekről leszívott levegő meg kering a ház alsó részében, ha a táp nem lyukacsos.
- szépen kötegelt alaplapi usb kábeleket láttunk, de ha be akarsz rakni egy pci-os kártyát, ki kell bontani az egészet
- szépen kötegelt diszk kábelezést is láthattunk, de ha ki akarod venni a diszk tartó dobozt, le kell bontani az egészet.
látszik, hogy aki a fotót beküldte (elnézést, hogy nem idézem pontosan a nevét) komoly erőfeszítést tett, hogy rendesen összerakja a házat meg benne a cuccot. Nem hanyagolta el, megcsinálta rendesen, dolgozott vele, ötleteket talált ki, a legjobbat megvalósította. Ez az eredmény.
ezeket az általatok bemásolt képekről és az antec webjéről néztem le.
Én láttam rendes házakat, főleg, ha egy percre megfeletkezünk arról a kitételről is, hogy azonos árkategóriában. Ez a ház nem az a ház, ami nekem tetszik, de nyugodtan nyomjátok a mellette szóló érveket. De azok ne pókhálós gépbelső fotók legyenek, mert azok nem mellette szóló érvek.
Ha gondolod, egyszer kitokozok egy ss20-as sunt. megnézheted, mi az, hogy rendben van valami.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Inkább nem mondok bővebb véleményt, mert nem akarok flame-et.
Nekem is P180-am van, de szvsz nem a hűtésén kellett volna javítani (az szinte tökéletes), hanem inkább a hangszigetelésen... Egy C6607-hez képest sehol sincs. -
Ősember
őstag
hát... még mindig azt gondolom hogy jo a ház.
ami a kábelezést illeti, én azt mondom, hogy ennek a legjobban egy moduláris táppal tehetünk eleget
részemröl annyi, hogy 3 kábel megy eosztani az áramot (4+4pin, 24 pin, 1 dvd - hdd)
-
waterman_
aktív tag
a világért sem akarok fikázni csak kérdeni, hogy a tápok ilyenkor maguk alól szívják a levegőt? tehát ami bejut por, azt ők átnyomják magukon? mert ilyen megfontolásból nem tetszenek a lenn elhelyezett tápok.
kiszedhető az alaplap tálcástól? nekem egy igen régi szerverházam van és az nagyon tetszik, hogy pikk pakk minden kártyával együtt ki tudom szedni az alaplapot 3 csavar eltávolításával. ilyesmi házat, nem túl drágát, tudna valaki ajánlani? -
kovy79
őstag
Megvan, hogy milyen hulladékot veszek legközelebb.
-
BloodRay
veterán
Hehe ezek a fikázó hozzászólások viccesek voltak!
Szerintem még életükben nem láttak ilyet.
Én is egy Antecre szeretnék majdan beruházni... -
Csapi007
veterán
Hello
Jó lesz, de szerintem a kettéválasztott belső tér nem vlami jó, kihagyhatták volna. Úgynézki ez lesz a P18x sajátossága... -
orbano
félisten
hihetetlen és szánalmas, hogy egyesek az eddigi egyik legjobban átgondolt és csúcsminőségű házat fikázzák agyon. volt ilyen házam (p180), ezek után bármi más kompromisszum... masszív, minden rögzítés tompított, a kábelek helye, a légelvezetés, a ventilátorhelyek, a táp helye és még sorolhatnám.
egyébként nálunk 30-35k + fa lesz, ennyivel indult kb a p180 is amikor vettem (31 nettóért jött hozzám a kicsike a senerittől) -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #22 üzenetére
Ugyanez egy értelmesebb szögből:
Aki akarja, ennél szebben is el tudja rendezni. -
MaUser
addikt
Azért jó lenne, ha ezeket a ''vízhűtéshez előkészített'' (= rakunk két lyukat a hátuljára) házakat valaki olyan tervezné végre, aki már használt rendes vízhűtést.
Röhej, hogy az 5(!) éves átalakított task 3005b-m nem tudom lecserélni. Pedig csak a következők kellenének:
- külön hely a pumpának és a tartálynak
- kivezetés hátul (csak ez van meg általában)
- rögzítési pontok a gép hátulján a radiátor számára és dedikált tartók a három elterjedt mérethez (egy, két és három ventis radik)
Miért nem ilyen házat csinálnak, hogy ne átalakítással/fémmegmunkálással kéne kezdeni egy vízhűtés beépítését egy 40eFt-os háznál? (asszem kidühöngtem magam)
-
Johnny Cage
addikt
A rendetlenséget nálam gyakorlatilag az IDE kábel és a 24=>20 + 20=>24 tápkábel átalakitók okozzák, de ez is a táp ultrarövid kábeleinek köszönhető, nem a háznak:
-
Ste
addikt
tetszik
-
bambano
titán
A sata kábelen van egy-két kanyar, amit a bitek csikorgó gumikkal vesznek be
Szerintem a sonata1-ben ennél nagyobb rendet lehet csinálni. Ha úgy rakom be a diszket a sonata1-be, hogy a csatlakozók menjenek be előre és a diszk eleje maradjon a leszedett oldallap irányába, akkor nagyjából minden kábelt el lehet dugni a diszkek mögötti kábelaknában. Abban nem kell ilyen szép légátfeszítést csinálni a 4 eres tápcsatlakozónak.
Ebben a házban nekem úgy tűnik, az a ventillátor, ami alul a diszkekről szív, az falra hányt borsó, mert legfeljebb a tápon keresztül tudja rendesen kinyomni, de a te tápod be van falazva.
Kövezzetek meg, nekem akkor se jön be ez a ház. De nem akarok felesleges vitát, a hulladékot visszavonom.
Szerk: viszont ha bele akarsz rakni egy pci-os kártyát, akkor bontani kell...
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Szépen elrendezted, de dolgozni kell érte. Szvsz könnyedén zsúfoltá válik, de még igy is messze a legjobb házam, amit valaha tulajdonoltam, próbáltam vagy láttam. Aki hulladékozza, az próbálja ki, szerelje át a régi rendszerét, esetleg egy jól kerregő winchestert, és mérje össze a különbséget hangban, rezonanciában illetve a hűtés hatékonyságában... (persze azonos árkategóriával illik összehasonlitani)
-
bnss
veterán
Ha csak a külsejét nézem, nekem tetszik, mivel letisztultnak mondható, egyzserű dizájn - nem szeretem a plexis, csili-vili házakat. A belseje igen érdekes, viszont szsvz kicsit zsúfolt, főleg ha csak két ventivel próbálom szellőztetni a házikót.
-
boba6
senior tag
igen, az első két kép az SE
bambano: amúgy jön a Sonata III is
a dollár ár felszorzást napi árfolyammal meg el kéne végre felejteni
37000-46000 a régi P180 itthon
nem tértek ki a hírben egy különbségre még: a fényezése ''gun metal black'' ami nekem így kép alapján nagyon bejön
egyébként remek ház, aki mondjuk picivel kevesebb helyen elfér annak remek választás lehet az olcsóbb Antec Solo is (25k)
[Szerkesztve] -
maskimx
senior tag
A linken a P182se vagyis special edition van, 5000 et csinálnak belőle, szerintem ez nem az alap P182. De durván néz ki, tisztára, mintha le lenne krómozva
Aki meg lehulladékozza az antec házakat, főleg a P180 at, az mutasson jobbat abban az árban legyen olyan kedves
szerk:
a vinyóhoz a kábelek a két teret elválasztó lapon lévő zárható nyíláson keresztül mennek, a tápkábelek pedig a táp és vinyók közötti ventitartó konzol alsó részén kivágott kb 2cm2 es lyukon kersztül. Ez kevésnek hangzik, de négy tápkábelt pont át lehet rajta szuszakolni.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
A legelső cooler master stacker sorozatból van kettő saját tulajdonban, a legelső antec sonata sorozatból van 1 saját tulajdonban plusz másik 3 (az első és a második sonata sorozatból vegyesen) a közeli rokonságban olymódon, hogy én vettem meg nekik, én szereltem össze és egyben kapták kézbe. Eddig nekem a legelső sonata jött be leginkább.
Egyébiránt az az állítás, hogy én nem látok valamit (most éppen a drótok helyét), sem cáfolásra nem került, sem nem jelenti azt, hogy nincs a drótnak helye. -
sTERNI
senior tag
Határozottan tetszik. A 31k HUF-os árat viszont első körben én is kevéskének tartanám.
-
OC
őstag
A kinézetről alkotott vélemény szubjektív, de azért azt nem lehet rá mondani, hogy hulladék. Neked milyen házad van -ha szabad kérdeznem-, hogy ez a hulladék kategória nálad? A két venti pedig semmit sem szív el egymástól, hiszen nem hermetikusan lezárt a ház. A másik meg, hogy amúgy sem kötelező használni mindkettőt.
Pár kép itt ([link]) is va a házról, talán a lényegesebb dolgok már jobban látszanak, mint a hírben lévő egyetlen képen.
Egyébként az, hogy vízhűtéshez mennyire jó egy ház, nem az a két csőátvezetés fogja eldönteni. Ez a ház alap vízhez jó lehet, de pölö passzívhoz már nem hiszem. Ezek a csőátvezetők pedig amúgy sem túl jók. Ugye nem lehet tudni, hogy ki mekkora csővel használja a rendszerét, ezért kell ilyen megoldást használni az átvezetéshez. Viszont a ''rendes'' , csőhöz méretezet gumigyűrű nem csak az esztétikai, csővédelmi szempontok miatt használatos, hanem mert belszorul a cső, így pölö egy kívül futó cső véletlen megrántása nem jár a bent lévő blokkok rángatásával, ami egy kupak nélküli procinál, vagy vga-nal nem jönne jól. -
Genialis
aktív tag
válasz
venember83 #3 üzenetére
Az, vicc. Főleg, hogy a p180 még mindig mindenhol 45e. Ergó ez 60 körül lesz, mert újabb.
-
venember83
nagyúr
31k ft??? Vicc...
-
bambano
titán
Nagyon hulladéknak néz ki, felül két ventillátor egymástól szívja a levegőt, alul nem látom, hogy a 4-es vinyókerethet hol mehetnek a kábelek...
-
hardzsi2
aktív tag
Nagyon szépek azok a házak, ahol az előlap letisztultságát nem törik meg a beépítőkeretek helyei, de valahogy sosem tudtam elképzelni, hogy nem-szerverként, a napi használatban mennyire parktikus állandóan nyitogatni, amikor pl. egy DVD-t raknék be.
Egyszer volt egy olyan házam, aminek fedett előlapja volt, első dolgom volt lekapni róla - így persze csúnya lett, de legalább használható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest