Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Milka 78

nagyúr

válasz miresz #147 üzenetére

Ne is mert elveszik a csini arcképed! :DDD

Zsébernardo: "Phenom II-ről váltani szándékozóknak ez igy tényleg nem alternatíva."
    Ez azért erős túlzás.A 955be 4ghz-re húzva nem tudta kihajtani a 6870CF-et.Sokszor mikrolag akadás.X6 dettó,bár olyan játék ami nem "csak"4 szálon dolgozott egyértelműen gyorsult.
    Ezzel szemben a 8-as FX simán erősebb.A min fps-ek drasztikusan nőttek(már a 6-os szérián is megfigyelhető jelenség).Nem mondom,hogy megbántam az i5-töt,de aki 8-as fx-et vett az sem járt rosszul.Most legalább fel tudott mutatni valamit az Intel ellen,mert a PH II-es széria köszönő viszonyban sem volt még a régi i5-ös szériával,a Sandy-ről már nem is beszélve.Végre van egy olyan alapja az AMD-nek ami innovatív és nem egy elavult technológia felturbózott változata.Vannak az FX-nek érdekes "gyerek betegségei",de mindenképpen versenyképes szériának tartom

• Milka 78

nagyúr

Mekkora jó poén ez a sok teszt :D Akinek valaha is volt AMD-je(nekem volt úgy 14 éven keresztül) az tudja,hogy szorzóval csak bohóckodni lehet.Ezt még én is felfogom,pedig váltottam i5-re.Amíg Miresz csak a szorzót tolta eléggé lenéztem az FX-et és magamba elnyomtam egy-két gunyoros mosolyt.Ilyen feltételek mellett esélye sincs az i5 ellen a 8-as nak.Aztán elkezdte tolni az NB-t és lefagyott a mosoly az arcommal.Nem tűnt fel senkinek,hogy nincs egy valamire való teszt ahol ne alapon vagy csak szorzóval tuningolnák az FX-et,mert elég érdekesen begyorsul a dolog csak kicsit érteni kell hozzá.A tesztek idején nem volt egy épkézláb bios sem az AM3+-os lapokhoz ami szintén számít... Persze lehet itt linkelgetni.Tény,hogy az FX kicsit hullámzó teljesítményt mutat,mert van egy pár játék ami nem fekszik neki,míg az i5 kiegyensúlyozottabb.Ugyan akkor sok játék van amiben meg fej fej mellett mennek.Hosszú évek óta először az AMD letett valamit az asztalra és megszorongatta egy kicsit az Intelt a közép osztályba.pl az X4-nek ez nem sikerült,pedig jó kis procinak tartom.6870-6970 CF-et simán kihajtja a proci csak alá kell rúgni okosan.Aki meg 7970cf-et tervez és van 260 ropija vga-ra az vegyen LGA 2011-et.

• Milka 78

nagyúr

válasz antikomcsi #32 üzenetére

Természetesen játékok alatt értettük.Teljesen mindegy,hogy 8120-40-vagy 50-esről beszélünk az i5-tel szemben.A lényeg,hogy 8-as FX legyen.Mi 4.5ghz-n teszteltünk,természetesen az FX-et NB-s tuningal,mert ha csak simán tolod a szorzót akkor karcsúcska a dolog.Ilyen felállásban 6870cf-el teszteltünk és hajszálnyi volt a különbség.Dirt3 és Skyrim alatt(az utóbbiban valamiért érezhetően,mondjuk ez utóbbi sajnos bughalmaz) az i5 volt a nyerő,de pl bf3-ban az FX érezte jól magát.Én külön próbálgattam még otthon egy két dolgot és 1680 és 1920-as felbontásban nem éreztem nagy különbséget(bár ez baromira játékfüggő). Alacsonyabb felbontáson az i5 kicsit erősödött,de ez sem nagy érvágás és 1280-as felbontáson nem is olyan lényeg.Mindkét proci hülyére hajt egy 6870cf-et,de a 6970cf-el sem volt különösebb bajuk.
    Azért jó különben a saját teszt,mert minket se intel se amd bá nem fizetett le minket(Mireszt és jómagamat,bár el tudtuk volna viselni :) ).Igazi izzadság szagú ungarise házi teszt a saját örömünkre :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés