- Már Magyarországon is használható az iPhone kártyás terminálként
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
Nem tudom mi bajod a hazai supporttal, de nekem pl. a 6X Pro Sapphire-ban elkezdett gyengülni az akkumulátor (Szóval nem lett használhatatlan és minden funkciója működött!!!) és ezt jeleztem nekik. Elküldtem az órát, bemérték és másnap már nálam volt az új, bontatlan csomagolásban +1 év garival. Nem 30 nap... meg majd törekszünk a javításra, hanem garancia idő alatt minden Garmin órára azonnali csere. Mi ezzel a gond?!
A pulzusos bekezdésed alapján, sajnos úgy látom neked mindennel problémád van. Az óra nem jó, az öv nyom és még nem is barnulsz... ezekre valóban nincs megoldás! Én a saját tapasztalatomat mondtam, van Polar bluetooth övem és Garmin HRM Run-om is, egyenletes tempón mindkettőhöz képest 5 ütésen belül mér az óra.
"Jaybird X3? Azon ott lóg a vezeték hátul. Full earbudokról beszélek, pl. ilyenről:
Nálam a vezeték nélküliség azt jelenti, hogy nincs vezeték. Sehol. Sehogy."Segítek:
"Tökéletesen, szakadás nélkül működik egy Jaybird X3-al és egy Jaybird Vista-val, úgy hogy bluetoothon csatlakozik telefon és ANT+ -al csatlakozik egy mellkaspánt és egy footpod. Még a Vista -val se szakad, pedig az két külön füles. Teljesen jó Spotifyal és saját zenével is."
https://www.jaybirdsport.com/en-eu/vista.985-000871.html
Ez egész vezeték nélkülinek tűnik, épp ezért írtam mindkét típust, mert egyikkel se tapasztaltam SOHA szakadást.
Nem tudom mitől vagy ilyen feszült, de az hogy egy random cikk alatt háborogsz nem gondolom, hogy megoldja bármelyik problémád, persze nyugodtan dühöngj ha ez megnyugtat.... én továbbra is azt mondom, hogy kifogtál egy hibás darabot, ami nem tudom mennyi idős, de ha egy éven belül van, akkor ki kell cseréltetni... ennyi!
BTW.... a Fenix 6X Pro sapphire előtte Fenix 5 Plus Sapphire és Fenix 3 HR Sapphire volt és egyikkel se volt ilyen gond, valamint akiknek eladtam, azok se jelezték, hogy bármi problémájuk lenne az órával.
-
Crus
őstag
Köszönöm szépen a korrekt választ!
Ebben a pillanatban egy Fenix 5 Plus Sapphire van a kezemen, most ez az aktuális sportórám. A frissítésekkel buta mód úgy vagyok, hogy biztos jobbá tesznek funkciókat... ha tehetném visszamennék a 10.10-re, de nem tudom van-e lehetőség ilyen rollback-re, ott a GPS pontosság és a wifi sync is jobb volt.
Polar OH1 tippért külön köszönet! Volt anno Polarom is a H7-es, azzal pl. nem volt mellkasi fájdalom problémám sosem, és a pontossága is kiváló volt. (Mondjuk pontosság terén a Garmin Tri Bundle-ben levő öv is kiváló volt, nem is az volt vele a bajom.) A "füles" pulzusmérőről tudok, a mellkasi gondok után nekem azzal is az lenne az aggályom, hogy túl közel van a fejemhez. Az earbudot is csak akkor használom, ha nagyon hosszú edzésem van.
Nem vagyok laposföldes, de azt a 3/4 év fájdalmat, nem szeretném vissza. (Nem volt vészes a fájdalom amúgy... olyan 1-2/10.)Kivárom már akkor a Fenix 5 Plus Sapphire-al azt az 1-1.5 évet, mert a Live Tracking néha rendkívül fontos lenne. Pl. hogy aki éppen segít a frissítésben, az könnyen megtaláljon, vagy volt már atrocitásom norvégokkal (köhöm), ott is örültem volna annak, ha valaki látja, hogy nem futok, hanem már menekülök...
-
anrb
aktív tag
Szia! Nem írtad, hogy milyen órád van, de szerintem sok mindent megmagyarázna a típus (pl. nem véletlenül jött ki a Fenix 5 _Plus_). Nekem is van Garminom (is), de sajnos egyik általam tesztelt típus sem volt hibamentes. Pontossághoz: mellkaspánt + Stryd, illetve legyen más a szoftver bétateszter (nem muszáj mindig frissíteni). Próbálj ki más márkákat is!
Pár megjegyzés:
GPS pontosság: A mai órákat Sony GNSS chippel szerelik, ami az alacsony fogyasztásáról híres. Pontossága viszont rosszabb, mint a SiRFStar (Polar, Suunto, Tomtom) vagy a Mediatek (Garmin) chip-ek. Egy telefonban jóval nagyobb az antenna és egy nagyságrenddel nagyobb kapacitású akku van.
Optikai pulzusmérés: Optikaiból létezik karpánt is (a Polar OH1 halántéknál is tud mérni), illetve vannak pulzusmérő fülesek is. Mindegyik optikai mérési pont pontosabb a csuklónál.
eSIM: Garminnál 2021/2022. A Vivoactive a testbed a Garminnál, a Vivoactive 3-ból tavaly kijött a Verizonos változat. -
Crus
őstag
Már unom a supporttal folytatott értelmetlen beszélgetések sorát. A hazai support említésre se méltó, a külföldi meg terel, maszatol, kitalál bármit, csak, hogy menjen az idő és elund és lekopj. És működik! Zsenik!
- Futok, tekerek mindenhol. Ha 5 BPM lenne a difi befognám. Nem 5. Nagyon nem. Az a kutyát nem érdekli, hogy amikor neked válaszolok, akkor éppen pontos, és 52-öt mutat. Az lenne a fontos amire kitalálták, hogy sportolás közben ne tévedjen konkrétan ZÓNÁKAT! Ennélfogva a vele folytatott pulzusalapú edzések mehetnek is mind a kukába. A korábbi 920XT-hez volt övem, Tri Bundle volt, az öv pontosan mérte, mindig, de egyrészt nagyon kellemetlen volt sok óra sport után, másrészt csíkban barnultam le, amitől rémesen hülyén néztem ki, ha éppen nem sportoltam, harmadrészt fogalmam sincs miért, de bordaközi fájdalmat indukált. Jártam a gonddal egy rakás orvosnál nem találtak semmit. Elhagytam az övet és bő fél év kellett mire teljesen elmúlt. Próbáltam azt is, hogy kihagytam pár hónapot öv nélkül, de közben tovább edzettem, a fájdalom jelentősen mérséklődött. Vissza felvettem kb. az 1. edzés után újra rákapcsolt.
- Term. kalibrálva van. Azzal kezdtem. A gond az, hogy néha tökéletesen működik, néha meg totálisan ostobaságokat ír.
- Dettó mint az előbbi. Többször jó, mint amikor nem, de amikor nem, akkor az eléggé irritáló egy 260 ezres órától, miközben a jóval olcsóbb teló tökéletes nyomvonalat ad.
- Aha... nekem is ilyen, ha éppen nem csesznek el valamit a sw frissítéssel. Most éppen el.
- Jaybird X3? Azon ott lóg a vezeték hátul. Full earbudokról beszélek, pl. ilyenről:
[link]
Nálam a vezeték nélküliség azt jelenti, hogy nincs vezeték. Sehol. Sehogy.- Az egy tökéletesen működő funkció kéne legyen, ha működne. Ha túrázol, mászol rohadtul számítanál rá. Azért van benne nem? Az, hogy a pusztában milyen, az egy mászónak nyilván nem releváns.
- Sportóra? Miben nyilvánul meg az, hogy sportóra, amikor ALAPVETŐ sportfunkciókban nem jó, vagy pontatlan?
Az esim nyilván akkor lenne jól használható, ha szabadon kapcsolható. Pl. ha live trackinget akarsz, vagy segítségkérést, akkor előtte aktiválod. Naná, hogy nem kell, hogy 0-24-ben lógjon a mobiltornyon.
-
Agony
aktív tag
Szerintem ki kellene dobnod, egyszerűen inkompatibilis veled az az óra.... vagy egy hibás darab.
1. Csuklós pulzusmérés
Nekem +/- 5 BPM-en belül mér a mellkaspánthoz képest, egyedül a gyors tempóváltásokat nem tudja időben lekövetni, de ez az optikai mérés velejárója. Aki komolyabban akar sportolni, annak fel kellene dolgoznia, hogy csak a mellkaspánt ad pontos és reszponzív értéket.2. Szintmérés
Az Alföldön élek és folyamatosan teljesen síkon futok, de 20 km-es távon is 5-10 méteren belül van a szinteltérés. Lehet hibás a barométered vagy kalibrálni kellene? Esetleg a beállításokban a magasságjavítást megnézni vagy eleve kikapcsolni a barometrikus magasság mérést?3. GPS pontosság
Erre nem tudok mit mondani, mert footpodot használok, de az elmúlt pár trackem vonalvezetését megnézve, teljesen jól lekövette az valós útvonalat. Balra-jobbra van 1-2 méter kilengés a kerékpárút bal/jobb oldalán, de sehol nem tér le az útvonalról vagy húz át részeket. Nálam "Csak GPS" -re van beállítva, a táv és a tempó a footpodról jön.4. WIFI szinkronizáció
Teljesen rendben van, még gyorsabb mint a telefonnal a bluetoothos szinkron. Hazaérek futásból jövök fel a lépcsőházban és ahol eléri a wifit, mire nyitom a lakás ajtót már a sikeres szinkronizáció felirat ugrik fel, aztán jön a Strava értesítés még mielőtt a Garmin Connect bármit csinálna.5. Bluetooth earbudok
Tökéletesen, szakadás nélkül működik egy Jaybird X3-al és egy Jaybird Vista-val, úgy hogy bluetoothon csatlakozik telefon és ANT+ -al csatlakozik egy mellkaspánt és egy footpod. Még a Vista -val se szakad, pedig az két külön füles. Teljesen jó Spotifyal és saját zenével is.6. Viharriasztás
Ez valóban egy "idétlen" funkció, de mivel barometrikus alapon megy, így hegyekben nem tudom mi alapján várod tőle, hogy minden vihart előre jelezzen? Eleve a magassággal változik a légköri nyomás, az óra meg arra tud figyelmeztetni ha pl. X időn belül Y értékkel változott a nyomás. Ez max annál tud jól működni aki hosszabb ideig van ott vagy ott él, ismeri a nyomás viszonyokat és ennek ismeretében állítja be a viharriasztáshoz a határértékeket. Nekem itt az alföldön nem ad falsch riasztásokat, mert nincs magasság változás.7. ESIM
Ez még mindig egy sportóra okosfunkciókkal és nem fordítva. Abban egyetértek veled, hogy a Solar helyett pl. a 6X Pro-nak lehetet volna egy ESIM verziója, hogy meglegyen a választási lehetőség a felhasználóknak, de nekem akkor se kellene. Teljesen felesleges üzemidő gyilkos, főleg, hogy egy telefonnal zsebben/hátizsákban áthidalható. Én épp azt szeretem a Fenixben, hogy heti 11-12 óra futás mellett is vasárnaponként 20%-on rakom fel töltőre... nem kell bele semmi fancy sallang. Ettől eltekintve, gyanítom a Fenix 7-es sorozatában már benne lesz, mert ez a Solar téma is már nagyon izzadság szagú volt, hogy kéne valami új fícsör amivel eladják, de erre futotta.Szerintem még mindig a Garmin gyártja a legsokoldalúbb és legmagasabb tudású outdoor órákat, a baj csak az, hogy ezzel együtt jár, hogy ezek egyúttal a legtúlárazottabbak. Aztán emiatt a kényelmes piaci helyzet miatt, nem igazán erőltetik meg magukat. Fejlesztenek, fejlesztenek és valóban jönnek az új firmwarek, de ezek jellemzően mindig csak foltozgatások, meg olyan funkciók, amik talán a userek töredékét érintik.
A te órád kapcsán nekem továbbra is azaz érzésem, hogy az valami hibás példány és ha garanciális akkor instant cserélik neked a forgalmazónál, szóval érdemes tenni vele egy próbát.
-
Dreamie
őstag
Megkaptam az Alza-tól, Navi -gate-es. Bontatlan doboz, óra működik, már a kezemen van... Csinos darab, 5x-et váltja, remélem ugyanolyan megbízható lesz ez is.
-
Crus
őstag
Részemről én nagyon régóta használok Garmin órákat a csúcs kategóriából, de abszolút nem vagyok elégedett. Ahogy látom itt most éppen egy tök alapvető funkció működik szarul, a GPS-es távolságmérés, amit kb. a 25.000 Ft-os kínai gagyi is elég jól abszolvál. Ebben az árkategóriában ez megengedhetetlen!
Fogalmam sincs a Garmin mit csinál, de egyre rosszabb és rosszabb tapasztalataim vannak:
- a csuklós pulzusmérés még akkor is röhejesen szar, amikor leborotválod a csuklódról a szőrt és úgy ráhúzod, hogy lassan belilul a kezed. Persze aki lusta dög és max 130-as pulzussal "sportol", annak jó... de feljebb egyre durvábbakat hibázik. Tolom fel a dombon 202-es mellkaspántról mért pulzussal, a hulladékom meg 158-at mutat percek óta és esze ágában sincs feljebb menni.
- szintmérés. Egy sík körpályán n+1 eszközzel mérve a két vége között 2-3m szintkülönbség van. A kezemen levő rom meg mutat 20-30m között, de az se konstans, hanem hol 10, hol 25, hol 12. Röhej!
- GPS pontosság. Fogalmam sincs ezen is mit lehet rendre elcseszni, de bekapcsolt GPS és Glonass mellett FULL NYITOTT, NEM ERDŐS terepen, kint a semmi közepén is csinál csúnya áthúzásokat egy körpályán is, amit pl. a telefonom a büdös életben nem!
- Wifi szinkronizáció. Azt vettem észre, hogy valamit ha megjavítanak, akkor valamit el is rontanak. Ilyen a wifi sync is. 2 sw verzióval korábban csodás volt, most megint szarakodik, konkrétan, ha nem veri ki a szemed a wifi jelerősség, akkor cseszi lesyncelni, csak telóról lehet. Most itt vagyok a routertől KETTŐ méterre: ÁTVITELI HIBA! A múltkori sw frissítésnél legalább syncelt, ha nagyon erős volt a wifi jel. Most már azt se.
- bluetooth earbudok. Atya. Ég. Vettem olcsót, vettem közép árkategóriát, vettem drágát. Csalódás. Főleg az a gond, hogy van amelyik az edzés elején, amikor megnövekszik az óra energiaigénye, akadozik a zene. Aztán kb. 3-5 perc után oké, de ha a menüben lépkedsz néha be-beakad. A másik a kapcsolat stabilitása, nem túl acélos, maradjunk annyiban.
- viharriasztás. Aki a hegyekben is szereti csapatni, néha olyan vaklármákat kap, hogy beszarás. Aztán amikor már ver az eső és csapkodnak a villámok, az órám mélyen hallgat... (előtte, közben is).
2-300.000 Ft-ért ezek az órák irgalmatlan nagy csalódások!
A másik, hogy itt van a fenti óra és MÉG MINDIG nem képes eSIM-mel??????? Így persze live tracking is csak telóról megy, meg az automatikus segítségkérés dettó.
2020-at írunk! Jó reggelt Garmin!
-
-
96024
csendes tag
-
balika21
tag
Előtte is 6x pro-t rendeltem.
Közben mindenkinek megírtam amit akartam, a cetelemnél már sztornózták is az előzőt, és írták, hogy benyújthatom az új hiteligénylést, így az is megtörtént.
Megnyugodtam, tök jól működött minden, és elhiheted engem is zavart. Köszönöm
A szinkronizálásra van valami ötlet?
-
-
balika21
tag
Ez tény, de csak a solar funkció nekem már nem ér annyit, hogy megint kinyomtassak minden doksit, elküldjem, várjak napokat, és részletre 4 ezer forinttal még drágább is. Ez csak abban az esetben fog megtörténni, ha nem navi gate-es lesz az óra. Amilyen mázlista vagyok, visszamondanám, az alzán meg pont elfogyna, ez tuti!
Más kérdés, amazfit alkalmazásból, vagy straváról át tudom menteni az adataimat a garmin connectbe? Több száz aktivitásról van szó.
-
balika21
tag
Fentebb @zaskar írta az Alzáról: Alza fent van a hazai forgalmazó viszonteladói listáján, azonban más forrásból is szerezhet be Garmint.
Gondoltam Aquánál is ugyanez lehet. A 6x pro nincs benne "glamour" akcióban, meg azóta emeltek az áron is.Én még 229.990Ft-os áron rendeltem 0%-os hitelre.
-
-
Wolfy33
senior tag
Igen, elállási jog a szerződés létrejötte után 14 napon belül lehetséges.
Illetve a termék átvétele, de a szerződés létrejötte (amikor a termék az eladóhoz érkezik és tájékoztatnak mikor küldik majd ki) közötti időben (amiben most vagy) is gyakorolhatod e jogodat.A hitel intézetet értesíteni kell az elállás tényéről.
-
Dreamie
őstag
-
Mr.Silkó
veterán
Igazán szimpatikus egy eszköz, csak ennyit már nem adok órára, még a Watch 3-ra is sokalltam anno a pénzt.
-
balika21
tag
Sziasztok,
szokásos szerencsém volt, mint szinte mindennel, azt szeretném kérdezni, hogy az Aquától rendeltem egy fenix 6x pro-t, de részletfizetésre és még nem kaptam meg a terméket, természetesn utána jelent meg a cikk, és láttam meg az itt linkelt alzás solar verziót, mi van ha nem navi-gate-es fenixet kapok az Aquától, holott hivatalos partner, vagy esetleg hogy tudnék elállni a vásárlástól, és a cetelem hitelt "átirányítani" az alzához? Köszönöm válaszotokat előre is.
-
Dreamie
őstag
-
Lesz még ilyen áron ez az óra, mint most az alzánál, mondjuk idén?
-
Wolfy33
senior tag
-
-
zaskar
senior tag
Jó olvasni, hogy többen is vettek az alzás Pro Solarból. Én régi garminos vagyok (2007 óta folyamatosan), jelenleg 945-öm van. Az okok, amiért nem veszem meg ilyen kedvező áron:
- vékony csuklóm van, hülyén nézne ki rajta a hatalmas óra
- a 945 igaz hogy műanyag, de jóval könnyebb, nekem ez lényeges
- jóformán mindent tud, amit a Pro Solar, nekem a térkép lényeges, főleg terepfutok, de néha a zene is jól jönMindenki használja egészséggel az új szerzeményt, remélem elégedettek lesztek!
-
Wolfy33
senior tag
A Garmi Express program 7.0.1 verziója hibás Win 10 alatt. Amikor be akarsz jelentkezni szerver nem elérhető hiba üzenetet kapunk.
Több órás küzdelem után (amit a garmin ajánlott, semmi nem jó, wifi router, tűzfal, újra telepítés, Windows 7, stb.) a megoldás a program régebbi verziójának a feltelepítése lett, frissítés nélkül. 6.-os verzió fut szépen.
-
VivienR
tag
Ha valaki szíjat rendelne akkor javasolom hogy inkább kicsivel többet adjon érte az Amazonról. Szerintem kényelmesebb, de ha valakinek nagyon olcsón kell lila vagy narancs szíj akkor van... A 6 Pro-hoz végül ilyet rendeltem:
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B07KTLLD1S/ref=ppx_yo_mob_b_inactive_ship_o0_img?ie=UTF8&psc=1
Van mindenféle színben, kényelmes is. -
Wolfy33
senior tag
Az Alzás akciós Fenix 6 pro solar megihletett, ezért ma át is vettem. Kérdés volt korábban, Navi-Gate Kft.-s-e? Igen, rajta a van a dokumentáción, dobozon is.
Első benyomások, külső: a szín szép, nem hivalkodó, de tekintélyt parancsoló az óra mérete. A súly az semmi más ekkora órákhoz (átmérőre gondolok)viszonyítva, pont annyira van súlya, hogy érzékelje a hordója mekkora darab van a csuklóján.
A méret igen, nos elsőre kicsit rémisztő lehet, mert nagy, tényleg az. De vhogy így jól áll neki.
Az biztos, hogy aki vacillál, az a sima 6-ost rakja mellé, élőben teljesen más, mint videókon, képeken. Szerintem az is elég szép méret. Úgy fog tudni dönteni biztosan.
Ennek az indokolt mérete a terep képességeiben igazolható. Erdőn mezőn jobb a rálátás, az biztos.A beüzemelés nagyon egyszerű, gördülékeny, pillanat alatt feláll a rendszere, wifi, stb.
75%-on volt a gyári töltés, gyorsan tölt az usb-n, csati stabil.Menü, tulajdonságok:
Megszédülsz a sok infó miatt, erre idő kell, míg átlátod a sport funkciókat. (Fitbit Ionic adidas editionról váltottam 2 év után) Plusz a többi funkció ki sincs próbálva jelenleg.
Ezekről még nem tudok részletesen beszámolni. -
VS461
tag
Jó is lenne egy új HRM. Gondolkoztam az RD pod-on is, de akkor csak csuklón van pulzus, ami sokszor hülyeséget mutat, azon kívül (ha meg egyszer lecserélem a 935-öst), egy 945/Fénix, de a sajátom is elég drága ahhoz, hogy pl. kettlebell használata közben rohadtul féltsem úgy is, hogy befelé van fordítva (úgy meg üti a csuklószíjat, az se kényelmes). Olyankor meg jól jön, hogy le tudom tenni a szőnyeg mellé, a mellkaspánt meg méri a pulzust.
Most újra ránéztem a Garmin fórumra, és rengetegen panaszkodnak a HRM-Run-ra, hogy elszáll, beázik, eszi az elemet stb. Ez gondolom, a Tri-re is igaz lehet.
-
anrb
aktív tag
A HRM-TRI-re írtam az árat. Drága cuccot nem vennék ilyen oldalakon, volt már GearBest-es garanciális ügyintézésem... Amazonon a Prime Day és a Black Friday alatt érdemes vásárolni.
-
VS461
tag
A pántom "egyszercsak" adta meg magát, egy verseny előtti aktiváláskor kiírt egy számmal azonosított BT-eszközt, h csatlakoztatom-e. Nyilván dobtam, és azon a versenyen, illetve azóta sem tudtam használni a HRM Tri-t. Szopcsi, amennyibe egy új kerül... A Garmin hivatalos fórum pedig, ahogy elnéztem, magasról tesz a segítségkérésekre.
-
anrb
aktív tag
FYI: A PulseOx sportolás közben egy teljesítménydiagnosztikai metrikát ad, mint a VO2Max.
A perifériás oxigénszaturáció mérés optikai elven működik, nem elektromos jelekkel, mint az EKG/mellkaspánt.
Érdemes lenne kipróbálnod egy másik szenzort/mellkaspántot, hátha elromlott/lemerült az elem/elázott/elszakadt az elektróda, stb. Ezért SzVSz nem kell új órát venni. -
válasz
Döglött Róka #33 üzenetére
-
VS461
tag
Bone, sportolás közben a PulseOx funkció mivel ad többet, mint az eddigi normál pulzusmérés? Gondolom, a mellkaspánt használatával a PulseOx nem működik.
Sport közben én régebben a mellkaspántot használtam a 935-öshöz, mert jóval pontosabb a pulzusmérés. Kb egy éve viszont a mellkaspántot eldobta az óra, és sehogyan sem tudtam azóta újra felismertetni vele, jobb híján pedig használom a beépített pulzusmérést, ami néha röhejesen alacsony pulzust regisztrál egy-egy aktivitáshoz. Úgyhogy gondolkodom egy 6-os szériás órán, vagy a 945-ön, de valami mellkaspántos bundle-vel. Viszont, ha a PulseOx csak pánt nélkül működik, viszont jobban, mint a régi mérés, akkor lehet, h a pántot hagyom a csudába.
-
myckey
veterán
válasz
Döglött Róka #30 üzenetére
Te szerintem nem tudsz megfelelően értelmezni.
Olvasd át , ismételten.
Nem hápogtam, elmondtam a tényeket, mutattam kollégának ezt azt.Pontosan tisztában vagyok az árakkal, a felhasználási területekkel stb....azzal is, nekem milyen az életvitelem, arra mi a megfelelő eszköz. Nem érdekelnek a méretek.
Te valamit nagyon benéztél. Mielőtt beleállsz egy másik fórumozóba, ajánlott használni az eszed.
Ne keltsd itt feleslegesen a feszkót.(#33) Döglött Róka
TE kezdted el, gondolkozz már, ismételten. -
myckey
veterán
válasz
Döglött Róka #28 üzenetére
Mégegyszer?
Nem értelek, magyarázd meg . Szerintem rossz embernek címezted.
-
Döglött Róka
veterán
Mégegyszer, ez a teteje a Garmin óráknak, nem ez a kiindulási pont. Amire az átlagember használja ez bőven sok. Fenix S modellek, Vivoactive széria bőven elég és szenzor szinten ugyanezt produkálja. Én 3 éve nyúzok egy Fenix 3 HR-t, annyira rendben van hogy még mindig nem jutott eszembe cserélni.
Ami felesleges pl az a zafír üveg, G-shock-okat ásványi üveggel szerelik, ahogyan a Fenix-eket is. Olyan a kialakításuk hogy nem kell zafír üveg.
Ésszel kell választani, nem sóvárogni a fullextra után -
myckey
veterán
Én is mutattam fentebb egy boltot, itt is van lehetőség próbára-egyebekre.
284 ezerértDe a haverral 2-3 hete voltunk Sarkcsillag Sport Boltban, itt is vannak kiállított-üzembehelyezett verziók.
Vagy Mountex, esetleg.
Más:
Egyébként ezeket az órákat, nem igen érdemes összehasonlítani a samsung meg alma, és tudom is én milyen okosórákkal. Az anyaghasználat, felhasználási területe, szenzorok, üzemképesség stb...egy másik világ. Mint mondjuk a Suunto merülő/búvár órái, ésígytovább.
Suunto 9 Baro, mint alternatíva(titaniumban,is)Jó ideje szemezek én is(informálódtam is egy kollégával) a Polar,Suunto,Garmin vonalról, mert maximálisan ki tudnám aknázni a benne rejlő lehetőségeket, csak éppen....
-
-
anrb
aktív tag
Apple vs Garmin (2016) [link]
-
tovgab
aktív tag
Nagyon tetszik ez az óra, csak hát az ára.
Amivel eddig szemeztem, az a Casio GBD-H1000.
Idei modellje a Casio-nak, 140-150.000 Ft körül van az ára.
A gyengéim a G-Shock modellek, ebben az órában pedig egyesíti a Casio a G-Shock + smartwatch + fitness tracker órákat.
Főbb jellemzői:
- Shock-resistant
- GPS-controlled
- Smartphone link functions: automatic time adjustment, easy watch setting (world time for over 300 cities, alarm setting), training plan, training function setting, training log data management, notification, phone finder
- Solar-powered
- Training function
- Training analysis
- Training log data
- Heart rate monitor
- Digital compass
- Barometer
- Thermometer
- Altimeter
- Step tracker
- World Time
- Stopwatch
- Multi timer
- Daily alarm
- Vibration alarm
- LED light (Super Illuminator)
- 200-meter water resistance
Tudom, hogy pár dologban elmarad a tesztben szereplő Garmin-tól, de hátha valaki pont ilyet keres... -
Hozzá kell tenni, hogy egy Garmin nem egy okosóra, hanem egy sportóra, a mi mellesleg okosóra is. Sokkal többet nyújt, mint egy apple vagy Samsung. Igen, tény, hogy ez a két gyártó is elég jól integrálta a saját öko szisztémájàba a saját okosóràit, de egy S health soha nem fog annyit nyújtani, mint egy Garmin connect app. ANT+ ezek közül egyiken sincs, ahogy MIL-STD minősítés, 100-200M vízállósàg sem. Nem fognak a kerékpár, mellkas pánt ANT+ rendszerével kommunikálni. Ez a Garmin a Marq szériától eltekintve a termékpaletta abszolút csúcsa! Mennyi is az apple leg-leg órája? Mert a Milanese szíjjal szerelt series 5 óra 275e Ft. És az még mindig csak egy naponta töltésre szoruló szögletes izé...
-
Hank18
csendes tag
Mondjuk hozza kell tenni, hogy aki akar egy normalis aru es minosegi okosorat az vesz egy apple watchot vagy samsung galaxyt. Ez az ora komoly extrem sportra lett kitalalva. Sokan hordjak ott ahol en lakom, de mondjuk ezek az emberek heti szinten raftingolnak, triatlonoznak, sikloernyoznek vagy eppen downhilleznek stb. Szoval tenyleg nem hetkoznapi hasznalatra talaltak ki, hanem olyan helyzetekre ahol egy normalis okosora mar keves. Telen szokszor lattam h ruha folott hordjak, persze ilyenkor HR merest masik eszkoz vegzi. Aki akar egy jo sportorat annak ajanlom a Garmin 945ot mint alternativa. Gyönyörű orak egyebkent, de ezen túlmenően funkcionalitasban is vekit pl az apple watch 5-ot olyan aprosagokban mint futas tracking. Aki rendszeresen fut az tudja mirol beszelek.
-
-
zaskar
senior tag
Alza fent van a hazai forgalmazó viszonteladói listáján, azonban más forrásból is szerezhet be Garmint. Tehát van esély rá, hogy hazai garis, de erről csak átvételkor tudsz meggyőződni. Ha ott van a dobozon a Navi-Gate matrica, akkor hazai. Ha meg máshonnan származik és az nem felel meg neked, legfeljebb visszaküldöd. Tavaly pl. az Alza kiszórt több száz darab Fenix 5 plus-t, 100 ezer Ft/db áron, ami félár körül volt. Ezek is Navi-Gate garisak voltak.
-
lomposfarkas
tag
" 340 rugóba kerül titán gyűrűjével. Aki pedig a szíjat is titánból akarja, 400 ezret kell érte otthagynia"
Durván nyomják a luxusba pozicionálást -
válasz
Döglött Róka #13 üzenetére
Igen, de a sima 6s nem rendelkezik egy csomó funkcióval, amivel a Pro széria igen.
#Csirkejozsi: Én nem merném alzán megvenni, szerintem az nem NaviGate gyártói garis.
-
Csirkejozsi
tag
Az Alza.hu most elég jutányos áron adja.
https://www.alza.hu/garmin-fenix-6x_2?dq=5663860 -
Ha lenne fölösleges 300 ezrem akkor sem venném meg, mert egyszerűen nagyon túl van árazva.
-
myckey
veterán
Jelenleg 284 ezerért "már" hozzá lehet jutni, azért ez így kedvezőbb, mint az említett összeg.
Itt azért az anyaghasználat nem egy..... többek között. Az anyagminőség sokat dob a dolgokon.....többek között
-
Sajnálom, hogy nektek is a solar-t küldték azt már minden. Loser megkapta és tesztelték is mindenhol. Sokkal jobban örültem volna, ha a sima 6-os jön, vagy a 6x.
A 6s 42 mm, a sima 6 47 mm, az 6X meg 51mm. A garmin oldalán van egy jó összehasonlító táblázat csak mobilról nem tudom beszúrni. -
válasz
Döglött Róka #6 üzenetére
Ez azért nem ugyan az az óra. A Fenix 6s Sapphire Pro, ami inkább egy liga, de az nem napelemes és az akku idő is kevesebb mint a fele.
-
Döglött Róka
veterán
Van kicsi verziója sokkal olcsóbban.:
https://buy.garmin.com/en-US/US/p/641501/pn/010-02159-01 -
_flamer
aktív tag
Nagyon profi teszt lett. Tetszik de az én vékony csukómra túl drabális lenne a képek alapján
-
Bazsi84
aktív tag
A gps-ből számolt távolság sosem lesz pontos. Foghatják az algoritmusra,de ez egyszerűen ennyit tud. Főleg fás területen vagy épületek között. Egy footpodból vett távolság és sebességadat instant megoldja a problémát. Akkor viszont felmerül a kérdés,h minek ennyit költeni órára ha csak az útvonal rögzítésére használjuk.. Egy olcsóbb óra,kombinálva a sokrétű szoftverrel és footpoddal ugyanezt hozza csak pontosan. Persze ha nem kell navigálni...
-
darvinya
titán
Solar, ha már nevében jelzik a napenergiát, akkor miért nem azzal működik?
-
Kár, hogy ezt az üzemidőt még nem tudják kisebb óratokba pakolni. Ez az óra nagy, nagyon nagyon nagy.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mit tud egy sokkolóan drága sportóra egy olcsóbbhoz képest? Napelemes rásegítést a fantasztikus üzemidőre, meg mindent, amit a műfajtól elvár az ember, egy bökkenővel.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Opel topik
- Már Magyarországon is használható az iPhone kártyás terminálként
- Biliárd és snooker topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest