Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Komi28
senior tag
válasz
DrKapocs #4423 üzenetére
Beállításon nem lett változtatva, párom nem nagy műszaki guru(övé a telefon)
Valami komolyabbat kell beállítani akkor azt én csinálom. Mindkét kártya Telenoros kb. 2 éves mint a teló, épp a két sim miatt vettük ezt a készüléket. Nem volt benne semmilyen más kártya.
Mint írtam városban tökéletes de városon kívül nincs net és hívással is gondok vannak.
Messenger sem megy ha nincs net -
YoSzabee
tag
válasz
DrKapocs #4281 üzenetére
Amióta lassan több mint másfél éve nálam van a telefon, global stabil romot használok. Nem értek ehhez a romoláshoz sajnos, viszont ha értenék és lenne olyan rom amire megérné váltani örömmel tenném márcsak a változatosság érzete miatt is.
De egyébként miért látod így, hogy szeretnék elfelejteni hogy kiadták?
-
sublett
tag
válasz
DrKapocs #4273 üzenetére
arról tudtok linket küldeni hogy is megy ez, illetve ami még fontosabb az adatmentést mivel csináljam?
egyszer csináltam egy Android PC-n downgradet abból brick lett (igaz azt végül kijavitottam) ezt nem akarom elérni a teloval :-)
adatmentés kapcsán nagyon nem bízom a micloudban, mind a PC-s felület mind a support nagyon gáz. csak remélni tudom hogy ha szükség lesz rá akkor valóban elérem ott a fényképeket és kontaktokat...Előre is köszi!
-
csokito100
aktív tag
-
Soleco
tag
válasz
DrKapocs #4164 üzenetére
Sok olvasgatás után rájöttem hogy a GPS-el kapcsolatban valószínűleg neked van igazad
. Még Gearbest-en is akad néhány Redmi 4 pro: [link] , ha nem vámolnak meg olcsón megkaphatod
. Android frissítéssel tényleg racionális döntés lehetne ha nougatot kihagynák, és oreoval jönnének, volt már hasonlóra példa Xiaominál, de nem nagyon hiszem hogy ilyen "jófejek" lennének. Redmi note 4-et támogatják mert sokkal többet adtak el belőle (ebben persze az is benne van hogy a Redmi 4 pro-t hamar kivonták forgalomból). De nem csak a Xiaomi támogatja jobban. Custom romból is 1000x több és jobb van Note 4-re, ez fáj nekem
.
-
Soleco
tag
válasz
DrKapocs #4160 üzenetére
Egy dolog a te véleményed és más a papírszerű pontszámok
. De amúgy gigantikus különbségek tényleg nincsenek. Nekem Redmi 4 primera a Miui 9 sokkal stabilabban hat, 1 éves hibákat javítottak ki vele az R4P-n.
Szerettem volna egy 7.1.2 androidos MultiROM-os beszámolót írni, és összehasonlítani azt a jól bevált LineageOs és Stock android szerű ROM-okkal, de sajnos az a portolt Custom Rom egy bughalmaz... Viszont másodjára nekifutottam a Xiaomi.eu-nak, és a pár hónappal ezelőtti helyzethez képest tényleg sok minden javult, majd szeretnék írni egy részletes összehasonlítást a két ROM között.
Amúgy visszatérve a kérdésedhez, Magyarországon nem találtam Redmi 4 primet, de még egy romániai boltban van: https://www.compari.ro/telefoane-mobile-c3277/xiaomi/redmi-4-prime-32gb-p353383371/ , még találsz Ebayen is, Aliexpressen, és egy két ilyen nagy nemzetközi online piactéren, de tényleg nem ajánlom... Ahhoz képest túl drága, és halott rendszer fut rajta. 2018-ban én már nem vennék marshmallowos telefont. Jobban járnál akkor már, ha még vársz egy kicsit. De te tudod
. Ha nagyon kell, akkor rendeld meg ebayról s kész.
-
kovjoe
aktív tag
válasz
DrKapocs #4117 üzenetére
Redmi 4 Prime, 9.2..3 globál stabil. Ez a végére max. kb. olyan 11 órát tudna kicsikarni magából (27 %-nál 9 óra 20 perc volt a képernyőidő, azóta meg már töltőn van
). De nekem a 8.5.4 alatt is kb. ezt tudta, szóval én nem érzem, hogy visszaesett volna a képernyőidő a 9-es rom miatt.
-
Soleco
tag
válasz
DrKapocs #4085 üzenetére
Android verzió is fontos, de ami nekem még feltűnt hogy a Xiaomi hivatalos ROM-ja valami irtó gyengén van optimalizálva. Használati szokásaim szerint a hivatalos ROM 1 nap 18 órát bír ki, míg xiaomi.eu vagy LineagOS alatt 3 napot simán elfut... Most is 4 nap után raktam töltőre.... Minden készülék kapott vagy 1 GB-os frissítést, mi meg 200 mb-osat... És hibákat sem javítják ki egy hamar...
Android 7-nek azért örülnék mert akkor Xiaomi.eu-nak is lenne 7-es változata, azt meg megcsinálják rendesen.
-
Kátai
senior tag
válasz
DrKapocs #3837 üzenetére
Mint korábbi hsz.-ban írtam gyárilag V8.1.2.0.MBEMIDI volt rajta.Majd OTA-án simán frissült 8.2.1.0 (MBEIDL) verzióra(ezt valamiért visszavonták).Most meg sehogyan nem akar frissülni a V8.5.3.0.MBEMIED -re(fastboot-ot nem próbáltam,mert nem nagyon értek hozzá).Amúgy teljesen rendben működik a telefon.Javaslat?
-
Csabcy
tag
válasz
DrKapocs #3797 üzenetére
Haha nagyon vicces.
A telefon a 14 éves lányomé, aki addig mókolt vele, amíg az újlenyomat azonosítást kikapcsolta, a számokkal történő feloldást pedig megváltoztatta, de nem emlékszik csak az első két számjegyre.
A számlája megvan, itthon lett véve, el vihetném a szervizbe, de próbálok olcsóbb megoldást nézni, hátha van más lehetőség.Üdv:
Cs
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
DrKapocs #3608 üzenetére
Szerintem kitárgyaltuk már párszor mik a különbségek a global és eu romok között. Ok, most éppen a gapps csomag lett megemlítve, de ennél sokkal több az eltérés. Nem értem miért veszed szinte személyes sértésnek, ha valakinek jobban bejön. Én is az eu romokat preferálom, mégsem védem körmöm szakadtáig.
Használtam globalt is, pár hónapig, de én is inkább lecseréltem.
Neked anno Mi2-n nem jött be, így nálad eleve hendikepes. Megértettük. -
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
DrKapocs #3527 üzenetére
Van értelme, hidd el!
[link]A teljesség igénye nélkül, csak néhány példa, globalnál miért szokott menni a "sírás":
- tele google szeméttel, amiket nem is lehet eltávolítani
- helyesírásellenőrzés kikapcsolhatatlan
- nincs GSM kódolás SMS-ben
- töltésjelző hang kikapcsolhatatlan
- tárcsázó T9 ékezetes betűkkel nem működikÉs ezek csak a leggyakoribb sirámok.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a fansite-ok szoros kapcsolatban vannak Xiaomi-val, nevezhetjük félhivatalosnak a romokat.
-
zodo
nagyúr
válasz
DrKapocs #3518 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnálom mert 4 volt a legszimpatikusabb, Prime még inkább de horror áron mennek ha kapni egyáltalán.
4" -ról váltok így az 5" ill. átlag felhasználói igényeknek a 2/16Gb is elegendő lett volna az ismerkedésre.
Hajnalban megrendelem a Note 4-et, nem variálok tovább. -
malystryx
senior tag
válasz
DrKapocs #3437 üzenetére
Itt még több is van, de nekem magyar nyelven írja őket: (alighanem a 2-ik van nekem, de nem tudom melyik a legjobb)
4G előnyben
3G előnyben
3G/4G
4G
Csak 3G hálózat
Csak 2G hálózat (akkukímélő)Ennyi összesen
Azt tudom, hogy nem szabad a legújabbat feltenni, időnként átolvasom a topikot, ha nem is minden nap. Lehet nem is várok péntekig, szerdán megcsinálom éjjeles előtt. Mennyi idő egyébként? Fél óra alatt megcsinálja?
-
malystryx
senior tag
-
csokito100
aktív tag
válasz
DrKapocs #3377 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.Valamit biztos elrontottam,mert pár mp alatt végigfut a flash.Majd újra nekiugrok.Egyszer már csináltam rajta,de ezzel a legújabb Rommal már nem engedi.Ezért kellett BL-t nyitnom és ez kicsit bekavart nekem,hogy most akkor milyen módban,hogy is kell csinálnom.Hozzáteszem,hogy soha az életben nem nyúltam igy bele rendszerbe!Amikor használtam egy lanchert,azt hittem,hogy mekkora android guru vagyok.
Ezzel kapcsolatban ennyi.Köszi mégegyszer a gyors választ.Nem nagy gond,ha nem megy,majd valami szervizben feltetetem.Csak jó lett volna,ha meg tudom csinálni -
-
csokito100
aktív tag
válasz
DrKapocs #3348 üzenetére
Egyszer megpróbáltam,de amikor fel kellett volna ismerni a telót,a Miflash nem látta.Pedig ugyanúgy csináltam mindent,ahogy először.Ezért gondoltam,hogy megkérdezem inkább.Ja amikor rányomok a download-ra,akkor a teló újraindul azonnal.De köszi a választ,akkor nem hagyom magam
-
-
Norby86
őstag
válasz
DrKapocs #3052 üzenetére
"Többnyire mindig az üzemidő és/vagy stabilitás kárára ment a dolog (tisztelet a kivételnek)."
Én lehet hogy kivétel vagyok, mert nagyon jó a képernyőidőm átlagos használat mellett.Plusz ebbe még van 17% ami úgy 1,5 ra működést jelentett volna, csak már inkább töltőre dugtam.
Egyedüli bajom most evvel az EU Multi Stable 8.2.1-es rommal hogy gyakran kiirja random alkalmazásoknál hogy "Az alkalmazás sajnos leállt". Közben meg fut tovább érdekes módon, de kiirja. Hogy ez mitől lehet jó kérdés. Tegnap a sima beépített számológépre is ezt irta ki, de pl. a Messenger Lite-ra rendszeresen kiirja.
-
grafnet
veterán
válasz
DrKapocs #3052 üzenetére
Azért ez erős az EU ROM-ra: tákolt, egy-egy ember által módosított!
Az OK, hogy custom és nem gyári.
RN2-n sokkal jobb volt, mint a gyári.
RN3SE-n is azonnal ment fel.
A gyári ROM-ok nyelvtudásának hiányosságai (meg az én nyelvtudási hiányosságaim) miatt került fel az elején.
Utána megtetszett, mert "minden" felesleges és kétes dolog ki van szedve belőle.
OTA: az valóban nincsen, de kb hamarabb fel tudod tenni, mint az OTA-t. Mivel custom recoveryd van, menteni is tudsz, ha balul sülne el valami vagy nem tetszik a ROM.
Én 7/7 0-24-ben vagyok kénytelen használni a készüléket, úgyhogy munkaeszköz nekem is.
Ezek személyes élmények. A Tiéd is és az enyém is. -
válasz
DrKapocs #3052 üzenetére
Szerintem adhatnál a EU dev./stabil ROM-oknak egy esélyt.
Én másfél éve minden héten felteszem (Redmi 3, majd Redmi 3 Pro, jelenleg Redmi 4 Prime) a legfrissebb dev.-et, soha nem volt gondom.trebronával már sokadjára jutunk arra, hogy ez vagy az ismét a EU ROM mellett szól.
Ellene nem hallottam még érvet. -
-
sunavlys
senior tag
válasz
DrKapocs #3033 üzenetére
Kösz a választ.
Igazából arra irányult volna a kérdésem, hogy ha minden adatkapcsolatot megszűntetek a rendszeralkalmazásoknál, veszélyeztetem-e a mobil normális, hibamentes működését, ha nem vagyok wifi közelben és az adatcsomagomat sem akarom fogyasztani? Nem tudom érthető-e:
-
csokito100
aktív tag
válasz
DrKapocs #2995 üzenetére
Bocs,nem a szavadat akartam kétségbe vonni,még ha úgy is jött le,csak számomra tényleg képtelenség ez az idő.Igazad van,teljesen másként használjuk.Nekem naponta működnek,ami a te telódon fent sincs és mivel okostelefon,én meghagyom annak
.Üdv
UI:Majdnem elfelejtettem,képzeld még ezek után sem "gerjedek Hófehérkére",de azért nincs harag?!
-
Norby86
őstag
válasz
DrKapocs #2946 üzenetére
Köszönöm!
Ki is próbálom mindjárt.
Ez is akkor olyan hiba lehet mint a nagy testvérénél, ott is egyiknél mennek az értesítések, másiknál nem. Sokan panaszkodnak hogy ujaknál nem mennek, én ezért is tettem fel még a 0.89-es verziót ami tavaly szeptemberi kiadás ha jól emlékszem. Ugy vagyok vele ami jól működik inkább nem frissítem.Más: A viper4android nevű programmal kapcsolatban továbbra is várom azok jelentkezését akik használják,mert égetően fontos kérdésem lenne.
-
Norby86
őstag
válasz
DrKapocs #2943 üzenetére
Melyik messenger Lite verzió az ami szépen jelzett neked úgy hogy manuálisan mint apk telepítetted? mert ugyan ez a gondom nekem is. Sima messenger jelez az esetek 80%-ban most, míg a lite nem. Play áruházból töltöttem én is le, de apk mirror oldalról szeretném hátha úgy már nekem is menni fog.
-
South Velen
addikt
válasz
DrKapocs #2939 üzenetére
Minden jelzésengedélyt megvontam. Mikor jelzett, lesokkolódtam, ránéztem megint. Minden engedély megvolt vonva, és meg van vonva.)
Miután írtad a módszert, beállítottam 8.1.2.0-n, és utána nem is jelzett.
Aztán ugye nemrég felraktam a 8.2.4.0-t, tiszta telepítéssel + MI visszaállítással, külön bementem a beállításokba, hogy kikapcsoljam az eszközkeresés jelzését, kikapcsoltam. Aztán jelzett mégis. Tudom, hogy az jelzett, nem ma kezdtem, és nem is az első sáomim, meg amúgyis egyértelműPont ugyanúgy jelzett, mint máskor, de legalább nem hajnalban hanem késő este.
Arra gondoltam, hogy bugos mint pl. a chatfejek engedélyezése, mert nekem az is mindig visszaáll. De ez még csak vissza se állt, teljesen úgy jelzi, hogy ki van kapcsolva minden engedély az Eszközkeresésről. Számomra nem olyan nehéz elképzelni, hogy a kínaiak így is rám akarják erőltetni a kémprogramjukat...
-
South Velen
addikt
válasz
DrKapocs #2931 üzenetére
Amikor írtad, kilőttem minden értesítést a Find Device-től, utána nem is jelzett, szóval le is sokkolódtam, mikor tegnap ennek ellenére is ajánlotta magát.
Igaz, mégis felraktam a 8.2.4.0-t 2 napja, de első dolgom volt, hogy kikapcsoljam az Eszközkeresés értesíseit- és mégis jelzett. Pedig "vissza sem kapcsolódott". A MI fiókot használom, jó dolog, hogy mindent szinkronizál.
Egyébként a 8.2.4.0 Global Stable eddig flottul működik nekem. Nem merül jobban mint az etalon 8.1.2.0, és fluidabbnak tűnik a rendszer, túlérzékeny autofényerővel sem találkoztam.
Simán hozta első töltésre a 10 óra SOT-ot. Most második ciklusra eddig kerek egy óra SOT és 94%Érdekes az is, hogy először napi kiadást ajánlott belőle, aztán megjelent a Stabil 640M körüli mérettel, azt nem tudta felrakni. Aztán egy 1,5GB-s csomag jelent meg, azt raktam fel végül.
-
csokito100
aktív tag
válasz
DrKapocs #2917 üzenetére
Viktor linkelt egy fóliát régebben.Olyan,amit vizzel kell feltenni és teljesen letapad a széleken is.Nem tudom,hogy Ő hsználta-e már,kérdezz rá tőle.Az én telómon most üveg van.Olyan,aminek festett az alja és a teteje,de komolyan mondom,nem látod rajta,hogy nem az eredeti kijelző.Nilkin tokkal használom és igy látom az alját és a tetejét,mert a Nilkin tok nyitott a rövid oldalakon,de tökéletesen letapad,semmi gond vele!Küldenék linket,de valami kinai cégtől rendeltem elég régen és fogalmam sincs kik voltak.De biztos tudod melyikre gondolok,mármint melyik üvegre.Üdv
-
grafnet
veterán
-
válasz
DrKapocs #2843 üzenetére
Ez állandó téma minden telefonnál.
Erősen függ a SOT értéke attól, hogyan használod a készüléked.
Videónézés, no mobilnet használat, a kijelző fényereje alacsonyan: tuti, magasabb screen on time érték.Netezés, mobilnettel, magasabb fényerővel: alacsonyabb SOT-érték.
Nem tündérmese ez, hanem így működik az összes mobil. A legnagyobb fogyasztó a mobilnet és a kijelző.
Bocs, ez csokito100-nak akart menni.
-
-
South Velen
addikt
válasz
DrKapocs #2754 üzenetére
Az a baj böngészőből még talán többet fogyaszt a facebook, mint app által. (Legalábbis Chrome-mal én ezt tapasztaltam). Persze használaton kívül, ha nem engedélyeztük a böngészőnek az értesítések küldését, akkor a böngészős verzió a nyerő. A messenger pedig nálam jóval többet eszik, mint a viber, bár viberen sajnos nincs fent mindenki. a whatsapp nem tűnik rossz megoldásnak. a messenger lite pedig nagyon lite, alapvető funkciók is hiányoznak számomra.
-
trebrona
nagyúr
-
Thorio86
csendes tag
válasz
DrKapocs #2754 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha ezeket az appokat nem tudom használni, akkor minek az okos teló?
Egyébként nálam akkuhasználatból legtöbbet az android rendszer visz, utána pedig az android! Ezt meg tudná valaki magyarázni? mármint hogy miért van kétszer android az akkuhasználat listámon...
-
Norby86
őstag
válasz
DrKapocs #2656 üzenetére
Ha előre tudom hogy ezzel ekkora macera lesz, tuti nem innen rendelek (sőt már nem is fogok innen rendelni ezek után). De mielőtt haveromnak megrendeltem a telefont bő 15 napja Giztopról, én is rendeltem magamnak egy telefont ugyan innen 1,5 hónappal ezelőtt, ami gond nélkül megérkezett 8 nap alatt, ezért a fene sem gondolta hogy most ekkora mizéria lesz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A leggyengébb változat döbbenetesen alacsony ár mellett kínál korrekt felszereltséget, a legkomolyabb darab pedig Full HD kijelzővel és Snapdragon 625 SoC-vel érkezik.
- Windows 10
- Politika
- EAFC 25
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Powerbank topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Reklámblokkolók topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest