- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Probaltam utanezni, de nem igazan talaltam semmit sem. Szoval hogy elvileg lehet-e allitani nem tudom, de egyik software sem tudta/tudja, innentol kezdve meg az en szempontombol gyakorlatilag mindegy. Nagyon alacsony szorzoju prociknal ez problema lehetett, nem nagyon volt variacios lehetoseg, de altalaban meg lehetett talalni a megfelelo kompromisszumot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Ja, tényleg. Ennek beállítása amúgy hogy megy, nem tudod? Mert ugye más-más osztó kerül elő, attól függően, hogy milyen standard órajelű ramról van szó."
Gondolom minden egyes szorzohoz ami elvileg letezik hozza van rendelve oszto az osszes tamogatott memoria-sebesseghez. Gyanitom a BIOS-ban a CPU-mikrokod tartalmazza ezeket, de ez csak tipp, most nincs idom utananezni.
"Tudtommal nem feltétlen, mert a hivatalos órajelekhez tartozóknál magasabb szorzók is támogatottak. Viszont a finomhangoláshoz megint csak kell a HC."
BD-nel lehet, K10-nel en ilyet nem tapasztaltam. 1333MHz van hivatalosan tamogatva, ugy remlik 1600MHz meg van nem hivatalosan, de afelett emelni kell a HC-t. Szoval nem allithato teljesen szabadon. De majd ennek is utananezek ha hazaertem.
"Ami az NB szorzót illeti, igen, de a ramnak külön szorzója van, ami a HC-t többszörözi."
Szerintem a Llano ugyanugy megkapta a nextgen IMC-t, mint anno a Griffin, az NB/IMC eleg alacsony sebessegen jar (es nagyon jol teszi a dolgat), de L3 sajna nincs, szoval kene egy BD...
-
VaniliásRönk
nagyúr
K8-nal azert volt igy, mert az IMC is magorajelen dolgozott, gondolom a magas orajel meg az egyszerubb megvalosithatosag miatt pedig csak egesz szamu osztokat kezelt. Amig nem emeltel HC-t nem volt gond a memoriaval BE-nel sem, magasabb szorzohoz magasabb osztok is tartoztak.
K10-nel is hasonloan van, csak ugye ott az IMC/L3/NB trionak sajat kozos szorzoja van, meg az alacsony orajele miatt muszaj volt megoldani a tortes osztasokat. Ha a hivatalosan tamogatottnal gyorsabb RAM-od van, akkor HC-t kell emelni. Egyebkent sem art olyan magas orajelen hajtani amilyenen csak lehet, mert a lassu L3 nem tesz jot a kesleltetesnek. Szerintem ez BD-nel is ugyanigy mukodik. -
VaniliásRönk
nagyúr
Konkretan az NB/IMC szorzojara gondoltam. Ezeknek az orajele az alacsonyabb frekin jaro szerverprocesszorokhoz lett belove, desktopon, plane ha tuningolsz is mar foghatjak a rendszert. Szoval ha a maximumot akarod kihozni a rendszerbol, erdemes a HC-hez nyulni. Ha tuning memoriaid is vannak mas valasztasod ugy sincs. Egyebkent BE-m csak K8-bol volt, szoval nem tudom, hogy az NB/IMC szorzoja BE/FX K10+-nal lockolva van-e.
-
Peddy789
őstag
figyelj vszeg te jobban kened blabla, az én részem az igazságan, amitől aztán ott midnenkinek elborult az agya...
hogy: játékról volt szó, és én ugyemlékszem a core i5 2500 kicsit fölötte volt játékra az amdnek, és a tesztben szereplő amd procit az aquban 70fölött lehetett akkor kapni amikor néztem, az i5öt meg 55körül, én ezért irtam a dolgot
de látom hogy itt nemlehet ilyeneket modnani hogy intel a jobb az amdnél mert ez pár embernél nagyon a kicsapja a biztosítékot
nekem ez az egész nem ér ennyit, elnézést kérek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Amazon Fire TV stick/box
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen R5 2400G
- StarTech Thunderbolt 3 TB3DKDPMAW - Dual-4K Dock
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest