Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Hun'reeth #40 üzenetére

Van cikk a P180-ról, ha jól emlékszem, nézd meg ott.
    A HDD-k gumibakokon vannak (méghozzá jó nagy, puha gumibakokon (a C6607-nél ez talán valamivel rosszabb volt)). Légszűrők elöl vannak (2 db). A ventirögzítésre már nem emlékszem, de úgy rémlik, nincsenek ''gumiszögek'' (a C6607-tel ellentétben).

• Egon

nagyúr

válasz bambano #36 üzenetére

Azért meg kell védjem a P180-at, mert amit hibaként felsorolsz, nem mind probléma.
    1. Olyan tápot kell venni, aminek elég hosszú a kábele. Baromi egyszerű. Egyébként szvsz a normálisabb tápok (pl. az én Enermax Noise Taker-em) megfelelően hosszú kábellel vannak szerelve. Így sokkal jobb a táp hűtése (nem melegíti a vga meg a proci).
    2. Ez sem teljesen így van: a C6607-hez hasonlóan, szélesebb a ház a normál házaknál, van hely elvezetni a kábeleket.
    3. Másképp elég nehéz elvinni, hacsak nem a forgó lapátok között akarod.
    4. Gömbölyű kábelem van 100 éve: IC7-hez adtak gyárilag. Lassan mindenkinek SATA vinyója van, tehát amúgy sem akkora gond ez.
    5. Hülyeség. Pont oda nem fér el (nekem legalábbis) egynél több vinyó, mert a fölös kábeleket is kell tenni valahova. Amúgy meg az alsó venti a tápot (is) remekül hűti (aminek hűtését pár ponttal később kifogásolod).
    6. Elég sok táp megfordult a kezeim között, de a normálisabb darabok kivétel nélkül mind alaposan ki voltak lyuggatva hátul. Megint csak az Enermax tápomra tudok hivatkozni.
    7. Ez igaz. Ráadásul az ominózus Celtic-féle képen (ha jól rémlik) csak 1 db kártya volt az alaplapban (úgy könnyű normális kábelezést csinálni). Nekem közel sem sikerült ilyen letisztult módon megoldani: vga, hang (+ midi port külön) és hálókártya van a gépben, de nyilván lehetne még pl. tunerkártya is. De mivel az átlag nem cserélgeti hetente a kártyáit, szvsz ez azért nem akkora probléma.
    8. Ez is igaz, de lásd előző pont utolsó mondatát.

Összességében elmondható, hogy egy átlag háznál jobb hűtéssel, és jobb hangszigeteléssel rendelkező, jól kinéző házról van szó, ami korántsem mentes a hibáktól, de szvsz desktop ház kategóriában (az a Sun ház gondolom szerverház, tehát naggyon korrekt összehasonlítani a P180-nal) még mindig ez az, ami a legközelebb áll a (szubjektíve) tökéleteshez: van nála jobb hűtésű (hűthetőségű), és jobban hangszigetelt ház is, de egyrészt mindkét kategóriában az élmezőnyben van, másrészt talán a legjobb kombinációja ezen két fícsörnek.

• Egon

nagyúr

Inkább nem mondok bővebb véleményt, mert nem akarok flame-et.
    Nekem is P180-am van, de szvsz nem a hűtésén kellett volna javítani (az szinte tökéletes), hanem inkább a hangszigetelésen... Egy C6607-hez képest sehol sincs.

Új hozzászólás Aktív témák