- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltiz
aktív tag
válasz Worlon83 #20991 üzenetére
"Látszik, hogy életedben nem programoztál, és informatikához se konyítasz, max. mezei szinten"
Informatikus vagyok, programozok is, konkrétan androidra is, igaz utóbbit csak "hobbi" szinten, de valószínűleg ez is túlmutat az itt jelenlévők 90%-ának romcsereberélős tudásán. Eléggé képben vagyok, hogy mi hogy működik az androidban. (persze nyilván van aki még jobban otthon van benne, nem magamat fényezem, csak ténymegállapítás, ha már a ténymegállapításoknál tartunk). Szóval eléggé mellé lőttél.
"Elképzelhető, hogy a múltban nem csinált Wipe-t, "
Hogy te mit képzelsz el, az egy dolog. Maradjunk annyiban, hogy gőzöd sincs, hogy én mit tudok, meg mit nem, meg mi és hogy csinálok vagy nem csinálok. Az elképzelésed alapján meg ne ítélj.
Az, hogy a dolgok összeakadnak, az tipikusan a windózos vérpistikék szava járása, akik pontosan sosem tudják mi a baj, csak hogy valami nem megy. Aztán a megoldás általában a "reinstall megoldja". Androidon meg ennek a megfelelője az "egy factory reset megoldja" vagy a "dupla-wipe", mint ultimate solution.
"Vagy a cache-be legenerál valamit, amit a következő verzió már másként kezel, vagy épp olvasni se tudja."
Elárulok egy titkot. Amikor a CM-et frissíted, akkor az installer script wipe-olja (magyarul leformázza) a /system partíciót. A dalvik cache pedig automatikusan újra generálódik első indításkor, ez az, amikor kiírja, hogy "android is upgrading apps 150/xx" és számolja, hogy hol tart. Tehát külön dalvik cache-t wipeolni -nehogy "összeakadjon" valami- zéró értelme van.
"Kernel telepítés előtt és után is kötelező a Dalvich cache törlés."
LOL. Na erről beszéltem. A dupla wipe tudod mit jelent? Dupla formázást. Ugyan mi a frászért kéne a dalvik cache-t -ami egy külön partíció- KÉTSZER leformázni? Mi értelme van? Egyszer nem elég? Egy format nem format? A kernel nem oda kerül (hanem a /boot partícióra).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest