- Fotók, videók mobillal
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Saját példa: Asszonynak cégnél bent gép... több is, mikor melyikhez kerül. Céges laptop, itthon a gép. Itthon megcsinálgatja, menti, nah bent meg széthajítja neki. Végig doc, csak más margók meg kitudja mik elállítva. Amit bentről hoz, attól a Gdock is lerohad, pedig elvileg van rendszergizda, legál MSO licencek, etc... De valahogy mégis minden sz@r, PP-t sem vetít már, mert elege lett a beégésből, csak akkor OK, ha a laptopját használhatja. Persze lehet ez is user error, mert benti gépeket sokan használják.
Másrészt alapból utálom, mert belibbentek a nyomdába, hogy nyomtassam... legújabb MSO, friss, legál és mégsem passzolt. Átfordítva PDF-be -win update: save as PDF- meg végképp nem (automatikus számozású képek, tartalomjegyzék meg ilyesmik rendszeresen szopóág voltak)... én meg gyakoroltam mire sikerült a wordből megközelkítőleg jó PDF-et hegeszteni. Volt, akit elhajtottam, hozzon pdf-et, mert nem tudom kinyomni, a nyomdagépnek doc nem jó, pdf-et meg sem PDF printer, sem save as PDF nem tudott normálisat írni. Arról nem is beszélve, ha sikerült, akkor sem ártott Distilleren átengedni, mert amúgy a gép malmozott rajta, mire nyomtatni tudta... Nem tudom, nem próbáltam, lehet ebben a LO vagy más ingyenes sem remekelne. Minden esetre a JÓ DOKUMENTUM az PDF, nem doc vagy ilyesmik.
-
julius666
addikt
Bambano nyilván arra gondol, hogy a szerencsés workflow az lenne, ha neked, akinek a tartalmat kell előállítania, csak a tartalommal kéne foglalkoznia, a "markupot" megírni. A formázást meg hozzáértők által előre elkészített sablonok alapján vagy generálja utólag a környezet (pl. LaTeX), vagy szerencsésebb esetben szerkesztés közben már "élesben" látod (pl. a stíluslapok az elterjedt irodai csomagokban).
Az tök jó, hogy te igényesen formázott, jól olvasható anyagokat adsz ki a kezeid közül (de tényleg), viszont ha valaki másnak meg utólag bele kell nyúlni, az ugyanúgy fog anyázni, mint te a "profi okiratszerkeztőkre", akár rögtön jó helyre ugrott a csúszka, akár nem.
Aztán persze ha csak valami statikus dolgot állítasz elő, amibe utólag nem kell belenyúlni (mondjuk PDF), ott ez kevésbé fontos, ott max időt spórolnál vele.
-
bambano
titán
természetesen nem az, egy stíluslapot nem nagy durranás összedobni az alapvető esetekre. Latexben van 10 alapfajta, szerintem ez is sok, kb. 6 félét meg lehet csinálni előre, gyártó által, az usernek meg annyi a dolga, hogy ne nyomkodja a gombokat.
egyébként remek, mindössze 5 hsz alatt támasztottad alá az állításomat...
-
bambano
titán
pedig nem nehéz érteni, amennyiben:
a./ nem születtél közvetlenül tipográfusnak, nyomdagépen
b./ nem tanultál ilyet,
úgy semmi közöd a bekezdések húzogatásához. A behúzás mértékére szabályok vannak, azokat elhúzogatni, egyáltalán: egyszerűsíteni, hogy az user a tipográfiai szabályok ellen vétsen, téves elképzelés.ez a legnagyobb és legalapvetőbb tévedése az összes általam valaha is kipróbált office programnak.
-
julius666
addikt
Hát akkor íme egy ribbon-kedvelő véleménye.
Hogyha te ilyen MSO-huszár vagy (no offense) és ebben éled a mindennapjaidat már lassan 20 éve, akkor a régi felület testre szabásába anno nyilván megérte energiát fektetned, illetve nem éri meg most kidobni azt a rengeteg munkát, tapasztalatot és megszokást az ablakon a ribbon miatt.
Viszont cserébe remélem te ugyanúgy megértő leszel azzal kapcsolatban, hogy a hozzám hasonlóknak, akik csak akkor nyúlnak ezekhez a szoftverekhez ha nagyon muszáj (szerintem az emberek nagyon nagy többsége így van vele), a ribbon sokkal könnyebb eligazodást nyújt az ügyesen kategorizált, ikonos, gusztusos gombok között, mint a lenyíló szalagmenü lenyíló szalagmenüjéből induló akármilyen párbeszédablakon.
Ennél semmilyen automatikus, gondolatfelismerő ribbon nem lehet jobb.
Ez a "gondolatfelismerés" érdekes kérdés, mivel a ribbon semmi ilyet nem csinál, míg a régi felület az igen, a megfigyelt szokásaid alapján heurisztikusan változtatja a menükön belül az elemek sorrendjét
. A ribbon egyik alapvető design döntése volt, hogy ezt a automata marhaságot kidobják és statikus szerkezetű menüket alakítanak ki, a felhasználók nagy többségének szokásaira, illetve hozzád hasonló MSO guruk best practiceire alapozva.
Csak a miheztartás végett, hogy nem MS-hívő vagyok: az egyetlen irodai szoftvercsomag a gépemen az LO, az is linuxon. De ha tehetem, inkább markupban írom meg a doksikat és abból generáltatom a pdf-et, LaTeX közbülső lépcsőfokkal. Ennek ellenére a ribbont mint UI design elvet roppant hasznosnak és hatékonynak tartom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Amellett, hogy személyesen még nem találkoztam olyan emberrel, akinek bejött volna a ribbon..."
PH-találkozóra kéne járnod, mert itt eddig akárhányszor kijelentettem, hogy a Ribbon egy nagy kupac majomkaki, mindig egyszerre hárman ugrottak rám. És ezt a szemetet is integrálták mindenhova a Win8-ban, mintha a ModernUI nem lett volna elég, még belerúgtak egyet a desktop maradékaiba is. Öröm az ürömben, hogy legalább kihajították azokat a bohócokat akik ezért felelnek, Kojakkal az élen.
-
orbano
félisten
Ez egy nagyon jó stratégia, amennyiben jó dolgokat találsz ki (lásd Apple), mindenki zseninek fog tartani. De találj ki rosszat, és Te leszel a legnagyobb kretén (lásd M$). Valahogy nem működik belül túl jól a Microsoft, és ezt ők is látják. Remélem az átszervezésekkel és az új vezetővel végre elkezdenek a erőforrásukhoz méltó minőségű szoftvereket kiadni a kezük közül.
-
AtHoS
nagyúr
Egyébként szerintem jól leírtad mi a gond az MS cuccokkal: valaki kigondol egy, az eddigiektől merőben eltérő újat (pl. ribbon vagy win8 startképernyő) és az eddig jól megszokott dolgot kivágják a picsbe és marad az új szokatlan. Eszükbe sem jut, hogy felkínálják a választás lehetőségét.
Szerintem sokkal jobb eladásokat tudnának produkálni, ha meghagynák a felhasználóknak a választást, a személyre szabhatóságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Lenovo P53: i7-9850H (6/12T -4.60GHz) / 15.6 FHD / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / T1000 4GB / W11 pro
- Segway ninebot max g2e - még 2 év gyári garanciával
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest