- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #90 üzenetére
Passz... szerintem csak valami apróság(ok) lehet(nek). Úgyhogy nem kell aggódnod ;)
-
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #88 üzenetére
De én eldöntöttem már, hogy inkább a 182-őt veszem. Mert egyrészt jobban tetszik a színe, másrészt mert a 180B nem tartalmaz még minden újítást. Meg beleuntam ebbe a szarozásba és azóta másra költöttem az erre való pénzt. Úgyhogy várok türelemmel...
-
trayton
csendes tag
Nem rendeltem meg a pixmania-tól, mert a pénz visszafizetési garancia plusz pénzbe kerül. Jó fejek, mi? Elolvasod, hogy milyen jó, hogy létezik ilyen szolgáltatásuk, hogy ha nem tetszik akkor visszaküldheted (a saját pénzeden) 8 napon belül és ők visszafizetik az árát minden kérdés nékül.
Szépen berakod a kosárba és épp fizetnél mikor kiderül, hogy ez a szolgáltatás még +3000 Ft. Hát elmennek a...
Úgy döntöttem megvárom a P182-t.
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
Tényleg ne zavarodjatok bele a színekbe. Fényben jól látható, hogy a P182-esnek megkülönböztethetően szürkésebb, világosabb árnyalata van, mint a P180B-nek: [link], [link], [link]
A P180B (beleértve az update-elt verziót is!) pedig ennél sokkal sötétebb, igazi mély fekete. De se nem matt, se nem túl fényes. Pont jó. [link], [link]
Ha mégse láttok különbséget, dobjátok ki a monitorotokat...
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
Az ajtóban igazad lehet. Annak nem néztem utána, csak azt tudom, hogy az 1.1-es már 3 rétegű.
Ami a színeket illetti, a P180B minden verziója ugyanolyan fekete. NEM olyan szürkés gun metal fekete. Az csak az P182 lesz.
De gondolj csak bele... rendelsz pl. valakitől egy P180B-t és kiderül, hogy nem fekete. Az elég veszélyes lenne! Viszont a belsejüket módosíthatják nagyobb feltűnés nélkül. -
trayton
csendes tag
válasz
LordVader80 #62 üzenetére
Azért ne keverjük a dolgokat! Ugyanis a 182-es belsejű P180B előtt már létezett egy újabb ''Rev. 1.1''-es verziója is a háznak. Ebben már 270 fokban nyitható és az oldallapokhoz hasonlóan ugyanúgy 3 rétegű (erősített) lett az előlap. A PH-s tesztben pedig még a régebbi modell szerepel. A floppy-s módosítás valószínűleg már a P182-es tulajdonsága. Ezt én sem tudom.
A Revision 1.1 újításai: [link].
A P182 újításai: [link].
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
S a sztori tovább folytatódik...
itt: [link]
Történt ugyanis, hogy ez a szegény vevő bár egy update-elt P180B-t vásárolt közvetlen az Antec-től, a nyílakkal jelzett helyen hiányzott a kivágás a vízszintes lemezből, ami a ház hátát és előlapját köti össze. Így teljesen értelmetlenné vált, hogy az új, P182 féle alaplapi lemezen található réseken át vezesse végig a kábeleket a ház másik oldalán, mivel ennél a keresztlemeznél hiányzott a kivágás. Ezáltal ott a kábelek kilógtak és az oldallapot nem lehetett már feltenni. Ez az igazi balszerencse, de még meglepőbb volt az Antec válasza a vevő reklamációjára: ''...ha akarod, vágd ki magadnak azt a rést!''
Mindenesetre én nem tartok tőle, hogy ilyennel találkozna bárki is, mivel ezt a hozzászólást követően mások viszont többen is megerősítették, hogy az ő update-elt P180B-jükben ott van a szükséges kivágás. Amiben pedig már ott van a kivágás, az egy januárban készült modell volt. Ezt a dátumot meg lehet nézni a QA (minőségellenőrző) matricán a házon belül és nem hiszem, hogy ennél korábban készült modellbe futna bele bárki is ilyenkor áprilisban itt Európában. -
trayton
csendes tag
Ezt a hivatalos üzenetet kaptam az ANTEC-től a P182-es belsejű P180B-vel kapcsolatban:
The best way to find out if retailers have them would be to contact them directly. As for the P180B, some have been updated but not fully updated. And there is no way to tell if the case is the updated version until it is opened.
1. Vagyis nem lehet megmondani előre milyet fogsz kapni mikor P180B-t rendelsz, csak ha már kinyitottad a dobozt. Ezért a legjobb módja, hogy kiderítsd milyen P180B-t veszel, hogy megkérdezed az eladót. Egyben ez azt jelenti, hogy ugyanazon a rendelési kódon futnak ezek a modellek, így nem lehet őket megkülönböztetni, de szerintem minden frissen gyártott P180B már 182-es belsővel rendelkezik.
2. Vastag betűs rész: azt jelenti, hogy az update-elt P180B-nek a belseje ugyan P182-es, de nem teljesen! Ezek szerint a P182-ben vannak még olyan újítások amik az újított P180B-ben sincsenek még benne. De hogy mik (lesznek) ezek, azt nem tudom... hiszen a módosított alaplapi panel már benne van, ahogy a nyílás is a vízhűtés csöveinek. A többi szerintem csak olyan apró módosítás lehet a P182-ben ami kisebb rezonanciát vesz át a beszerelt egységektől. Szóval nem jelentős... szerintem.
A magyar disztribútor szerint (www.senerit.hu) pedig kb. 1 hónap múlva lesz náluk kapható a P182. Addig én nem tudok várni
Úgyhogy én megpróbálkozom egy Pixmania-s vétellel, mivel ha nem tetszik a tőlük vásárolt termék, akkor 8 napon belül vissza lehet szállítatni és visszafizetik az árát. Ez elég garancia számomra. -
trayton
csendes tag
Boba, engem 100%-ban érdekelne egy ilyen 180B vétele 36e bruttóért, de úgy látom Szegeden van a boltotok én pedig Budapesti vagyok. Nem szoktál te vagy egy kollégád erre járni? Kérlek, válaszolj e-mailben hogyan tudnánk a szállítást megoldani. Ugyan olcsón én is el tudnám hozatni, de gondoltam ha tudnánk valahol budapesten találkozni, az lenne a legjobb megoldás.
Egyébként én úgy tudom, hogy a színe a régi fekete. Ez sem matt, mivel fém borítja az oldalát és az elejét, de nem az a szürkés gun metal fekete, mint a 182-é.
A 182-es belsőt az is megerősíti, hogy az új használati utasítása az Antec házaknak közös a P180/180B/182-hez:
[link]
Ha pedig megnézed a robbantott rajzot a pdf végén, akkor látod, hogy az az új szerkezetű. Tehát úgy tűnik, hogy lassan mindegyik ház idővel 182-es belsejű lesz és ez váltás a P180B-nél jelentkezett legelőszőr, még február elején (Amerikában). Persze Európába ezek később jelentek meg. Ahhoz, hogy biztosra menjen bárki is, hogy 182-es belsejűt vesz, tudni kéne mikor készültek. Olvastam, hogy van is rajtuk gyártási dátum valahol. Nem biztos, hogy a házon, lehet, hogy a papírjain vagy a dobozán. Talán Boba ezt le tudná ellenőrízni.
[Szerkesztve] -
trayton
csendes tag
Én is utána olvastam ennek a háznak és ilyet is szeretnék vásárolni a cirka 10 éves alu midi házam után. Bár drága tényleg, de az ára nem különösebben zavar, mert a másik alternatíva, a Lian Li-k sem olcsóbbak. Azt mondjuk nevetségesnek tartom, hogy az itthoni disztribútor 38e nettóért(!) adja a fekete P180B-t. Well, that's Hungary...
Szóval ami miatt viszont írok, hogy a silentpcreview-n olvastam több P180B ház vásárlójától is, hogy már február óta a 182-esek vannak a 180B-s dobozokban is! Pontosabban fogalmazva, a belseje már a módosított P182-é, viszont a színe maradt kívülről a régi, fekete. (Mivel ugye a P182 kicsit szürkésebb árnyalatú, ún. gun metal black.)
Azt viszont sajnos nem tudom, hogy nálunk itthon vagy Európában ugyanez-e a szituáció ha valaki P180B-t vásárolPixmania-tól nem vett valaki P180B-t mostanában?
A házválasztásról meg annyit, hogy valóban elég szubjektív dolog. Az én véleményen, hogy az itthon kapható házak 80-, ha nem 90 százaléka írtó gagyi mind minőségben, de főleg esztétikailag. Az emberek pedig valóban sajnálják a pénzt egy igazi, jó házra. Pedig ez az a komponens amit minden nap látsz és a legtöbbet fog veled maradni, nem úgy, mint a belseje...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged