- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juliuska
senior tag
Ejha! Akkor talán mégesem csupán marketingről van itt szó, mert nálam általánosságban ez 6-7 nap szokott lenni
Telefonnal és BT fülessel párosítva (a zene és az összes értesítés miatt), heti 5 napos ~1órás (GPS-s) edzésekkel, 2 napos ~30-60 perces térképes gyalogos navigálással, 7 napos légzőgyakorlattal, teljes körű adatrögzítéssel (non stop pulzusméréssel, éjszakai véroxigén-telítettség méréssel, légzés-, és alvásfigyeléssel), lépésszámlálással, csuklóforgatásos auto világítással (23-06 között nem), mindennapos megmászott emeletekkel, elégetett kalóriákkal, a VO2Max-szal, GearMin, GearMin2.0-ás előlappal (ahol a hőmérő, a barométer és az állandó pulzus kijelzését aktiváltam), máskor: X3M Weather, Fusion, SC8, WiFi-vel és automatikus szoftverfrissítéssel, valamint semmilyen takarékos üzemmóddal.
Konklúzió? Más célra használjuk óráinkat -
Maximum1
őstag
Nem szoktam nézni mennyit megy, de 2 hétnél többet, nyáron tény hogy jobban bírja, de mint minden.
Nekem csak a pulzioximéter van kikapcsolva és 23-07-ig alszik.
Heti 3x1 óra futás gps-galileo, szombaton meg túra vagy bringa 8-10 óra gps-galileo, zenét nem hallgatok rajta, napközben szórja az értesítéseket.Olvastam az írásodat, azért össze lehet szedni a fénnyel 3 nap pluszt, nem semmi, egy ilyen Instrict-be azért jóval nagyobb a szolárpanel.
-
Maximum1
őstag
válasz
Juliuska #243 üzenetére
Azért a +40-60e Ft pluszért kapsz egy titán vázat, DLC bevonatot és még könnyebb is 11grammal, amit van aki megérez.
Nyáron kicsatolom a bringa kormányára teli aksival, nap végére lemegy pl.:70%-ra, szolár nélkül lenne 68%? , nem sok értelmét látom neki, de tény hogy valamit tölt.
Nem vagyok szolár tagadó, de tudom hogy ez ennyit tud. -
Na, ez azért korrekt üzemidő! Kár, hogy ezt csak az 51mm házba szerelt X órák tudják :( nekem az Instinct solar heti szintén 6x1 óra GPS mentes edzéssel, rengeteg szinkronnal és 7/24 viselve, igaz, éjjel csak az értesítés van kikapcsolva, 14 napot bír. Mától akciós a Marq széria, onnan én szemeztem az aviator performance órával, de az sajnos max 7 napot bír.
-
Wolfy33
senior tag
válasz
Juliuska #243 üzenetére
Átlagos használat mellett 22-28 nap között szokott lenni. Az átlagos használat alatt nálam kb ez: Heti 6 edzés, amik 1,5-2 órásak. (nincs gps) A takarékos üzem, az csak este 22-06 között van, egyébként sima üzemben megy, a gyári solar előlappal (próbáltam párat, nekem ez jött be, csak a szín lett kék, a piros helyett)
A Bt üzenet fogadás, értesítések, stb, folyamatos, edzés közben gyakran innen megy spotify, vagy rárakott zene.
Nyáron a fentiek kiegészülnek heti laza túrával (néha, gps, térkép), szörf (gps több órát) Ezért van a 21-28 napos szórás.
A használat során nyáron érezhető volt, hogy lassabban merült, ha jól kapta a napfényt.
Ja és pulzus mérés folyamatos éjjel nappal. -
Juliuska
senior tag
Érthető az álláspontod: ha olcsóbban jutottál a solarhoz, nem vitás, hogy inkább akkor arra esett a választásod.
Most viszont azon gondolkodom, (ha már adott itt 2db Fenix 6X Pro vs. Solar), volna-e esetleg arra valamilyen mód, hogy bebizonyítsuk a solar előnyét a gyakorlatban, az akkuidő terén? Teljesen egyet értünk abban is, hogy +40-60e Ft-t biztosan nem ér meg ez a fícsör, mert egész egyszerűen nem ad annyi pluszt a használat során. Persze ilyen kijelentést azért, nem volna haszontalan tényekkel is alátámasztani: megkérdezhetem, hogy milyen üzemidők jönnek ki Nálad? -
válasz
Juliuska #240 üzenetére
Egyébként a fém keret és a kijelző közötti részt beáldozva gondolom lehetne még növelni a napelemes részt, akár úgy, hogy az ott lévő rovátkákat és feliratot megtartják. Bár lehet inkább a kijelző fog nőni, ki tudja. Illetve a kijelző mögötti fényérzékeny rész hatékonyságát talán tudják még növelni úgy, hogy a kijelző olvashatósága nem romlik. Ha mondjuk tudnák duplázni a hatékonyságát, akkor már jobban lenne értelme...
-
Juliuska
senior tag
-
-
Wolfy33
senior tag
Találtam neked megoldást. Egyszerűsítik a fájl nevet: bokor.gpx
Aztán ékezet ne legyen benne és a fájlba se.
Track pontokat törölni lehet, mert itt sok az ékezet és a connect nem csinál velük semmit.De a legtutibb Training alatt, útvonalak menü, ott azt írják megeszik mindent ami térkép.
-
Wolfy33
senior tag
-
Próbáltam egy gpx track-et importálni a Connectbe, de nem igazán sikerült, csak az eleje jelent meg. Gpx route-ként sikerült, viszont úgy nagyon sok utókorrekció kellett, bár navigálni nem próbáltam így. Végül a Garmin Explore-ba sikerült beimportálnom a hosszabb tracket is és onnan felszinkronizálni vezeték nélkül az órára. Csak nem szimpi, hogy két app is van a telón, ami az órához kapcsolódik (ráadásul az Explore is alapból szeretne értesítéseket kezelni, meg a háttérben ügyködni).
Van erre valami bevett, jobb módszer?
(a gpx-eket innen exportáltam: https://turistautak.openstreetmap.hu/turautvonal.php)Egyébként nagyon szépen ment az órán a navigáció, tegnap este kb 98%-ra feltöltve ma egy 6 órás navigálós túra után, sokat nyomkodva az órát, most 78%-on van az akksi. Elégedett vagyok!
-
Maximum1
őstag
Mindenesetre brutális üzemidőket produkál, de nem adnám a maps-ot érte, így is nagyon jó az üzemidőm.
Eddig is réteg cuccokat gyártott a Garmin, ez meg aztán a non plus ultrája.Azt a nejlon szíjat majd megnézem, de az ára az riasztó.
-
szaki04
senior tag
Jelentkezem egy régebbi darabbal: Fenix 5x plusz zafír. Isteni óra. Egy Apple Watchot váltott. Használtan vettem a Zerge.hu oldalról. Nagyon megkímélt állapotban van. 15-20 napos üzemidőt tud.
-
Maximum1
őstag
Casionak sem sikerült javítania több 10 év alatt, marketing az egész.
Talán egy instinct 2 bites kijelzőjével van létjogosultsága, de egy 6x ben csak extra ficsör.
Az enduro-nak is csak azért lett akkora az üzemideje mert csiganyállal navigál, nem a solar lett fejlesztve, a térképet vették ki ami fogyaszt. -
A Strava szinkronizációnál ugye nem lehet beállítani, hogy mit küldjön át és mit nem? Igazából nekem csak a futások kellenének ott, más nem igazán.
#220 Memmaao: Nagyon kicsi az a solar sáv a kijelzőn.
Egyébként elvileg az egész kijelző mögötti rész fényérzékeny, csak ott valami 10% hasznosul. Kíváncsi vagyok, hogy ezen tudnak-e majd javítani. A designnak nem tenne túl jót, ha a solar csíkot vastagítanák... -
A solar mind pro. Vagyis nincs 6X solar csak 6X Pro Solar. Más kerdes, hogy érdemes e Solar-t venni Fenix vonalon. Nagyon kicsi az a solar sáv a kijelzőn. Az instinct esetén sokkal nagyobb a Solar panel. Nekem a 6 Sapphire titán tetszik a narancs szíjjal. De marad az instinct. Majd talán a Fenix 7.
-
Lehet valahogy a Futáshoz és a Terepfutáshoz külön cipőt felvenni a Connectben?
-
Ezaz, legyen ez a Garmin Fenix topik
Jelentkezem egy 6 Pro-val. Eddig én is pebble time-ot használtam, a garmint idén vettem, kihasználtam, hogy már két év garanciát adnak rá.
Tegnap jött hozzá frissítés, ti is megkaptátok?Kedvenc, számlapjaim:
Phoenix V2
ClearHex Unlimited
SC8
Fuzzy TextValamint egy hasznos link, amit elmentettem, ezen belépés nélkül lehet látni, hogy melyik épp a legújabb app, vagy melyiket frissítették éppen:
[link]
Normál esetben nem is lehet ezt a felsorolást a store oldalán megtalálni, csak pl. garmin express-ből vagy connect-ből indulva. -
Szerencsére a 20 "csak" időbeli hiba volt, késve követte le a változást, mondjuk emiatt egy csúcsot is levágott... viszont amint beállt, utána nálam is bőven 10 alatt volt az eltérés.
Más: mérnöki szemmel nézve ezeket a data mezőket megcsinálhatták volna picit elegánsabban. Fura, hogy nem ugyanazokat az adatokat tudom kirakni mindegyikre. Persze, értem, hogy nem egyforma hely van a kerek számlap tetején és az oldalán, de azért ezt meg lehet oldani... ahogy meg is oldották némelyiknél. Ennek ellenére tök jók a gyári számlapok, egyelőre még nem volt ingerem újakat keresni
-
Elvittem ma terepre az órát, tök jó volt! Vittem egy régi polar mellkaspántot referenciának, nagyon szépen lekövette a pulzussal az óra a pántot. Egy furcsaságot tapasztaltam csak: az útvonal elején van egy kb 1km-es emelkedő, ott felfele futva a pulzusom hirtelen felmegy 170 fölé, kb 120-ról. Na ezt az ugrást némi késéssel követte az óra, általában 20-szal kevesebbet mutatva, és ez nagyjából meg is maradt végig, az emelkedő után aztán szépen konvergáltak az értékek.
De azt hiszem ez így tök ok, legalábbis eddig nem láttam olyan pulzusmérős órát ami ezt jobban lekövette volna. (feltételezve, hogy az a mellkaspánt jól mér)
-
Nekem most úgy van beállítva, hogy csak a hívás és sms jelenjen meg felugró értesítésként (mondjuk a google chat üzenetet is feldobja). Viszont minden mást ugyanúgy látok a Notification widgetben. És ez így végül is jónak tűnik, ha jön egy email azt nem akarom felugróként látni. Viszont az tök jó lenne, hogyha valahogy mutatná, hogy van a háttérben ilyen olvasatlan értesítést. És ezt látom is, csak ki kell pakolnom egy data mezőbe a számlapon. Nem rossz így, de el tudnék képzelni picit jobb megoldást. Connect IQ-t még nem néztem, egyelőre a beépített megoldásokkal ismerkedem
-
Wolfy33
senior tag
Én se láttam topikot. Itt beszélgettünk.
Aktív értesítés van. Bármelyik felületen megjelenik. Connect IQ-ban van program dögivel, másik kell.
Testzsír % biztos nincs? Megnézem. Bár a tükör a legjobb mérő eszköz, vagy kaliper ha már annyira.Solar kapcsán én is kíváncsi vagyok. Kicsit segít nyáron éreztem strandon szörfözés közben.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mit tud egy sokkolóan drága sportóra egy olcsóbbhoz képest? Napelemes rásegítést a fantasztikus üzemidőre, meg mindent, amit a műfajtól elvár az ember, egy bökkenővel.
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- Apple watch SE GPS 2.Generáció 97% akku kapacitás!!
- Apple Watch Series 8 45MM
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Apple Watch Ultra 2/2+ év gari/AppleCare+/SZÁMLA/plusz szíjak
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest