- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
A múltkor azt írtad, a haverodnak van és bírja a gyűrődést. Az tény, hogy ha anyagában lenne
és jó kemény, nem csak a felület, hanem maga az anyag is, na ezeknek az óráknak ezen az árakon már tudnia kellene.
Benoe77 : Hát nem tudom, nézegettem én is ezeket, de egy ilyen órára, hááát, inkább vigyázok és ha kell leveszem, (barkács,munkavégzés, egyebek). -
-
arcitec
addikt
válasz
balika21 #394 üzenetére
Igen láttam videót is, nagyon jól illeszkedik. Már csak az lehetne a kérdés, ha leveszed, mondjuk 1-2 év után, hogy néz ki az eredeti felület alatta. Ha valaki nagyon összecseszi, akkor ez annak megváltás, bár feketében talán még jobb lenne. Apropó, kétoldalú ragasztót, azt adnak hozzá? Az milyen, kis vékony fólia? Mert azért itt sok + hely nem nagyon lehet.
-
Wolfy33
senior tag
válasz
Maximum1 #393 üzenetére
Osztom. Szintén titánom van, solarba. Erre nem is javasoltak semmit, a solar elemek miatt.
Plusz én aktívan használom sportban és edző teremben, nem mondom,hogy nem ütődött már ennek annak, de semmi baja.
Az is igaz, hogy a van egy fehér szíjas, kék lünettás modell variáns, amit szívesen felvennék néha, de arra nem látok megoldást ilyen ragasztásokkal, mert ott a teljes ház hátulja és a gombok is kékes színűek. -
balika21
tag
Persze, külön vannak, és kétoldalú ragasztóval lett felragasztva, ami rajta volt a védőn, én lassan 7-8 hónapja használom, és nem bántam meg. Aliexpress-ről rendeltem, és ha ez fent van, fólia már egyáltalán nem indokolt a kijelzőre szerintem.
innen van: [link]
és ilyen, azóta megkopott már, de az volt a bajom, hogy igazából, pont az élét ütöttem oda mindíg az órának, most már nem érdekel, és szerintem jól is illeszkedik, ezek a képek ali-ról vannak, de ezt a fajtát használom:
@Maximum1köszi, meggyőztetek, de a védő marad
-
arcitec
addikt
válasz
balika21 #389 üzenetére
DLC bevonatos zafír üveges? Arra minek védő. Az amazonon olvastam egy véleményt, hogy
a védő szilikon dörzsölte ki. Egy olyan órára szerintem nem illik semmi plusz rakat.
Az tény vigyázni kell rá, de melyik órára nem?
Eredendően nem fekete szíj volt rajta? Mert talán az a szín lenne jó, minden alkalomra, no meg az óra is fekete, vagy nem?De ha elegánsat akarsz pl bör szíjat : [link]
-
balika21
tag
Sziasztok,
adott egy 6x pro lünetta védővel, amivel ugye elég nagy az óra. Eddig sárga, kék, és hasonló szilikon szíjakkal használtam, viszont pozíciót váltok a cégnél, és inget kell majd hordanom, ahhoz ugye nem annyira passzol. Van valami ajánlott szíj, inges viselethez, amit sportoláshoz is tudok majd használni, nem szeretném állandóan cserélgetni.
-
A legfontosabb talán a quickfit rész rögzítése a szíjhoz. A gyárin pl. torx csavarok vannak, az utángyártotton legtöbbször csillag.
Én elasztikusat használok, az anyaga olyan mint az enduro szíja, csak nem tépőzáras. Jó, mert tud mozogni a karon, nem szorít, viszont mindig jó a HR érzékelés
-
-
Wolfy33
senior tag
Új verzió tesztelve. Túra hegyekben és séta volt ma. GPS nekem sokkal gyorsabban kapcsol, mint korábban, mindent naplózott, nem láttam semmi problémát.
-
Sziasztok! Most cseréltem le egy instinct solart egy tactix delta solar órára. Létezik, hogy ezen nem lehet a down gyirsgombra rakni az ABC funkciókat?
-
arcitec
addikt
válasz
lasse001 #374 üzenetére
Fenix 6x zafír. Ma futottam, de olyan gyorsan talált GPS jelet, hogy pislogni nem volt időm.
A kijelzőt napszemüvegben is jól látni (autó világítással). Minden mért adatot tökéletesen mér. Futópadon kis meglepetés ért, be volt kapcsolva a telefonon a connect és megszólalt egy női hang a köridő elérésekor.. Eddigi tapasztalatom, a Vivoactive 3 után, (bár ez az óra is mindent rendben megcsinál) hogy nem véletlen drágább óra a Fenix. Minden porcikájában precízebb és nyilván valóan az a rengeteg + tudás ami bele van építve, hát mire azt mind ki-tapasztalom és hogy mit mikor érdemes hogy használni, az egy külön kurzus is lehetne akár.
-
-
válasz
lasse001 #363 üzenetére
Nekem szerencsére eddig nem volt gond vele...
Van ez a feature, hogy pl egy futás után be tudod állítani, hogy mennyire érezted megterhelőnek az adott edzést. Kíváncsi vagyok, hogy ebből majd kijön-e valami értelmes statisztika később, vagy használják-e bármire, azt leszámítva, hogy egyesével megnézhető minden edzéshez a Connectben.
-
arcitec
addikt
Lehet csak javítottak benne. Egyébként is egy halom javítás van benne.
lasse001 : Csatlakozz a telefonra a az IQ connet-el és kis időre hagyd úgy, vagy Garmin Express. -
19.20 changelog:
Added sleep tracking widget with sleep score and insights by Firstbeat AnalyticsTM.Ez miért újdonság? Hiszen eddig is volt sleep widget, nem? Mintha a 19.10 óta picit más szövegeket írna ki, de én nagy újdonságot nem vettem észre...
-
robaGB10
tag
Sikerült élőben megtekinteni a 6 Sapphire Titan verziót. Nekem jobban bejött a sima 6 Sapphire, de az nem volt akcióban sajnos.
Több helyen láttam videót arról hogy a 6os szériának kékes háttérvilágítása van, viszont a zafír és solar verziónál ez a jelenség nincs, hanem a sötét részek szép feketék, és a betekintési szög is jobb. Ezt meg tudja vki erősíteni?
-
robaGB10
tag
Nekem mint óra nagyon bejön. Külföldi vásárlás lenne. 400-450 frankért már lehet kapni zafír üveggel, titán házzal, 1,5-2 éveseket. Némelyiknél még garancia is van (2 év alapból a garancia).
Csak ha elromlik benne vmi, és meg kell javittatni, lehet h rákölteném egy új árát -
robaGB10
tag
Sziasztok! Szerintetek a fenix 7 megjelenése hogyan hat majd a 6-os használtpiacra? Megéri addig kivárni? Illetve mennyire rizikós lejárt garival venni?
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne mert nem boldogulok. Már szét googliztam a szemem, de a pontos választ még nem találtam meg. Garmin Fenix 6 pro és a Fenix Shapphire között tudásban van különbség? Ha igen micsoda?
-
Speedo
tag
Sziasztok, egy jó ideje nézegetem a Garmin sport óráit is, mert (szintén Pebble TS-ről érkezvén) nincs szükségem semmi nagyon okos funkcióra, csak telefonos értesítések és hívások kijelzésére, emellett fontos az always on display és a megfelelő akku idő (heti 4-5 edzéssel és pár túra jellegő sétálással egybekötve). Jelenleg egy olcsó MiBand-et használok, amiből kezd elegem lenni, és szeretnék egy komolyabb, és pontosabb eszközt minden téren. Ezeket kivállóan teljesíti pl a fénix 6 sorozat és az instinct. Végig olvastam mindkét ide vonatkozó ph fórumot, és csak egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy áll a Garmin a terméktámogatással. Azt tudom, hogy az Instinct Solar tavaly érkezett illetve a fenix 2019-es sorozat (talán a 6x 2020?), de mielőtt kiadnék negyed milliót egy fénixre megkérdezném, hogy mennyi lehet még hátra terméktámogatási idejéből az órának, hogy szokta kivezetni a "régebbi" óráit a garmin? Tudom, hogy az órák alapvetően is teljesek funkciók terén, de mi a helyzet a csatolt szolgáltatásokal pl garmin connect, webes felület?
-
kovacs65
őstag
A Garmin szerverei nem elérhetők!!!!!!!?????????????
Mi történt már megint? -
Örülök, hogy tetszik!
A napkelte / napnyugtát már egész sokan kérték... sajnos macerás implementálni. De az lesz a következő feature, szerintem max 1-2 héten belül ha lesz egy szabad estém akkor nekülök végre és végre megcsinálom
Hú, a body battery-t viszont nem tudom, annak utána kell néznem. -
akisen@
csendes újonc
Én is feltettem a számlapod, eddig tetszik, és a fogyasztása sem tűnik magasnak.
Van két olyan adatmező amit örömmel látnék a választható lehetőségek között. Az egyik a napkelte/napnyugta, a másik a body battery (amit viszont még egyik számlapon sem láttam opcióként).
Látsz ezekre lehetőséget a későbbiekben? -
Kinn van a 16.60-as szoftver. A változások.
Én eddig két navigációhoz kapcsolódó hibát tapasztaltam, remélem azokat majd javítják / javították:
1. Egy hosszabb útvonalnál navigáláskor a szintrajz rosszul jelent meg
2. Egy oda-vissza túra háromnegyedénél indítottam egy trackback navigálást és a hátralévő idő kijelzés teljesen meghülyült ( a távolságot mondjuk kb jól írta) -
kovacs65
őstag
THX mindenkinek. Sikerült megoldani.
-
kovacs65
őstag
Ha hívnak telefonon, az órán csak a hívó számát látom a nevét nem.
Van erre megoldás?
THX -
-
Wolfy33
senior tag
A solart és a lépcsőt raktam ki balra és jobbra és "üregesre" állítottam az ikon kirakás előtt a bart. Így sikerült a két oldalon egyforma bart létrehozni.
A dátumnál ha hónap napot állítok, nem számolja a napot ápr. 04 van végig. Nap hónap esetén jó.
Ennyit még nem variáltam egy számlapon, de ha segít neked, szívesen próbálgatom.
Remélem nem baj, ha leírom az észrevételt így használat közben.Az üzenet kijelzés tök jó. Hasznos és jól mutatja amit kell.
-
Hm... a két bar beállítás és az alsó 4 adatmező független. Azt tudod csinálni, hogy a 'Left bar' vagy 'Right bar' beállításra beállítasz valamit (pl lépések), ilyenkor annak kiteszi a szélre az ikont külön, és onnantól azt fogja mutatni a bar. Viszont ilyenkor nincs vastagság beállítás (csak a csík színét lehet állítani).
-
Wolfy33
senior tag
Közbe teszteltem még, kicsit este volt már, elnéztem amit írtam:
Mégiscsak több ikonnal változik a vonal, ha előtte vastagra állítom. Mind a bal és jobb oldalon.
Ha üregesre állítom elsőnek a bal és jobbot is és bármi ikont berakok, akkor marad üreges.Ha lehetséges,a vonal vastagság állítást (mint ahogy másiknál van, hogy csak design elem, külön beállításba kéne rakni.
Jelenleg az aksit tesztelem, jónak tűnik. Éjjel 1% ot merült.
-
Köszi! Ránézek még arra a részre. A napokban úgyis lesz egy frissítés, úgy általában optimalizáltam még a kódot, az akksi használatnak is jót tesz majd.
-
Wolfy33
senior tag
Értem így köszi. Azt vettem észre,hogy ha telibe rakom a
bal alsó részt ikonnal, (többi ikonnal marad teli, akkor a dekor vonal üreges lesz,de ha a jobb oldalra rakom ki telibe,ott marad a teli vonal. (Javítom, csak a move bar kihelyezés esetén lesz üreges), Ez apróságok,csak jelzem,hogy így picit zavaró,mert úgy néz ki,mint vmi benyomható funkció. De ötletes, teszik, gratulálok. -
Csapadék valószínűség
A két progressbar konfigurálható; akksi %, szolár töltés, lépésszám cél %, aktív percek cél %, lépcsőmászás cél %, illetve a move bar is kirakható oda. Ez lenne a left bar és a right bar beállítás, illetve dekor célokra lehet rejtett, üres és teljesen teli állapotot is beállítani, ilyenkor nem mutat semmit, csak az utóbbi két esetben hangsúlyosabb lesz a felső és alsó vonal.
-
Wolfy33
senior tag
Nagyon jól néz ki. Kíváncsi vagyok hogy bírja a solar 6xpro.
Egy kérdés, mi a jobb felső sarokban a kis felhő ikon mellett a 0%? Az nem tudom állítani sehogy . A bal gondolom az aktuális hőmérséklet, alatta a hőérzet és páratartalom,de az a 0% az mi?Ja meg a progress bar az mit takar? Látom ott más a sav szín jobbra, de mit mutat, jelez?
-
válasz
kovacs65 #316 üzenetére
Hmm, megnézem, kétlem, hogy bonyolult lenne kiszámolni... inkább az elhelyezés érdekes. Érzésre két opció van, vagy egy saját adatmező, és akkor ki lehet rakni pl a balra a default dátum mellé, az óra alá (vagy bármelyik másik helyre), vagy a második opció, hogy a dátum mezőbe passzírozom be, mondjuk "04.07. #14." vagy "We 04. 07 (14)" (ez utóbbi mondjuk inkább csak középre/felülre)
-
válasz
kovacs65 #314 üzenetére
Szerencsére nem kell nekem explicit lekérdezni, a Weather.CurrentConditions.observationLocationName híváshoz kell. Sajnos pont ezért nem támogatja a régebbi órákat, mert ott nincs még ez a Weather API, hanem kézzel kéne háttérfolyamatból pl Openweathermaps-ről lekérni az időjárást, miközben a GPS pozíciót kiveszed az utolsó trackelt activity-ből (ami vagy van, vagy nincs).
-
Sziasztok, készítettem egy digitális számlapot, ha valaki szeretné kipróbálni, itt elérheti:
https://apps.garmin.com/en-US/apps/16b2ef2b-770f-4efd-ad47-439416db37a9#0
Az időjárás API miatt jelenleg csak az újabb órákon működik. -
-
kovacs65
őstag
Az ilyen töltőcsatlakozó védő kupakot mennyire tartjátok hasznosnak?
-
válasz
Maximum1 #303 üzenetére
Tényleg, ki milyen térképet használ?
Bicajozáshoz én a Routable Bicycle (Openfietsmap Lite) térképet, túrázáshoz a Turistautak térképet allítottam be az órán, de komolyabban egyiket sem tapasztaltam még ki.
-
válasz
Maximum1 #303 üzenetére
Tudom, csak nekem az volt a baj, hogy hosszabb gpx track fájloknál a Garmin Connect nem tudott rendesen importálni. Nem jöttem rá miért miért. Gpx route fájlok általában mentek, csak ott meg igazítanom kellett az útvonalon. Az Explore megette a hosszabb track fájlokat is. A mapy.cz nem tudom milyen gpx-et csinál, de azt rendesen beolvassa a Connect is és az útvonal is stimmel.
MapSource: úristen, hány programjuk van/volt ugyanarra?
#302 Benoe77: kösz, ezt azt hiszem már ajánlotta más is, rá fogok nézni!
-
Maximum1
őstag
Eddig sem kellett az Explore, szerintem azt a térképnélküli órákhoz találták ki.
A connect is tud tervezni, bár gyalog túrát nem bíznék rá, bringára már használtam arra jól tervez.
Én asztali gépen magamnak rajzolom a mapsource programmal, ebbe bele lehet telepíteni több térképet is, a vicc az hogy mind mást mutat, pár éve még mindegy volt, ma már más a helyzet.
Mást használok túrára és kerékpárra is. -
Egy tipp: küzdöttem az útvonaltervezéssel a turistautak.openstreetmaps-ről, de valahogy nem volt az igazi az import... viszont a mapy.cz tervezője bevált: nagyon kényelmesen használható, alapból is tök jól tervez túristautakon, és a gpx exportját szépen megeszi a garmin connect (így megúszom az Explore-t). Hátha másnak is segít.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mit tud egy sokkolóan drága sportóra egy olcsóbbhoz képest? Napelemes rásegítést a fantasztikus üzemidőre, meg mindent, amit a műfajtól elvár az ember, egy bökkenővel.
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest