- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJeat
újonc
Sziasztok..
Szerintetek mit tudnék kihozni a gépből játékok terén?!
Tudom hogy nem játékra adták ki... -
foleba
csendes tag
Nekem tetszik ez a noti, bár sokkal jobb, ha van valami szín is rajta...
Mint a Rossignolon:
http://on.fb.me/fVOkFS
http://on.fb.me/h97Gmt
http://on.fb.me/g9pmTmIgen, tudom! Csajos! De a barátnőm díjazná, ha megkapná szülinapjára...nyaggat is érte rendesen
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Egyre jobban tetszenek
-
negyedes
addikt
Ugy nezem, hogy nem csak a gazdasagban van valsag hanem a dizajnereknel is.
Kezdte a Dell az XPS-el, most meg jon a HP ezekell....
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #118 üzenetére
szerintem hagyd. érti mindenki miért írod, de ez van. levonod belőle a 20-25%-ot mint minden hasonló bemondásból és az az igaz.
a wörd önmagában nem fogyaszt sokat, hacsak nem ébresztgeti fel a cput másodpercenként 50-szer. az vágja haza a fogyasztást, nem az, hogy kettőt nyomsz a billen.
-
audi100td
nagyúr
Az a teszt kb. kimerült egy laptop.hu reklamban, az hogy 24 orat megy egy gep legkisebb fenyerön, total visszavett procival, idle allapotban senkit nem erdekel vagy te arra hasznalod a notid, hogy lesed az üres kepernyöt, miközben nem csinal semmit?
utomi: Az, hogy marketing bullshit, senki nem hasznalja ilyen körülmenyek közt a gepet, szoval nem tudja.
-
spyduck
nagyúr
válasz
audi100td #114 üzenetére
A gyártó nem fog megkockáztatni egy milliárdos pert. Ha a fényerő minimálisra van állítva továbbá megfelelő energiagazdálkodási séma van beállítva én lehetségesnek tartom. Szó sincs arról, h az akkumulátornak mekkora a kapacitása. Lehet, hogy egy az eddigieknél nagyobb kapacitású akkumulátorról van szó.
-
doggie
aktív tag
Persze nem jelent sokat, csupán leírtam a tapasztalataimat.
El kell, hogy keserítselek, de hidd el hp b2b-n keresztüli rendelésnél 1 éven belül nem kapsz ugyanolyan gyártási szériát. Ha neked kell szívni akár a 30db 70%-ának szervizeltetésével, karbantartásával, akkor is azt mondod, hogy sebaj, ez nagyon jól eltalált , megbízható és minőségű cucc? Főleg, úgy hogy ez elég sok idődet elveszi értelmesebb dolgoktól? Én speciel ezek után nem tudom azt mondani rá, hogy a kedvenc szériám. Ha már példálózni kellene és hp termék, akkor azt mondom, hogy a régebbi 6-os széria valóban szinte hibátlan sorozat volt. Az egy vevőt/felhasználót nem hiszem hogy érdekel, hogy a gyártás melyik szériájából kapja és a gyerekbetegségeket neki kell megszenvednie.
Remélem érted/érzed, hogy nem ellenségeskedés folyik itt részemről, kérlek ne is vedd támadásnak, csupán korrekt véleménycserét próbálok folytatni. -
doggie
aktív tag
-
utomi
senior tag
A fura az, hogy még ez sem jelent sok mindent. A 6 vagy 7 darab berendelés is lehet egy gyártási idős stb. Hagyjuk ezt. Azért még 30 darab sem számít annyinak, hogy ebből hosszú távú következtetéseket levonj. Főleg ne olyat, hogy a teljes EliteBook széria szar. Max. neked 30-ból 20 szar volt. Ok. Rossz tapasztalat. Mondjuk 100e másik embernek meg pozitív. Akkor szerinted most mégis mi az igazság? Én is láttam rengeted Thinkpad-et ami szar volt nem is beszélve a Latitude-okról. De MBP-kel is volt hasonlóan szar tapasztalatom. Mondjuk egy 100-as rendelésből idővel 70db szar lett. Mégse mondanám, hogy szar az Apple vagy az MBP széria. Tudod gyártási szériák között is van bőven különbség. Időközben is rengeteg mindent finomítanak.
-
doggie
aktív tag
-
doggie
aktív tag
utomi: Sajnos ez nem hit kérdése, hanem tapasztalat! Ha ~30 darabnál több, mint 50%-uknál már járt szervíz azt te minek tekintenéd, nagyon jó és eltalált, megbízható szériának? Én nem. Gondoltam a jelenlevők 90%-nál nagyobb rálátásom van ezekre a gépekre így megosztom (erre valók a fórumok talán), akit érdekel tudja kezelni, aki meg nem, az nem. Nem akartam vitát, csupán tényeket közöltem.
Mielőtt még te is azzal jössz, hogy biztos rossz szériát fogtunk ki, hát nem, mivel ez kb 6-7 rendelésből származik több, mint 1 éven belül. -
lapa
veterán
válasz
#95590400 #99 üzenetére
igen, jogos az észrevétel. javítom magam:
"neked meggyőződésed, hogy az acer ugyanolyan alaposan és alkatrészekkel megépített"
ez így oké? mert erre a részre nemigen reagáltál, ehelyett valami márkabuziságról beszélsz újfent, ami nem tudom hogy jön ide. próbálok objektív lenni, nincsenek különösebb elvárásaim egyik márkával szemben se.
elromlott a három meg öt éves noti zsanérja? így jártál. ha mondjuk thinkpadod lenne, most vennél olcsósított zsanért ebajon, és szétszed-összerak. ehelyett látod konszumista acer x-szériát vettél, ami már két év alatt széthullott és cserealkatrész is a holdon.
upd: jaj látom az 5 évesben az elektromosság ment tönkre. arra tényleg azt mondom, hogy nem feltétlen éri meg barkácsolni, esetleg valami donorral.
tényleg nem értem mit akarsz mondani. ha lenne peckes acer, akkor vennéd? most a 4:3-ra nem tudok mit mondani, én áthuzigáltam pár toolbart oldalra és nagyjából ugyanott vagyok a 16:10-zel. meg nemtom mennyivel jobb az 1024x768 (ha az x61-ben eredeti paneled van), mint az 1280x800. ugyebár mindkét kiterjedése nagyobb.
szerintem bajban akkor leszünk, amikor az x200-201-ek is elproladtak már. de az még nem most van, mintahogy a te x-eid is bírják még egy darabig gondolom.
-
törölt tag
neked meggyőződésed, hogy az acer ugyanolyan strapabíró,
oszt ilyet hol írtam, mutasd már meg... annyit írtam, a használati helyén kellene kezelni valamit. tudom, ez a biznicklassz hívők vagy épp a thinkpadisták számára általában nehezen értelmezhető, hiszen minden notit dobálnak, kólával öntöznek, a konzumer vackokat meg vasvillával hányják fel az indiai, afrikai szeméttelepekre tartó tehervagonokba.
a fene nagy strapabíróságról: egyelőre két notival voltak gondok a kezem alatt: az x41-es pata vezérlője kezdett döglődni, meg most egy x61-es zsanérja. de egyébként nem véletlenül van nekem is 2 notim. (a másik egy probook, azt újonnan vettem, ezeket az újonnan túlárazott vackokat meg használtan, csak sajna 4:3 12,1-es garis subnotiban nagy választék nincs pöcökegérrel).
meggyőződése meg annak van, aki drukkere, szurkolója, vagy vallási és egyéb fanatikusa valaminek... legyen az egy foci, forma 1-es csapat, vagy épp gyártó és márka.
de persze minden esetben csak és kizárólag az a hülye aki nem esik hasra az adott márka/típus felkent használója előtt (ők egyébként nagyon jellemzően alma, thinkpad fetisiszták, vagy highend hifista audiofilek). -
Atlantis
veterán
Szépek, de hol vannak a Quadro-k? Remélem, nem csak ATI VGA lesz hozzá az Intelen kívül. Van, aki dógozni is akar, nemcsak játszani, meg filmet nézni...
-
lapa
veterán
válasz
#95590400 #96 üzenetére
mi a bonyolult abban, hogy alaposabban megtervezett, nem limitre hajtott összeállításban vannak benne a dolgok? hogy valami marhaságot mondjak (nem vagyok elektro szaki) nem egy stabilizátort raknak bele egy adott helyre ha az erősen terhelt lenne, hanem kettőt. ettől a 0,0001 dolláros felártól a küzdelmes konzumer szegmensben már fejek hullanának. de ugyanez igaz, ha nem dupláznak, csak egy mérettel nagyobbat raknak bele.
utána megy a tesztelés, ami lehet, hogy feltár egy-két előre nem látott gyenge pontot, amit megint megszüntetnek még piacra dobás előtt.
nem is értem miért tépem a szám, mindenki azt vesz, amit akar. neked meggyőződésed, hogy az acer ugyanolyan strapabíró, én meg életemben ezerszer beszoptam már az "olcsó húsnak híg a leve" dolgot, és igyekszem megelőzni a kellemetlen meglepetéseket. mindettől függetlenül hiszem, hogy a redundancia (azaz két csereképes gép a családban) a legfontosabb, ha dolgozik az ember.
-
törölt tag
annak tükrében azért elég vicces amit leírsz, h a lenovo nem is rendelkezik saját gyártással... a tervezés, meg a minőségi követelmények az övék. namost azért azt nehezen tudom elképzelni a quanta, winstron, foxconn stb. bérgyártóknál úgy menne a dolog, h a csincsunggyári a grade-es hardverelemek a bal oldali stócba, azok mennek a thinkpadokba, az ugyanilyen csangcsiengi cuccok szarabbak, azok mennek az ideapadokba. de persze elképzelhető ilyen jellegű osztályozás is. azt meg megint nem tudom elképzelni, h csak és kizárólag a thinpadokba gyártanának alap hardverelemeket. ugyanaz a kéttálrizses egyenvacak nyák mind.
a biznic klássz alapesetben a jóárasított flottaértékesítésről szól. de normál árrendszerben egy egyszeri vásárló amikor 400-500k környéki árkategóriában jut hozzá, az csak egy túlárazott baromság. újként aki szerint ez bármilyen formában megéri, csak mert kap egy thinkpad, elitbook, stb. plecsnit, meg elmondhassa dejszenez biznic klássz, az az én szememben még kevesebb bites droid a fogyasztói társadalomban, mint az egyszeri konzumer, aki azért veszi a 100k környékit, mert már mindenkinek ilyen van. mellesleg az egyszeri, otthon netezőnek sokkal praktikusabb egy noti a desktop helyett, és ráadásnak felesleges a konzumeren kívül más, mert szét sem fog esni neki még ha egy picit hurcolja is. -
lapa
veterán
válasz
blueMerle #75 üzenetére
lehet, hogy csak nekem volt félreérthető, ahogy írtad.
mindemellett kiválasztottad az egyetlen soha el nem romló hardverelemet. a különböző hardverelem olyasmiket is jelent, hogy stabilizátorok, kondenzátorok, frincfanc chipek, maga az alaplap és annak huzalozása, a forrasztások minősége, csatlakozók és még pár más.
egy szó mint száz az üzleti gépek nem ugyanazokból a hardverekből vannak, ésvagy nem ugyanannyiból. sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy nagy gyártók a cpu-k meg chipsetek legjavát kapják, ennek technikai akadálya legalábbis nincs. de ez utóbbi persze puszta feltételezés.
egyébként meg logikailag mi értelme van szétválasztani a jó hűtést a cpu-tól? az a végeredmény, hogy egy, az alaplapot és alkatrészeket kevésbé stresszelő cpu-d van. ez innentől nem ugyanaz a hardver, mint a rosszul hűtött cpu.
-
blueMerle
veterán
válasz
yakuza.tora #90 üzenetére
Azért bízom benne hogy a HP a végső sajtóanyagokban nem fogja ezt a 32 órát nyomatni, mert akkor én is bejelentem hogy a DV6-osom 50 órát bír ki. Ja, hogy időközben 6 battery packot cserélek az egy dolog, ugye, de ez mellékes.
-
Thusor
őstag
2540p utódjáról nincs még semmi hír?
-
blueMerle
veterán
válasz
yakuza.tora #86 üzenetére
Láttam én már Acer Timeline-t 11 órát elficegni, elképesztően vékonyka akksival, de 32 órát képtelenségnek tartok. Esetleg bios alatt mért idő, tehát nem windows alatt, de úgysem...kizárt.
Ugye a cikkben ez szerepel: amit valószínűleg kiegészítő akkumulátorok használatával érhetünk el.
Szvsz akkor ez félrevezető infó, nekem is van battery packom notihoz amivel vígan nyerhetek sok sok plusz órát nade az nem a notebook beépített akksijának a telkesítménye heyho!
-
Boxi88
őstag
válasz
yakuza.tora #83 üzenetére
Na igen, a 8-9 óra az már tisztességes... de ez a 30+ még nagyon furcsa, legalábbis számomra!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
blueMerle #80 üzenetére
Azért nem hiszem, hogy arányaiban véve félelmetesen nagyobb árkülönbözet lenne, bár nem nézegettem még az árakat.
Nagyobb mennyiség esetén sem lenne jobb árban. Pl. ezért nincs Gigabyte netbook jelenleg az országban. A minimális rendelési mennyiség egyszerűen nem vállalható, mert nincs rá akkora kereslet, hogy megérje a disztribútoroknak behozni. -
blueMerle
veterán
Nem azt mondom hogy nem elég, csak kisebb, szűkösebb a kínálat, és nem tudtam az okát. Egyébként lehet hogyha nagyobb mennyiséget rendelnének, olcsóbban tudnák adni és akkor a kínálat is szélesebb lenne? Ez csak egy elmélet persze. Ami biztos hogy brutálisan sok, rengeteg, elképzelni sem tudod mennyi magyarországi vásárló jön a határközeli szlovák IT boltokba. Ez nekünk jó, nektek kevésbé hosszútávon. Szinte minden elektronikai, informatikai cikk jelentősen, sokkal olcsóbb nálunk mint Magyaroszágon és ez azért óriási csábító erővel bír.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
blueMerle #75 üzenetére
Egyszerű a válasz a kis kínálatra.
A gyártók nem igazán engednek kis mennyiséget rendelni a disztribútoroknak. Nagy mennyiséget minden típusból pedig nem lehet, nem is szabad behozni, nincs akkora felvevőpiaca Magyarországon.
Így is kb 6-800 féle notebook elérhető itthon. Ez miért ne volna elég? -
törölt tag
MSI-mel de való igaz, hog ykopik róla az ATI matrica, egyébként meg tipp-topp. Való igaz az egyik zsanér takaróját sikerült eltörnöm, de gariba cserélték, azóta jobban oda figyelek rá.
ehhez képest a thinkpad biniccklassz lenovos supportja manapság garanciálisan beleszarik a zsanéros problémába (hasonlóan az x61 ről válik le épp, de a szinkpad (neeeem lenooovoo!!!!) topikban olvastam róla, nem vagyok ezzel egyedól mapanság). -
Boxi88
őstag
"32 órán át is képesek egy feltöltéssel üzemelni"
A minap is volt egy gép ami 30+ órát bír egy feltöltéssel... Ezektől agygörcsöt kapok... 4-5 aku, meg mi egyéb és persze hogy bírja, de az már szerintem közel sem a hordozható kategória... de lehet hogy én tévedek!
-
blueMerle
veterán
Jómagam is üzletember vagyok, vállalkozó ha így jobban tetszik, az öltönyös fajta nem pedig a hiltis
Közvetlen az általad kiragadott mondat után írtam hogy tény hogy a hütés jobban megoldott stb... de ez téged cseppet sem zavart abban hogy olyan tényeket magyarázz meg nekem amivel tisztában vagyok, és mindez számodra is egyértelmü az általam leírtakból.
Az alkatrészek ugyanazok. Csak nem gondolod hogy egy konzumer gépbe gyengébb minőségü teszemazt i3-as kerül mint egy üzletibe? Túl sok filmet nézel
Amiért többet bírnak, írom ezt másodszor az üzleti gépek az a jobb hűtés-tervezés, minőségi kivitelezés és anyaghasználat továbbá az olyan plusz szolgáltatások mint a hdd védelem, cseppállóság stb, de ez benne van a minőségi kivitelezésben.
Ugyanarról beszélünk de elbeszélünk egymás mellett.
Taky: megveszed nálunk Szlovákiában. A nemzetközi gari érvényes Magyarországon is. Egyébként a Magyarországi notebook kínálat kb. az 1/3-a a Szlovák piacénak ennek tudja valaki az okát? Elképesztően kicsi a kínálat nálatok
-
Taky
senior tag
Na a 14"-es ProBook-ok itthon megint nem lesznek kaphatóak...
doggie: akkor te vegyél magadnak észert...
-
Basszus.Ezek az Elitebookok állati jól néznek ki.
-
_csocso_
senior tag
Hol van spyduck? Már nem száll le vitatkozni ilyenekről?
-
LGLuke
őstag
165k volt a 4320s 2gb rammal, 250gb 7200rpm-es hdd-vel és core i3 cpu-val, matt kijelzővel.
Hol kapsz 13"-os notit ennyi pénzért alumínium borítással és matt kijelzővel?
Később még berakok 2gb ramot, ami 5k.Ha a 165-ből levonom az általad említett 100k-t, akkor 65k ár jön ki. Mutass már egy gépet, ami i3-370M procival kapsz újonnan 165k-ért?! Még 140-ért sem találsz.
-
doggie
aktív tag
Már anno az elitebook-ok megjelenésekor is írtam, hogy ennyire rossz szériát nem nagyon láttam még a hp-tól (sem), és ez sajnos azóta sem javult. Rengeteg hiba van velük, szinte minden, ami el tud benne romlani el is romlik (alaplap, kijelző, hdd...stb). Kiábrándító! :-(
-
DMG
senior tag
válasz
audi100td #67 üzenetére
Jó hát példákat hozhatunk mind a két oldalról. Nem is ezen van a hangsúly, csak megjegyeztem, mivel kérdezted, hog yvan-e oylan consumer ami tipp-topp ennyi idő után. Olyan üzleti laptopról is tudok itt cégen belül ami egy év után cserére szorult meg csíkos lett a kijelzője, tönkre ment az aksia (Ez épp egy ThinkPad). A másik kollégának meg furcsa csipogó hangot ad, ami egy erőteljes rázás után elhallgat.
Azzal persze nem tudok vitatkozni, hogy pl a ThinkPad alapjáraton rohadt masszív, volt hozzá szerencsém, de ha sokat nyúzod az is úgy néz ki, mint egy háborús veterán.
-
audi100td
nagyúr
Az MSI-vel en is peldalozhatnek, haveromnak az van (Megabook S310), mar rövidesen a vasarlas utan ketszer is szervizbe kellett vinni alaplaphiba miatt. A zsanerok fel ev hasznalat utan alaposan kikoptak, mara 3 ev utan ez kb. 3-4 cm-es jatekot jelent a fedel peremenel nezve, az alajabol kiestett a csavarok nagy resze es ezaltal az optikai meghajto is, a hütese rakas szar, az egesz gephaz recseg-ropog, majd szetesik, csodalom, hogy ennyit kibirt es meg müködik. Hozzatennem, az utobbi 1 evet leszamitva alig volt hasznalva, söt fel evig csak porosodott.
-
Kobe
veterán
a probook szeria a legbejovosebb. Eleg gaz hogy designban (szerintem) lenyomja az uj elitebookot. Kar hogy ezeket soha nem fogjak igen eros VGA-kkal szerelni, pedig ultimate multimedias termek lehetnenek, ha jol pozicionalna a termeket a HP - mert hat ugye probookoknal uzletinek keves a design es felepites, multimediara meg keves a belbecs - amolyan kis zabigyerek a mostani palettan.....pedig szerintem a femhazas multimediasokra nagyon nagy igeny volna. En is arra varok, mindhiaba
-
lapa
veterán
válasz
blueMerle #57 üzenetére
most akkor a merevebb váz meg a jobb hűtés ellenére ugyanaz a meghibásodási arány? ki esik át a minek a hovájára?
mindazonáltal az alkatrészek sem feltétlen ugyanazok, hanem mondjuk x %-kal túltervezettek a konzumerekhez képest. vagy a konzumerek alultervezettek, kinek melyik tetszik.
aki azt mondja az első képre, hogy nem kiköpött mbp, azzal nem érdemes vitázni. de szuper, hogy nem karácsonyfa, ez tényleg előrelépés.
az üzleti notebookot nem üzletemberek használják, hanem munkára. cseppnyi különbség. olyan, mint a 3000 forintos hobbifúró meg az üzleti hilti.
-
DMG
senior tag
válasz
audi100td #63 üzenetére
Példálóznék az MSI-mel de való igaz, hog ykopik róla az ATI matrica, egyébként meg tipp-topp. Való igaz az egyik zsanér takaróját sikerült eltörnöm, de gariba cserélték, azóta jobban oda figyelek rá.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy milyen felhasználási terület az, ahol zsanérjánál fogva kell lóbálni a notit.
Azt nyílván nem viselné el a consumer gép.
Amúgy meg attól mert nincs mögötte erős support egy consumer laptop is lehet strapabíró, nyílván az megmutatkozik az árában is.
MOD:
Most néztem meg a videót, nekem nem lenne szivem, még akkor sem a tudom, hogy túl éli.
-
dkface
aktív tag
Mikor lesz már 150ezren belül 6470el szerelt laptop ? vészesen közeleg a ballagás és még mindig sehol semmi
-
Alchemist
addikt
Ok az is hogy a kevesebb fogyasztás miatt gyengébb a VGA benne, de előfordulhat, hogy ez kevés bizonyos helyzetekben, és ha valaki üzleti notit akar venni, akkor miért kéne kompromisszumot kötni.
Vagy az van, hogy játszani is szeretnél a géppel (viszonylag új FPS játékokkal) és akkor az "erős VGA" ezt kompromisszumokkal lehetővé is teszi... de ha ez nem szempont, az "üzleti" 3D-s cuccokhoz még az integrált tudása is szinte overkill... vagy ha mérnöki munkára kell, akkor jöhet a Quadro (átkapcsolhatóan).
Hűtés-fogyasztás-akkuidő szempontjából az integrált megoldás mindenképpen "áramvonalasabb" lesz. -
imibogyo
veterán
Értem én....
Én arra írtam, hogy ennek nem így kéne lennie, mert ennyit nem ér meg az, hogy fémvázas.
Én sem azt írtam, hogy amúgy nem ennyivel kerül többe.
Utomi, DMG: ugyanaz nektek is. Az első felvetés is igaz, de azért 100k sok felár szerintem. És igen itt a "van képük"-ön van a lényeg.
De a többiek üzleti szemléletű meglátásai teljesen helyén valóak, csak nekem mint kisembernek borzasztó a felár.
-
blueMerle
veterán
Nálam pedig úgy fél éve egy vadonatúj EliteBook adta meg magát 3 nap után. Na? Akkor most mi van?
Szar az EliteBook hiszen 3 nap után be sem kapcsol? (alaplaphiba) Ugyehogy nem. Gyártási hiba ugyanúgy előfordul a méregdrága üzleti cuccoknál is, mint a konzumer termékeknél.
Te általánosságban írtál egy mérhetetlen hülyeséget a konzumer notikról mintha mindegyikre igaz lenne, erre hívtam fel a figyelmed, pont. Ezen felesleges rugóznod. Téma innentől lezárva.
Az üzleti notiban ugyanzok a hardverelemek dolgoznak mint egy konzumer gép esetében, ebből a tekintetből nézve ugyanakkora a meghibásodási esély. Tény hogy a hütés és merevítés jobban megoldott de 2 centi vastag cuccban csodát nem lehet tenni. Az üzleti notik elsősorban a minőségi kialakításnak, és felhasznált anyagoknak, illetve a supportnak köszönhteik azt, amiért üzletinek hívjuk őket.
stifi: a jót másolni sosem rossz
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
blueMerle #50 üzenetére
Nem én estem át a ló túloldalára
Nem mondtam, hogy mindegyik. De egy gyártón belül is óriási eltérések lehetnek. Nézzük csak a HP-t. Van belőle jópár Elitebook a környéken, imádják őket. Probook is már elég jó. Csakhogy most az alvállalkozóknak HP-Compaq gépek jöttek, és több, int a felének volt az első4 hónap után valami baja. Volt ami úgy eltört, hogy napközben egy asztalon feküdt, csak estére lett betéve egy elzárt helyre, és ezt a hatalmas terhelést nem bírta ki.
És mind elvileg HP, csak más szintre.
Vannak jól összerakott konzumer notik, de azért a törekvés, hogy maradandót alkossanak hiányzik abból a körből. Szóval nem túlzás, amikor azt mondom, hogy van ami iszonyat gagyira sikerült. -
fkenny
senior tag
Nekem HP 4525s notim van, sztem sokkal jobb kinézete mint ezeknek a divat..-nak Azt szeretem az én gépemben, hogy elegáns megjelenése van, de ennek... Alma koppintás.. (nincs bajom, az Almával, csak nem szeretem más gyártók koppintásait) remélem jövőre normális dizájnt raknak. Am. a config tetszetős
-
blueMerle
veterán
mig a másik saját súlya alatt összetörik...
SŐŐŐT!!!! Nemhogy összetörik, egyenesen összeroppan, széthullik apró kicsi darabokra amik maguktól felgyulladnak és elpusztítják a Földet....
Azért ám a ló túloldalára sem kell átesni. Tény hogy nem olyan strapabíró egy olcsó consumer noti de a ki mond nagyobbat versenyt itt szerintem fejezzük is be mielőtt elkezdődne. Amit eladtam 4,5 éve egy Acer consumer notit a tulaja a mai napig használja, a burkolat sem esett szét, nem is nyikorog, pedig cipeli rendesen. Hidd el egy EliteBook is ugyanúgy szét tud esni ha hanyagul bánnak vele, ez userfüggő maradjunk ennyiben. Amit írtál pedig körülbel akkora hülyeség, mint amit az én továbbvitt gondolatmenetem az idézett hozzászolásod alatt.
-
DMG
senior tag
Akkor összeszedem a gondolataimat, mert szokásom elkalandozni marhaságok irányába.
Tudom én, hogy mi a különbség a consumer meg az üzleti notik között. Nekem is van ez is az is. Nyílván nem véletlen lett az üzleti noti üzletinek elnevezve, szóval java részt üzletemberek használják. Ok az is hogy a kevesebb fogyasztás miatt gyengébb a VGA benne, de előfordulhat, hogy ez kevés bizonyos helyzetekben, és ha valaki üzleti notit akar venni, akkor miért kéne kompromisszumot kötni. Mint kiderült nem is kell mert lehet majd ezeket erőssebb VGA-val is kapni, nyílván annak a terhére, hogy többet fog fogyasztani. Vagy ettől az egy paramétertől ki is esék az üzleti halmazból, amikor minden egyéb más terén megfelel neki? Szóval nem kell ezt úgy felfújni, bocs hogy ilyen témát kerekítettem egy észrevétel köré.
-
Cs_Laci
senior tag
Dokkolás, terméktámogatás, minőségi összeszerelés, support!!!
Ezek egyike sincs jelen egy konzumer hulladékban. Pontosan 2x annyiba kerül egy thinkpad mint egy azonos konfigurációval szerelt belépő szintű ACER.
Csak az egyiket ha napi 10-14 órán át nyüstölöd és cipeled a zsanérnál fogva, akkor sem esik szét 5 éven belül, mig a másik saját súlya alatt összetörik... Dokkolható, modulárisan felépített, kényelmes pöcökegér, rezgésbiztosított vinyó, vízállóság, hosszú távon is kényelmes billentyűzet, tetszőlegesen pótolható alkatrészek. Thinkpadnél az utolsó csavar is FRU alapján beszerezhető ha mégis valami szétmenne benne. Próbáld meg egszer egy Acer bal hátsó gumitalpát utánrendelni.... -
LGLuke
őstag
A másik, amit elfelejtenek sokan, hogy már csak az üzleti notik kiváltsága a matt kijelző, ami szintén nem elhanyagolható.
Hatalmas tévedésben vagy. Nem azt jelenti, hogy csak üzletemberek vesznek ilyet.
Hanem mondjuk a nagy vállalatok több ezer db-os megrendelést adnak le ilyenekre a dolgozóikra. Lehet, hogy terepen fogják használni mérések elvégzéséhez.Sokkal komolyabb teszteknek vetik alá gyártás során az ilyen készülékeket. Mind hőmérséklet, hűtés, esés...
Nem feltétlen Audis menedzser használja, lehet, hogy éppen a Nokia egyik programozója kap egy Elitebookot.
-
ROBOTER
addikt
A hozom-viszem, meg az oda-oda ütöm néha valamihez között van különbség. A műanyagon meg sem látszik, a fémen pedig úgyis észre lehet venni.
Használok Dell és Apple notit. A Dellnek csak a billentyűzet körüli része fém a sarkokig, de azon is meglátszik minden, pedig tokja van. Az MBP-ról még nem tudok nyilatkozni, mert egyelőre nagyon vigyázok rá. Az iPad éleire viszont oda kell figyelni agyon
-
dqdb
nagyúr
Sőt elfilozofálhatnánk azon is, hogy egy üzeltember úgyis audival megy tárgyalni, nem a hátán cipeli végig az 1-es villamoson a notit, hanem elszédfeleg a kocsiban az anyós ülésen, ergó kevésbé van kitéve a szétesésnek.
üzleti != üzletemberiEgy közel 2 éves 6930p tulajdonosaként azt mondom, hogy a fémborítás egyáltalán nem kényes, jól bírja a strapát, karcolásnak, horpadásnak nyoma sincsen. Az előző - consumer kategóriás - laptopomon a napi hordozásnak és rendszeres használatnak hála már fél éves korában erőteljes amortizáció jeleit lehetett észrevenni, kopott, zörgött, repedt, míg végül 2 éves korában elbúcsúzott tőlem.
Ez az új sorozat nekem sem tetszik, a baltával faragott design miatt tetszettek a HP-k nagyon.
blueMerle: ismerem azt a sorozatot, nagyon szépre és minőségire sikeredett. Az EliteBookok érzetre efölött vannak, jó reggelente a hideg fémet megfogni.
-
Kroni1
veterán
Biztos jó anyagminőség stb, de kinézetre nekem sem jön be.. Egy VAIO valahogy sokkal jobban kéne.
-
blueMerle
veterán
Én tegnap vettem egy Pavilion DV6-3120 -ast, alumínium borítással, ezekután pedig már biztos vagyok benne hogy sosem veszek müanyag notit
Elképesztően más érzés egy ilyet használni, mint az eddigi müanyag notebookokat.
Logout teszt hamarosan
-
DMG
senior tag
MSI hulladékot nyúzom 3 éve és nem esett szét a váza. Sőt elfilozofálhatnánk azon is, hogy egy üzeltember úgyis audival megy tárgyalni, nem a hátán cipeli végig az 1-es villamoson a notit, hanem elszédfeleg a kocsiban az anyós ülésen, ergó kevésbé van kitéve a szétesésnek. De nem is megyek ebbe bele, egy üzleti noti igen is nézzen ki úgy mint ezek, nincs is azzal baj.
-
LGLuke
őstag
Attól üzleti, hogy nem esik szét a váza 1 év múlva, mint az Acer, Asus, MSI hulladékoknak.
Strapabíró kialakítás hosszútávú üzemeltetésre. Nem reped meg a monitor panele, mint számos MSI és többi műanyag szutyoknál, ami a konzumőr kategóriában van, és így nincs rákényszerítve a vevő, hogy 2 évente cseréljen notebookot.Ergonómiában is sokkalta jobb, mint a sima gépek.
Ezek bizony nem olyan régen 3-400 ezer Ft körül mozogtak.Asszonynak és húgomnak is 4320s van és nagyon elégedettek vele.
-
DMG
senior tag
Ez már finomabban hangzik. Felteszem az ára is hatványozódik.
(#31) utax:
Ezt nem értem, miért ne kereshetne valaki erős VGA-t üzleti notebook-ban. Nem csak a játékok területén fejelsztenek 3D-ben és egy 3D-s fejelsztés prezentálásához nem állíthat oda az ember az ügyfélhez egy "komolytalan" gamer notival. Otthoni használatra nyílván nem ilyet vesz az ember játszani.
-
utax
aktív tag
Nna, úgy látom van akinek már minden Apple koppintás, ha IKEA széklábat lát, azt is tőlük vették. Ezek a gépek nem hasonlítanak semmihez csak az előző HP gépekhez, aki meg üzleti gépben erős vga-t keres az olvassa el újra a "hogyan válasszunk notebookot, kezdőknek" leírást.
-
stifi
senior tag
nekem tetszik az elitebook, a probook továbbra sem...
-
ROBOTER
addikt
A fém borításnak van egy hátránya is: ha meg akarod őrizni az esztétikáját, úgy kell rá vigyázni, mint egy hímestojásra.
-
Z86
őstag
Kíváncsi leszek hogy fognak mutatni élőben.
Az biztos, hogy a billentyűzetet és a stílust elk***ák.
Az előző szériánál végre minden csatlakozót a jó oldalra pakoltak, erre most megint megkavarták őket megfejelve azzal, hogy a hűtést a jobb oldalra tették.
Teljesen nyilvánvaló, hogy aki ezt a gépet tervezte sürgősen kezeltetni kell(#27) DMG:
Az erősebb GPU miatt ne aggódj. A w végződésű verziókban ezekhez hasonlók lesznek -
DMG
senior tag
válasz
audi100td #24 üzenetére
Értem én, de ennyi pénzért azért tehettek volna bele erősebbet, az üzleti notikba is kell. Vagy mitől üzleti, attól, hogy szépen mutat a tárgyaló asztalon?
Mindegy, csak megjegyeztem, hogy nekem kevésnek tűnik, ennyi. Attól még lehet jó a cucc.
MOD:
(#26) nemcso:
Hát a véges flotta árazásról inkább ne is beszéljünk. Ami egy cégnek akciósan 100 az egy sarki boltban 50.
-
utomi
senior tag
Gyerekek nem értem a fanyalgást ha hozza ugyanazt a minőségi színvonalat mint az előző Elitebook-ok akkor mi a probléma. Kit érdekel, hogy szigetese a billentyűzet vagy, hogy hajaz a Macbook Pro-ra. És? Kb. annyiban, hogy ez is fém meg az is. Itt véget is értek a hasonlóságok. Élőben kell ezt megnézni.De szerintem a Hp-ben most se fogok csalódni.
-
imibogyo
veterán
Nekem bejövős a fém borítás. Csak ne lenne ennyivel drágább.
Nemcso:
Ne mond már, hogy pár préselt lemez plusz 100k-val növeli egy laptop árát.Anno amikor voltam gyárlátogatáson az Audinál, akkor mondta a kalauzunk, hogy a teljes A6 alumínium kasztni formázva összehegesztve, olyan 4-500k az igazi értéket az összes többi dolog adja. Szóval nem hiszem, hogy egy 1 kg-os préselt valami ilyen sokba kerülne.
Ez innentől kezdve már csak az, hogy ha ilyen laptop kell fizesd meg.
-
DMG
senior tag
válasz
audi100td #18 üzenetére
Ha már ilyen státusz szimbólumot csinálunk a márkából, akkor van HP is 5650-el szintén olcsóbban.
Nekem most MSI-m van nyúzom már egy ideje, de semmi baja, illetve egy, amikor vettem nem figyeltem a GPU-ra akkor nem volt olyan fontos, szóval kinőttem, de egyébként kutya baja.
-
_csocso_
senior tag
Valóban nem sok ez a videokártya benne, a 8510p - ben is 120sp-s video volt, persze aki jobbat akar vegyen envyt.
-
Sza_Sa
senior tag
Ejj, pont a névnapomon kezdik forgalmazni, milyen figyelmes ez a HP. Az elit széria nagyon bejövős, nekem egy alap szürke kabátos core2-es volt a melóhelyemen, és nagyon szerettem.
-
DMG
senior tag
Nekem ennyi pénzér az a GPU kevésnek tűnik, bár nekem inkább a belbecs számít.
-
z0d1AK
nagyúr
Jó lesz. Már csak az a baj, hogy nem mostanában lesznek itthon ilyenek.
-
plus44
veterán
Jelen pillanatban nálam helyet cserélt a két gyártó és inkább most a Sony Vaio S a bejövősebb, mint ez a Mac-elitbook...
audi100td: Remélhetőleg a következő széria visszatér a régi, jól megszokott HP stílushoz. Egyszerűen fel sem tudom fogni, miért kellett lecserélni azt a baltával faragott, fém-alumínium vázas külsőt, erre a koppintásra. (a billentyűzetről nem is beszélve) Ez nem üzleti noti lett, hanem vmi stílusosnak látszani akaró, multimédiára kihegyezett gép. Ennyi.
-
-
Oxi
aktív tag
De, de az Elitebook bejövős Macbook koppintás.
-
audi100td
nagyúr
Eleg gaz az uj EliteBook, tenyleg MacBook-osra "sikeredett", pontosabban nem lenne rossz, ha nem üzleti gepnek szannak. Szanalom ez a billentyüzet, nagyon remelem, hogy a kijelzö illetve annak kerete nem fenyes. Aki igazi biznisz notit akar, annak mar "csak" a ThinkPad maradt.
De legalabb a karacsonyfa LED-ekröl leszoktak...
-
zz top
tag
Fém notebook, fém telefon, nem, köszi.
-
plus44
veterán
Kifejezetten nem tetszik. Az előző széria sokkal jobban bejön kinézetre, szerintem ez hatalmas Macbook koppintás lett, de mind1. Én imádom a HP-t, hátha lentebb megy a mostani Elitebook-ok ára, az újak miatt.
-
koshmar
veterán
Nekem most a Probook 4525s van.
De máris tetszik a 4530s.
Főleg a G62-re hajazó csuklótámasz, és a zsanér.
USB 3.0, ujjlenyomat-azonosító, második generációs Core i3, i5, i7 processzor család.
Nyam-nyam. -
Magnum_
nagyúr
1000$-os kezdőér nem rossz, de úgyse annyi lesz -itt
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szép jószágok!
Főleg az elit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Hardcore café
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Fogyjunk le!
- Kerékpársportok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest