Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
blueMerle #75 üzenetére
lehet, hogy csak nekem volt félreérthető, ahogy írtad.
mindemellett kiválasztottad az egyetlen soha el nem romló hardverelemet. a különböző hardverelem olyasmiket is jelent, hogy stabilizátorok, kondenzátorok, frincfanc chipek, maga az alaplap és annak huzalozása, a forrasztások minősége, csatlakozók és még pár más.
egy szó mint száz az üzleti gépek nem ugyanazokból a hardverekből vannak, ésvagy nem ugyanannyiból. sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy nagy gyártók a cpu-k meg chipsetek legjavát kapják, ennek technikai akadálya legalábbis nincs. de ez utóbbi persze puszta feltételezés.
egyébként meg logikailag mi értelme van szétválasztani a jó hűtést a cpu-tól? az a végeredmény, hogy egy, az alaplapot és alkatrészeket kevésbé stresszelő cpu-d van. ez innentől nem ugyanaz a hardver, mint a rosszul hűtött cpu.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
blueMerle #80 üzenetére
Azért nem hiszem, hogy arányaiban véve félelmetesen nagyobb árkülönbözet lenne, bár nem nézegettem még az árakat.
Nagyobb mennyiség esetén sem lenne jobb árban. Pl. ezért nincs Gigabyte netbook jelenleg az országban. A minimális rendelési mennyiség egyszerűen nem vállalható, mert nincs rá akkora kereslet, hogy megérje a disztribútoroknak behozni. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
blueMerle #75 üzenetére
Egyszerű a válasz a kis kínálatra.
A gyártók nem igazán engednek kis mennyiséget rendelni a disztribútoroknak. Nagy mennyiséget minden típusból pedig nem lehet, nem is szabad behozni, nincs akkora felvevőpiaca Magyarországon.
Így is kb 6-800 féle notebook elérhető itthon. Ez miért ne volna elég? -
lapa
veterán
válasz
blueMerle #57 üzenetére
most akkor a merevebb váz meg a jobb hűtés ellenére ugyanaz a meghibásodási arány? ki esik át a minek a hovájára?
mindazonáltal az alkatrészek sem feltétlen ugyanazok, hanem mondjuk x %-kal túltervezettek a konzumerekhez képest. vagy a konzumerek alultervezettek, kinek melyik tetszik.
aki azt mondja az első képre, hogy nem kiköpött mbp, azzal nem érdemes vitázni. de szuper, hogy nem karácsonyfa, ez tényleg előrelépés.
az üzleti notebookot nem üzletemberek használják, hanem munkára. cseppnyi különbség. olyan, mint a 3000 forintos hobbifúró meg az üzleti hilti.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
blueMerle #50 üzenetére
Nem én estem át a ló túloldalára
Nem mondtam, hogy mindegyik. De egy gyártón belül is óriási eltérések lehetnek. Nézzük csak a HP-t. Van belőle jópár Elitebook a környéken, imádják őket. Probook is már elég jó. Csakhogy most az alvállalkozóknak HP-Compaq gépek jöttek, és több, int a felének volt az első4 hónap után valami baja. Volt ami úgy eltört, hogy napközben egy asztalon feküdt, csak estére lett betéve egy elzárt helyre, és ezt a hatalmas terhelést nem bírta ki.
És mind elvileg HP, csak más szintre.
Vannak jól összerakott konzumer notik, de azért a törekvés, hogy maradandót alkossanak hiányzik abból a körből. Szóval nem túlzás, amikor azt mondom, hogy van ami iszonyat gagyira sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Konteó topic
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged