- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Probaltam utanezni, de nem igazan talaltam semmit sem. Szoval hogy elvileg lehet-e allitani nem tudom, de egyik software sem tudta/tudja, innentol kezdve meg az en szempontombol gyakorlatilag mindegy. Nagyon alacsony szorzoju prociknal ez problema lehetett, nem nagyon volt variacios lehetoseg, de altalaban meg lehetett talalni a megfelelo kompromisszumot.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #165 üzenetére
"Gondolom minden egyes szorzohoz ami elvileg letezik hozza van rendelve oszto az osszes tamogatott memoria-sebesseghez."
Világos, de arra lennék kíváncsi, hogy fixen rögzítettek-e az értékek vagy valahol átírhatók. (Illetve, hogy hw-esen kerülnek-e alkalmazásra szorzóváltáskor, vagy valamilyen sw intézi, stb.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Ja, tényleg. Ennek beállítása amúgy hogy megy, nem tudod? Mert ugye más-más osztó kerül elő, attól függően, hogy milyen standard órajelű ramról van szó."
Gondolom minden egyes szorzohoz ami elvileg letezik hozza van rendelve oszto az osszes tamogatott memoria-sebesseghez. Gyanitom a BIOS-ban a CPU-mikrokod tartalmazza ezeket, de ez csak tipp, most nincs idom utananezni.
"Tudtommal nem feltétlen, mert a hivatalos órajelekhez tartozóknál magasabb szorzók is támogatottak. Viszont a finomhangoláshoz megint csak kell a HC."
BD-nel lehet, K10-nel en ilyet nem tapasztaltam. 1333MHz van hivatalosan tamogatva, ugy remlik 1600MHz meg van nem hivatalosan, de afelett emelni kell a HC-t. Szoval nem allithato teljesen szabadon. De majd ennek is utananezek ha hazaertem.
"Ami az NB szorzót illeti, igen, de a ramnak külön szorzója van, ami a HC-t többszörözi."
Szerintem a Llano ugyanugy megkapta a nextgen IMC-t, mint anno a Griffin, az NB/IMC eleg alacsony sebessegen jar (es nagyon jol teszi a dolgat), de L3 sajna nincs, szoval kene egy BD...
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #163 üzenetére
"magasabb szorzohoz magasabb osztok is tartoztak."
Ja, tényleg. Ennek beállítása amúgy hogy megy, nem tudod? Mert ugye más-más osztó kerül elő, attól függően, hogy milyen standard órajelű ramról van szó.
"Ha a hivatalosan tamogatottnal gyorsabb RAM-od van, akkor HC-t kell emelni."
Tudtommal nem feltétlen, mert a hivatalos órajelekhez tartozóknál magasabb szorzók is támogatottak. Viszont a finomhangoláshoz megint csak kell a HC.
"Szerintem ez BD-nel is ugyanigy mukodik."
Ami az NB szorzót illeti, igen, de a ramnak külön szorzója van, ami a HC-t többszörözi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
K8-nal azert volt igy, mert az IMC is magorajelen dolgozott, gondolom a magas orajel meg az egyszerubb megvalosithatosag miatt pedig csak egesz szamu osztokat kezelt. Amig nem emeltel HC-t nem volt gond a memoriaval BE-nel sem, magasabb szorzohoz magasabb osztok is tartoztak.
K10-nel is hasonloan van, csak ugye ott az IMC/L3/NB trionak sajat kozos szorzoja van, meg az alacsony orajele miatt muszaj volt megoldani a tortes osztasokat. Ha a hivatalosan tamogatottnal gyorsabb RAM-od van, akkor HC-t kell emelni. Egyebkent sem art olyan magas orajelen hajtani amilyenen csak lehet, mert a lassu L3 nem tesz jot a kesleltetesnek. Szerintem ez BD-nel is ugyanigy mukodik. -
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #161 üzenetére
Nincs lockolva. K8-nál a magórajelből volt visszaosztva a memóriaórajel, így HC nélkül is tuningolva lett (sőt növelni is kellett az osztást), de persze itt is igaz, hogy finomhangolni a HC-vel lehetett. K10-nél nem igazán tudom, hogy van. BD-nél HC+szorzó.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Konkretan az NB/IMC szorzojara gondoltam. Ezeknek az orajele az alacsonyabb frekin jaro szerverprocesszorokhoz lett belove, desktopon, plane ha tuningolsz is mar foghatjak a rendszert. Szoval ha a maximumot akarod kihozni a rendszerbol, erdemes a HC-hez nyulni. Ha tuning memoriaid is vannak mas valasztasod ugy sincs. Egyebkent BE-m csak K8-bol volt, szoval nem tudom, hogy az NB/IMC szorzoja BE/FX K10+-nal lockolva van-e.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #159 üzenetére
Nyilván csak a B.E.-knél lehet felfelé állítani a szorzót, de ott csak a finomhangoláshoz szükséges a HC (host clock?). Erre gondoltál korábban? A simáknál egyátalán bármilyen tuningot csak a HC-vel lehet megvalósítani, nemde? (Már ami a magórajelet illeti.)
-
Ezek sem fogják megváltani a világot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
wednesday #43 üzenetére
három monitornál a megnövelt FoV miatt lehetnek anomáliák, mivel több minden van a képen, adott esetben több mindent kell számolni. pl ott a Shift 1, tökéletesen ment 1080pben q6600al, 3840x1024ben meg pár helyen 15fpsig esett le. GPU meg 40% körül henyét. Shift2nél javították, az már konzisztens volt három monitorral is.
Dirt3 egyébként 3840x1024ben q6600@3.0val ultrán cpulimites volt, i5-760al viszont már a 6950 2GB volt a szűk, 46 min 56 avgvel (QPI emelésre nem reagált). dx11, ultra, 0xAA, szerintem azért egész jó teljesítmény
.
proci belejátszás változó, stalker CoP pl teljesen lineárisan skálázódott a felbontás növelésével, crysis ultrán az oldalsó elmosás postprocessek miatt átment furmarkba (és majdnem hozta a fur+prime fogyasztási értékét), deus ex:hrt nagyon nem érdekelte, duke nukemet sem.
nekem is egyébként meglepő volt, hogy a q6600 volt a szűk keresztmetszet egy 6950 2GB mellett 4m pixellel. szóval három monitornál tényleg vannak furcsaságok. másrészről viszont nagyon kevesen használunk eyefinity setupot, szóval elég kevés a tapasztalat. az i5-760 viszont eddig elégnek tűnik, tehát az i7 kell szerintem erősen túlzás, bár a 760at tesztelni nem igazán volt időm, lement két kör dirt3 és metro2033, mert azok tűntek leginkább limitesnek (és tényleg).
visszakanyarodva a témához: alapvetően a háromszoros számítási igény akkor válik nagyon szívássá, ha egy threaden kell elvégezni. mert egy threadet nem lehet kidobni több cpumagra, tehát a magonkénti számítási kapacitás válik szűkké. és ez az, amiben az első tesztek alapján a Bulldozer nem remekelt, még az X6okhoz képest sem.
-
-
törölt tag
Phenom II X6-ot vehetnék a gépembe, de játékoknál furán viselkedik. Fogyasztása meg horrorisztikus, ha megterheled mindegyik magot 100%-ra. Megvárom az új FX-et...
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #149 üzenetére
A feljavított steppinges változatnak én is adnék egy esélyt...Talán év végére elérhető árban (max 45.000 ft) beruháznék egyre. Lehet alaplapot is cserélnem kell (Gigabyte), mert a BIOS-ok sok helyen még a Phenom II X6-ra sem frissíthetőek (nem irtak hozzá), pedig elvileg az AM3+ is kompatibilis visszafelé.
-
Milka 78
nagyúr
Ne is mert elveszik a csini arcképed!
Zsébernardo: "Phenom II-ről váltani szándékozóknak ez igy tényleg nem alternatíva."
Ez azért erős túlzás.A 955be 4ghz-re húzva nem tudta kihajtani a 6870CF-et.Sokszor mikrolag akadás.X6 dettó,bár olyan játék ami nem "csak"4 szálon dolgozott egyértelműen gyorsult.
Ezzel szemben a 8-as FX simán erősebb.A min fps-ek drasztikusan nőttek(már a 6-os szérián is megfigyelhető jelenség).Nem mondom,hogy megbántam az i5-töt,de aki 8-as fx-et vett az sem járt rosszul.Most legalább fel tudott mutatni valamit az Intel ellen,mert a PH II-es széria köszönő viszonyban sem volt még a régi i5-ös szériával,a Sandy-ről már nem is beszélve.Végre van egy olyan alapja az AMD-nek ami innovatív és nem egy elavult technológia felturbózott változata.Vannak az FX-nek érdekes "gyerek betegségei",de mindenképpen versenyképes szériának tartom -
miresz
veterán
Huhh. Látom van itt egy-két nagy tapasztalattal rendelkező FX tulaj, és szakértő....
Szerintem jobb is,hogy ebből a beszélgetésből kimaradtam..... -
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #143 üzenetére
Nem kellett volna megismételni a Phenomok körül kialakult helyzetet, ami tovább rontja az AMD megitélését. Játékfejlesztők tudnak csúsztatni akár fél évet, az AMD is belerakhatott volna tőbbett (nem mint valami kisérleti mérnőki változat, hogy majd ezt kapod meg szeptemberben). Azért adták ki ilyen formában, hogy felmutasson valamit Intel ellenében. Phenom II-ről váltani szándékozóknak ez igy tényleg nem alternatíva.
-
törölt tag
válasz
Milka 78 #141 üzenetére
Amit az FX processzortól elvártam volna... Az órajelek emelkedtek (32nm-en ez el is várható), ez az egy rendben. Amin változtatni, javítani kellett volna: fogyasztás (magfeszültségek 1.28v-1.32v idle 3.6GHz, tuningolva 4.5GHz-re 1.396v-1.42v), NB-HT órajelek emelése (2.4GHz). Az L3 cache méretét is növelhették volna 12MB-ra (8 magosnak lehet ez is kevés, 4 magosnak a 8MB is elég). Kiegyensúlyozottabb teljesítménye megoldotta volna a választás kérdését.
-
Milka 78
nagyúr
Mekkora jó poén ez a sok teszt
Akinek valaha is volt AMD-je(nekem volt úgy 14 éven keresztül) az tudja,hogy szorzóval csak bohóckodni lehet.Ezt még én is felfogom,pedig váltottam i5-re.Amíg Miresz csak a szorzót tolta eléggé lenéztem az FX-et és magamba elnyomtam egy-két gunyoros mosolyt.Ilyen feltételek mellett esélye sincs az i5 ellen a 8-as nak.Aztán elkezdte tolni az NB-t és lefagyott a mosoly az arcommal.Nem tűnt fel senkinek,hogy nincs egy valamire való teszt ahol ne alapon vagy csak szorzóval tuningolnák az FX-et,mert elég érdekesen begyorsul a dolog csak kicsit érteni kell hozzá.A tesztek idején nem volt egy épkézláb bios sem az AM3+-os lapokhoz ami szintén számít... Persze lehet itt linkelgetni.Tény,hogy az FX kicsit hullámzó teljesítményt mutat,mert van egy pár játék ami nem fekszik neki,míg az i5 kiegyensúlyozottabb.Ugyan akkor sok játék van amiben meg fej fej mellett mennek.Hosszú évek óta először az AMD letett valamit az asztalra és megszorongatta egy kicsit az Intelt a közép osztályba.pl az X4-nek ez nem sikerült,pedig jó kis procinak tartom.6870-6970 CF-et simán kihajtja a proci csak alá kell rúgni okosan.Aki meg 7970cf-et tervez és van 260 ropija vga-ra az vegyen LGA 2011-et.
-
tombar
senior tag
válasz
MZperX75 #122 üzenetére
szia!
"Az FX-4150, az FX-6120 és az FX-8140 jelzésű megoldások az októberben megjelent Zambezi kódnevű lapkára épülnek, és még az első negyedévben forgalomba kerülnek, várhatóan február végén, vagy március elején." cirka 1 hónap múlva kapható lesz.
"A Socket AM3+ tokozást használó termékek listaára még nem nyilvános, így erről csak a megjelenés napján tudunk beszámolni."
külön tesztek nem hinném h lesznek, i5 2320. 2405s stb-ről sem volt.
"8magosFX 95W TDP." sikerült levinniük a fogyasztást. gondolom stabilabb a lapka és alacsonyabb feszültségen is bírja ezt a core órajelet. anno pll 970től is jöttek ki alacsonyabb fogyasztású revíziók.
amúgy ezek a hírek jórészt az adokkapokról szólnak, mivel lényegében minden lényeges adat megtalálható a hírben. sajnos ez van, viszont így izgisebbaz a gond h sokan túl komolyan veszik a másikat, ebből adódóan nem tudnak kiszakadni, így egy normális vitának semmi alapja nincsen.
(#136) schwartz : ha nem vagy saras, akkor max csak egy warnt kapsz. elvileg...
-
Keksz03
senior tag
válasz
MZperX75 #122 üzenetére
www.guru3d.com
itt aznap ahogy kapható lesz külföldön mindent megtudhatsz a fogyasztásáról illetve a teljesítményéről! gyanítom hozzánk később fog érkezni egy kicsivel bár a remény hal meg utoljára!szerk.: ha nem megy az angol sem kell megijedni, vagy google fordító (több mint a semmi) vagy bőven elég lesz a sok grafikon is!
Egy kis segítség:Higher is better - Magasabb a jobb
Lower is better - Alacsonyabb a jobbRemélem segített!
-
tombar
senior tag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
az fx a ph tesztben is néhány gammában alulmaradt, főleg fHD alatt, ami azért egyes esetekben vízválasztó is lehet. armánál jött ki nagyon az fx min fps gyengesége, de szerintem egy játéknál az ilyen szintű eltérés felejthető. valszeg vmi speciális hiba lehet esetleg optimalizálatlanság. amúgy a nagyobb oldalaknál is látható a tendencia. mondjuk renderben bivaly
-
El Kebir
őstag
válasz
schwartz #118 üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem bármi egyébre, pl alaplap integrált vezérlőinek és azok drivereinek hibáira, vagy bios beállítás esetleg oc okozta gondra, ami durván bezavarhat a tesztbe.
(ugyebár mindenképpen különböző alaplap kellett a két cpu-hoz, tehát ez még alaplap teszt is lett, nem csak cpu...) -
tombar
senior tag
persze vegyünk amd-t, mert amd mindenre jó, mert amd kell a népnek. gondolom érzed az erőteljes iróniát vmint a párhuzamot.
időtállóság alatt nagy átlagban azt szokták érteni h megveszik az adott hardvert, ami pár évig jó lesz és számolnak a mindenkori kompromisszummal. ja de tényleg, a zintel 2 év múlva már egy fabatkát sem fog érni...
"AMD-n játszhatatlan az Intelen meg játszható" mond már légyszíves meg nekem h ezt hol említettem? ennyire benned van a zabszem, h kapásból továbbfűzöd? pff... gondolom arra nem gondoltál h bizonyos honlapok nem ugyanazzal a hardver környezettel mérnek, nem ugyanazt az utat járják be bizonyos játékoknál stb. egyes honlapokon meg egy athlon vagy egy 655 kihajtja a 7970t is.
a házra meg csak annyi h kellő kreativitással meg persze szerszámmal nem kevés akadályt le lehet győzni. na persze ha vki szét akarja "gyilkolni" a cuccait és nincs kedve építő kockázni annak bőven ajánlott. am nem kevés régebbi szerverház van eladó aprón potom pénzért, egy adag csiszolópapír a finom fajtából, néhány doboz festék, pár óra öröm munka és kész is.
csak azt nem tudom h említed a 3dmark epéniszt meg a haveroknak menőzést, akkor minek kell "szétcibálni" mindkét vgat, minek 50k-a ház? vagy csak nekem kicsiny az igényem fene tudja.
"átlagos felhasználóra gondoltam". net, zene, film minimális játék. ehhez egy brazos is elég lenne. ahogy az igények már megváltoznak, nem átlag userről van szó.
am én i3 alá 6870t simán raknék. -
Rico33
aktív tag
Csak nekem tűnik úgy, hogy Keksz03 és schwartz fórumtársak ugyan azt mondják csak kétféle nyelven?
-
Keksz03
senior tag
válasz
schwartz #106 üzenetére
"viszont a túlnyomó többségnek nincs igénye 1nél több monitoros rendszerre, a maximum az 1080p arra pedig teljesen felesleges i5-öt venni! Drága"
Ha nem haragszol én tudom mit írtam!
ráadásul ezeket a procikat nem azért küldik versenybe h az intel csúcsprocesszorainak legyen a vetélytársa hanem h az intelhez képest olcsóbb alternatívát nyújtson az egyszerű usernek akinek nincs több százezres kerete gépet venni! h aztán te miről beszélsz az a te dolgod!
-
-
Keksz03
senior tag
csak a tisztánlátás kedvéért mondanám h te kezdted a vitát velem és a személyeskedést de lényegtelen!
a tényen nem változtat h egy adott keretből amit egy átlag user elkölt érdemesebb egy olcsóbb amd cpuval szerelt gépet venni erősebb vga-val mint sokat áldozni egy komolyabb SB-re egy gyengébb vga-val! egyébként meg a benchmarking tesztek érdekelnek a legkevésbé, játszottam 955BE, A6-3650 és i5-2500K procival HD6950@70es vga-val és teljesen mindegy volt melyik hajtotta, persze FPS-t nem mértem, de ugyanazok beállítások mellett nem volt problémám egyikkel sem, értsd tökmindegy h 60 vagy 300 az FPS a lényeg h fut és nem akad! -
schwartz
addikt
Nem is az atlag hanem a minimum FPS miatt jatszhatatlan. De ha ennyire vagy kepes, legkozelebb ne velem allj le vitazni. A szemelyeskedes is mellozheto, mert nem ettunk egy tanyerbol...
(#101) antikomcsi
Nem hiszem el, hogy Te is csak a GTX580 TRI SLI-t latod magad elott... A lenyeg az, hogy nincs VGA limit es megis gyatra a jatekelmeny. -
Keksz03
senior tag
"munkára, 2 vagy több vga-hoz, 2 vagy több monitorhoz, 3DMark pontszámdöntögetéshez vagy csak h menőzzön a haveroknak ajánlott az i5 és drágább testvérei!"
olvassunk már odafigyeléssel ne kommenteljünk baromságokat, rossz nézni h lejáratod magad, köszi!
szerk: az a metro-s grafikon gyanús tessék egy Metro2033 FullHD/Dirt3 FullHD benchmark!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #98 üzenetére
A z lehet de hát akkor 5xxx-6xxx-et kellett volna írjon, na mindegy. Én meg rágom még ezt az FX ügyet most úgy sincs lóvém addig meg lehet megjön a cölöpverő.
-
dokar
addikt
hűha hamarosan itt az első 4GHz alapórajelű proci
-
atti_2010
nagyúr
válasz
antikomcsi #94 üzenetére
Láttad mit irt? Egy "5-6 ezer Ft kártyát ez is kihajt", szerinted komoly a kérdés? Persze lehetek különleges esetek és specifikus játékok ahol elfogyhat, de az esetek 9x% megfelel az elvárásoknak.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #94 üzenetére
ha BF3 alatt sikerül kiküszöbölnöm azt a hibát, amiről már beszéltünk, akkor simán váltanék FX-re...
-
Keksz03
senior tag
Tudok én is olyan grafikont linkelni ahol meg az enyémet támasztja alá!
Játékoknál CPU ügyben lassan ugyanott tartunk mint a vga ügyben h a játékhoz veszed a PC-t nem pedig a PC-t játékra! Megnézed mi az amivel a legtöbbet játszol és megnézed melyikre írták...
a grafikonoddal meg az a gond h nem fullHD-t mér én pedig azt mondtam h azon a felbontáson nincs érezhető különbség ami így is van! persze kivétel pár játék pl far cry 2 de nem értem miért ilyenekben kell gondolkodni kicsit idejétmúlt játék, kiíváncsi leszek a far cry 3 alatt mi lesz a helyzet, biztosra veszem h engem támaszt majd alá! láthatod h BF3, Crysis 2 stb alatt alig van eltérés, persze 1024x768ba lehet jobban kijön csak az senkit nem érdekel! a bulldozerek is jók, erősek, van gond a kihasználásával ami várhatóan javulni fog! továbbra is azt mondom h egy megérheti olcsóbb AMD-be fektetni!!
a megvezetéses részt kikérem magamnak, az h neked meg akad az SC2 a legkevésbé sem hoz lázba! -
antikomcsi
veterán
válasz
atti_2010 #91 üzenetére
Érdekes, referencia 6950-em van, amit 880/1375 járatok, és nem egyszer tapasztaltam, hogy 75-85%-on döcög egy 8150-el, ami 4.5GHz-en jár.
Szóval ez a "fullra hajtanak" nagyban függ a felhasználótól, és szokásaitól, nem lehet általánosítani.
Az persze tény, hogy a széles tömegeknek bőven elég, mi több sok, amit egy Scorpius nyújt, de azért vannak odafigyelést igénylő pontok.
-
staccato
tag
Jó procik.Up
-
schwartz
addikt
nincs érezhető különbség játékokhoz képest!
Nincs? Ember, fogd mar fel. hogy igy pont azokkal toltok ki akik nagyon meg kell gondoljak mire koltik a penzt. Nem a BF3 az etalon. Az altalam linkelt tesztekbol az Arma2, CIV5, Metro2033, Dragon Age2, SC2 mind lehet kedvelt jatek es nagyon az arcodra fagyhat a mosoly egy rosszul osszerakott "gamer" konfiggal... En pl Stracraft2-vel nem tudok multizni ha rengeteg egyseg van a kepernyon. (i3-550)
Vagy ujabban az lett a cel, hogy dilettans modon megvezessetek a hozza nem ertoket? -
datatomm
tag
Van mit erősíteni a kínálaton. Jobban az erősebb darabok hiányoznak.
De egy jó 5-6 ezres kártyával kiegészítve nem szégyenkezhetnek ezek se. -
Keksz03
senior tag
munkára, 2 vagy több vga-hoz, 2 vagy több monitorhoz, 3DMark pontszámdöntögetéshez vagy csak h menőzzön a haveroknak ajánlott az i5 és drágább testvérei!
én inkább arra lennék kíváncsi h te milyen grafikont néztél mert nem tudom elképzelni h az AMD-n játszhatatlan az Intelen meg játszható lenne ugyanaz a game hasonló beállítások mellett! Főleg azért mert gyakorlatilag egy i5-2500K vagy egy 955BE se megy teljes gőzzel akár egy BF3 alatt!
időtállóság az érdekes kérdés főleg a számítástechnikában úgyh bele se mennék!
igen nekem pont egy 50ezres házam van, ami valóban nem biztos h megér annyit egy olcsóbbhoz képest, bevallom h szívesen fizettem kicsivel többet h ez a ház legyen az enyém, de azért egy "régi kaszni"-ba beletenni egy ilyen gépet, ami léghűtéssel lesz hűtve, aztán szét lesz cibálva mind a 2 vga és a K-s proci sztem nehezen valósítható meg! plusz érdemes lenne utánanézned a házikónak h mik a paraméterei, technikai jellemzői...
egyébként csak h emlékeztesselek én egy átlagos felhasználóra gondoltam nem magamra! -
tombar
senior tag
azért nem ennyire egyszerű a dolog, h teljesen felesleges. mint te is írtad, a kereted határozta meg, h mit veszel. mivel csak "később" lesz eyeinfinityd, ebből adódóan jelen pillanatban teljesen felesleges volt a vétel. "...nincs érezhető különbség játékokhoz képest" attól függ kinek a grafikonjait nézed.
érdekességként, sokaknak fontos az időtállóság is, esetleg néha egy-két komolyabb számítási igényű programot is futtatnak vagy egész egyszerűen azért a pénzért nekik megéri az a plusz. egyébként ez tipikusan olyan, mint egy 50 ezres gépház. nincs effektív szüksége rá az embernek, mégis megveszi. nekem pl. sokkal élvezetesebb egy régi kasztnit szétkapni, kiügyeskedni a megfelelő légáramot, stb... -
dezz
nagyúr
A Ph! nem egy tini gamerfórum... Ha állítasz valamit, tedd hozzá, hogy játék szempontból, mert nem nem alapértelmezett.
Ami a játékot illeti, legtöbbször nem létfontosságú a CPU, így nem "kötelező" az Intel.
Ha az "itt"-en a Ph!-t érted: ha jobban megnézed, ez egy AMD-s topik, ahol nekiálltál feleslegesen reklámozni az Intelt. Mi is tisztában vagyunk a tényekkel. Vannak Intel topikok is.
(#82) Oliverda: Hmm, már azt hittem, lemaradtam valamiről. (És tényleg, de még mennyi mindenről!
)
-
Keksz03
senior tag
jómagam is AMD párti vagyok, volt 955BE utána váltottam Llano A6-3650-re és semmit nem lehett észrevenni BF3 alatt teljesítménycsökkenés téren! Nemrég vettem egy i5-2500K-t de csakis azért mert később újra szeretnék eyefinity rendszert 2 vga-val ÉS MERT VOLT RÁ KERET!!!
viszont a túlnyomó többségnek nincs igénye 1nél több monitoros rendszerre, a maximum az 1080p arra pedig teljesen felesleges i5-öt venni! Drága és nincs érezhető különbség játékokhoz képest! Lehet nézegetni a teszteket meg a grafikonokat de az h te is elolvastad az még nem jelenti azt h tudod mit is beszélsz! Én továbbra is azt mondom h egy AM3+ lap és egy nem 8 magos FX proci bőven elég egy komolyabb gamer konfigba, ha nagyon intelt akar vki akkor i3 is bőven elég vagy a kisebb i5! -
antikomcsi
veterán
Ha jól rémlik számunkra, még a kerámia tokos k7-es duronok voltak az utolsók, amit külön terveztek. Szerettem is a kis spitfire durcikat.
Néhányan azt mondják, hogy thunderbird csonkítva, de én úgy tudom, hogy ekkor még teljesen külön tervezték a 2 proci osztályt, és csak ezután hagytak fel ezzel a szisztémával teljesen érthető okokból.
(#84) - = Zk = -
Meg is lepődtem volna, ha éppen nincs semmi futó projected!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #80 üzenetére
csak a jövő miatt gondoltam, de okés. tiszta a dolog....
amúgy meg nem roller miatt rohangálok per pill, hanem más miatt. ismét lázban égek
-
pakriksz
őstag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
- = Zk = - #78 üzenetére
Nem nagyon akarok beleszólni de most úgy egy jó 6 hónappal az új FX-ek startja előtt eladni az X6 és Bullt venni értelmetlen pazarlás lenne, ha még egy 2 magossal kínlódnál nem is szolnék semmit.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #73 üzenetére
Figyu, szerintem a jó kis x6-ot nem éri meg a játék miatt lecserélni B2 bullra, pláne, hogy akkor lap, és memó is kéne egyszerre.
Én előbb inkább a deszkát és a memóriát cserélném le, míg nem megy fel az áruk, aztán ősszel tenném bele az "új" AMD procit.
És így talán tudsz spórolni másra is, mondjuk egy rollerre!
-
- = Zk = -
félisten
Abu, árakról tudsz vmi kósza infót, vagy volt már szó róla esetleg?
-
törölt tag
Az IT iparnak, sajtónak, kereskedőknek pont ez a feladata, hogy engem meggyözzenek mint leendő vásárlót, hogy a felkinált termékük nélkülőzhetetlen számunkra. A játékokban elért 60fps azért megnyugtatóbb érték (a minimum álljon meg 30fps-nél). Az AMD-vel is elérhető ez a teljesítmény, kivétel az optimalizálatlan gamek, amik sarkalnak a gépfejlesztésre, mert "kell nekünk". "Drágasszág!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #51 üzenetére
Kétféle Zambezi CPU van. Egy nagy, ami négymodulos és egy kisebb, ami kétmodulos. A mai procik dizájnját modulárisra tervezik, így nem nehéz lefelezni fizikailag. Ezért szokás több lapkát tervezni. A Llano az egyetlen, amiből nincs két verzió. Terveztek egy 2C verziót, de végül nem került gyártásra, mert lényegében az IGP-ben keletkezik a selejt, a proci oldalon nagyon jó a kihozatal. Minden gond a 32 nm-nél a Llano IGP-jéből ered. Ez az iparág első tömeggyártott GPU-része, ami SOI. Erre van már egy új stepping, amit az új Llanók használnak, és ezért nő folyamatosan az ellátottság. Várhatóan 2012Q1 lesz az első olyan időszak, amikor az AMD az összes igényt ki tudja szolgálni a notebookgyártók felé. Ez még mindig nem tökéletes, mert ehhez a gyártósorok nagyon nagy részén Llanót kell gyártani, vagyis továbbra is kevés lesz az Orichi és a Zambezi. Erre szolgál a Zambeziból a kétmodulos verzió, hogy kisebb legyen a lapka, és több kerüljön rá egy waferre. Főleg ezek mennek az FX-41xx-ekbe.
A Llano gondjait silicon spinnel lehetne teljesen megoldani, de ezt az AMD elvetette, mert sok idő. Mire kész már itt a Trinity, ami ugye alapból megoldja a gondokat, mert a Llanós tapasztalat alapján tervezik az IGP-jét SOI-ra. Ezért lett a Llanóra egy sima re-spin, amit gyorsabban meg lehet ejteni, és javult is az IGP, de a dolog úgyis lényegtelen lesz az év közepétől. A Llanót hamarosan olyan mennyiségben gyártják csak, hogy a megmaradt asztali igényeket kiszolgálja. A mobil piacon az AMD teljesen áttér a Trinity-re. A Trinity-ből már lesz két verzió. Egy teljes, és egy kisebb, amiből elveszik az egyik CPU-modult. -
leviske
veterán
válasz
#00137984 #70 üzenetére
Egy pillanat. Sem a prohardvernek, sem a fórumtagoknak nem az a célja, hogy a számodra ideális gépet összeállítsák. Szóval teljesen felesleges egy ilyen általános vitában ellőni azokat az érveket, amiket itt elpuffogtattál.
Nekem is elegendő a jelenlegi konfigom arra, hogy a SAJÁT igényeimet kielégítse, mivel addig nem hőbörgök, míg a különböző RPG/RTS/TPS stílusú játékokban megvan a fix 30fps, DE ez még nem jelenti azt, hogy nincs elképzelésem az ideális játékgép konfigurációról és ITT most erről szól a vita. -
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
hm. én azért lehet befizetnék egy FX8140-re, leváltva az X6-ot. de sajnos a sok rémhírt figyelembe véve, nagyon felesleges lenne. vagy nem.
no meg az ára is fontos szempont nálam, szal...
-
törölt tag
Intel vagy AMD szerintem mindegy... A konfigra kiadott pénz az a nem mindegy! Sokaknak még ilyen gépre sem tellik, vagy nem is igénylik. Egy Radeon HD5770, négymagos Athlon II-vel a legtöbb játékot 1920x1080-ban elfutatja elégséges fps-el, akkor a plusz teljesitmény, vagyis kiadott pénzmag luxusnak számit. Egy jelentős tábor szeret egy kis teljeiménytöbbletet magának az időtállóság miatt (a "Core i7 is elavul egyszer"), de nem akarnak többet fizetni, csak amennyit megér nekik. Azon keveseknek akiknek minden teljesítmény kevés, eleve csak a felsőkategória számít, a pénz nem akadály. 20x drágábban vette, és elönyként éli meg. Aztán lehet magyarázni miért fizetünk újra-és újra tizezreket 10-15% gyorsulás miatt, és oszthatják az észt, mert "über" gépen minden ezerszer jobb (?).
-
miresz
veterán
Természetesen itt már nem tudja a H60 lehűteni. 4,5Ghz-n még határeset.
(#68 ) Cobra.: Ez nem igaz. Mérések alapján,a 4 Ghz-ig húzott PHII 965 c3-am szinte pontosan W-ra annyit evett mint a 4Ghz-ra húzott FX8120-am. ( Tehát az adatlapomon szereplő konfig fogyasztása a proci csere után szinte semmit sem változott. 468W)
-
Cobra.
őstag
válasz
#00137984 #67 üzenetére
Biztos, hogy nem kell cserélned. Sok értelme nem is lenne, mert csak a 8150 erősebb valamivel a jelenlegidnél.
Egyébként meg én is jó ideje AMD-t használok, de szerintem se lettek jók az FX processzorok. Igazából nem a teljesítménnyel van gond, hanem hogy a hasonló teljesítményű Intel processzor 2/3 annyi áramot fogyaszt. -
törölt tag
Szintén HD6850-et használok Phenom II 970 BE , C3 steppinges (1.32v , 3.5GHz-en). Ezidáig FullHD-én nem fogott ki semmi rajtam... Most váltanék majd HD7850-re, és remélem nem kell majd processzort cserélnem Mass Effect 3 és Far Cry 3 végett.
-
Peddy789
őstag
figyelj vszeg te jobban kened blabla, az én részem az igazságan, amitől aztán ott midnenkinek elborult az agya...
hogy: játékról volt szó, és én ugyemlékszem a core i5 2500 kicsit fölötte volt játékra az amdnek, és a tesztben szereplő amd procit az aquban 70fölött lehetett akkor kapni amikor néztem, az i5öt meg 55körül, én ezért irtam a dolgot
de látom hogy itt nemlehet ilyeneket modnani hogy intel a jobb az amdnél mert ez pár embernél nagyon a kicsapja a biztosítékot
nekem ez az egész nem ér ennyit, elnézést kérek
-
tombar
senior tag
ha csak 1 wattal is túlfutott az adott tdp osztályon, akkor nem rakják be oda, hanem az 1el magasabba. ugyan ez van a llanoknál is. 65 vs 100w.
amúgy az előbbi "kitöréshez" szelíden hozzászólva, csak nézz meg egy inteles vagy nV-s hírt/tesztet... ezek után gondolom már érezhető a no comment kategória, főleg h fatális hülyeséget nem mondtak. -
dezz
nagyúr
-
törölt tag
Emelnek szorzót, aztán eladják drágábban
Tdp csökkentés az egyiknél észlelhető legalább. -
dezz
nagyúr
"mert a legdrágább fx van a core i5 2500 szintjén (50k vs 70k) ha ekkroa különbségek vannak szted a többinél nem?"
Na jó, egyszer és mindenkorra: ez egyszerűen nem igaz.
Két eset van:
1. Kevés szálas alkalmazások: ide felesleges a 8150, egy (magas órajelű) 4xxx vagy 6xxx jobb választás.
2. Sokszálas alkalmazások: itt egálban van a 8150 az i5 2600-zal. [link] [link]
(A CineBench nem igazán mérvadó, mert Intelre optimalizált. [link])Teljesen értelmetlen ezt a kettőt összemosni, összeátlagolni.
Ja, még valami: a 8120 jóval olcsóbb, de teljes értékű 8-magos, amit fel lehet húzni. Intel oldalon, ha 8 szálat akarunk, min. egy 2600-ast kell venni.
(#7) MZperX75: "(Én simán minden procira a valóst írnám,így is úgy is válogatják,vagy nem?)"
Akkor egyenként kellene méricskélned és írogatnod, mert nincs két teljesen egyforma darab. Ezért csoportosítják őket.
(#11) jozsef m.: Honnan lehet ezt ilyen biztosra tudni?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
Természetesen játékok alatt értettük.Teljesen mindegy,hogy 8120-40-vagy 50-esről beszélünk az i5-tel szemben.A lényeg,hogy 8-as FX legyen.Mi 4.5ghz-n teszteltünk,természetesen az FX-et NB-s tuningal,mert ha csak simán tolod a szorzót akkor karcsúcska a dolog.Ilyen felállásban 6870cf-el teszteltünk és hajszálnyi volt a különbség.Dirt3 és Skyrim alatt(az utóbbiban valamiért érezhetően,mondjuk ez utóbbi sajnos bughalmaz) az i5 volt a nyerő,de pl bf3-ban az FX érezte jól magát.Én külön próbálgattam még otthon egy két dolgot és 1680 és 1920-as felbontásban nem éreztem nagy különbséget(bár ez baromira játékfüggő). Alacsonyabb felbontáson az i5 kicsit erősödött,de ez sem nagy érvágás és 1280-as felbontáson nem is olyan lényeg.Mindkét proci hülyére hajt egy 6870cf-et,de a 6970cf-el sem volt különösebb bajuk.
Azért jó különben a saját teszt,mert minket se intel se amd bá nem fizetett le minket(Mireszt és jómagamat,bár el tudtuk volna viselni).Igazi izzadság szagú ungarise házi teszt a saját örömünkre
-
atti_2010
nagyúr
Neked volt/van FX4100 / 6100-ad, hogy nagyszajjal ajanlgatod itt jatekra
Miért ne ajánlgatná játékra? Hiszen lehet vele normálisan játszani és nem az Inteles topikba rondított bele hanem egy FX -es hírben magyarázta valakinek aki elmondta hogy kimondottan AMD-s terméket szeretne kipróbálni, ha hagyod.
-
El Kebir
őstag
szerintem abban a tesztben valami nincs rendben, a tesztrendszer hibás, ezért nem lehet az alapján következtetések levonni. (persze ha több oldal is hasonló eredményre jut/ott, akkor már megvan a teszt kontrolja, úgy már elgondolkodtató lenne) (nem lehet, hogy itt nem a cpu a lassú, hanem a szofteres "körítés"?)
-
T_Stark
őstag
Igazad lehet. Ha csak a fogyasztáson tudnak egy kicsit csiszolni, már az is nagyon jó (főleg úgy hogy még steppinget sem váltottak), mert ez az FX-ek egyik gyenge pontja.
antikomcsi
Szerintem 95W alatt nem is lesz FX, inkább a 95W-on belül próbálják meg kihozni a legnagyobb teljesítményt amit lehet.
A 960T az tényleg egy nagyon jó CPU lett, főleg azon az áronschwartz
Nekem nincs FX (de ha lenne most pénzem gépcserére nyugodt szívvel vennék egyet)
Ismerősnél viszont volt kölcsönben egy FX4100, és elmondása szerint semmivel nem érezte gyengébbnek játékok alatt mint a saját Phenom II X4-e, sőt még jobban is tetszett neki. -
antikomcsi
veterán
Én kizártnak tartom, hogy ez új stepping lenne.
A jobban sikerült lapkákból lesznek a 4 modulosok, ahol meg nagy a szivárgás, és egyéb gond, abból a 2 és 3 modulosok.
Szerintem meg az az érdekes, hogy még a "legkisebb" újdonság sem fért egy osztállyal lejjebb. De hát gondolhatjuk, hogy mindent szeretnének eladni.
Viszont az jó lenne, ha itt is "elfelejtenék" fizikálisan módosítani a procit, és majd egy kis uefi buherálás után kapjunk mindenféle kódnevű procit, több maggal.
Az effélékből nekem most a 960T a kedvencem, de jöhetnek a mod FX-ek is.
(#48) miresz
1.315V az alap feszed? Akkor azért megy ilyen jó az a proci. Úgy látszik egy jól sikerült darabot fogtál ki. Nálam 1.275 az alap a bátyusnál.
-
MongolZ
addikt
Az feltűnt, hogy a linkelt teszt november 3-ai? Azóta elvielg kijött 2 bugfix, ami minimális javulást hozott, viszont kb. senki nem mréte ki, hogy ezeket az ugrálásokat segítené-e.
Belegondolt már valaki, hogy miért teljesít rosszabbul az AMD proci? Vagy mindenki csak a grafikonokat bambulja? -
miresz
veterán
Hogy ne csak off legyen,egy 4150-re vevő leszek,najd,ha megjelenik.De a 4170 nem is lesz?Mert arra vártam már.
(#47 ) T_Stark: Szerintem nem új stepping,csak csiszolódott a gyártás technológia. Én a 8120-amat is az alap 1.315V-ról alaul tudtam feszelni 1,150V-ig úgy,hogy még az alap órajelet is emeltem.
-
T_Stark
őstag
Azért az érdekes hogy az FX 8120 3,1/4GHz és 125W, az FX 8140 meg 3,2/4,1GHz és 95W.
Biztos hogy ez nem új stepping?antikomcsi
Én sem írtam hogy az Intel rossz, minden árszinten lehet találni nagyon jót tőlük is, de már nem is tudom hányadszor látom már ezt az AMD híreknél, és már zavart. Most tört ki belőlem. -
-
T_Stark
őstag
Mit nem látok át? Az újgazdag Vér Istvánok akkor vegyenek i5-öt a GTX580 SLI alá, biztos nagyon sokaknak lehet ilyen igénye amúgy...
Az átlag játékos meg jó ha megvesz nálunk egy 6850/70 szintű kártyát, ami alá még egy FX4100 vagy 6100 is simán elég, semmivel sem lesz előrébb i5-tel.Azt viszont remekül átlátom hogy egy FX-es hírnél már megint az i5 istenítés megy...
-
wednesday
őstag
Jó a CiV azért már kategória. Először is bugos, mindenen belassul egy idő után. De ott az FPS-nek nincs sok értelme, mert körökre osztott a játék, egyszer én jövök aztán a gép, nem egy real-time akció játék.
Aztán az 5040x1050 felbontás se egy mindennapi használat. Gondolom 3 monitorra tolják ki, abba viszont a proci rendesen belejátszik, már nemcsak szimpla felbontás növelésről van szó, mint 1 megjelenítőnél. Azt szerintem nem lehet vitatni, hogy 2500k erősebb. 3 monitoros használhatnál meg 5040x1050-hez tényleg vegyen az ember I7-et is ha kell.
De azért ez elég messze van az átlag játékos igénytől.Viszont az látszik, hogy a Tri-SLI-nek semmi értelme még extrém helyzetbe se. Valószínű még ronthatja is a játékélményt, mert 3 kártyánál már lehet érzékelni az input lagot, amit okoz.
-
atti_2010
nagyúr
Ehhez már késő van és már le is lett tárgyalva vagy 1000x, vegyél i5 2500-at és légy boldog vele, de jobb lenne ha ezeket a dolgokat a Sandys topikban tárgyalnád meg nem pedig egy FX-es hírben mert aztán valaki jól megmondogatja a véleményét és lehet szaladni a módikhoz..
-
T_Stark
őstag
Hogy van az, hogy minden AMD-s hír alá rögtön beszabadulnak az Intel fanboyok, és előjönnek az ilyen hülyeségek hogy GTX580 SLI alá milyen szar a 8150, i5 meg királyság...
Akkor vegyél i5-öt, köszönjük hogy benéztél, viszlát!
Az átlagember átlag gépébe meg bőven elég egy FX is, még a kisebbek is.Hogy a hírhez is szóljak, jó látni hogy van valami mozgolódás FX-eknél is.
-
miresz
veterán
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
Milka78 kollégával összemértük már a két procit jópárszor,húzva,és alapon is,de mindig csak minimális különbség volt a két proci között. Játékról beszélt a kolléga ott meg semmi előnye nincs a 2500K-nak,mivel játékokhoz elsősorban VGA kell. Maximum a régebbi játékoknál van előnye,ami egy-két szálon fut,mivel az Intel egy szálon erősebb,de a régi játékokhoz,jó egy régi proci is.A Bf3 64 fős multihoz is elég egy 6100,tapasztalataim szerint.
Ui: Szerintem az AMD-nek jobb ár/érték arányú termékei vannak mindegyik ágon.
-
antikomcsi
veterán
válasz
atti_2010 #30 üzenetére
Azért, hogy a 32-64 fős szervereken is rendesen lehessen játszani.
Másrészt csak mondta, hogy a legdrágább FX árából vehetsz egy nem a legdrágább konkurens processzort, ami olcsóbb és teljesítményben is ugyan ott van. De le lehet menni akár az x2 - celeron/pentium szintig, mert ott is jó termékeket kínál az intel is, és nem is drágább.
Tehát nem kell megint túlmisztifikálni amit mondott, mert meg lehet érteni, hogy a lényeg csak az, hogy egyáltalán nem jobb ár/érték arányúak az amd processzorok, nem pedig az, hogy a legdrágább intel/amd cpu kell.
(#31) miresz
Attól függ miben, de inkább 8150 szinten teljesít a 2500K.
-
Yutani
nagyúr
Ez a 4150 majdnem ott van sebességben, mint a tavaly október óta sokat emlegetett 4170. Talán ez utóbbi is megjelenik még.
Mindenesetre jó látni a gyorsabb Zambezik megjelenését!
-
leviske
veterán
A magokat minek külön jelölni a név mellett? Aki valamennyire tudja, hogy milyen posztot olvas, tudja, hogy abban a formában nem 100%-ig állják meg a helyüket a számok, kommunikáljon bármit is az AMD. Ha megoldhatatlan az Intelféle HT miatt a "szál" használata, akkor lehet, hogy szerencsésebb volna a külön jelöléstől eltekinteni és szimplán a neveket használni.
(#11) jozsef m.: És ezek is még érkezőben... Így már annyira nem is meglepő a Piledriver megjelenési időpontja.
-
Apika
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #24 üzenetére
Számomra is a semmiből tűntek elő...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem is tudtam hogy az első negyedévben jönnek új FX ek.
-
Apika
addikt
válasz
Neil Watts #5 üzenetére
(#5) core2 ; (#7) MZperX75 : Köszönöm az infókat!
-
Mozsa
tag
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Ezt meg is írták már.
szerk: Ja, nem itt.
-
antikomcsi
veterán
Ezeket a procikat elnézve, sajnos arra lehet gondolni, hogy nagyon nagy hibaszázalékkal termelnek a gyártósorok.
(#13) Mozsa
Lehet.
Bevallom nem olvastam el a szöveget, csak a képeket néztem meg.
-
jozsef m.
tag
válasz
FireKeeper #8 üzenetére
Nem, ez még a B2.
-
Jester01
veterán
Na végre akkor talán lesz 95W-os 8 magos. Elvileg a 8120-ból is van ilyen változat, csak ritka mint a fehér holló.
-
FireKeeper
nagyúr
ezek új stepping-re/revision-re építenek? vagy minden maradt a régi?
-
MZperX75
addikt
ja gondolom az első 8magosnak 94W
A második............. 6 magosnak 81W(egy modul leo)
A Harmadik ............4magosnak 68W(2 modul leo)
Így mindegyik csak a 95W-os TDP -be fért bele!
Persze ezek csak saccc értékek,de én így tudom elképzelni.
Tehát nem azonos fogyasztásúak,hanem azonos TDP-be tartozóak(Én simán minden procira a valóst írnám,így is úgy is válogatják,vagy nem?) -
lajtika
aktív tag
Én mostanában szeretnék új játék gépet összerakni. És nagyon gondolkodom egy AMD-s gépen, bár még sosem volt. Ahogy nézem sokkal olcsóbb mint egy Intel 4-6 magos és nemcsak a proci hanem az alaplapok is.
-
-
Apika
addikt
Számomra érdekes, hogy mindháromnak megegyezik a fogyasztása...
-
atti_2010
nagyúr
Az FX 4150 nem 4 magos kellene legyen a táblázatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest