- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
PDF-be beágyazza a fontokat szerintem még a word is... azért is Portable Document Format, mert eszközfüggetlen, ha sikerül szabványosra megírni. Mondjuk ilyen wordart meg akármik lehet bajosak, nem tudom. Nyomdai standard az a szabványos PDF, legalábbis itthon, Német, Szlovák meg szerb vagy horvát mittomén milyen
nyomdákba küldtem, mindenhol azt kérték.
-
"Miért baj az, hogy egy lehetőség benne van egy programban": ha egy eszközzel csak és kizárólag rosszat lehet tenni, akkor miért baj az, hogy az könnyen hozzáférhető?"
Ugyan személy szerint hülyeségnek tartom, hogy a csúszkák akadásával csak és kizárólag rosszat lehetne tenni (Miért is???), de akkor maradjunk ennél:
Azt írtad, hogy a behúzáshoz valamiért nem szabad az egyszeri embernek hozzányúlnia. Ez szerintem az jelenti, hogy eleve a csúszkáknak nem kéne ott lenniük, hiszen azokkal babrálva állítom a behúzást. Akkor nem eleve a csúszkákat kéne száműzni? Ha már megvannak, miért baj az, hogy van egy extra funkciójuk is? (Amit akár ki is lehetne kapcsolni...)
Egyáltalán: miért fáj az Neked az, hogy mások szabadon akarják formázni a saját szövegeikat???
MaCS
-
Hány általam készített okiratot láttál már?
Egy irat szerkesztésénél pedig nagyon fontos a rugalmasság -- ezek funkcionális eszközök, a litográfiai értékek mellett mások is nagyon fontosak. Pl. adott esetben az, hogy nyerjek két centit az oldal alján.
Lehet, hogy Te nagy profi vagy kiadványszerkesztésben, az okiratok viszont az én asztalom.Nem mellesleg pedig nem akarok senkit kioktatni a magam vélt kizárólagos igazáról.
MaCS
-
ViZion
félisten
...nálunk előre beállított sablonok vannak faxra, levélre, etc. Van, aki ezeket is "helybenhagyja"
nincs az a rendszer, amivel lelkes melósoktól meg lehetne védeni. Másrészt megértem a kollégát, a megszokás nagy úr. Ha így csinálja X éve, akkor minden más komplikáltnak tűnik. Neki kell ülni, kipróbálni mást, ha van némi elszántság és lehetőség.
-
Nem vagyok tipográfus, nem születtem annak, nem tanultam.
Átlátható, jól tagolt dokumentumokat akarok szerkeszteni, gyakran sorszámokkal, francia bekezdésekkel. (Az automatikus sorszámozás szerintem rémálom.)
Számomra teljesen triviális, hogy variálom a behúzásokat, és nagyon hálás lennék, ha mások is így tennének, mert sokkal átláthatóbb szövegeket adnának ki a kezükből, és sokkal ritkábban hallanám, hogy milyen jó, hogy az én anyagaim sokkal könnyebben olvashatóak, mint a megszokott.
(Egy ügyfelem történetesen éppen a héten kérte meg a szerződéses partnereit, hogy szíveskedjen ők is olyan formázást alkalmazni, mint én, mert sokkal könnyebb dolgozni vele, pedig csak egyszerű, bekezdésformázásos szövegstruktúrálásról volt szó.)
Üdv: MaCS
-
Ezt nem értem.
Én állandóan behúzásokat állítgatok, nem ritkán bekezdésenként. Nem ritkán 4-5 féle bekezdéssel dolgozom még rövidebb dokumentumokban is, de mivel elég sokféle paramétertől függök, jóval egyszerűbb a vonalzón tologatni a csúszkákat, mint a stílusokat variálni.
Már feltéve, hogy akadósak a csúszkák.
Üdv: MaCS
-
Auratech
őstag
Hát az igaz, hogy nem abban nyitottam meg.. A 4.2-ben is szét van szakadva...rendesen..
A szövegek szabad elhelyezését, elfordítását én a wordben szarul tudom megoldani.
Nyilván nem is érdekel. Bár láttem embert könyvet szerkeszeni Wordben...egy zseni a faszi..Legnagyobb gondom a tördelés bénázása, az alávágás, kraktersűrítés hiányzó optikai algoritmusai...
Ezek miatt egy sorkizárt, kéthasábos word szövegoldal ordítóan igénytelen tud lenni...
A Lo ebben előbbre tart, majdnem Scribus-színvonalú a microspacing..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest