- Android szakmai topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
a kis cumis ikonnal a wazében az is vagyok
csak nem szeretem az ilyet, hog ynem csinálok semmit, és megszivat a rendszer.
csak rá akartam keresni egyik haveromra, hogy barátnak hozzáadjam, és ez lett a vége.de amúgy meg ott van hogy 6 éve csatlakoztam, csak a pontjaim, meg a mentett helyeim felszívódtak.
-
keszo
őstag
Próbálok érzékletes lenni:
bocs most csak így megy
1 szitu: itt lehet vissza fordulni
2 szitu: 200 méterrel tovább nem lehet vissza fordulni nem tudom ez miért ennyire bonyolult
ne vesztegessünk erre több időt, mindenki azt csinál amit akar
-
viktorhu
veterán
-
Winner_hun
félisten
Ha be van kapcsolva, ÉS teljesülnek a feltételek*, akkor működik. Nálam legalábbis biztosan.
* legalább 40 km/h-s sebesség, legalább 1,4 km (van aki 1,5-öt mond de nálam mindig 1,4-nél fényesedett vissza a képernyő) a következő manőverig és ne legyen előtted jelentés. Jó lenne ha városon belül, dugóban ülve is működne, mert ez így erősen autópályatempós üzemmód (a hátralévő távolság miatt).
Ha lezárás van az úton akkor zárd le a kliensből, ott van rá az opció.
-
plömplöm
őstag
Péntektől már teljes egészében használhatják a közlekedők a Csepeli úton épülő új körforgalmat
az egy másik dolog, hogy pld tegnap este 8kor hiába volt már átadva, mivel nagyjából be volt állva az egész m0 az m5 és az m6 között, ezért az m3 felől közeledve a waze (és a gmaps) először bevitt az m5-re az m51-ig, azon el dunaharasztiig és dél felől támadtam haza szszmiklósra
egyébként meg, ha már itt vagyunk a környéken: Szombaton részlegesen lezárják az M0-s autóút halásztelki csomópontját, bár már mindjárt nem is aktuális
-
Szili17
tag
Még nincs átlagsebességmérés, mert nincs meg hozzá a megfelelő jogi háttér. Már évekkel ezelőtt beszéltek róla, hogy változtatni akarnak rajta, most tudomásom szerint megint felröppent a téma. Ja igen, a sok telepített Véda kapuval, hogy nem jó, mert azon a 137 helyen (vagy mennyi van) lassítunk, máshol meg nyomjuk neki. Ahogy sejteni lehetett, adtunk a sz..nak egy pofont.
És mivel ezek a rendszerek alkalmasak lennének arra, hogy átlagsebességet mérjenek velük, szeretnék kihasználni.
Viszont mivel ezek a kapuk egymástól jó távol vannak, ezért a mobil mérőeszközökkel összekapcsolva terveznék ezt. Azonban ezzel kapcsolatban nekem például vannak fenntartásaim. Többek között, milyen módszerre és garanciával mérik ki a 2 eszköz között a távolságot, valamint milyen hiteles közös időbélyeget használnak, ami alapján eldöntik, hogy én mekkora sebességgel haladtam. Itt milyen tűrést alkalmaznak majd stb.Még most is él ez a kis tűrés dolog, illetve ennél árnyaltabb a kép. Helyszínbírság - tettenérés - esetén, csak a műszer pontatlanságát veszik figyelembe a méréseknél, ami 3%.
Van azonban a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabálysértés, ami akkor áll fenn, amikor felvételekkel igazolják a gyorshajtás tényét, azonban a bírságot utólag küldi meg levélben (amit amúgy teljesen automata rendszer generál, nyomtat és borítékol). Ilyenek például a Véda kapuk által rögzítettek, amikor nem a helyszínen vonnak felelősségre.
Ez esetben 50 km/h, illetve 100 km/h megengedett sebességig 15 km/h-s sebességtúllépéstől szabnak ki bírságot, míg 100 km/h felett 20 km/h felett.
Vagyis autópályán 135 km/h-val haladva ha tetten érnek egy mobil mérőeszközzel (például) és utánad ered a motoros rendőr, ugyanúgy megvágnak gyorshajtással, azonban utólag kiszabott, csekken befizetendő bírságot, elméletileg ~ 154 km/h felett kaphatsz. -
Winner_hun
félisten
-
viktorhu
veterán
Andris egyáltalán nem halk, nekem pont az a gondom, hogy ha mást is hallgatok közben, akkor fel kell hangosítanom a telefont, és akkor Andris kiabálni fog. De ha igazán zavarna, akkor már beállítottam volna, mert a waze hangereje állítható.
Szóval válassz, hogy Andris vagy Csilla, és állítsd be hozzá a waze-en belül a hangerőt.
Az is lehet egyébként, hogy a magas női hangot élesebben adja vissza a telefonod, mint Andris hangját.
-
-
Faterkam
addikt
Most visszateszek egy korábbit, meglátom...
-
-
eisento
addikt
Ezt most komolyan gondoltad?
Megis honnan a budos francbol tudnam elore mennyire bonyolult a hely? Meg ha egy nap mondjuk valaki megy 10-20 helyre nezegesse a gmapsot? A 3 ev alatt amiota hasznalom a waze-t emlekeim szerint nem volt problemam egy hellyel sem. Most volt, jeleztem kijavitottak, PONT. Szerintem senki nem fogja nezegetni a gmapsot.
Raadasul hal isten ez nem a waze hibaja, hanem aze az idiotae aki egy teljesen masik utca vegere beteszi egy teljesen masik utca hazszamat....
Szerk: JA a gmaps nezegetessel kapcsolatban. a kepernyo mentes amit kuldtem na ott megalltam mert KERITES volt, a gmapson ha megnezed NEM LATNI KERITEST, szoval akkor minek is nezegessem a gmapsot?
-
havri1
félisten
Busz = BKV? Elég szűk látótered van. Azért "BKV-zom", hogy legyen mit tenni az asztalra vacsorára.
(#10175) Winner_hun: Köszi, megnézem. Nem a pontok érdekelnek, teljesen felesleges, csak furcsálltam, hogy 3 év alatt ennyi gyűlt összesen össze.
IE be sem tölti
FF működik.
Bejött amire gondoltam. Sok megszakítás van benne, ahol gyenge a net, ott nem rögzít. -
eisento
addikt
Lehet, hogy leirtad de attol az meg nem szentiras. naponta ujrainditom a telot ha van frissites miutan frissitett akkor is megvan a restart. Reggel 7kor keltem az ejszaka alatt frissitette (asszem az idojaras appot) fel 9 korul indultam el a wazeval, szoval bele.... az ujrainditasodat.
-
N_Johnny
csendes tag
Köszönöm a javítást,
és akkor hadd jelezzek még egy apróbb szépséghibát:
A jelölt ponton elhangzik a "tarts jobbra" hangutasítás, ami ott inkább zavaró, mint tájékoztató. A fő forgalom ugyanis az Akácfa utca - Árpád utca útvonalon halad, és a balra nyíló földútra csak az hajt be, akinek ott van dolga.
A térkép készítőit talán az zavarhatta meg, hogy a balra nyíló földút történetesen az Akácfa utca folytatása...Ezt még gyakorolnom kell!
A hozzászólás Winner_hun 10113-as hsz-ének szól !
-
viktorhu
veterán
A zavarást már nagyon régen megszüntették a GPS-nél. A sávasszisztensnél meg nem a GPS a lényeg, hanem a térkép - pl. nem egyszerűen csak azt mondja a navi, hogy tarts jobbra, hanem azt is mutatja a térkép alapján, hogy ehhez a két jobboldali sáv valamelyikén kell haladnod. Ehhez nem kell látnia, hogy valójában melyik sávon haladsz.
-
fant0mi
őstag
1. Szerencsere.
2. Ismetlem. A savasszisztens megvalositasanak nincs koze a pontossaghoz, vagyis nem kivan meg extra pontossagot a gps-tol. A muhold nem ad magarol "pontos jelet", nagyon leegyszerusitve egy id meg idobelyeg megy ki, a pozicio a vevoben kerul kiszamitasra. -
air
nagyúr
Nagyon szépen kérlek, az emberiség értelmesebb felének nevében, hogy: Írj blogot! Azt csak azok fogják olvasni, akiket valóban érdekel ez a sok sületlenség.
Ha egy fórumban ilyeneket írsz le, és az reakció nélkül marad, akkor a témához nem értők még azt is gondolhatják, hogy valós tényeket olvasnak.
Pedig amit leírtál az borzasztó messze van a valóságtól.
Ezért még egyszer kérem, hogy ilyen kinyilatkozottatásokat a fórumon ne tegyél!
Írásod alapján még az is kétséges, hogy tisztában vagy-e azzal, hogy milyen elven működik a műholdas helymeghatározás. -
air
nagyúr
Húúú!!
Megint tombol a szakértelem?
Alkalmazás frissítés nem érinti a rendszert. A rendszer frissítését pedig recovery-ből végzik a készülékek.
Ergo eleve újraindul rendszerfrissítés után.
Alkalmazások frissítése után pedig nem kell restart.
Ja, és persze futás közben nem frissül egyik alkalmazás sem, tehát nincs olyan, hogy frissítés után újra kell indítani az alkalmazást.
Az öklödet másra használd, szabályokat pedig te ne alkoss! -
fant0mi
őstag
Nem lehet keves a szerver. En mindig kaptam poziciot, utvonalat. Az hogy le van maradva a pozicio, az sem szerveroldali hianyossag, nincs koze hozza.
A poziciot az app a gps daemontol kapja. Ugyanazt a poziciot tudja szolgaltatni minden heymeghatarozast hasznalo appnak. Parhuzamosan futtatva egy masik navigacioval szepen latszik a lemaradas. A nyers adatok feldolgozasaval van valami baj.Apaszka ird be a Waze keresojebe, hogy ##@rawgps
Sarga nyil fogja mutatni a nyers gps poziciot a kek nyil mellett. Azt is meg kene figyelni, hogy a sarga nyil mennyire van elmaradva a valosagtol vagy mondjuk a gmapstol. -
apaszka
veterán
És ha egy telefonon fut 2 navigáció egyszerre és mindig a waze késik?
De a feleségem Note 3 ján is ugyan ez a helyzet.
A waze késik a Google navigációjához képest is.Míg a másik befordul a kereszteződésbe, a waze csak megközelíti!
Holnap újra megyek a fővárosba, újra megcsinálom ha kell a tesztett.
De itt falun nincs nagy épület és itt is így működik!Holnap, vagy vasárnap itt Mór belfaluban is megcsinálom.
Sajnos igaznsk tűnik.
De ezt csak Nexus 6p, és egy Note széria telefonon tudom gyors tesztelni. Aztán ha végre jönnek egyszerre a fiúk, akkor 4 különböző telefon egyszerre jöhet.De ugye mind más adottsággal rendelkezik.
A pontosabb az mit csináltam nemrég!
Egy telefon egy időben futtat két navigációt!Ott késett. De a másik nagy navigációval is tesztelem majd.
Abból is van legális fullllll. -
fant0mi
őstag
1./
Kizarolag allo helyzetben dobalja fel ezeket a nagy meretu figyelmezteteseket, s amint elindulsz, mar el is tunteti magatol. Egyebkent nem feltetlen a vissza gombra kell ilyenkor kattintani, hanem ezen ablak melle barhova az elszurkitett terkepreszre tapintva is eltunik ez a nagymeretu ablak.2./
Nem, nem lehet a szineket varialni. Van ket szinsema, de az sem modositja a vezerloelemeket, csak a terkep szineit.3./
Amig nem tervez meg egy utat (a talalatok beadasanal meg nem tervezi meg, csak a ket koordinatapont tavolsagat tudja), addig nem is tudja, hogy autoval milyen messze van. De most gondold el, hogy egy ilyen gyorstalalati listara, ha meg mindegyikhez utat is kene terveznie, akkor mennyi ideig tartana osszeallitania a listat, korrekt tavolsagokkal, idokkel. A te eseted olyan, hogy kb 1% az esely ra, hogy a kozeli az valojaban sokkal tavolabbi. Javaslom nezni a talalatokat terkepen is. Jozan esszel at tudod ertekelni. -
Rick4
félisten
Szerintem simán lehet ezt jól, vagy csak jobban csinálni. Maga a rendszer egyrészt képes lenne rá, hogy a sok sok júzer is kapjon már egy alap tmc adatot előre feldolgozva, és azt kiegészíteni egész más, mint hogy aznap te mész elsőnek azon az úton, és te vagy a kísérleti nyúl, van-e torlódás, baleset. Szép dolog ezt másoknak előre jelezni, de rajtad nem segít..
A második az lenne, hogy a rendszer tudja rangsorolni a júzereket egyrészt az adott hónapban bejelentett hibák alapján is, másrészt az utánuk következő júzerek által adott visszajelzés szerint, mint pl első jelenti, hogy az út szélén autó. A következő 10 perc múlva lassít, tehát az első korrekten jelzett. Egy korrekt jelzés akár pl kreditben is mérhető lenne, és akor ebből master userek is lehetnének, aki pontos, és aktív, annak a jelzései élvezzenek elsőbbséget, hiszen bizonyítottan megbízhatóbbak, mint mások. A rossz eredménnyel büszkélkedők egy bizonyos szint alatt teljesítve csak ideiglenes jelzést adhatnának, és pl villogna az általa bedobozz valami, amíg valaki másik legalább egy közepesnek mondott meg nem erősíti. Az utólagos visszajelzést pl nem találtam, de amikor az M5-ös- M0 ráhajtónál lévő torlódás miatt kiderült, hogy nincs semmi baleset, csak lassú haladás, és utána szabad a pálya, akár létezhetne egy 0-1-2-5-10 km-re visszarakható pont is, ami ugye az eredeti helyen jelezne, de mivel a master user túlhaladt már rajta, látja, mekkora a baj, egyáltalán tovább lehet- e haladni, vagy pedig csak egy kisebb terelés, és max 4-6 perc plusz időbe kerül. Azt értem, hogy a felhasználók mozgásából is kiderül sokminden, de azok az eseti kis lassulások, amik egy egy kismértékű, váratlan dolog miatt történnek meg, nem igazán vannak külön csoportba rakva, mint egy 6-7 km-es dugó, mait végképp el kellene kerülni. Amikor le akart vinni Alsópakony felé, akkor se láttam semmi informatív részt, hogy miért is? Mert totál dugó, 2 órás várakozás, vagy mert torlódás és +10 perc? Sokan bevállalnak +10 percet, ha nem kel alsóbbrendű utakon autózni 5 perc spórolásért.ÉS akkor ugye az alapelv még mindig marad, aki elsőnek halad, az beszívja. Tudom, a tmc-s igoban is benne van, de ott bevállalja az ember, hogy mire egy ilyen hír végigmegy a rendszeren, ő már odaért. Sok sok éve, mikor még winCE-s navim volt, és ahhoz egy külön csatlakoztatható TMC vevő kellett (kolléga, hahó, az régen volt, ami neked rémlik, androidon már neten jön a TMC) akkor a Petőfi rádióról kapta a jelet a rendzser, egyrészt gyenge is volt a vétel, másrészt gyenge a szolgáltatás is. A szegedet elkerülő M43-as pályaszakasz még csak nyári izzadós vágyálmokban létezett, havi 100 ezer kamion haladt át a városon, és keresítette meg az itt lakók életét. A fő út, amit erre használtak a Kossuth sgt volt, egyszer ennek nekifogtak felújítnai, elterelték a forgalmat, ha jól emlékszem, 8 hónapig tartottak a munkálatok. A TMC rendre kifelejtette ezt a dolgot, holott nem csak hogy a híradóban mondták be kéthetente, írtak róla sokfelé, és annyira le volt zárva az út, hogy arra csak harckocsival lehetett volna elmenni, 50-60 cm mélyen ki volt minden kaparva. Még mailt is írtam a tafficnav-éknak, semmi reakció, és a TMC se változott. Ahhoz képest tényleg jobb a waze, de mondom, összességében lenne még mit reszelni. Mindezt persze bármiféle harag, vagy pejoratív jelző nélkül, de tényleg nem vagyok vele elégedett, mert bosszant, hogy a rendelkezésre álló lehetőség mellett ilyen szinten nem mozdul ez az állapot.
-
beg
veterán
Aki szerint ennél a táblánál lehet balra kanyarodni, az megérdemli, már bocsánat. A tihanyi rév felé is tervez a waze. Ha nincs ott épp komp, akkor behajtasz a balatonba? Egy kereszteződésez érve ha piros van, mész tovább, hiszen a navi azt mondja: haladjon tovább egyenesen?
Ne már...
-
viktorhu
veterán
Nekem most nagyon jó szolgálatot tett a waze hosszú nemzetközi úton. Hosszú határátkeléses sorokat, fővárosi dugókat kerültem ki, volt, hogy ismeretlen kis falvakon át haladva, út közben kapott update-ekkel. Korábbi években még ilyenkor a Google térkép jobb volt, de lassan mindenütt összejön a kritikus tömeg a waze-nek. Volt, ahol fizetnem kellett a roamingért, de a megtakarított több óra miatt bőven megérte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 / 3GB RAM 32GB / Wi-fi / 12 Hó Garancia
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Eladó Konfig Ryzen 5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD RX5700XT 8GB!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest