- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Mobil flották
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sugi2009
tag
Sziasztok! Frissek táborához tartozom emiatt kérdeznék. Hol tudnék beszerezni szíjakat es kijelző védő fóliát? Egyáltalán van vmi értelme?
-
AtHoS
nagyúr
Nálam nem pont így volt, de a jelenség hasonlóan alakult. Kaptam 2 sms-t, melyeket Fenix 6-on bezártam (jobb felső gomb kétszer, miután elolvastam őket. Közben telefon 1 emelettel fentebb volt, de BT távolságban).
Az órán viszont ott maradt a 2 sms jelzése. Telefonhoz kerülve, azon nem volt ott az értesítő sávot lehúzva a 2 sms, mivel az órán ezeket bezártam.
Úgy tudtam eltüntetni, hogy telefonon megnyitottam az sms alkalmazást, ami jelezte is a 2 olvasatlan sms-t és abban megnyitottam mindkettő üzenetet. Ekkor törlődött az óráról a jelzésük.
-
ripo05
tag
Van egy Fenix 6-om, és valamiért van rajta egy beragadt üzenet. Bejövő hívás. Ezt sehogy nem tudom kitörölni. (Egyszer megcsöngettek egy számról.) Elfogad, Nem fogadom el semmit nem csinál. Logikus hiszen órákkal korábban volt a hívás. Újraindítottam, de ugyanúgy ott van. A telefonon természetesen nincs semmi. Hogyan tudnám ezt eltüntetni?
-
AtHoS
nagyúr
Gyógyfürdős tapasztalat Fenix 6-al: jól bírta a 37 fokos gyógyvizet, nem volt semmi probléma. Ami viszont meglepett, hogy - éppen a fürdőzés alatt került az akku töltést igénylő kapacitáshoz - az érintkező(k) az órán kontakthibásak lettek.
Rádugtam a töltőkábelt, rendben minden, leraktam asztalra (itt mondjuk konkrétan hűtő tetejére, de ez lényegében mindegy), majd ránéztem 1,5 óra múlva és semmit nem töltődött.
Itt leszedtem töltőről mert indultam fürcsizni a strandra és csak este került ismét töltőre, amikor ugyanezt eljátszotta, de ekkor már figyeltem veszi-e a töltést.
Felemel OK, lerak megszakad -> körömmel megkapargattam az órán lévő érintkezőket, ami helyre rakta és így már rendben lefutott a töltési ciklus, bár rövid időnként azért rá-rálestem, de nem volt innentől gond. -
Maximum1
őstag
válasz
Babetta-X #512 üzenetére
"A pedálütem és a
teljesítmény adatok
átlagolása
A nulla adatok kizárásával történő átla-
golás beállítási lehetősége csak opcio-
nális pedálfordulatszám-mérővel vagy
teljesítménymérővel történő edzés
esetén érhető el. Az alapbeállítás a
pedálozás szüneteltetése alatti nulla
értékek kizárása a számításból.
Pedálütem átlagolása – megadhat-
juk, hogy a pedálfordulatszám ada-
tok kiszámítása során a pedálozás
szüneteltetésekor érkező nulla érté-
keket a készülék kizárja a számítás-
ból (ne tartalmazzon nullát), vagy
figyelembe vegye (nullával) (Tel-
jesítmény vagy pedálfordulatszám
átlagolása, 44. oldal).
Teljesítmény átlagolása – megad-
hatjuk, hogy a teljesítmény adatok ki-
számítása során a pedálozás szü-
neteltetésekor érkező nulla értéke-
ket a készülék kizárja a számítás-
ból (ne tartalmazzon nullát), vagy
figyelembe vegye (nullával) (Tel-
jesítmény vagy pedálfordulatszám"Auto Pause: megálláskor, nekem így van beállítva és nem tűnt fel hogy állítgatná az átlagsebit.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Bár forerunner 945-öm van, de mivel nincs külön topicja itt kérdezek ha nem bánjátok
Két fő kérdésem lenne:
- Kerékpározásnál be van állítva, hogy ne 0-val átlagoljon, mégis ha állok egyhelyben az átlagsebesség a kijelzőn folyamatosan csökken
-Stravaval össze van akasztva az óra, hogy tudom megoldani, hogy én válasszam ki mi az ami látható mindenkinek stravan és mi az amit megosztanék? Van amit nem feltétlen szeretnék hogy egyből automatikusan látszódjon. Próbáltam privát módot de ekkor az összeset amit feltölt privátba teszi és nem jöttem rá hogy oldhatom ezt fel egyesével.Előre is köszi!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kovacs65 #504 üzenetére
Bemutató képeken [link] a 2/19 a hónap/nap lenne vagy hét száma / dátum?
Másodpercet tudja mutatni? Nálam ez szükséges
Mennyivel kevesebb vele az üzemidő?Nálam ez volt első időszakban használatban Fénix 6-on [Home-Fit Thrill] de csak 10 napos üzemidőt produkált az óra. Visszaállva gyári óralapra 17 nap lett belőle
-
kovacs65
őstag
Chariot-J-Shock van most nekem. Nálam kötelező a hét számának kijelzése
-
embe
nagyúr
Köszi Urak!
Kipróbálom. -
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
Van azzal kapcsolatban tapasztalat valakinek, hogy a GPS+Glonass vagy a GPS+Galileo beállítással pontosabb a helyzetmeghatározás?
Én egy cikk alapján a GPS+Galileo beállítást használom. -
-
embe
nagyúr
válasz
kovacs65 #493 üzenetére
Ugyanez a helyzet..csak duplázva mindkettőn.
Ha a 2. rezgésre sem kelnék fel, akkor jön majd a telefon. Na de ma reggel az óra előtt már keltem.A béta fw-t használod? Vagy használja valaki? Arra gondolok hogy lehet a Connectben csatlakozni a béta programhoz, és így már jelzi is a 21.00 fw.-t.
Mennyire bugosok a béta fw-k? -
-
Érdekes, ma felment a 21.00 (1d825c8) frissítés, de mintha pár napja szintén lett volna egy 21.00...
Changelog:
https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-6-series/293661/system-software-21-00
"Improvements made to on-device sleep detection and sleep staging."
Ezeket mondjuk részletezhetnék picit -
A túra az a kirándulás, gyalogtúra, teljesítménytúra, alapvetően gyaloglás. A mászás az hegymászás vagy annak ilyen-olyan válfajai. Gondolom a training load, elégetett kalória és hasonló mérőszámok kalkulálásában van főleg különbség.
A kijelző minőségben valóban visszalépés, de remélem minden másban előrelépés.
Ha azt leszámítva minden tetszik, akkor az Epix2-re érdemes ránézned majd, az ugyanazt tudja, mint a Fenix 7, csak AMOLED kijelzővel. -
embe
nagyúr
Na megjött a mezei Fenix 6.
Kivitele tetszik....ismerkedek vele. A kijelző minőségben valóban visszalépés, de remélem minden másban előrelépés.
A rezgés erőssége, vagy "milyensége" állítható? Ugyanis ezt használnám ébresztésre is.
Illetve mi a különbség a "Túra" és "Mászás" között? Szoktunk járni kirándulgatni, túrázgatni. Melyik lenne az ideálisabb? Az egészségügyi adatokat gondolom egyformán monitorozza mindkettő.
Gondolom itt a tereppel kapcsolatos adatokban lehet eltérés.... Na nemsokára kipróbálom. -
embe
nagyúr
válasz
kovacs65 #482 üzenetére
Ez egy mezei Fenix 6, nem solar verzió. A Huawei/Honor 1 hetet bírt, jó volt. Most a Samu 2 napot.
HThomas: Igen, erre számítok. Az említett óráknak szuper amoled kijelzője van.
De mint írtam ha nem tudunk megbarátkozni, akkor megy az apróra. Ha meg bejön, akkor lehet tovább lépek majd.
-
-
embe
nagyúr
válasz
kovacs65 #480 üzenetére
Nem fogom tudni elkerülni, előbb-utóbb használni fogom.
Első Garmin órám lesz. Igazán nem sportolok. Bele-belecsapok néha.
Lehet be sem fog jönni, akkor megy az apróra. Eddig Honor, Huawei és Samsung óráim voltak. Azok teljesen mások. Csak olyan sok jót olvastam/hallottam a garminok profizmusáról, hgy gondoltam teszek vele egy próbát. Igazából az említett órák televoltak, vannak parasztvakító ficsörökkel. De pl. egy hegyi túránál nemegyszer hülyeségeket mértek, mutattak.
Egy sima Fenix 6 lesz, Németországból. Remélem lesz benne magyar nyelv, ha nem akkor lehet majd magyarítani. -
embe
nagyúr
Ezzel a módszerrel megoldható a magyar nyelv felrakása Fenix 6-ra, ha nem tartalmazná azt?
-
embe
nagyúr
Ezek az órák ha kintről lettek vásárolva, akkor nem tartalmaznak magyar nyelvet? Max a szokásos világnyelv csomag van rajta?
Ha nem tartalmaznak magyar nyelvet, akkor "magyarosíthatóak"? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
A Garmin Paybe lehet regisztrálni Erste kártyát? -
Mintha elvesztek volna a trail running beállításai (adatmezők) és visszaállt volna minden az eredetire... talán valamelyik frissítés okozhatott ilyet?
Más tapasztalt hasonlót? -
ApacheE3
újonc
válasz
Maximum1 #471 üzenetére
Igen ez az a videó 7perc 43-nál, és a körülötted funkciónál lehetett beírni a várost (pl. Montreál). Letöltöttem az általad ajánlott Garmin Explore-t és ezzel szépen át lehet küldeni az útvonalat. Remélem, mivel a Fenix7 érintőképernyős hamarosan belekerül a normál címre keresés is, mivel már van rajta billentyűzet is. köszi a segítséget
-
Maximum1
őstag
válasz
ApacheE3 #470 üzenetére
Linkeled a videót?
Szerintem a körülöttem funkciót láttad.
Lehet ez az a videó? ebben a videóba látni hogy koordinátára is tervez, meg mindenre IS, csak éppen szokni kell, nem egy tömeg cikk.Sokan szerintem most hogy érintős lett és van benne térkép rápróbálnak, azt üzenem nekik ne adják fel, kell egy kis idő míg megtanulja és személyre szabja az ember.
-
ApacheE3
újonc
-
Maximum1
őstag
válasz
ApacheE3 #468 üzenetére
Gondolom első Garmin kütyüd.
Ez nem így működik, ez nem egy IGO.
Használati
Explore
Connect-ben is tudsz kijelölni/rajzolni útvonalat és az órára küldeni, arról nem találtam most értelmes leírást. szerk.: itt egy videó, ugyan itt a program javasol egy utat, de ha a másik lehetőségre kattintasz akkor Te adod meg a két pontot.Még úgy is tud navigálni ha koordinátákat adsz meg, de az pöcsölős nagyon, legalábbis a Dakotám tudott, órán nem próbáltam, arra ott a connect.
-
ApacheE3
újonc
Sziasztok, néhány napja vettem egy Fenix 7-et, de nem találok a navigációnál olyan lehetőséget, hogy beírjak pl. egy várost és címet a navigációs felületre, ezer más keresési lehetőség van, de ilyen nincs. Tudna valaki segíteni a megoldásban? köszi
-
-
peti634
csendes tag
Foci egész jól sikerült, viszont még ismerkedni kell a dolgokkal
Gondoltam készítek hozzá pár dolgot, de láttam elég sok minden van már.
Első körben:
Érdekelne valakit egy Pénz árfolyam megjelenítés widget? (később akár Watch app)
Egyéb ötlet? -
Wolfy33
senior tag
-
-
Van, aki elgondolkodott a fenix 7-en? Nekem nagyon tetszik az X LED lámája, de a 3 hónapos tactix delta solar órám nem cserélném le rá. Remélem majd a tactix echo-ban is lesz.
-
kovacs65
őstag
Azért nézd meg a Navigate garis feltételeit.
FONTOS: a GARMIN márkának nincs szervize Magyarországon sem, s sehol a világon. A meghibásodott termékeket vagy garanciális időn belül cserélik, vagy a garanciális időn kívül egy fix díj ellenében cserélik Magyarországon! A GARMIN fix díjas csereárai csak a Magyarországon hivatalos viszontleadótól, számlával és garanciális papírral igazolt termékre érvényesíthető.Ez a fix díj: Fenix 6X Sapphire/Solar óránál 99 900 Ft
Szerintem ezért nem indegy.
-
bzs73
őstag
Hu, hát beállításokban elveszek, első okosóra. Magyar nyelvű leírás persze nincs. Van letölthető beállítási segédlet, amit le tudok fordítani magyarra ?
-
bzs73
őstag
válasz
kovacs65 #447 üzenetére
Nem tudom hivatalos-e, de több ismerősöm vásárolt már náluk, és rendben intézik a garit, meg jó véleménnyel vannak a boltról. Slovák bolt, 2 év garancia van rá, nem 3, ezt tudtam. Nekem nem ér +30e ft-ot hogy 3 év legyen, de egyébként kitudom terjeszteni a garit1-2-3 évre, persze + pénzért. Egyébként megjött, és nagyon brutál. Egyenlőre fóliát nem szedem le 1-2 napig, még eldöntöm marad-e, de szerintem marad. Néztem fenix7-et, de nem hoz lázba sem a zseblámpa, sem az érintő képernyő, egyiket sem használnám. Az üzemidő jó lenne persze, de bőven jó itt is az üzemidő. 7-es garmin oldalán is még csak rendelhető, 1-6 hét re írják, de nekem a sötét szín nem jön be, a titánium meg csak vastag barna bőrszíjjal van, de amúgy is ez a quatix 6X Titanium kinézet jön be. Majd ha lesz ebből a hajós kivitelből is később, 1-2 év múlva majd lecserélem. Nem kell mindíg a legújabb.
-
bzs73
őstag
Köszi mindenkinek, akkor megnyugodtam, bírják ezek. Vigyázok a dolgaimra, csak hát első okosórám lesz, elég drága így, quatix 6X Solar titánium-titánium szíjjal, ma kapom meg. Eddig ált citizen solar volt, mind zafír üveggel. Na pont most jött az sms, hogy átvehetem, megyek érte.Gyorsak voltak, innen rendeltem tegnap, [link] , mert garminnál 430 volt, itt meg 399e ft. Ha nem jön be, visszaküldöm, de bízok benne hogy jó lesz.
Egyébként érdekes, mert min írtam évek óta ilyen [link] citizent hordok, ami zafír üveges, és full napenergás. -
bzs73
őstag
Ezt írja garmin oldalon adelta solarra, és úgy árulják hoy shapphire:Domború PowerGlass zafírkristály, napenergia hasznosítással. [link] Na majd csak bírja a quatix 6X Solar, nics belőle tiszta zafír. deltából láttam már solárosat, tolták neki sárba, mindenbe, bírta. Elvileg ugyanolyan üveg an benne. A solár nem annyira érdekelne, de 51-es méretbe quatix 6X Solar van csak, nincs szolár nélküli, az csak a sima quatix 6 titánium shapphire, csak az meg 47-es.
-
bzs73
őstag
Üdv!. Garmin órát szeretnék venni, és 2 modell közt gondolkodom, a Garmin quatix 6X Solar titánium - Garmin quatix 6 titánium shapphire.A 6x mérete miatt jobb lenne, de nem zafírüveges sajnos. Érdeklődnék hogy ezek hogy nem zafírüveggel vannak hogy bírják a karcolást. Elég drága óra ahhoz hogy 1 év múlva tiszta karc legyen, vagy jól bírják? A 6x delta solár meg zafír?
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
2 hete léptem be a Garmin-osok csoportjába és többé kevésbé már kiigazodok a rengeteg funkció között...de azt, hogy az óra mely mobilos alkalmazások értesítéseit jeleníti meg, azt sehogy se találom meg.
Vagy az van, hogy minden mobilos értesítés megjeleni az órán vagy egyik sem...
Ezt nem tudjátok, hogy hogyan lehet megoldani, hogy pl csak a Gmail/Outlook és telefonhívások jelenjenek meg az órán (Fenix 6X)? -
Armahun
addikt
Segítsetek légyszíves.
Hogy is van most a magyar nyelv a Fenix hatosokban? Ebben tesztben és a Youtube videókban is magyar nyelvű a termék, viszont sok magyarországi webshopban azt látom, hogy a magyar nyelv nem támogatott, amit személyes is megerősítettek Mos van vagy nincs, vagy honnan leget tudni? -
Armahun
addikt
Urak lenne egy nem megszokott kérdésem.
Ennél az óránál be lehet állítani, hogy a napi lépésszámot ne éjfélkor nullázza? -
válasz
Kékmadár93 #423 üzenetére
-
oSzKáR19
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja már mindent felforgattam adatgyűjtés gyanánt. Nagyon vagyok erre az órára. Nem tudok dönteni a két szín között. Ezért van pár kérdésem.
A sötét színű lunetta, ha sérül, akkor ott ezüst színű karc lesz látható? Mármint anyagában sötét színű, esetleg csak eloxálva van vagy hasonló?
Ha használtan veszem(külföldön, itt élek) és nincs meg a számlája, de csak pár napos, meg már regisztrálva is van, tudom majd teljes mértékben használni, garanciát érvényesíteni? (Mint, mondjuk egy Apple terméknél?) -
-
-
robaGB10
tag
-
Wolfy33
senior tag
válasz
robaGB10 #415 üzenetére
NEM Magyarországon vásárolt, vagy nem Hivatalos Garmin viszonteladónál értékesített Garmin termék szervizügyintézését kizárólag a vételi Ország disztibuciójánál lehet érdeklődni, s az ügyintézést a vevő és az adott ország Garmin disztibúrora végzi.
-
robaGB10
tag
Használt, jó állapotú Marq órákra van vajon kereslet Mo-on?
Ha nemzetközi garancia van rá, akkor Mo-on ki szervízeli? -
Párszor nekiütöttem már a fekete Fenix 6-ot ehhez-ahhoz, de eddig semmi látható nyoma nem lett. Via ferrata útvonalon és lakásfelújítás közben vettem csak le.
Mi tud ezeknek igazán ártani? A régi, szintén acél órámon valami betonpárkány hagyott komolyabb nyomot, egyébként sok-sok évet kiszolgált minimális karcokkal (igaz azon nem volt fekete bevonat, és pl a zafír üvege máig karcmentes).
-
-
arcitec
addikt
Igen látom a videót, azok ott igazi háborús veteránok.
. Mindenesetre én próbálok vigyázni rá. Ha veszélyes a tevékenység, lecsatolom. Ennyi. Ha olyan fekete lenne a védő mint az óra, talán, de lehet még akkor sem. Az előzőt is karcmentesen adtam el...
Elég a BT. Minek a wifi, nyilván meríti is, na meg mindig ott a telefon és azon az app. Azt is csak akkor indítom el, ha szinkronizálni kell, vagy ha pl bringázok és kell a kapcsolat az esetleges telefon aktivitáshoz. Egyelőre nem látom a magam részéről hol lenne a wifinek létjogosultsága. Ügye a wifi helyhez kötött, a telefon meg jön velem BT kapcsolattal. -
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mit tud egy sokkolóan drága sportóra egy olcsóbbhoz képest? Napelemes rásegítést a fantasztikus üzemidőre, meg mindent, amit a műfajtól elvár az ember, egy bökkenővel.
- Garmin venu 3
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2028.03.21. Apple jótállás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest