- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kronos3000
senior tag
sajnos...elavult...
-
Sanchez638
addikt
Pfúú remek kis kártya volt anno, és még most is megállja a helyét, persze nem dx11-es játékokba...
-
thorex
tag
Helló!
Tudnátok nekem segíteni abban hogy milyen típusú vga kártyát vegyek.Az elgondolásom egy HD 4850 -s kártya lenne, csak hogy melyik gyártótól, és milyen legyen a hütése, az a nagy kérdés?
A másik kérdésem, hogy érdemes -e vennem 1GB-s vagy elég az 512MB-s?
-
kodaw
csendes tag
Hello!
Egy olyan hibám van, amit nem tudok sehogy sem megoldani!
Vagyis van egy sapphire 4850-es karim és nem tudom rákötni a tv-re. Egy ideig jó volt de volt egy villámcsapásom és azóta nem ismeri fel a tv-t. Pedig a tv hdmi csatija jó dvd-vel biztos, és a kábel is mert teszteltem mással. Videokari másodlagos dvi-je is jó mert kötöttem rá monitort és az működik. Ha elsőre kötöm akkor sincs semmi változás.
Catalyst-okat kipróbálgattam a régit meg az újakat (sokszor hiba is van velük) is de semmi.Ha erőltetett keresésre állítom a catalystot és rádugom a tv-t akkor hallom az xp hardwert talltam hangját de egyébként semmi.
TV: panasonic TX-32LM70PA.
Valaki??? -
csirkés11
tag
ami úgy néz ki cf-be fog díszelegni
-
csirkés11
tag
grat a teszthez
segített elhatároznom magam shapphire 4850-hez -
pg2008
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly november óta használok Gigabyte Multi Core-t egy Chieftec BX-01BBB házban, oldalról hűti egy Noctua NF-B9 L.N.A.-val, és egy ugyanilyen ventillátort erősítettem a passzív bordákra szintén LNA-val. Gyakorlatilag hangtalan, a hőmérsékletet eddig nem lehetett 71-72 fok fölé tornázni, alapból pedig 48-49 fokos.
Néhány ismerősnek nem jön be ez a barkács-megoldás, de nekem nagyon tetszik. Nem tudom, hogy van-e ennél halkabb és hatékonyabb hűtési megoldás egy ilyen teljesítményű kártyára, bár lehet nem a legolcsóbb, de legalább az asszony értékeliÜdv Mindenkinek!
-
brian1974
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy nagy problémám. Az aláírásomban lévő konfiggal minden rendben mindaddig, amíg a másik kimeneten össze nem kötöm egy HAMA HDMI kábellel a Panasonic LCD TV-t 1080i felbontással. Ekkor elkezd furcsán viselkedni. Néhény percenként eltűnik a kép mind a monitorról, mind a TV-ről azután visszajön. mindennek a vége az, hogy néhány ilyen képeltünés után az eredmény restart lesz. Mi lehet a baj? A videokártya a rossz? Egyébként a hang sem megy a tv felé(azt nem tudom biztosan, hogy kell e mennie, de az előző karim az nyomta a tv felé, egy kis kábellel kellett összekötni a hangkártyát a vidkarival). milyen beállításokat kellene eszközölni?
A segítségeket előre is köszi!!!
-
brd
nagyúr
Akinek ilyen Gugabyte van, legyen már kedves válaszoljon nekem, lehet rajta ATT-vel, vagy RivaTuner-rel újraindítás nélkül feszültséget csökkenteni? Kösz' előre is!
-
papi77
addikt
Ez jó ár nem?
-
_Toka_
senior tag
Ohh,de kár ezt olvasni egy DX10.1-es játéknál DX10.1-et támogató VGA-val...csak nem XP-t kell használni hogy szépen fusson?
Annyi az előnyöd, hogy már nem ilyen VGA-val olvasod... Más szempontból XP-t vagy kénytelen használni...Jó-jó, "szemtanúja" voltam anno a kálváriádnak ... de itt most nyilván egyetlen játékról van szó. Ami vagy a játék, vagy a még meg nem jelent hotfix-driver hibája.
szerk.: OFF
-
twine
veterán
Illetve egy parancssorral lehet fixálni az FPS-t és akkor lehet nyomulni DX10-ben is...nem fog szaggatni...
A napokban irt erről Abu az egyik topicban...állitólag már valamelyik patch ezt orvosolta...bár ott is hasonló dolgot művel a patch mint amit te parancssorból elintézel...(de nem neked irtam már le a 850/70 topicban is? - csak akkor épp valaki mással cseréltél eszmét a szaggatásról... -
Nállam viszont hiába ir ki 1.02-es verziót nem javult meg...de van egy sejtésem, miért nem javitott a patch....ha nem muszály nem irom le
-
Gaboman
nagyúr
Nem azért akad hanem mert a DX10 rosszul lett megírva és DX9-ben elmúlik ez a hiba.
Tudod ez felhasználói figyelmetlenség is nem pedig csak a kártya hibája.
Ha te ezt a problémát megírtad a 4850 topickban kb kaptál is pár választ mi is lehet a hiba oka,nem te voltál az egyetlen akinek így futott.
És jé mindenkinek jó lett ahogy DX10-ről DX9-re váltott.
Én nem nyalok az ATinak sem az NV-nek csak tudom hogy milyen mert teszteltem már több százszor a kártyát 1280x1024 és 1600x1200-ban.
Vagy esetleg normális konfig is kellene a kártya alá mert lehet az a baj,de mivel ezt fel sem tünteted így nehéz megmondani. -
twine
veterán
Semmiképp nem kivánom elvitatni az igazadat a Gainward kártyával kapcsolatban,,,sőt a feszültségekben biztos jobban otthon is vagy mint én...viszont nagyon bele nyulhattál egy sz@r zsugába, mert nállam pld egy ugyanilyen,,a gyári hűtéssel mikor hazahoztam gond nélkül produkálta a 700/1100 Gs órajelét,,és ahogy olvasom a topicban nem én vagyok a ritka kivétel...feljebb már nem is tudom mit megy, meg menyin, mert sokkal tovább valóban nem szalad, illetve nem találom értelmét a tuningnak ennél a kártyánál....
Mindezt pusztán csak azért hogy picit védjem a kártyám becsületét -
bANDYka
tag
Én nem tudom, közel egy fél éve használom a Gigabyte-ot, CM590-es házzal a lassított oldalventillátorral, szinte teljesen csendben megy a gép. Jah CM Z600-as passzív hűtés van a processzoromon!
A tesztben leírt eredményekhez még közel sem volt a kártyahőmérsékletem, sőőőt, a 65 fokot kb. 3-4 óra folyamatos játék után éri el, mondhatni tökéletes kártya mindenkinek csak ajánlani tudom. Havernak szinte ugyanez a konfigja teljesen hasonló értékeken fut, több programmal is megmértük a hőmérsékleteket.
Ezt nagyon eltalálták a Gigabyte-nál.
-
totyax
aktív tag
Ha ezeket te nem látod folyamatosnak akkor veled van a baj,nem velem!
Nekem is atim van, kár nyalni neki. Far Cry very high-ban akad annak ellenére hogy az fps látszólag jó, de ezt írtam a 4850 topikban is. Crysisra már nem emlékszem hogy ment. Többivel nem találkoztam amit írsz.
-
TTomax
félisten
Most mindenféle "fan" nélkül... a GTX-el eddig semmi problémám nem volt,pedig megvan lassan fél éve... a 4850-el meg csak szívtam igaz nem volt meg 3honapig sem..... jó páran vannak akik cseréltek ide-oda de nem sokan mondják azt hogy megbánták a GT200-at...
Nem olyan rossz ez mint ahogy itt sokan leírják,de nem akarok én reklámozni semmit hiszen nekem édes mindegy ki mit vesz....a kritikát is azért írom,hátha imáim valahol meghallgatásra találnak és lesz egy "értelmes" CF rendszerem ismét...
Sok érvet felhozhatnék itt védeni a véleményem de nem sok értelme.A GTX280 mindenképpen belopta magát a szívembe a nyers erejével,és megbízhatóságával,mégha "DX10.1 fogyatékos is".Ez minden bizonnyal látszik minden hozzászolásomon, sajnálom.... -
kariad
senior tag
Csak fél tucat...hol a többi!!
-
Tirithon
csendes tag
Ha jól látom, erre nem jött válasz, bár nem olvastam végig a fórumot. A Sapphire Edition nem egyenlő ezzel a kártyával, ez a Dual Slot hűtős. Ezzel van egy kis kavarás, de a hivatalos oldalon is így van. A Sapphire Edition, az egy fórumhozzászólás szerint a referenciahűtő kisebb módosítása. Így sok bolt Sapphire Edition név alatt nem az ilyen hűtős modellt árulja és az ember meglepődik, ha a Sapphire saját hűtőjét várja és nem az jön. Azért tudom, mert én is ilyet akartam venni és majdnem melléfogtam.
-
tzsolesz
nagyúr
Sajnálom, hogy nálad ilyeneket fordultak elő.
Hál istennek havernál sokat játszunk a 4850-esén, és nem botlottunk még ilyen hibákba nála.Nagyon remélem, hogy a közeljövőben egyre kevesebb olyan ATI felhasználó lesz, aki esetleges képhibákat lát majd a képernyőn. Mondjuk van is erre esély, mert NV-ét kitakarították a fejlesztők a portájukról egy időre. Azt is remélem, hogy ezért az NV tulajok nem fognak panaszkodni majd a jövőben, hogy náluk meg még a játék eleve el sem indul,nem hogy képhibát lássanak.
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #191 üzenetére
Hát amióta a GTX van azóta nem látok pár dolgot az igaz... pl villogó tereptárgyakat,körberajzolt tócsákat,mikroröcögéseket,meg fehér pöttyös házfalakat,ez biztos...
Tudom azt is nehéz elhinni,hogy létezik olyan driver ami működik.Én sem nagyon hittem amig 4850Cf-em volt....
-
tzsolesz
nagyúr
Milyen kártyákat vettél te, hogy így melegedtek?
Mondjuk kettő már melegedhet is így.
Gondolom 2db GTX-től meg már el is égett volna még az alaplapod is.
És a GTX-en látsz is valamit még a játékból? Teszem azt Crysis-ban nem csak a körvonalak látszanak?
Mert elég nehéz elhinni, hogy a csodadriver óta minden 20-30%-al jobban megy. Pusztán egyetlen egy driver-től.
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #189 üzenetére
Sajnos nem tudtam,mert pörgött a festék a régi öreg antec házam oldaláról
Tudod alul ahol a PCI-E slotok vannak,pedig még lyukat is vágtam rá 2db 12-es xigmatek ventinek...
Nem vártam meg amíg magától felgyullad... még adtak értek egy kis pénzt,éppen takarta a GTX-et.... -
phanzetomox
őstag
nemtom szerintem 4830 nem sokkal gyengébb mint a 4850 (főleg kis tuningal) így szerintem az jobb
-
Andre1234
aktív tag
Hi.
Srácok hiba van a mátrixban?vagy látom a jövőt?
-
bigapu
tag
sziasztok,neken Asus 4850-em van,nem hallani
-
tigipuf
senior tag
igen igen és igen
aktív hűtésű kártya lett a passzívból, amit,hogy pontosabban fogalmazzak:nem cserélnék le egy gyári aktív hűtésűre sem
!De nem is tudom minek tépem a pofám,persze minden leírt szavamba bele lehet kötni,ámbár én itt lezártam a reagálásokat,mert számomra az a lényeg,hogy van egy hangtalan és tök alacsony hőfokon üzemelő kártyám
!(remélem még egy jó darabig így is marad)
-
Ant@
senior tag
válasz
direwolf #177 üzenetére
Lehet ,hogy a mérőműszer nem megfelelően működik, elhiszem Rudinak hogy a borda 50 fokos volt, én nem mértem meg. (Bár lehet ezután megteszem) Rivatuner és CCC szerint:
Idle: 37-39
terhelve: 45-53
Azt nem mondom ,hogy halk a venti (főleg 8800GTS után) de legalább tudom ,hogy hűt. -
flashfly
csendes tag
Üdv
Gratulálok a teszthez !
Engem még az érdekelnem, hogy hány fok volt ahol tesztek készültek.
Mert zárt,vagy nyitott házban akár mennyi ventillátor használatával,léghütéssel eléggé elképzelhetetlennek tartom a 24-38 fok közötti GPU hőmérséklet értékeket szobahőmérséklet (23-25fok) mellett.[" nem olvastam végig minden hsz-t, bocsi ha már valaki válaszolt ilyen tipusú kérdésre."]
De ha valaki tud válaszolni annak...
Köszi előre is.Szép napot !
-
cizoe
őstag
Hogyhogy a teszt újra az első helyre kerül főoldalon a hazai pálya elé?
-
girátor
csendes tag
ma fél kettőkor újra megcsinálták a tesztet;)
-
Ant@
senior tag
Ja, és sulinetes Codegen házban van = 0 venti.
-
Ant@
senior tag
Hehe! Nekem MSI-m van és még nem sikerült 53-fok fölé tornásznom a GPU hőfokot. Szóval nem egyedi esetről van szó. A rivatuner és a CCC is ugyanazt mondja.
-
_Toka_
senior tag
válasz
direwolf #162 üzenetére
Pedig a végén szereplő megjegyzésem egyetlen okból került oda. Mégpedig azért, mert nyomatékosítani akartam, hogy egy pillanatig nem kételkedem a megoldása hatékonyságában. Ha valamibe, hát pont nem ebbe a mondatba szándékoztam gúnyt csempészni...
A post-om anno kizárólag a megoldás egyetlen hátránya említésének hiányára volt hivatott felhívni a figyelmet.A tükröt azért köszi! Asszem, elrakom... Néha jól jöhet, hogy emlékeztessen rá, miszerint adódhatnak helyzetek, amikor a szereplők nem vevők a humorra... Jelzem, érthető módon.
-
direwolf
őstag
"Tényleg nem értem, mi b@szta direwolf, vagy akár a nagyérdemű csőrét."
Semmi, hidd el. Én azt nem értem neked mi a bajod. Végülis nekem is lehet véleményem, és a topic témájába vágott a hozzászólásod, mégha másnak is címezted.
A gond az, hogy ezt odatetted a végére:"De persze a megoldásod nyilván halk és hűvös."
Nem kioktatni akartalak, hanem görbe tükröt mutatni.
Ennyi, vége. OK? Már ez is túl sok szó volt semmiért... -
Dracula
őstag
Teljesen egyetértek, szerintem is elfogult volt a cikk a Giga ellen. Végülis egy passzív kártyát tettetek be egy ventillátoros mezőnybe - mit lehet várni, hogy 50 fok legyen?
Ilyen kártyánál tényleg az a jó, hogy kis szellőzéssel (vagy akár a nélkül is, mint a teszt mutatja) elmegy magában. Ha pedig ráapplikálsz egy halk 12cm-es ventit (pl. egy AC-t), akkor meg hűvös marad.
Tényleg az az előnye, hogy nem kell szétszedni a gyári hűtést.
Sajnos ezt magam is "átéltem", mikor a 8800GT-s Gigabyte-omon meghallottam az "OEM" Zalman hűtőt, ami csak 2 tűs csatlakozóval csatlakozott a kártyához. Szabályozni, vagy kikpacsolni nem lehetett. Pár nap után rátettem egy AC Accelero-t, és egy 12cm-es ventit, és bilincssel hozzáfogadttam 2 helyen. (műanyaggal). A kártya így soha nem érte el az 50 fokot sem!
Szerintem egy ilyen hűtési megoldással esetleg lehetne updatelni a tesztet, mert így fair.
Látom, volt akinek meg nem érte el passzívan sem a 100 fokot...
Üdv!
-
Gaboman
nagyúr
Az órajel a gyári GS órajel tehát 700/2200-on mértem.
Minimumot azért nem tudok pontosat írni mert van hogy tölt a játék és akkor ott leesik plrysis vagy FC2-ben.
De ez eddig csak is akkor fordult elő a hirtelen betölt egy részt amúgy mindegyik 30FPS fölött megy Minimumban is. -
bartucc
addikt
Megint OFF-al tele meg vitával egy teszt topicja....
A "gányolás"-t én is "használom", egy passzív vga-ra rakott ventinél nincs jobb hűtés. DE!
Az ilyen teszt célja az hogy a gyári állapotokat szemléltesse, és a hozzá nem nyúloknak támpontot adjon, nem pedig vitalapot a vállalkozóbb kedvűeknek és az ezt nem szeretőknek.Most a személyes észrevétel: elég picinyke az MSi hűtője, a memókat nem tudom miért nem hűti a legtöbb gyártó. Az ASUS-ban egyre jobban csalódok. A Sapphire megoldása a legjobb, majdnem mindenkinek.
Olcsó. Kicsi. Ha kevesli az ember a hűtést, rárak egy jobb hűtést, és még mindig csak ott van árban, mint a referenciamodell szinte. Ha nem akar vele bütykölni akkor más a helyzet, de alapvetően az a legszimpatikusabb a 6 kártya közül. A referencia hűtéseket meg értem is meg nem is: mindent hűt ami jó pont, de az árából jobbat is ki lehet hozni. -
-
_Toka_
senior tag
Valszeg nem fog annyira érdekelni, hogy utánanézz, de amennyiben megtennéd világossá válna, hogy tigipufnak írtam ama szarkasztikusnak titulált post-ot. Mint később ő reagált is, nem tévedtem, valóban rendelkezik egy olyan tulajdonsággal a megoldása - nevezetesen a 3 slot-os mivolta -, amiről nem tett addig említést. Ő végig azt írta, a bordára szerelte a ventilátort. Nem úgy, mint direwolf, akinek valami más problémája lehetett az írásommal, nem a tartalma, mert ő korábban azt említette, hogy a bordára irányít egy ventit, nem pedig rászereli. Tehát annak ellenére, hogy nem neki címeztem a válaszom - ahogy az a post-om fejében is szerepel - valamiért magára kellett vennie. Segíts, kitől kérjek elnézést, hogy ezek után - ha már magára vette - mégis úgy gondoltam, hogy rágányolta amúgy oldalról a ventit a bordájára, csak korábban nem említette.
Végül még annyit, hogy legyünk már annyira felnőttek, hogy egy szakmai fórumon akkor kezdjük ki a post-ban szereplő stílust, ha az valamilyen szempontból megengedhetetlen. Még egyszer, ha veszed a fáradságot, és elolvasod az első post-om, ill. az arra kapott választ attól, akinek írtam, asszem rövidre zárható a dolog. Tényleg nem értem, mi b@szta direwolf, vagy akár a nagyérdemű csőrét.
-
Gaboman
nagyúr
Érzéketlen a szemem?
Ha nem Multiban nyomulsz akkor nem kell 100-120FPS hogy jól menjen a játékot.
Csak egy két adattal:
FRAPS eredmények Vista32biten.
FarCry2 1600x1200 DX9 2xAA VeryHigh Avg:42FPS
Crysis 1280x1024 DX10 High Avg:46FPS
GRID 1600x1200 8xMSAA Ultra High Avg: 73.285
TRU 1600x1200 8xAA/16xAF Details:High Avg: 65.995
FEAR2 1600x1200 4xFSAA 16xAF Details Maximum Avg: 74.551
Left4Dead 1600x1200 Details:High 8xAA/16xAF Avg: 69.628Ha ezeket te nem látod folyamatosnak akkor veled van a baj,nem velem!
-
siriq
őstag
Nem erre a vitara mondom. Nem kell osszekeverni semmi fele keppen. Ez szimplan az en megjegyzesem.
Ahogy eszre vettem (sajna) az utobbi evekben(kb 2000 vagy 2001 ota olvasom a Ph!-t, szinte miota megalakult,( nem most volt, igy nem emlekszem halal pontosan) teljesen mas a hangulat. Regebben sokkal baratsagosabb volt, segitokeszebb. Most pedig inkabb az emberek szemelyes erzelmei jonnek eloterbe egyes hozzaszolasnal(ki a jani ha nem, stb..). Sajna nekem is volt mar reszem benne. Sokszor ugy erzem nem erdemes reagalni a "tesztekre" vagy a postokra, mert csak sima lehuzast kap az ember. Szerintem inkabb ezen kellene elmelkedni es modositani mint, hogy helyette a masikat turja az ember. Sokszor csak az en velemenyemet/elgondolasomat irom le, par embernek nem tetszik. Ami rendben is van de nem feltetlenul kell letamadni a masik embert.
Folytathatam hogy miert is ne igy keljen.Egy a lenyeg, hogy probaljunk hasznos tanacsokat adni a masiknak ugy, hogy kozben azert probaljuk ne "alazni" a "partnert" ekozben.
Elnezest hajnal van. Igy, kisse mar kimerultem melo utan.
-
04ahgy
nagyúr
Gyönyörű a teszt, elismerésem. Hozzátennék azonban építő jelleggel.
A referencia, egyslotos hűtésű Sapphire Full kártyám van, 0,8ns Samsung RAM-okkal. A GPU feszültsége normálisan szabályozható, és 4 fázisú a GPU VRM, valamint egy fázisú a RAM VRM. Korrekt. A refhűtő az mindent hűt, és furmarkkal nem melegszik semmi (RAM, VRM) 100°C fölé. A GPU-t azonban vízzel hűtöm, így a RAM és a VRM szabadon van, és nagyon melegszenek, főleg tuningolva. A RAM jelenleg 1150MHz-en megy, és felette még nem járt, nem tudom, hol lehet a vége. A GPU kb. 800MHz-ig megy 1,120V-on és 844MHz a maximum 1,158V-on. A hét versenyzős mezőnyt és a lentebb is említett Gainwardot elnézve nagy mázlim lehet a RAM-okat tekintve. A HIS-en is 1ns van, a Toxicot nem tudom.
Volt nálam Gainward is, 3 fázisú VRM, fixen bedrótozott mag (1,100V) és RAM feszültség. GPU: +20MHz, RAM: +30MHz a referenciához képest, azaz 645MHz/1023MHz-nél kifingott. A levett órajelű állapotban is megkapta a GPU az 1,1V-ot, ráadásul drágább kártya, mint a Sapphire volt. Megutáltam nagyon.
A HIS üdvöskéjét szívesen láttam volna, szerintem a leghalkabb. Amit még el tudok mondani, az a Sapphire HD4580 Toxic. Szerintem ez a kis Zalman már kevés ezekre a kártyákra, mert nagyon melegszik, és szerintem nem is halk.
Az ASUS kártyák sajnos pontosan olyanok, mint mondtátok a cikkben. Drágábbak, de az alkatrészeken a költséghatékonyság jelei fedezhetők fel. Érdekes egy üzletpolitika, az biztos. Hullanak is. Megjegyezném, hogy egy minőségi (Rubycon, Nippon Chemicon) low-ESR folyékony elektrolitos kondinak 60-70°C környékén az impulzusüzemben mutatott rövidzárási jellemzői jobbak, mint egy szilárd elektrolitosnak. Az utóbbi viszont drágább, és 100°C-on is üzemel tartósan, gond nélkül. Tehát a spórolás nem mindig jelent gyengébb paramétereket. Ergo egy 6 párhuzamosan kapcsolt 820uF/6,3V folyékony elektrolitos kondi kimenetű kapcsolóüzemű táp impulzusüzemű terhelésnél jobb paramétereket mutat fel, mint egy ugyanilyen, de szilárd elektrolitos kimeneti kondikkal ellátott.
HGyu
-
MrCsiT
addikt
..tetszett, amit írtál, így rákattintottam az írásod végén a :
► lenyitható menü -re.
Erre semmi nem történt. Nem értem
Az meg, hogy valakit kvázi lehülyéznek ("gányolunk?!") és kiderül, hogy akkora bakot lőtt a beszóló ("nem gányolok, vazz', így tervezte a házamat a GYÁR"), hogy illene még elnézést is kérnie, és aztán erre a válaszra csak annyi futja tőle, hogy még neki nem tetszik a szarkazmusára jogosan kapott válasz... hát.. fura lények vannak..
-
LonGleY
veterán
-
KaraDani
addikt
Hát, ha az én sapphire editionöm is 780 as gpuval menne...
-
SteeWe
aktív tag
válasz
TazLeacher #134 üzenetére
Ok, ebben nem voltam biztos. Akkor így módosítanám a hozzászólásomat:
Nem kell barkács, kitolja a meleget a házból, mindezt halkan teszi. Kb. ugyanannyiért, mint egy ref kair+AC S1/vagy vmi jobb hőtés+halk venti. -
_Toka_
senior tag
válasz
direwolf #147 üzenetére
Tudok konstruktívan is vitázni ha a partner megfelelő értelmi szintet képvisel.
Ebben sokat tudna segíteni, ha lenne is min vitázni...
De ez így csak kötözködésnek volt jó, mint utóbb kiderült... Ez már rég nem a hűtési megoldásod hatékonyságáról szólt. Ékesen bizonyítja, hogy ez utóbbi post-odban inkább már nem is említed...Ezért viszont kár koptatni az ujjvégeid...
-
direwolf
őstag
Mivel magadtól nem veszed észre, rávezetlek direktben. Olvass vissza, talán feltűnik, hogy a szarkazmusodra reagáltam szarkazmussal.
Ha már képes vagy művelni ezt az irodalmi formát, akkor értsd is, ha neked szól.
Tudok konstruktívan is vitázni ha a partner megfelelő értelmi szintet képvisel.
Adios! -
totyax
aktív tag
válasz
Departed #144 üzenetére
A 2GB-ba bőven belefér, legalábbis XP alatt. Mondjuk nekem 4GB-om van. A 3GB kapcsoló nem igazán szokott kompatibilis lenni semmivel. A feladatkezelőben egyébként a folyamatoknál bekapcsolhatsz olyan oszlopot hogy a "memória használat csúcsértéke". Ha csak 2GB memóriád van összesen, akkor ha egy program 1,5GB-ot eszik annak a futása már nem lesz sima. Én inkább azt szoktam észrevenni ha a vramból futok ki, ilyenkor az összes fps teszt elmehet a búsba.
-
Departed
őstag
Hát ha a legmodernebb pl. a Crysis Warhead-et jelenti akkor valóban maxon 1680-ban nem lesz röccenésmentes, bár én inkább a 2giga ram "kevésségét" érzékeltem, és csak abban a játékban. Jójó, maxon azért kell egy kicsit több kraft, de mint tudjuk ez a játék grafikailag egy más világ, ahhoz képest meg fut szépen
-
_Toka_
senior tag
válasz
direwolf #133 üzenetére
Nem, nem tudtam. Még nem is láttam ilyet... Mesélj még! Mi minden van/nincs a házad különböző részein
Fantasztikus vagy, tudod
Ha nem akarod megérteni, amit többen is írnak, ne tedd! Akinek a post-jára reagáltam, az - mily érdekes - nem vette zokon a dolgot!Nemmellesleg nem a VGA magasságában likas a ház oldala - már persze feltételezve, hogy az egyetlen VGA-t oda dugja az ember, ahova kell -, hanem alatta, így CF esetén a második VGA-t hűtheti úgy, ahogy írtad kioktatóan a 2-vel korábbi postodban /olvasd el újra, ott mit írtál!/, de az elsődlegeset nem ... már persze, amennyiben nem csak úgy nekitámasztottad a házadnak az oldallapot...
Egyébként, hidd el, nekem mindegy, hogy hűtöd a tiédet, az hogy néz ki!
Pá pá!
-
StevieWonder
tag
gyerünk egy gainward golden samplet is a tesztbe
-
kariad
senior tag
No elől-hátul......Minden perspektívából láthattuk Őket! Most már kérem a következőt
-
siriq
őstag
Nekem nem tetszett a hutese. Iszonyat zajos volt es nem lehetett szabalyozni(7900 gt extreme verzio). Aranylag eleg hamar csapagyas lett. Be is allt januar 1- en amikor hazajottem bulibol. Mondom regota szemezgettem mar a his-el, de vartam hogy jojjon az ujjabb szeria a 4000-s bol. A venti hamarabb megadta magat, igy a mostani lett belole. Ennyi. Azert neztem volna meg a his-t mert, mar "ezer eve" forgalmazz az atinak.
szerk: Amugy igen, szeretnek boviteni. "Atmeneti" megoldasnak jo ez. egyettlen problemam hogy az ati driver nem tudja normalisan detektalni a monitorom, ezert nem birok normalis frissitest beallitani.
-
tigipuf
senior tag
hát egy 4870 iceQ-t én is szivesen megnéznék,kipróbálnák!Nem is olyan rég,még egy 1950 pro iceQ lakott a gépemben,igaz rövid ideig,próba gyanánt,hát nekem nagyon tetszett
Szerintem egy gyönyörűen megépített,remek hűtésű,profi kártya!Kíváncsi vagyok elbírtak -e vajon a kicsit "tüzesebb" 4870-el,és ha igen ,milyen zajszint árán?
-
jayjay
tag
Nem tudom mi bajod az XFX-el, de a te kritériumodnak megfelel minden szempontból.Nekem egy XFX 8800GTS 320MB kártyám volt a mostani előtt, de hang, melegedés szempontjából nagyon elégedett voltam vele, amúgy is.
Elnézve a konfigodat elég lett volna oda egy 4670-es is, esetleg egy 4830-as.Ez csak egy észrevétel, de persze lehet, hogy bővítés előtt vagy stb.
Amúgy várom a 4870-es tesztet egy Sapphire Radeon HD 4870 Silent 512MB GDDR5 kártyával. -
siriq
őstag
-
TazLeacher
nagyúr
-
direwolf
őstag
Gányolás?
Tudod a ház oldalán (álló midi ATX) vannak lyukak... azok arra valók, hogy a levegő ki-be menjen. Ezen segít egy alkalmas ventillátor. És mitadisten pont ott van a VGA is. Hihetetlen, mi? Hogy mik vannak
Talán a tervezők is gondoltak erre?
És igen, jó ez a megoldás CF-re is -
SteeWe
aktív tag
válasz
TazLeacher #131 üzenetére
Ha leszeded a gyári hűtőt _és_ a szervizben ezt észreveszik, akkor ugrik a gari = garanciában nem cserélik, javítják. Erre gondoltam...
Tudom, tudom ez gyenge érv. De nem mindenki power user -
SteeWe
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #101 üzenetére
Amikor én vásároltam, ref+AC S1+halkabb venti többe vagy közel ugyan annyiba jött ki mint a HIS IceQ. Nem kell barkács, nem ugrik a gari, kitolja a meleget a házból, mindezt halkan teszi.
-
jayjay
tag
Az iceQ kártyákat én is drágának találom.Az oldalról, amit linkeltél az XFX sokkal jobb választás.30font a különbség!!
Egyébként 12Fontot rádobhattál volna és lenne egy ilyen kártyád Sapphire ATI Radeon HD 4870 "Toxic" 512MB GDDR5 .Ez ugyanolyan hangtalan, csak sokkal jobb.Így már a 4850-es Iceq kimondottan rossz választás.
Amúgy meg nem érdemes ilyen árakkal jönni, mert a legtöbb ember még mindig balf.. szerzi be a dolgait, és nem is érdekli mi mennyibe kerül.
Nem akarok vitát indítani. -
tigipuf
senior tag
válasz
TazLeacher #126 üzenetére
kemény 2900 ft volt a venti,piszkosul hazavágott!ja amúgy jogos
,mert gyárilag passzív kivitel,de komoly terhelésre ebben a formában alkalmatlan,de mivel én eleve tisztában voltam vele, rááldoztam még azt a cirka 3k-t,és tettem rá ventit (persze nem az én ötletem,totyikba ajánlották,meg haver is).Egyértelmű,hogy a teszt korrekt,gyári formájában én sem ajánlanám kemény játékosoknak
,lehet,hogy lekozmálna....
-
TazLeacher
nagyúr
már megbocsássatok,de nekem 1 nem javasolt giga passzívom van,öt perc alatt ráraktam annó egy 12 cm-es noctuát,
Akkor megkérdezhetem tőled, hogyha ekkora király a gyári hűtése, akkor miért vettél rá ventit?
Bármlyeik, hangsúlyozom bármelyik VGA-ból csinálok tökéletes, hangtalan és eredményes hűtésű változatot. Kérdés mennyit kell plusszba még a VGA-ra költeni...olyan nehéz megérteni, hogy a gyári hűtéseket tesztelték és nem azt, hogy még +X dolog vásárlásával mit lehet belőle kihozni?
-
-
bigapu
tag
HELP
-
_Toka_
senior tag
Egy dologról nem teszel említést. Mégpedig arról, hogy ha jól saccolom, éppen három, azaz három kártyahelyet foglal a kombód... Megkockáztatom, hogy van, aki a VGA-n kívül használ még kártyát a gépében. Netán több VGA-t is...
De persze a megoldásod nyilván halk és hűvös.BTW nekem ref. megoldásom van. A hangjával sincs semmi bajom, a hőmérsékletét meg nem nézegetem, mert megy minden rendesen, a lábamat meg nem melegíti annyira a gép, hogy zavarna...
-
olanor
tag
Ez a 4850 nagyon jó kis kártya. Sógor gépében ilyen pihen. Ár / érték arányban verhetetlen.
-
bigapu
tag
Sziasztok,egy kérdésem lenne,hogyan tudok egy kicsit húzni a kártyámon,Asus 4850+ accelero+2db 12cm Enermax Magma.hol,és mit kell állítani?köszi biga...
-
Vitus
őstag
Hej de hitványul rádobáltátok a memória bordákat szegény msi-re.
Egy ilyen értékű cucc megérdemel +5 perc koncentrációt!
"Először gondosan felragasztgattuk a memóriabordákat, és pár jutott a feszültségszabályozókra is." Nem akarom tudni milyen az amikor nem gondosan csináljátok!
Vitus
-
totyax
aktív tag
Tavaly nyári megjelenése óta a piac egyik legjobb ár/érték arányú grafikus kártyája a Radeon HD 4850. Teljesítménye elegendő a legmodernebb játékok maximális grafikai részletességű futtatásához akár 1920x1200 pixeles felbontásban.
Ezzel kezdődik a cikk. Ennyi ökörség után olvassam egyáltalán tovább?
-
tigipuf
senior tag
már megbocsássatok,de nekem 1 nem javasolt giga passzívom van,öt perc alatt ráraktam annó egy 12 cm-es noctuát,és lám a hangja gyakorlatilag nulla,a hőmérsékletet meg teljesen fölösleges nézni,mert 50 fok felé,még nem nagyon bírtam fűteni
.Tehát én köszönöm szépen, de nem cserélném le egyetlen egy aktív hűtésűre sem
Ez szigorúan magánvélemény,de mi a francnak kínlódjak én mindenféle ventiszabályozás,és hasonló gondokkal,habár 2D-ben ki lehetne iktatni a noctuát,de szerintem fölösleges,mivel mint mondtam gyakorlatilag hang nélkül teszi a dolgát,és nem hinném,hogy borzasztóan megdobná a gépem fogyasztását
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #111 üzenetére
Erintene jobban ha tesztelnek az IceQ verziot. Megneznem hogy megis hogyan teljesiteni a mezonyben. Ahogyan ez tobb ember is jelezte. Mivel nekem is 4850-s vgam van ezert csak erdekelnek a tesztek.
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #108 üzenetére
Mivel nem otthon veszem meg a cuccokat(nem ott elek) ezert igy csak fontban tudom szamolni. Ertelemszeruen ha otthon lennek forintban lenne.
szerk: Amugy ez meg csak tajekoztato jellegu adat. Ezen nem kell osszeveszni.
-
SystemRoot
őstag
válasz
igen ebben igazad van,
mármint hogy a vmod leírás hiányát is sérelmezni kell. -
VaniliásRönk
nagyúr
Én meg bemegyek a sarki PC kiskerbe shoppingolni, és vagyunk még ezzel így pár millióan ebben az országban, úgyhogy halálra nem érdekel mi hány Font.
#109 SystemRoot: Inkább azt sérelmezd, hogy a processzorok fogyasztását "véletlenül" megint sikerült rosszul mérnie a PH-nak.
Biztos megint a konnektor volt a hibás.
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #105 üzenetére
En ket oldalrol vasarolok. Az egyik amit linkeltem es a masik . Szoval 10 font ide vagy oda lehet sok, de cserebe nem kell semmit modositani a hutesen. Jo hutesnek mennyi az ara? Meg tobb mint 10 font.
-
siriq
őstag
válasz
Most neztem meg az arlistat. Nekem kb 3 ezer forintal kerult tobbe mint a tobbi hasonszoru 4850. A golden sample meg az enyemtol is joval dragabb. Nem azert de nincs tul arazva. [link]
szerk: Szoval ar/ertek/hutes miatt nekem best buy.
-
cellpeti
nagyúr
Nekem Sapphire Radeon 4850em van,ref hűtővel és semmi bajom vele! Nagyon penge kari!
-
hunmyke
aktív tag
Nekem asus 4850 glaciator-osom van, nem TOP hanem sima változat, semmi hangja, pedig volt az asztalomon is a fülem mellett. Terhelésnél sem hallom különösebben. Egy dolog zavart csak, hogy nincs a memórián hűtés.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
SystemRoot #99 üzenetére
Az értékelés azoknak szólt, akik bemennek a boltba, megveszik, hazaviszik és használják, azzal nem foglalkozhat a cikkíró, hogy te mit barkácsolsz a kártyán. Ennyi erővel azt is sérelmezhetnéd, hogy a nem ref. nyákos kártyákhoz nem találsz VMod leírást.
A HIS meg elmehet a csába a túlárazott IceQ kártyáival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Reklámblokkolók topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózatokról alaposan
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest