- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Taybore #6780 üzenetére
Hmm... mik ezek a tornyok? Van esetleg valamilyen részletesebb / nagyítható térkép is erről?
(#6781) pakfong
Én ritkán járok arra, de amikor igen (síelés, cél Franciaország), akkor nagyon jól jönne. Tapasztalatom szerint akkortájt nem is annyira a németeknél, mint inkább Svájcban szokott gond lenni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Taybore #6760 üzenetére
"Nekem bekapcsoláskor automatikusan nagy pontosságra vált ... "
Elindítod a Waze-t, és az automatikusan átkapcsolja a location beállításodat "high"-ra? Ezen igazán meglepődnék, bár tény, hogy nem ismerem a Samsung rendszerét. Az általam eddig látott készülékek / ROM-ok egyike sem volt erre képes. Most is, ha elindítom a Waze-t úgy, hogy nem "high accuracy"-n van a location settings, problémázik ugyan, de át nem tudja kapcsolni (csak javasolja, hogy tegyem meg). -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Taybore #6586 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy ettől ugrott-e meg mindenkinek az adatforgalma.
Az elmúlt 3 napban a szokásos ismert útvonalon elment 23 mb, összesen max 30 km-en.
(Nekem ennyi bőven belefér, de nem mindenki gazdálkodik 10 gb-ból, plusz ennél jóval kevesebbhez szoktunk hozzá)
Ha ez okozta, jó lenne kikapcsolhatóvá tenni. -
válasz
Taybore #6586 üzenetére
Rendben, akkor nem kutakodok tovabb a beallitasokban mar kiprobaltam mindent foleg az ertesitesek teren, de semmi nem oldotta meg. Na hat akkor ezert...
Nalam idonkent eleg surun dobalja egymas utan es nem csak piros lampanal. Pl. Ha lassan csurgok a dugoba akkor is ostromol vele :/
Koszi az infot. -
törölt tag
-
DEXTERke
tag
válasz
Taybore #6396 üzenetére
Milyen kis vicces vagy
Gondolom feltételezted, hogy nem figyeltem a szép nagy kék előjelző táblát.
Csak megemlíteném, hogy az a szép nagy kék előjelző tábla nagyon "későn" van, így csúcsforgalomban meglehetősen nehéz már balra besorolni ott leginkább annak, aki életében először jár arra.De akkor hadd feltételezzek most én is. Nyilván te gyakran jársz arrafelé és pontosan tudod melyik sávban kell lenned, így már jóelőre (mint mindenki más) bemész a belső sávba. Ügyes vagy
-
Gabesz87
veterán
válasz
Taybore #6265 üzenetére
Régen én is esküdtem az iGO-ra, majd a HERE Drive-ra, miután WP-s lettem. Akkor elkezdtem már néha néha használni a Waze-t a HERE mellett, most ismét Androidos vagyok, és el nem tudnám képzelni Waze nélkül a közlekedést. Pl. idén már kétszer mentett meg az M5-ösön a dugóba kerüléstől Szegedről Pestre jövet.
A jelenlegi nyelvi baki amúgy majd újabb frissítéssel fog javulni? -
válasz
Taybore #6255 üzenetére
Igen, ha lenne rá opció, annak örülnék. Mondjuk én a WP-vel elbújhatok, mert ha lesz is rá valamikor, nekünk nem jönnek a frissítések.
De ez így életszerűtlen, mondom, simán túl lehet lépni a sebességet 400 méteren belül, aztán akkor hiába szól. Áhh, amekkora lelkesedéssel nekiálltam ennek a Waze dolognak, kezdek elkeseredni.
-
válasz
Taybore #6251 üzenetére
Tervezett, persze. Mondta, hogyan merre, menjek, de a trafit nem jelezte.
Nekem már az nem tetszik, hogy sebességfüggő a dolog. Azt mondjátok, 400 méternél szól, ez már kevés nekem, mert van olyan hely, ahol 1 km-t simán belát, meg aztán 400 méteren belül is fel lehet gyorsulni 50-ről 80-ra...szóval ez így nekem elég hihetetlen, de ha így van, akkor meg elég béna megoldás. Mondja be előtte 1 kilométerrel, aztán kész. -
F-ECT$
titán
válasz
Taybore #6191 üzenetére
Ok, bár ez is ide tartozik, csak el kell olvasni a waze felhasználási feltételeit. (Privacy Policy - "Information that is being collected" és az alatti rész.)
huliganboy: rögtön a személyeskedés, ha más érv nincs. Sajnos sok helyen nincs választási lehetőséged (bár nem rég volt egy index.hu-s cikk, ahol az újságíró minden google cuccot mellőzött 1 hónapig), de pár dolgot megtehetsz, hogy ne nyújts át mindent tálcán. Pl böngészőből van választék, a google fiókból ki lehet lépni keresés előtt, megadhatsz kamu adatokat, ha beállítható, hogy az adott app mihez férjen hozzá, akkor ott letiltasz mindent, törlöd a cookie-kat, stb.
Illetve az ÁVH picit kevesebb dolgot tudott rólad, még lehet akkor is ha rád álltak, mint most a google.
És akkor innentől megpróbálok csak ON lenni.
-
F-ECT$
titán
válasz
Taybore #6159 üzenetére
Nem vészes dolgok, inkább csak apróságok:
-gyenge gps jel esetén néha össze-vissza forgatja a helyzetet (pl igo sokkal stabilabb ebből a szempontból)
-sokat eszik
-házszámokat nem mindenhol ismeri
-sávasszisztens hiánya
-nem konzisztensek a jelzései (pl a szembe sávba jelentett rendőrt se mondja be, pedig nyugodtan mérhetnek mindkét irányba)
-néha nem elérhetőek a tervezési szerverek / gyenge offline mód
-sokszor kézzel kell rányomni az újratervezésre, és csak akkor veszi észre, hogy van gyorsabb útvonal
-nem lehet beállítani a megyénkénti matricát
-a köztes pont nem tökéletes érintése esetén nem veszi észre, hogy már elhagytad, és mindig vissza akar vinni -
törölt tag
válasz
Taybore #5934 üzenetére
Másra gondolok. Terveztetek egy Bp - Párizst, amire ad valamit. De, mivel Ulm után elég régóta és alaposan dúlják az A8 -at, ezért ott bármikor kialakulhat akár több órás stau. Gondolom, ilyenkor azért áttervez, mert ekkora staunál még a 28 -assal is jobban jár az ember.
-
Szili17
tag
válasz
Taybore #5883 üzenetére
Én átállítottam rövidre egyszer (mert nagyon panaszkodtak emberek, mert amúgy semmi értelme nincs, mi a fenének állítanád rövidre, akkor hogy kerülje el a dugót?) és nekem is beragadt. Tegnap megcsináltam ezt a módszert: út tervezése → angol → fastest → út tervezése és már gyorsabb utat javasolt ugyanoda (2 perc telt el a kettő közt, szóval semmi más nem változott) és ennek megfelelően ma szépen elkerültem a sorbanállás a sorompónál is (magamtól arra mentem volna, helyette néztem ahogy mások ott állnak)
Ennyi, ne mondja senki, hogy nem működik!
Btw 20 km - 2 MB. Sok? Nem sok! -
Márton
nagyúr
válasz
Taybore #5590 üzenetére
köszi
- ezt a cache-elést megőrzi kilépés, újraindítás után is? Mert gyakran összeomlik, így hiába töltöm be itthon, ha útközben elszáll, akkor már mobilnetről húzza be a térképet?
- Tatabánya-M0 útvonal kb. 5MB volt, ez soknak tűnik úgy, hogy itthon wifin terveztem meg az útvonalat..
- nekem sajna a 4-es se a telón se a tabon nem stabil. Pedig mindkettőn gyári rom van.
- beállítások / kijelző / térképen mutat itt csak azt tudom engedélyezni, hogy akarok-e wazert látni vagy sem. De hogy ne az összeset, csak a barátokat mutassa, olyat lehet? -
viktorhu
veterán
válasz
Taybore #5370 üzenetére
Ezt nem hiszem, optimális utat szokott számolni, csak túl optimálisan, mármint elég életveszélyesen kellene előzgetni, hogy tartani lehessen az időket. Többsávos úton, ahol nem gond az előzés, ott viszont gyorsabban lehet haladni, mint amivel a Waze számol. Szerintem csak a max sebességet veszi figyelembe némi ráhagyással, de azt nem, ha nagy a szembeforgalom, akkor elég sok késést össze lehet szedni a tervezéshez képest, mert elég sok autós van, akinek a kocsija csak fix 70-nel vagy 80-nal tud menni, függetlenül sebességhatártól és útviszonyoktól, akik lakott területen lehagynak, majd kiérve a faluból követheted őket jó ideig - gondolom, csak ki-be kapcsoló van a kocsijukon.
-
apaszka
veterán
válasz
Taybore #4816 üzenetére
Note 4en nem lép ki ha lezárom a képernyőt.
Szoktam így is használni direkt.Viszont akkor ugye a rendőri jelentés már csak bosszantó dolog ha sietsz kicsit,mivel későn szól mint itt felhozták páran.
Van pár olyan dolog benne mi javításra szorul. Vannak hiányosságai, de akkor is a LEGJOBB navi szerintem.
Talán egyszer a mi kívánságainkat is bele fogják rakni!
De úgy néz ki, még nem mostanában. -
törölt tag
válasz
Taybore #4608 üzenetére
Ezt értem. De, hova mutat az a letöltő link? Véletlenül nem egy Google szerverre? Az, hogy e-mail -ben kapod, nem lényeges, azt is egy program végzi (feltételezem, hogy Android ID alapján). A forrástól kikerülhet a link más módon is. A telepítést pedig ugyanaz a csomagtelepítő végzi, mint a Play frissítések esetében.
-
törölt tag
válasz
Taybore #4591 üzenetére
Pedig, a dolog lényege pont az, hogy honnan is van. Ennek kiderítéséhez rjg olyan lehetőséget ajánlott, amilyet én biztosan nem tettem volna meg. Ha én olyan közel ülnék a Waze -tűzhöz, mint Te, akkor biztos, hogy élnék a lehetőséggel és megpróbálnék utánanézni, hogy szólhassak a Waze -nek az esetleges résről a pajzson. De, az viszont zicher, hogy egy eddig hiteles fórumtárs vádolása előtt mindenképpen utánanéznék a dolognak.
-
törölt tag
válasz
Taybore #4589 üzenetére
A kéréssel nem is volt baj, sőt, teljesen egyetértek vele. Ha egy nem bétatesztelő ennek ellenére közzéteszi, azzal nem követ el jogsértést, de tegyen hozzá az esetleges hibákra vonatkozó figyelmeztetést! Ami nem tetszik, az a szankcionálás (törlés) kilátásba helyezése.
-
törölt tag
válasz
Taybore #4579 üzenetére
Ez az idézet honnan származik? Mert ha a bétateszter státusz megszerzésének, vagy birtoklásának valamely szakasza kapcsán kell hozzájárulni és Ő nem bétateszter, akkor rá ez nem vonatkozik. Rá az általános szabályok vonatkoznak, azokat fogadta el. Azok pedig, tudomásom szerint nem tiltják egy Play -ről származó, ingyenes alkalmazás megosztását.
-
rjg
őstag
válasz
Taybore #4544 üzenetére
Jól láttam, hogy még senki sem írta, hogy Androidra megjelent az új kinézet? Reggel indultam egy találkozómra és már az új felület fogadott. Nekem egy kicsit továbbra is "gyerekes" a színvilága és az ikonjai, illetve a Google tulajdonosi mivolta ellenére semmi köze a Material designhoz. Első benyomásra nem vészes, egy két funkció elérése máshol van, de nem logikátlanul.
-
simico
aktív tag
válasz
Taybore #4439 üzenetére
Amúgy is szabályosan kéne közlekedni mindenféle rendőr vagy jelentés nélkül is, de ha ez nehezedre esik
Tőlem akár mindegy egyes km szelvényben lehet traffi, nem érdekel.
de vidéken, ahol kevesen használják, ott jó, hogy egy idő után újra kiteszi a hungary2.
Szerintem ahol annyire kevesen használják, ott nincs is semmi haszna a jelentésnek. Mert kinek lesz kint három órán át a jelentés, annak a másfél wazernek aki arra téved? A jelentéseknek pont ott van minél nagyobb haszna, ahol többen használják a Wazet. Hiszen a jelentések az arra haladó wazereknek szólnak, nem a fotelhuszároknak. A rendőr, baleset, úton lévő tárgy, dugó jelentéseknek pont az aktualitás a lényegük és az értelmük: hogy pont akkor és csak akkor van ott az a dolog. A Wazenak is ez az egyik fő lényege a konkurens navikkal szemben. Szóval szerintem a "rakjunk ki félnapos automata jelentést oda ahol csak a fehér holló jár" jelen esetben egy logikai bukfenc.
Én így látom, nem kell egyet érteni vele. Ahogy fentebb már írtam, a rendőrös jelentéseket leszarom, nincs okom bármin változtatni csak mert kint áll egy rendőr. -
zharkanyi
tag
válasz
Taybore #4431 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy hungary2 a rendőrségi adatokat viszi fel és azt is, hogy nem lehet tökéletes.
Ettől függetlenül nagyon durván rossz lett az általam használt útvonalakon a "találati arány".
Mindig nyomom is a "nincs ott"-ot, de ezzel kapcsolatban több okból sem vagyok nyugodt:
- Mi van ha a robot 16:00-kor kitette, én 16:05-kor jelzem, hogy nincs ott, 16:10-kor meg kiállnak mérni?
- A most készített screenshot-ot előbb készítettem, mint ahogy a mérés elvileg kezdődött és livemap-en látszik.
- Nem szoktam visszafordulni és még 1x végighajtani az útvonalon, de a "nincs ott" jelzésem után én azt látom, hogy eltűnik a rendőr jel az útról, majd rá kb. 10 másodpercre újra visszakerül. Nem vagyok biztos benne, de szerintem ez a wazerek által jelzettnél nincs így.Én lassan 3 éve használom a Waze-t, vagy 2 éve Waze King vagyok és szerintem vagy 2 tucat embert biztos "behülyítettem" már.
Ajánlott irodalmat olvastam korábban, nem sok kritikával éltem eddig, de ez a rengeteg fals rendőr tényleg zavaró. -
törölt tag
válasz
Taybore #4395 üzenetére
Kizárt. Nem ettem meszet. Először megverne, aztán ellátná a bajomat. Nem tudom, hogy melyik lenne rosszabb. Olyan fegyverei vannak, amik ellen esélyem sincs. Ha felölti a fehér "harci jelmezét" és előkap a táskájából egy hatalmas tetanusz -fecsit, akkor részemről fight over és futás.
-
törölt tag
válasz
Taybore #4380 üzenetére
A program számomra haszontalan, játékból futtatom. Pl. amikor kedvem van hozzá, akkor bekapcsolom, vagy, amikor egy friss eseményt látok, akkor jelzem. Amikor megyek kifelé, akkor már tök mindegy a belföldi adatforgalmam, amikor meg hazafelé jövök, akkor a roaming. Had fusson! Nem kifejezetten a program miatt vagyok itt, hanem tisztelem a mögötte levő közösség munkáját és remélem észrevetted, hogy segítek is, amiben tudok. De, helyükön kell kezelni a dolgokat és a hiányosságok sem lehetnek tabuk.
-
törölt tag
válasz
Taybore #4377 üzenetére
Külföldön, havonta két hétig, napi 15 órában használok PNA -t (CNS Globe HD). Még egyszer sem fordult elő, hogy indításkor azonnal ne lett volna jel és indokolt esetek kivételével (pl. hosszú alagút) elvesztette volna. Persze, olyankor sem áll le a navi, mert a jelvesztéskori sebességgel megy tovább, majd az alagút után, azonnal pontosít. Nincs szüksége külön, hálózati támogatásra. Van sávasszisztens, korlátlan köztes pont, részletes felület és pontos nézetbeállítás (pl. magasság méterben, dőlés fokokban), térképváltó, figyelembe veszi, hogy 40tonna vagyok, 18m hosszú és 4m magas. Nincsenek fölösleges háttérfolyamatok, nem csörög bele az anyós a navigációba, nem kapcsol ki, mert melege van, stb. Arra van tervezve, hogy a szélvédőn rázkódva, akár a nap 24 órájában, bekapcsolt kijelzővel navigáljon. Kb. ez a különbség egy telós és egy PNA -s navi között.
-
e=mc²
őstag
válasz
Taybore #4049 üzenetére
"... ha korlátozva vannak a kezdők, akkor pont a lelkesedést veszítik el, és nem fogják tovább használni a programot..."
Ezzel nagyon egyetertek. Sajat tapasztalat, hogy a kornyekemen elkezdtem meg anno (2-3 eve) a terkepet szerkeszteni a webes feluleten, kitanultam, csinalgattam, aztan egyszer csak szintfuggo lockok kerultek az utakra, melyhez mar nem volt jogom belenyulni. Aprosag, meg ertem en az elvet, de ez vette el a kedvem az egesztol.
-
Ear001
addikt
-
zharkanyi
tag
válasz
Taybore #4045 üzenetére
Sokszor a kezdők túlzott lelkesedése a gond. Mikor rábeszéltem ismerősömet a Waze használatára, akkor 1 nap múlva boldogan újságolta, hogy mennyire jó a Waze és mennyire ki tudta már most is venni a részét a közösségben azzal, hogy végigjelentette a ködöt az M3-ason Debrecenig. (vagy 2 hónapja volt)
Elég volt neki fél percben vázolni, hogy mit okoz az 5 percenkénti veszély figyelmeztetés, ha egyszer csak a ködben ott lesz egy keresztbefordult kamion. Egyből értette.
Azóta néha felteszi nekem az itt is felmerülő kérdéseket, pl. hogy jelentse-e a leállósávon álló autókat...
Szerintem aki közösségi navigációt használ az alapvetően azért jelent bármit is, mert jót akar a közösségnek. Kezdőknek el kell magyarázni pár dolgot, mert a Waze tipikusan túl lelkessé tudja tenni az embert.
-
zoo8800
veterán
válasz
Taybore #4039 üzenetére
Az ilyen buzgómócsingokkal nem lehet túl sok mindent kezdeni. Ha városban, többszáz méter látótáv mellett, sűrű forgalomban is ködlámpa-ködfényszóró mellett autóznak, akkor mit várjunk tőkük?
Sokan ha csak második zöldre jutnak át a lámpánál, akkor is nyomják, hogy "teljesen beállt". Evvan, ilyen a Waze. -
marcedli
tag
válasz
Taybore #4002 üzenetére
Nem tudod???? Az meg hogy lehet?
Sérült a hangfájl, szimplán törölni kell a Waze mappából az Andrishoz tartozó hangutasításokat, és újra letölteni (kiválasztani a listából). Ha nem oldja meg, akkor uninstall, Waze mappa törlés, reinstall.
Az a gond, hogy a sok írás-olvasás hajlamos a belső SD-n is elcseszni fájlokat...
-
junkpod
veterán
válasz
Taybore #3939 üzenetére
A muholdtol GPS-t hold ido-adatokat kap és gps-hold azonosítót, sőt azt se, mert azt is az android rendszer kapja, amiből a waze valamilyen fuggvennyel GPS koordinatat és irány adatot kap. Napnyugtat nem küldenek a holdak. Ehhez adatbázis kell.
Régebben már én is kérdeztem mert nekem is látványosan rossz volt, de mintha mostanában már jó lenne az auto-valtas, este megfigyelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest