Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Gyönyörű a teszt, elismerésem. Hozzátennék azonban építő jelleggel.
A referencia, egyslotos hűtésű Sapphire Full kártyám van, 0,8ns Samsung RAM-okkal. A GPU feszültsége normálisan szabályozható, és 4 fázisú a GPU VRM, valamint egy fázisú a RAM VRM. Korrekt. A refhűtő az mindent hűt, és furmarkkal nem melegszik semmi (RAM, VRM) 100°C fölé. A GPU-t azonban vízzel hűtöm, így a RAM és a VRM szabadon van, és nagyon melegszenek, főleg tuningolva. A RAM jelenleg 1150MHz-en megy, és felette még nem járt, nem tudom, hol lehet a vége. A GPU kb. 800MHz-ig megy 1,120V-on és 844MHz a maximum 1,158V-on. A hét versenyzős mezőnyt és a lentebb is említett Gainwardot elnézve nagy mázlim lehet a RAM-okat tekintve. A HIS-en is 1ns van, a Toxicot nem tudom.
Volt nálam Gainward is, 3 fázisú VRM, fixen bedrótozott mag (1,100V) és RAM feszültség. GPU: +20MHz, RAM: +30MHz a referenciához képest, azaz 645MHz/1023MHz-nél kifingott. A levett órajelű állapotban is megkapta a GPU az 1,1V-ot, ráadásul drágább kártya, mint a Sapphire volt. Megutáltam nagyon.
A HIS üdvöskéjét szívesen láttam volna, szerintem a leghalkabb. Amit még el tudok mondani, az a Sapphire HD4580 Toxic. Szerintem ez a kis Zalman már kevés ezekre a kártyákra, mert nagyon melegszik, és szerintem nem is halk.
Az ASUS kártyák sajnos pontosan olyanok, mint mondtátok a cikkben. Drágábbak, de az alkatrészeken a költséghatékonyság jelei fedezhetők fel. Érdekes egy üzletpolitika, az biztos. Hullanak is. Megjegyezném, hogy egy minőségi (Rubycon, Nippon Chemicon) low-ESR folyékony elektrolitos kondinak 60-70°C környékén az impulzusüzemben mutatott rövidzárási jellemzői jobbak, mint egy szilárd elektrolitosnak. Az utóbbi viszont drágább, és 100°C-on is üzemel tartósan, gond nélkül. Tehát a spórolás nem mindig jelent gyengébb paramétereket. Ergo egy 6 párhuzamosan kapcsolt 820uF/6,3V folyékony elektrolitos kondi kimenetű kapcsolóüzemű táp impulzusüzemű terhelésnél jobb paramétereket mutat fel, mint egy ugyanilyen, de szilárd elektrolitos kimeneti kondikkal ellátott.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Sapphire R7 250 1GB
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest