- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
tha_answer #187 üzenetére
-
syberia
veterán
válasz
benedekco #88 üzenetére
Újfajta értelmet nyerhet a csontváz a (ruhás)szekrényben kifejezés
Jelen esetben szerencsére nem emberi maradványokra akadt Muskátli...szóval szerintem ő sincs igazán képben a #woke mibenlétéről, én meg pláne nem.
-
-
dabadab
titán
Ez erősen függ attól, hogy mire használják érvként.
Ha például (amúgy addig példátlan intézkedésként) három másik osztályt ki kellett üríteni, mert mindenhol levegőért küzdő covidosok vannak, akikből naponta négyet-ötöt letakarva visznek ki, az elég jól cáfolja az olyan hülyeségeket, hogy "nincs is járvány", "nem is súlyos", "csak mint a szezonális influenza".
Ugyanígy, a komolyan megbetegedettek és az áldozatok életkori eloszlását is elég jól látják a kórházban.
Szóval de, nagyon is lehet következtetni a járványhelyzetre, bár természetesen korlátokkal (pl. a tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató fertőzötteket nem látják és a súlyos esetekből se feltétlenül az összeset). -
btprg
senior tag
Mellékes megjegyzés, mert előjött megint ez az érvelés: elég durva logikai hiba egy kórházi dolgozó által a kórházban tapasztaltak alapján következtetni az országban uralkodó járványhelyzetre. Annyian jönnek ezzel... Mintha egy vágóhídi dolgozó sopánkodna, hogy "hát az biztos hogy kipusztulóban vannak a világon a disznók, minden nap annyit hoznak ide levágni", és ez alapján fűtenék az állatvédők tömeghisztériáját
-
törölt tag
Magyarországon nem politikai viták vannak, hanem hitviták.
Amikor teljesen objektív tényekről politikai oldaltól függően tételesen mást állítanak, és aki nem a szekértábor "tényeit" fogadja el, hanem teszem azt a valóságot, azt beszorítják a másik táborba, akkor nehéz érdemben vitatkozni bármiről. -
törölt tag
"És hát persze megpróbálhatod kettészedni a "tartalami cenzúrát" meg a "moderációt", de nem nagyon hiszem, hogy ez igazán működne."
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "megpróbálhatod kettészedni a "vallást" és az "államot", de nem nagyon hiszem, hogy működne".
Ugye vallása és állama válogatja: Iránban valószínűleg nem működne, de mondjuk Svédországban lenne rá esély.
Ugyanez a helyzet a moderációval és a cenzúrával: vállalati kultúra kérdése.
Musk most megpróbál a Twitternél új vállalati kultúrát megteremteni, meglátjuk, hogy sikerül-e neki.A moderáció pedig by definition mindig szigorúbb, mint amit az illegalitás kijelöl, mert pl. attól, hogy valami offtopic, még nem feltétlenül lesz illegális. A közösségi kommunikáció alapja, hogy ha összegyűlünk egy adott témát kibeszélni, akkor a témáról beszélünk és nem másról.
Ettől még a moderáció nem cenzúra, mert egészen más dolog, ha valakinek az óvodai szülői értekezleten nem engedik, hogy amway termékeket reklámozzon, mint ha nem szabadna rosszat mondani a dadus nénire."Ez mar onmagaban moderacio."
Nem állítottam, hogy nem az. Azt állítottam, hogy nem cenzúra.
-
syberia
veterán
-
moleculez
veterán
válasz
#25237004 #20 üzenetére
Nálam meme oldalak, shitpostok, "cat video", meg néhány ML/AI témájú oldal. (Nagyrészt amúgy ezek TikTok/Insta/Snapchat/Reddit/Quora repostok, de legalább 1 helyen látom őket
) Magánembereket kb egyáltalán nem követek. Szóval felőlem azt csinálnak amit akarnak.
Ha valami szar irányba megy otthagyom, nagy kaland. 🤷🏻♂️ Teljesen nélkülözhető az életemből.
-
Hi!King
őstag
válasz
benedekco #172 üzenetére
"a balos mert az eu miatt nem lehet privatizálni a vasutat"
He? Biztos hogy balos volt az, vagy államosítást akartál írni?
Egyébként egy idős ismerősöm, aki a 70-es években ment ki Angliába és úgy másfél-két évtizede jött nyugdíjasként Magyarországra az angol férjével, mondta, hogy ott ők balosként rendszeresen jártak vitatkozni a torykkal, de soha nem volt semmi sértődés, mindig jól érezték magukat, annak ellenére, hogy hevesek voltak a vitáik. Ő mondta, hogy Magyarországon el van baszva, hogy tabu a politikai vita, meg hogy egyáltalán a politikára, mint eredendően rosszra gondolnak az emberek, épp emiatt lesz szerinte rossz.
-
Hi!King
őstag
Musknál nem a politikai vélemények a problémásak, hanem eleve valami nincs rendben nála fejben. Persze lehet, hogy épp az őrültsége miatt vitte ennyire sokra, de van amikor ez problémás, a barlangban rekedt gyerekek esetében látszott leginkább, ahol makacs módon ragaszkodott a hülyeségéhez.
-
törölt tag
-
Kutyákat macskákat.
re: ddekany
Nekem Angliába kellett jönnöm hozzá, hogy megértsem, hogy működhet ez másképpen is. Volt három kollégám (azóta már mind nyugdíjba vonult) akik mind más nézeteket vallottak. Az egyik pár évtizede szélső jobboldali volt, a másik kemény balos, a harmadik meg balos, aki az idők folyamán elment a zöld párt fele. Sokat vitatkoztak, teljesen értelmesen, nem volt cicaharc, sértődés, csak eszmecsere, néha hangos viták, de csak eszmecsere volt.
A brexitben mind egyet értettek, de állandóan vitatkoztak rajta mert egymással nem értettek egyet, a miért az különbözött. A jobbos a kelet európaiak miatt (de nem rám gondolt, neeem én voltam a kivétel, vicc, mindegy is), a balos mert az eu miatt nem lehet privatizálni a vasutat, a zöld párti mert norvégiában akar élni
és akart egy köztes megállapodást.
A szélső jobboldali nő, lassan áthúzott simán jobbosba és a magam 10 éve alatt teljesen megbékélt és megszeretett velem is engem is. Belátta, hogy a radikális gondolkodás nem juttatja előre és én is csak ember vagyok. A balos, az még mindig ugyan olyan balos, a zöld meg belátta, hogy mennyire elnézte a brexit-et és hogy egy vágyálmot kergetett. Ebben a sztoriban nem az a lényeg, hogy ki melyik oldalon állt, hanem, hogy hajlandóak voltak a nyílt vitára, személyeskedés nélkül, békében és szeretetben. Ők azóta is jó barátok, rendszeresen találkoznak, néha én is be csatlakozom ezekbe az összejövetelekbe.
De érdekes beszélgetések zajlottak ott, nagyon érdekesek. Sose volt keserű száj íz. Lehet ezt így is. Azóta se tudok magyarokkal így beszélni politikáról. Egyszerűen nem megy, valaki valamiért csak előveszi a nagy kést, kivéve ha mind egy dudát fúj. -
ddekany
veterán
Én azt próbáltam kifejezni, hogy a Musk, szépen szólva, sokszor erősen irracionálisan viselkedik. Nem alacsony az IQ-ja, tehát simán pszichés okokból nem bír magával. Pl. rendszeresen olyanokat tweetel, amitől ez emberek egy része elfordul tőle, lassan mindenféle csoportot lefedve. De ezzel a mérnöki projektjeinek is árt, pedig (elvileg) azok fontosak szerinte. A végén még teljesen becsavarodik, mint Kanye West... aminek nem örülnék, mert pl. a SpaceX is meginná a levét.
Na most egy ilyen krapek lett a vezér. Aki pont a Twitteren rombolja saját magát és amit összehozott. Izgalmas lesz...
Amúgy ami a különféle véleményeket illet, ironikus, hogy ő pont azzal csinálja ki magát, hogy az emberek nem toleránsak, ha valakinek a véleménye irritálja őket, és azt meg is tudják. Szóval pont a cenzúra védené meg.
Mond valami durvát, és puff, +20% ember szemében örök harag. Túl sokan nem tudják azt mondani, hogy "jó ég, ez de hülye EBBEN", és amúgy nem "kirekeszteni" a másikat (kollegát, családtagot, stb). Besaktujázzák a másikat, jobbra/balra (az mekkora egy BS kataegória ma már), oroszbarát, amerikabarát, áhhh...
-
nozs23
addikt
válasz
cherubion08 #169 üzenetére
Fajokat?
-
Semmit se tudsz rólam,de màr is címkéket ragasztasz ràm
Nem az ilyen dolgok ellen harcoltok? Kollégànak meg direkt szóltam be, ugyan is a szemembe ő egy nàci. Kiemel fajokat, szexuális irànyultsàgot, és kb gyűlölettel teli kommenteket ír ha nem oda tartozol,lenéz, cimkéket ragaszt ràd stb. Képtelen elfogadni,h te màs vagy. Szemembe mindenki egyenlő. Ezert is unom az ilyen rejtett rasszistàkat. Ja,gondolom megint nàcizva leszek
-
Hi!King
őstag
"Es vannak jobboldali kozossegi platfromok, persze sorra mennek csodkozelbe, mert az ottani kozonsegnek leteleme, hogy folyamatosan gyulolkodjon es keltse a feszultseget, ami eleg nehez, ha korulotted is mindenki naci, nyilvan akkor senki nem fog ellened pampogni.
"
Nehogy azt hidd. Épp a neonácik azok, akik a leginkább hajlamosak a klikkesedésre, mert amint elég sokan vannak, elkezdenek belül is ellenséget keresni, hogy ki az aki szerintük nem elég elkötelezett, vagy ki az aki másképp gondolja. Hamar osztódásba kezdenek a csoportjaik.
-
Narxis
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #161 üzenetére
Ez igaz, ami nagyobb probléma és amit saját bőrömön tapasztalok, hogy képtelenek az információkat a helyükön kezelni. Egész egyszerűen van amit elhisznek van amit nem és ha rákérdezel, hogy mi alapján hiszik el az egyiket és miért nem a másikat akkor nem tudnak válaszolni. Ezt használják ki a populisták akik mögött nincsenek elvek. Igaza van Bill Burr-nek amikor azt mondta, hogy jobban szereti a könyvtárat mint az internetet mert a könyvtárban legalább kategorizálják a könyveket míg az internet csak ömlik rád minden és ez a befolyásolható embereket elsodorja.
-
nozs23
addikt
Baromsagokat hordassz ossze. Trump azert lett kitiltva, mert eroszakra buzditott. Es mas jobboldaliak sem azert vannak kitiltva, mert jobboldaliak, hanem azert mert keptelenek ugy megfogalmazni a velemenyuket gyuloletbeszed nelkul.
Es vannak jobboldali kozossegi platfromok, persze sorra mennek csodkozelbe, mert az ottani kozonsegnek leteleme, hogy folyamatosan gyulolkodjon es keltse a feszultseget, ami eleg nehez, ha korulotted is mindenki naci, nyilvan akkor senki nem fog ellened pampogni.Tippre Musk nem fogja visszaengedni Trumpot, mert elvezi, hogy ez lehet az egyszemelyes Musk show, ahol minden is rola szol.
Amugy senki nem kerdojelezi meg Musk mernoki zsenializasat. A Twitter, kozossegi platformok, kontent moderacio viszont nem mernoki, hanem szocioligiai kerdes. Ahol Musk egyelore meg semmit nem mutatott fel.
-
Hi!King
őstag
Mindig meg szoktam kérdezni, definiálják azt, hogy baloldali, azt hogy liberális, majd a kettő kombinációját, általában nem szokott ez semennyire sem sikerülni, mert szimplán a szájukba adott szitokszó. Úgy vallják magukat jobboldalinak, hogy közben kizsákmányoló tőkésekről beszélnek, ördögnek mondják a tőzsdei spekulánsokat, tapsolnak az államosításoknak, versenykorlátozásnak, osztogató államnak és az árszabályozásnak, valamint totál belekeverik a bal-jobb tengelybe a liberális témákat, ami amúgy tök más dimenzió.
-
tha_answer
őstag
en a sajat oldalamon allok es legszivesebben globalis denazifikalas es deneoliberalizalas lennne a legjobb. chief twit jol jellemezte a helyzetet.
Jajj, azert durva agymenes lehet itt amikor gulyas marxi meg orban krisztian lesz hirtelen jobbnaci szakerto. Tetszik vagy sem az allami vagyon dobraverese a balliberalis szakertok mantraja volt - orban krisztian gulyas marxinak.
Ezt megszivtak rengetegen, de ugyanakkor az omlott h a "szakertok" szerint ez a helyes, az emberek nagyresze meg porul jart. Nem kell sok esz hogy legkozelebb mikor mantraznak vmit ezek a "szakertok" akkor ugy van vele a nep - minel jobban visitanak annal jobb lesz nekunk. -
Mer az attól függ, hogy ha valaki szerintem valamilyen akkor az meg határozza melyik oldalon állok és ennyi.
re: tha_answer
A lényeg, hogy te nem vagy balliberális szakértő. Ha ennyire egyszerű a leosztás akkor magadat minek neveznéd? Te egy jobb náci szakértő vagy? Nyilván nem, csak egy picit le lett egyszerűsítve a dolog. -
dabadab
titán
válasz
tha_answer #155 üzenetére
Komolyan, nagyon vicces, ahogy komoly arccal balliberálisoztok meg magatokat jobboldalinak állítjátok be.
Látszik, hogy se érv, se gondolat, se tudás, se semmi: balliberális. Ennyi. Jolly joker, "Gondolkodás nincs, enyém lesz a kincs!"
-
tha_answer
őstag
Ez foleg azert alakulhatott ki mert a balliberalis "szakertok" nek hala nincs az ami a cseheknel lengyeleknel azert megmaradt helyel kozzel. Sajat ipar.
Aztan az egyszeru gombakban kialakult a reflex: balliberalis "szakerto" kiakad rajta akkor tuti jo az orszagnak tehat minel jobban kiakad annal jobb. -
ceia
őstag
Egyszerű a felállás, a Twitter egy balliberális média. (melyik nem az..)
Ezért tiltotta ki Trumpot. Musk pedig jobboldali, és ezért ő nyilván visszaengedi Trumpot. Továbbá elbocsájt pár, az ő szellemiségéhez és céljaihoz nem illeszkedő vezetőt. Ez természetes. Ki ne tenné ezt? Nagyon jó, hogy megvette! Úgysincs jobboldali szociális média, most majd lesz, illetve Trump Truth Social-jával már kettő. A Twitter ezentúl nem fogja balosan befolyásolni az embereket. Persze baloldaliból sok van, mert ott van a sok pénz. De ez is valami, talán végre elindul egy folyamat. A jobboldalnak is használnia kell a szociális médiát, hogy elérje az embereket. A baloldalnak túl nagy előnyt jelentenek az ilyen felületek, és ki is használja. Még a Wikipédiát is átirogatják.
Akik itt baloldaliak, azok nyilván szidják Muskot, és alapból utálják, akik nem balosak, vagy főleg ha jobbosak, azok általában szimpatizálnak vele. Őket nem zavarja a politikai hovatartozása, csak a kiváló világfit, mérnököt látják benne. Egy nagy embert, aki pozitív befolyással van a világ fejlődésére. Én is ilyennek látom, és drukkolok neki, hogy sikerüljenek az ésszerűbb tervei. (nem az önvezető autó, mert az egyelőre hülyeség) Az űrkutatásban és az elektromos autók fejlesztésében hatalmas eredményeket ért el. A szólásszabadságért és a tisztább információáramlásért tett most valamit, ez is tiszteletreméltó, és nagyon hasznos lehet akár a világ alakulására is. Még az is lehet, hogy ezen bukik pár százalékot a következő balos amerikai elnökjelölt, és újra republikánus elnök lesz.#147 ddekany Azt hallottad már, hogy mindenki magából indul ki?
-
törölt tag
Normális vita esetében semmilyen értelmes helyen nem moderalnak... Főleg ahol kutatók vitatkoznak, és nem önjelölt "tudósok" akik pár telegram csatorna alapján tájékozódnak...
Nyilván ha origo fb oldalán vagy lapos föld fb csopiban akarsz ellenvéleményt megfogalmazni, akkor az megint más téma... Onnan hamarosan repülsz valóban. Bár ezzel sokat nem veszítettél...
-
Narxis
nagyúr
válasz
cherubion08 #137 üzenetére
Ez a fajta gondolkodásmód mindennél károsabb és annyira jellemző a 21. századra, főleg a konzervatív vagy "jobboldali" beállítottságú emberekre. Nem tetszik a "libsiknek" akkor neki már tetszik az a valaki. Téged nem az elvek határoznak meg hanem az "ellenfeleid". Semmilyen értékteremtő gondolkodás nincs emögött a viselkedésminta mögött. Sőt a legjobban befolyásolható emberek ezek, hiszen 1-2 a szemükben "jó" húrt kell megpendíteni és minden mást elfogadnak.
-
Hi!King
őstag
válasz
Anno szörnyülködési célból olvasgattam a Csurka féle Magyar Fórumot (meg más hasonlóan elfogult lapokat mindenféle politikai színűeket), és emlékszem, volt egy szám, ahol a vezércikkben Csurka leírta ezt a szokásost, hogy aki gondolkodni mer, azt lenácizzák, lefasisztázzák, lerasszistázzák (és mellesleg a lekommunistázást is megemlítette :-)). Aztán az összes többi cikk tele volt teljesen nyíltan szélsőséges faszságokkal, hátul meg olyan könyveket, videókat hirdettek, hogy "Gömös Gyula, a fajvédő vezért", meg Szálasit dicsőítő, valamint holokauszt tagadó műveket.
Azóta mindig eszembe jut, amikor valaki úgy védi a neonáci és más hasonló szélsőséges csoportokat, esetleg saját magát egy-egy rasszista, antiszemiza vagy épp náci kijelentése után, hogy csak azért kap ilyen jelzőket, mert máshogy gondolkodik.
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #145 üzenetére
A kutatók kapcsán nem anyázásra gondoltam, hanem valamilyen érzékeny témában, ahol mindkét oldal hívei sokan vannak, és mindenre is ugranak, érvek - ellenérvek ütköztetésére.
A szigorú moderálási elvek alapján egyik oldal megy a levesbe, azaz, maga a vita lesz elfojtva.
Ha meg van mozgástér, akkor máris a moderátorok szubjektívitására van utalva a közösség, amit persze támadni fognak az elvakultak.Az, hogy "nyilván emberek csinálják", és hogy a "mérték megint más téma", egybevág azzal, amit korábban írtam, hogy mennyire nehéz ez az egész moderálási folyamat.
Én a folyamat alatt nem csak azt értem, hogy XY, vagy valami algoritmus megnézni, hogy ez most fekete vagy fehér, hanem azt is, amikor valamilyen csoport kitalálja, mostantól a szürke nem engedélyezett, csak a fekete és a fehér.
Én már ennek a szabályrendszernek a felállítását is rettenetesen nehéznek gondolom.
Ha lenne ilyen szabályrendszer, akkor valóban nem kellen feltételes módban fogalmazni, és ideális esetet emlegetni.Én nem használom a twittert, nem is szándékozom, de kíváncsian várom, mi lesz ebből az egészből.
-
törölt tag
"két, mondjuk kutató vitázik egy kényes témáról, akkor is egyik megy a kukába?"
Aha. Amelyik elkezdi szidni a másik anyját pl az megy a levesbe.
"Azt állítod, hogy jelenleg sehol nincs semmiféle mérlegelésre lehetőség a moderációnál?"
Nyilván emberek csinálják leginkább, de ideális esetben nem kéne legyen. A szabály jellemzően tiszta, ha átléped az adott vonalat akkor így jártál. A mérték megint más téma.
"Azt is állítod, hogy a moderálás során nem nézik az adott platform gazdasági érdekeit?"
A moderálás során biztos nem.
-
nubreed
veterán
Az már nálam is kezdi kiverni a biztosítékot, hogy Musk szélsőjobbos összeesküvés elméleteket posztolgat. Azt hittem ennél több esze van.
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #136 üzenetére
Két különböző irányból kozelítettuk meg a moderálás folyamatát.
Azt állítod, hogy jelenleg sehol nincs semmiféle mérlegelésre lehetőség a moderációnál?
Nem szamít, hogy két, mondjuk kutató vitázik egy kényes témáról, akkor is egyik megy a kukába?
Ha így vany, akkor szerinted ez nem káros?Azt is állítod, hogy a moderálás során nem nézik az adott platform gazdasági érdekeit?
-
válasz
aprokaroka87 #141 üzenetére
Egyetértek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Nem azzal van a gond hogy valaki másként gondolkodik, hanem azzal ha szerinte csak az igaz amiről ő azt mondja hogy az igaz, vagy hogy más emberek állításait hajtogatja.
Az egészséges " egyensúlyt " kellene megtalálni.
-
syberia
veterán
-
nozs23
addikt
válasz
Neked nàci fóbiàd van?
- Igen.
Mindenki nàci,aki màskep gondolkozik mint te
- Nem.
-
törölt tag
válasz
Nem fél tőle senki, valójában a legjobb dolog ami a twitterrel történhetett valaha. Jön a hírek szerint a 20 dodos havi díj a kis kék pipáért, feltolja a prémium árát... De egész szórakoztató, hogy továbbra is egy durcis kisgyerek, fake news gyárból oszt meg kontentet, majd leszedi mégis, amikor az nyt lehozza, akkor meg igazi úriemberként reagál
-
-
törölt tag
lassan írom hátha átmegy. Te arról beszélsz, hogy egy fórumon pl miért születnek olyan kommentek amilyenek. A moderáció arról szól, hogy a bármiért született kommentekkel mi lesz. A kettő teljesen különböző, amíg az egyikben lehet érzelmi töltöttség, a saját igazadról meggyőződés, élhetsz akár alternatív világban is, addig a túloldal nem mérlegelhet ilyenek alapján. Ezért irreleváns hogy te hogy érzed, milyen lelkiállapotban vagy, mit látsz fair-nek, etc.
"(Karen nem moderacios irany.. Itt mire gondoltál? Ha csak előírás, sajnos nem tudtam dekódolni.)"
Erre reflektáltam:
"És ezzel a nyugodt párbeszédnek be is fellegzett, mert sosem tudhatom, hogy kit mivel bántok esetleg meg, akaratomon kívül. Így marad valami állandó félelem az ellenvélemények megfogalmazása helyett, ami szerintem nem jó."Karen mint jelenség ha nincs meg akkor goto youtube, tldr: bármin is indokolatlanul megsértődő, igen hangos és irritáló entitás. Avagy konstans "félelemben" élni csak azért mert lehet hogy megbántottál valakit nem lehet, a net nem safe space, ahogy ha nagyközönség előtt felvállalsz egy véleményt elfogadod hogy lesz aki bólogat, meg lesz aki nem...
Ezért irreleváns amit mondasz, mert a moderáció szempontjából tök mindegy. Ennél egyszerűbben nem tudom már leírni bocsi
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #134 üzenetére
a vitának, beszélgetésnek az is jót tesz, ha próbáljuk megérteni, mit akar a másik mondani.
És mi másról szól az egész, mint erzesekről?
ha csak észérvek vannak, azok mondjuk tények, vagy azokból levonható következtetések, így veszekedni nehéz rajtuk,
de a nyílt platformok zömén nem ilyen fajta érvek mennek, rengetegen erzelemi okok miatt állnak valami mellé. Ők a tömeg, a reklámozók celközönsége, az ideális, könnyen befolyásolható alany.(Karen nem moderacios irany.. Itt mire gondoltál? Ha csak előírás, sajnos nem tudtam dekódolni.)
-
törölt tag
"ami talán nem irreleváns viszont, hogy te tényként kezeled azt, hogy mi irreleváns, és mi nem az."
Neked is meg kéne tanulni, sokkal könnyebb lenne beszélgetni. Pl ma senki nem tud leírni egy mondatot kb úgy, hogy valaki ne akadjon ki rajta. Karen nem moderációs irány. Ahogy az érzéseid se.
-
Иван
őstag
Az USA-ban az annyit tesz hogy az állam nem börtönözhet be azért, amit mondasz (ezt is bizonyos keretek közt, pl uszítás vagy rágalmazás tilos). Attól még egy magáncég akkor és úgy cenzúráz ahogy akar.
Elon Musk meg elmehet a retkes picsóba, ha szerencsénk van ő is csődbe megy meg a twitter is.
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #129 üzenetére
lehet, valóban,Twitter nélkül, eléggé általánosítottam, elnézést ezért.
ami talán nem irreleváns viszont, hogy te tényként kezeled azt, hogy mi irreleváns, és mi nem az.
én ezt másként láthatom.
azaz, van két szubjektív színezetű vélemény.és itt jön a moderáció (nyilván ennél sokkal sarkalatosabb kijelentések esetén), aki valami alapján dönt.
És ha a szabályok homályosak, akkor a "vesztes" a saját szemszögéből hergelhet ezzel sok hasonszőrüt, hogy micsoda cenzúra.
A győztes meg megelégedett felsőbbségi érzéssel, a saját csordájának boldog támogatásával övezve tér nyugovóra.És ezzel a nyugodt párbeszédnek be is fellegzett, mert sosem tudhatom, hogy kit mivel bántok esetleg meg, akaratomon kívül. Így marad valami állandó félelem az ellenvélemények megfogalmazása helyett, ami szerintem nem jó.
Egyetértek azzal, hogy valamilyen moderáció kell. De hogy ez ne menjen a normális vita lehetőségének rovására, azt el sem tudom képzelni, hogy lehetne megoldani.
-
nozs23
addikt
válasz
#54625216 #125 üzenetére
Az már egy másik kérdés, hogy adott országokban lesz-e egyáltalán Twitter vagy sem. Lehet, hogy úgy döntenek, hogy a pedofíliát legalizáló államokban nem lesz, vagy ahol politikai nyomás alá helyezik, onnan kivonul.
Ez mar onmagaban moderacio.Nem, a hírdetők biztonságot akarnak, hogy egyes médiában túlreprezentált csoportok ne pécézzék ki őket, mert nem éri meg nekik a mesterséges licshangulat ellen küzdeni.
Kik azok a mediaban tulreprezentalt csoportok? Mondjuk az USA-ban, vagy akar itthon pl.? -
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #123 üzenetére
valóban nem kellene közterületnek lennie, de mégis azzá akarják tenni.
amerre nezek, hirdetések. látják, mit csinálok, mintha kint lennék az utcán.
nem tudok nem használni bizonyos platformokat, mert akkor kimaradunk valóban fontos dolgokból.en ezeket tapasztalom, es számomra ez olyannak tűnik, mint egy közterület.
es ha már a (számomra) rossz dolgokat kötelező elviselnem, akkor azért elvárható lenne, hogy a (számomra) pozitív dolgok is megjelenjenek, hasonlóan hangsúlyosan.
az nem mentség, hogy nem kotezelo használni, mert sajnos de, muszáj, mert sokan használják már, és nem hajlandóak másra.
-
dabadab
titán
válasz
#54625216 #125 üzenetére
Musk deklarált elve meglehetősen egyszerű: ha egy adott tartalom egy adott országban nem illegális, akkor abban az országban a Twitteren is hozzáférhetőnek kell lennie, mivel nem a Twitter dolga dönteni szólásszabadság kérdésben az adott társadalomban
???
Ez honnan van?
Merthogy az alapján, amit eddig a témában megosztott, ez nem így lesz, továbbra is marad a moderáció, ami szigorúbb lesz, mint amit az illegalitás kijelöl. És hát persze megpróbálhatod kettészedni a "tartalami cenzúrát" meg a "moderációt", de nem nagyon hiszem, hogy ez igazán működőne. -
törölt tag
"Azert mert a gyuloletbeszed -ami a legtobb helyen, koztuk az USA-ban- teljesen legalis. "
Ha legális, akkor ezt a kérdést azokon a helyeken a társadalom és a politika között kell lejátszani.
Musk deklarált elve meglehetősen egyszerű: ha egy adott tartalom egy adott országban nem illegális, akkor abban az országban a Twitteren is hozzáférhetőnek kell lennie, mivel nem a Twitter dolga dönteni szólásszabadság kérdésben az adott társadalomban.
Az már egy másik kérdés, hogy adott országokban lesz-e egyáltalán Twitter vagy sem. Lehet, hogy úgy döntenek, hogy a pedofíliát legalizáló államokban nem lesz, vagy ahol politikai nyomás alá helyezik, onnan kivonul.
A lényeg, hogy ahol viszont a Twitter szolgáltat, ott a moderálási elvek világosak: nem fognak a törvényileg kötelezőnél jobban cenzúrázni."A hirdeto brandek biztonsagot akarnak, hogy ne legyen rasszizmus, a szexizmus, homfobia, transzfóbia, stb. a termekeik kozeleben. "
Nem, a hírdetők biztonságot akarnak, hogy egyes médiában túlreprezentált csoportok ne pécézzék ki őket, mert nem éri meg nekik a mesterséges licshangulat ellen küzdeni. Ennek semmi köze az akármilyen értékekhez. Ha az antiszemitizmus lenne a kötelezően követendő viselkedési minta a médiában, akkor a cégek szemrebbenés nélkül szponzorálnák a neonáci tartalmakat."de az is egy nagyon lehetséges eset (márpedig a jelenkori közösségi médiát inkább ez érinti), hogy mindent elárasztanak a trollok meg a botok és ezek bármiféle érdemi diskurzust zajba folytanak"
Musk a tartalmi cenzúrát akarja leredukálni és nem a moderációt.
Az offtopic, a trollkodó, vagy spam tartalmakat értelemszerűen továbbra is (sőt valószínűleg hatékonyabban) moderálni fogják, mivel az pont, hogy a többség szabad szóláshoz való jogát biztosítja. -
Dißnäëß
nagyúr
Nekem amúgy pont ez a dilemmám: kimegyek az utcára, a szomszédommal szót váltok bármilyen témában és az oké. Nincs moderáció.
Felmegyek a netre és akárkivel nem válthatok szót azon az "utcán" ? (Utca = platform, esetünkben Twitter, de bármi egyéb is). Hogy is van ez ?
Én értem, hogy probléma a sok álhír, fake profil, satöbbi, de lényegében az online téren történő egymás közötti infómegosztásnak csak a módja más, amögött még ugyanúgy emberek ülnek (jobb esetben, de kijelenthetjük, számottevően). Ergo, ha az online térben valami félremegy és holnapután a hülye buta tömeg bezsongja magát valami faxságba, szélső témába, akármibe, azt ugyanúgy megtenné az utcán is, a téren is, akárhol is, ha összeeresztenénk őket egy kurva nagy teremben vagy nem is tudom, szóval a lehetőséget megadnánk nekik.
Innentől kezdve meg elgondolkodom azon, mi a cenzúra. Tökmindegy, milyen "jó" vagy "nemjó" irányba is halad egy topic vagy hír vagy bejegyzés, akármi, bármelyik online platformon is.
-
dolon75
senior tag
Talán nem is azzal van a baj, hogy ki tilt be dolgokat, hanem azzal, hogy mi alapján dönti el az adott entitás, hogy az gyűlöletbeszéd, vagy nem az.
Ha ezek a szabályok|algoritmusok|elvek|nemtudommik egyértelműen definiálhatók lennének, akkor azzal lehetne együtt élni.
De jópárszor elég sok szubjektív dolog is bekerül a képbe, amely erősen árnyalja a végeredményt.Amit én biztosan ki merek jelenteni, az csak annyi, hogy nagyon nehéz az egész moderáció kérdése. És abban sem vagyok biztos, hogy megoldható.
Még egy óvatos felvetés, hogy mennyire lehet manapság klasszikus magáncégként tekinteni ezekre a mamutokra, hiszen annyira beleolvadtak már a mindennapi életünkbe, mint a víz, villany, ilyesmi. Sokszor megkerülhetetlenek, mert egész egyszerűen az emberek többsége már nem hajlandó más kommunikációs platformot használni.
-
shardd
csendes tag
"No major content decisions or account reinstatements will happen before that council convenes."
Úgy bírtam azoknak a sírását akik habzó szájjal magyarázták: Elon visszaengedte Donald Trump twitter fiókját, most megint lázadást csinálhat és uszítja az embereket...
Na meg jó lenne eldönteni, hogy most kell bármi moderáció, korlátozás, irányítás vagy mindenkinek minden szabad?
( természetesen nem kell dönteni mert a Világ úgy működik, hogy van irányítás és van korlátozás )
Köszönjük Mr. Musk!
Ez is kicsit vicces azért: [Twitter email to Elon Musk]
-
shardd
csendes tag
válasz
fatpingvin #98 üzenetére
Teljesen komoly.
-
arelim
tag
megvehetné a tumblrt is. ja, végül is minek, már nincs rajta értelmes kontent.
inkább vegye meg a metát. lenne nagy kacagás, az már biztos. -
nozs23
addikt
válasz
#56573440 #106 üzenetére
Erdemes elkuloniteni a tenyleges aktiv vezetoi pozicioban levo alkalmazottakat es a reszvenyeseket. Nyilvan a reszvenyesek toltak le vegul a dealt Musk torkan, mert ok eleg jol jartak igy, tekintve, hogy Musk piaci ar feletti ajanlatot adott. A vezeto pozicioban levo alkalmazottak viszont ketlem, hogy ugraltak oromukben.
-
törölt tag
Annak tükrében hogy az így elkerült bírósági perben akarta rákényszeríteni a twitter muskra a vásárlást, elég erős kijelenteni hogy a Twitter nem akarta a felvásárlást... A mi volt az tudható. Hogy valóban miért, arra ezer spekuláció van, de a téma szempontjából irreleváns. Egyedül musk mondta hogy mégse akarja megvenni, tehát a "hogy nem akarták, hogy megvegye ôket" igazából nettó hazugság...
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#56573440 #101 üzenetére
Nem tudjuk, mi volt, lehet így is meg úgy is beállítani. Musk nagy kretén tud lenni, meg a média is úgy ferdít, ahogy akar.
Itt az üzenet mindenképpen egy fricska a bentlakóknak az irodában, hogy "nesztek, ezt le kell nyelnetek most", sokat nem kell mögégondolni. Üzenetnek pedig erôs, a világ ezen csámcsog most, szóval ja
Musk kiszámíthatatlan, de nem hülye. Nyilván esze ágában sincs kib*ni az állomány háromnegyedét, hiszen átalakítani akaja a céget, új terméket.. ahhoz pedig kell neki a siserehad kocka fejlesztô.
A kígyót lefejezte, annyi eltéréssel, hogy másokhoz képest nem csak a fej hullik, ahogy ilyenkor szokás, hanem lehet a nyakba is belevág, szóval kicsit mélyebbre is lenéz, de saját magát lôné lábon, ha az organizációban egészen a fejlesztôkig, PO-kig / Scrum Masterekig lenyúlna. Majd eldönti, nem véletlen költözött be most 1-2 hétre oda.
Mindenesetre a teátrális belépôt hozta. Lehet szeretni, utálni, ki hogy akarja, de szerintem k* nagy troll
-
törölt tag
"Szóval lényegében adott a teljes szervezetnek egy nagy fricskát ezzel, hogy nem akarták, hogy megvegye ôket"
Jaja még jó hogy nem úgy volt ahogy a hazug média állítja, hogy a hős musk tolatva próbált menekülni a deal-ből, mert akkor ez a kagylós húzás is csak a szokásos, teátrális muskizmus lenne, ami nyilván hazugság.
-
Dißnäëß
nagyúr
"Let that sink in!" - kb. annyit jelent magyarul, hogy "Ízlelgessétek a dolgot" vagy "Emésszétek a dolgot"...
Szóval amikor pl. egy dokuban is, vagy youtube vlogban, akárhol, valaki magyaráz valamit és egy felfoghatatlanul nagy dolgot mond a narrátor, pl. az univerzum irdatlan méretei-dimenziói, megáll hatásvadász módon és csak annyit mond, hogy "let that sink in for a second" - "Gondoljunk csak bele egy pillanatra".
Ez a "sink in" kifejezés az elfogadást, beivódást jelenti, pl. meglocsolod a földet a virág alatt és az beissza a vizet lassan, esetünkben pedig az agyi-lelki folyamatot, hogy valamit le kell nyelni, valamit el kell fogadni, elgondolkodni rajta, magunkévá tenni..
Elon itt az angolban élt az azonos alakú szavak játékával, hogy a "sink" (nem igeként, hanem fônévként!) mosdókagylót jelent, "Let that sink in" pedig ebben a kontextusban fordítva "Engedjétek be azt a mosdókagylót" (az ajtón pl).
Szóval lényegében adott a teljes szervezetnek egy nagy fricskát ezzel, hogy nem akarták, hogy megvegye ôket, ez mégis megtörtént végül és besétált parádésan, hogy "Let that sink in".
Kô troll az ürge.
-
válasz
fatpingvin #98 üzenetére
Szerintem egy hívővel lehet dolgod. Valószínűleg még nem találkoztál velük eddig
-
shardd
csendes tag
Egy jópofa, vicces üzenet. Elon Musk ebben mindig jó volt.
Remélem sok változást hoz Mr. Musk a twitter életébe és ezek hamar megjelennek.Már csak az a kérdés, hogy ennek a zseninek hogy van ideje erre: Tesla, SpaceX, Twitter, Neuralink, OpenAI, Boring Company és a többi üzleti tárgyalás, megbeszélés, magánélet, pihenés.
WOW ez az ember hihetetlen.
-
freeapro
senior tag
Valaki érti mit jelent ez a mosdókagylóval bevonulás?
-
ddekany
veterán
A változatlanságokat kellene tiltani lényegében. A valótlanság eredhet hazugságból, és ostobaságból. Csakhogy ezt nem lehet kivitelezni, amíg nincs valami szuper AI, aki ez el tudja dönteni. De ha meg van, akkor meg már minek oda az ember...
Szóval marad az érdekcsoportok csatatere ez is. (Ott meg az a lényeg, hogy mindkét fél mindig hazudik. OK, kivéve ha véletlenül a valóság egy elég jó a céljaira, de olyan szinte soha sincs, legalább egy kicsit át kell fesetni azért.)
-
dabadab
titán
válasz
#54625216 #91 üzenetére
A korlátozás korlátozása nem nagyobb szólásszabadságot eredményez?
Erről nagyon pontos gyakorlati ismereteink vannak: nem feltétlenül.
Van, amikor igen, de az is egy nagyon lehetséges eset (márpedig a jelenkori közösségi médiát inkább ez érinti), hogy mindent elárasztanak a trollok meg a botok és ezek bármiféle érdemi diskurzust zajba folytanak, aminek az lesz a vége, hogy rajtuk kívül mások már nem is nagyon szólalnak meg.
Nem véletlen egybeesés az, hogy a PH-n viszonylag szigorú moderáció van és hogy itt nagyjából értelmes társalgás zajlik. -
nozs23
addikt
válasz
#54625216 #91 üzenetére
Miért lenne helyes lépés a szólásszabadságot a törvényileg kötelezőnél nagyobb mértékben korlátozni?
Azert mert a gyuloletbeszed -ami a legtobb helyen, koztuk az USA-ban- teljesen legalis.
Csak, hogy kitekerjuk ezt az ervelest is: van ahol nem illegalis a gyermek pornografia, sem annak terjesztese. Vajon Elon Musk platformja be akar allni ilyen tartalmak terjesztesebe es promotalasaba?
De meg ha nem is megyunk ilyen messzire, bizonyos orszagok megkovetelik az aktualis allami hatalom ellen felszolalok moderalasat, pl.: India. Tehat, hogy hirdethetne magat Musk, mint a free speech bajnok, ha ezeknek nem tesz eleget?Anugy ez az egesz mar az elso posztjanal fustbe ment, ahol a reklamozoknak benyal. A Twitter sem lesz “free speech” platform, egyszeruen mashol fogjak meghuzni a hatart.
A hirdeto brandek biztonsagot akarnak, hogy ne legyen rasszizmus, a szexizmus, homfobia, transzfóbia, stb. a termekeik kozeleben. Tehát bármilyen "szólásszabadságot" ígérhet, amit csak akar, de az unalmas valóság az, hogy még mindig meg kell tiltania egy csomó jogi beszédet, ha pénzt akar keresni. Persze ezutan pont a veresszaju jobboldali seggnyaloi fognak a legjobban felhaborodni. Mindensetre erdekes lesz nezni ennek az egesz cirkusznak a kibontakozasat.
-
törölt tag
"Azert, mert ez a helyes lepes es azert, mert megtehetik."
Miért lenne helyes lépés a szólásszabadságot a törvényileg kötelezőnél nagyobb mértékben korlátozni?
Vagy ezek szerint az is teljesen rendben lenne, ha mondjuk az LMBTQ hozzászólásokat moderálnák?
Itt nem arról van szó, hogy a neonácikat vagy a woke agitátorokat kell-e elhallgattatni, hanem hogy az egész kérdésben nem a magáncégek dolga dönteni."Pont ugyanugy tul vannak reprezentalva a szelsojobboldali red neckek, mint a liberalis baloldal."
Ha a neonácik mögött ugyanakkora médiatámogatás lenne, mint amekkora a woke ideológiát favorizálja, hidd el, hogy a cégek sem görcsölnének a náci tartalmak miatt."Az is egyfajta moderáció, hogy megveszed a céget amelyik szerinted korlátozza a szólásszabadságot, azután korlátozod a szólásszabadság korlátozását."
A korlátozás korlátozása nem nagyobb szólásszabadságot eredményez?
-
fatpingvin
addikt
válasz
cintula187 #3 üzenetére
egyrészt ez, másrészt pl már Mastodonra nem lehet twitterről linkelni. ennyit a nagy szabadságról.
-
Nem jó az érv. Attól még hogy nem ismeri az ember az adott kifejezést, attól még gyakorolhatja annak elemeit.
Más, nem erre:
Jól megszaladt a totyik. Ha bemegyek a kocsmába és olyanokkal traktálom a vendégeket ami őket zavarja, akkor a kocsmáros joggal vág ki a helyről vagy korlátozott a szólásszabadságban? -
syberia
veterán
(#63): Erről tudnék mesélni, szerencsére új szelek fújnak. Kritikusan gondolkodó szelek
Elon Musk's annexation of Twitter is the most terrifying development in recent history.
-
syberia
veterán
Egyeseknek nem tetszik hogy egyel kevesebb helyen lesznek megvédve bizonyos politikai és gazdasági érdekek a közösségi gondolkodás szabályozásán keresztül, remélem a tényellenőrzőknek hazudott tényhamisítók csapata is megy a kukába az új vezetésnek köszönhetően.
(#49): Túltoltam az iróniát, mint a most parázók az immunizációs kampányt
-
válasz
#16729600 #78 üzenetére
mondom, mostanra pontosan lehet millió dolgot tudni a covid járvánnyal és vírussal kapcsolatban, tehát már nem az van, hogy KutatóKatalin és Józsi72 véleménye a fórumról egyenértékű. az, hogy te két év alatt odáig jutottál a megértésben, hogy nem is volt járvány, bizonyára izgalmas felfedezés egy bizonyos körben, csak azt nem értem, hogy miért leszel önérzetes, ha felhívják a figyelmed, hogy baromságokat beszélsz.
-
válasz
#16729600 #76 üzenetére
én meg az intenzívre bármikor benéző és az ottani helyzetről bármikor beszámoló, orvos anyámnak és a covid témában is aktív kutatóbiológus húgomnak, mintsem egy arctalan, hisztiző, szájaló, aztán önérzeteskedő, majd utólag a moderáció ellen uszító random fórumnicknek. nem láttalak a covid topik óta, és bárcsak most se láttalak volna meg.
ne fáradj válasszal!
-
törölt tag
Jaaaa, hogy azt a " szálat " törölték.
Továbbra is tartom: az általam nézett live tartalmon semmilyen olyan deliráció nem volt, ami megjelent a mainstream médiákban. Inkább hiszek az uncsitesóm élőközvetitésének, mint a CNN nek. Peace.De úgyis neked lesz itt hatalmi szóval az igazad. Na bye.
-
dabadab
titán
válasz
#16729600 #74 üzenetére
Ne hazudjál már ilyen átlátszóan, a "NEM IS VOLTAK HULLLÁK!!!!44!!4!" konteót nyomtad, azt a szálat törölték. Itt voltunk, láttuk.
Akkor a "korlátlanul, bárki, bármit, bármikor, bármiért, bárhova mondhat vagy írhat" az olyasmi, amit te se gondoltál komolyan, csak addig flexeltél vele, amíg szembe nem jött, hogy ennek milyen kényelmetlen következményei vannak. -
törölt tag
Na erre még egy uccsó reakció: szó sem volt konteóról. Az EU szakbizottságának ülését ( videó ) és az erről szóló szaksajtós közleményt ( online hiradás ) linkeltem. Ezek szerint a Phn az EUs törvényes eljárásokkal kapcsolatos hirek indexen vannak. Na ennyi volt. további szép napot mindenkinek. Szerintem kiváló példa volt a szólásszabadság helyzetére. És nem: a szabad véleménnyilvánitás nem szinonimája a pedofil mozgóképes propagandának.
-
válasz
#16729600 #65 üzenetére
Cöhh, ezeken a helyeken túl enyhe is a moderáció. Azon meg ne akadjál már fenn, hogy nyilvánvaló ostoba konteókat kimoderálnak! Bárcsak hatékonyabban tennék, és nem lenne ennyi agyhalott.
De elég megnézni a kommentek színvonalát. Eljutottunk oda, hogy épelméjű ember Fb-n már nem kommentál, mert legyűri a suttyók gyülekezete gyakorlatilag mindenhol.
-
törölt tag
-
törölt tag
Akkor konkrét leszek: a haverjaid miért is cenzúráztak ki innen az érveimet a témával kapcsolatban? Posztoltam pedofil képeket, videókat ? Na ugye.. Ezért is mondom roppant álságos itt btk-ba ütköző demagóg példálodzást használni. Elég, ha a fősodratú véleményeket nem mondod fel irásjel pontosan. Ebben az esetben kilógsz a kánonból és egyből jön a kasza. Soroljam pedofilián kivűl eső tematikákat, ami instant szólásszabadság korlátozást hoz magával ? ( covid, háború, lmbtq, romák helyzete ) De elég, ha termelőeszközöket birtokló rétegre rosszat mondasz : helyette inadszakadtából azért kell küzdened, hogy megvehesse az 5. magánhelikopterét, de immár gyémántberakásos rotorokkal.
-
nozs23
addikt
Es ki is tweetelte mr. free speech, hogy alakitjak az uj CONTENT MODERATION csapatot es jelenleg egy korabban letiltott figurat sem engednek vissza a platformra.
-
törölt tag
-
dabadab
titán
Tök jó, hogy nekiállsz definíciós részleteken rugózni (most arra nem is térnék ki, hogy egy lassan fél évszázados definíciót hozol, abból a korból, amikor magánembereknél (mozgó)kép publikálása fel sem merült a technika korlátok miatt és még ahhoz a definícióhoz is hozzá kell költened, hogy kijöjjön az, amit mondani akartál, mert tökre semmi nem ír a közlés médiumáról), csak azért, hogy ne kelljen belátnod, hogy tarthatatlan a felvett álláspontod - mert az azért elég nyilvánvaló, hogy ha valakit azért tiltanának le valamelyik platformról, mert közzétett egy olyan képet vagy videót, amit te amúgy fontosnak és közlendőnek gondolnál, akkor ott hirtelen a szólásszabadság sérülését emlegetnéd.
-
törölt tag
válasz
#54625216 #45 üzenetére
Az is egyfajta moderáció, hogy megveszed a céget amelyik szerinted korlátozza a szólásszabadságot, azután korlátozod a szólásszabadság korlátozását.
Ahogy a republikánus párt (ez a név is mekkora kamuképzavar) beperelte a góglét, mert a búlsit íméljeik nem érik el a célcsoportjukat (önsorsrontó sötét barmok nem kis tömegét), ezáltal korlátozza őket politikai céljaikban.
Mintha az unokázós csalók beperelnék a telefontársaságot, mert a túl jó hangminőség miatt a nagymama felismeri, hogy nem az unokája telefonált.
A szólásszabadság legnagyobb ellensége a szólásszabadság- -
dabadab
titán
Usaban pl alkotmány írja elő a teljes szólás és kifejezés szabadságot.
Jézusmária, ezt a hülyeséget honnan vetted?
Egyrészt abszolút szólásszabadság sehol sincs, mivel a szólás szabadsága előbb-utóbb mindig ütközik valamelyik másik alapvető joggal, tehát ilyen-olyan korlátok mindenképpen lesznek benne.
Másrészt az USA alkotmányának első kiegészítése (mert hát erről van szó) nem előírja a szólás-, valamint a vallási- és gyülekezési szabadságot, hanem megtiltja, hogy a Kongresszus ezt korlátozó törvényt hozzon. -
törölt tag
"Usaban pl alkotmány írja elő a teljes szólás és kifejezés szabadságot."
A fegyvertartast is, aztán van hely ahol nem lehet lőfegyvert venni, eladni meg tartani se. Ugyanígy teljes a szólás szabadság az usaban is, és nem most óta úgy egyébként... Ott is van kivétel amire nem vonatkozik az alkotmányos jogod. Okkal...
-
kilua
senior tag
Érdekes dolog ez a törvényi minimum cenzúra, mert ha nagyon belemegyünk van ami X országban legális Yban illegális.
Akkor olyant is lehetne, hogy bizonyos tartalmakat IP alapján X országban jelenítenek meg Yban nem elérhető.
Usaban pl alkotmány írja elő a teljes szólás és kifejezés szabadságot.
-
vzozo
senior tag
Jaj tudom már, vérengzésbe kezdett az ártatlan alkalmazottak között
Teljesen el vagyok keseredve ettől a hírtől, egész egyszerűen szörnyű -
nozs23
addikt
válasz
#54625216 #45 üzenetére
Akkor miért kellene pont egy magánvállalkozásnak tiltania?
Azert, mert ez a helyes lepes es azert, mert megtehetik. Ugyanugy moderalni fog a Twitter is, mint a tobbi, csak mashol fogja meghuzni a hatart. Ami biztos, hogy nem ott lesz, ahol az aktualis orszag torvenyei vannak.
Musk pont az algoritmust akarja transzparenssé és a userek által kontrollálhatóvá tenni.
Ez pont ugyanolyan bullshit, mint a free speeachezes. Mi az, hogy transzaprensse tenni az algoritmust? Konkretan azok sem ertik hogy mukodik, akik napi szinten ezen dolgoznak.
Musk egyik célja, hogy a hirdetésekből befolyó bevételek arányát 50% alá vigye, hogy ne a hirdetők diktálják, hogy mi jelenhet meg a Twitteren és mi nem.
Jelenleg a beveteluk 90%-a szarmazik a hirdetesekbol, ugyhogy ezt a celkituzest meglatogathatjuk 5 ev mulva. Ujsagirokon kivul senki nem fog fizetni egy social platformert. Illetve konkretan az elso tweetje tegnap arrol szolt, hogy marpedig itt lesz moderacio kedves reklamozok, nem kell felni tolunk.
A hirdetők amúgy magasról tesznek a nácikra, csak nem szeretnének a médiában túlreprezentált, arrogáns woke kisebbség cancel listájára kerülni, akik előszeretettel náciznak le bárkit, aki nem ők.
Pont ugyanugy tul vannak reprezentalva a szelsojobboldali red neckek, mint a liberalis baloldal. Sot, gyakorlatilag ok a leghangosabbak barmelyik platformon. Csak nyilvan hisztiznek mindenen (is).
-
tha_answer
őstag
Denazifikalni kell a twittert.
-
dabadab
titán
Hát, Elon Musk ezt posztolta a témában. Nem nagyon hiszem, hogy az lenne a célja, hogy szabadon eressze a nácikat (amit általában a "szólásszabadság!444!!" banda érteni szokott az általuk követelt szólásszabadságon).
Egyébként meg ha valakit érdekel, hogy valójában mennyire életképes a "nincs moderáció" dolog, annak elég megnéznie a Parler példáját (pedig ott csak pár lelkes twitterező állt neki trollkodni pár napig (legalábbis az első szakaszban, amiről a cikk szól - aztán a Google meg az Apple is összevonta a szemöldökét és után a fő profilnak számító náculásból is visszavettek)).
-
törölt tag
"A legtobb orszagban ezt nem tiltja semmi."
Akkor miért kellene pont egy magánvállalkozásnak tiltania? A szólás szabadsága társadalompolitikai kérdés, amit a társadalomnak és a politikának kell rendeznie. Ha a társadalom kikényszeríti a politikából, hogy X dolgot törvényileg tiltson ki a közbeszédből, akkor a Twitterről is le fogják szedni.
"Egeszseges, hogy ez alapjan tajekozodnak az emberek?"
Nem egészséges, ahogy még n+1 dolog sem egészséges, de ettől még miért kellene valamiféle szubjektív értékítélet alapján tiltani?
A probléma nem a többség számára vállalhatatlan tartalmakkal van, hanem az algoritmussal, ami kéretlenül az arcukba tolja. Musk pont az algoritmust akarja transzparenssé és a userek által kontrollálhatóvá tenni.
"Senki nem szeret nacik kozott reklamozni"
Musk egyik célja, hogy a hirdetésekből befolyó bevételek arányát 50% alá vigye, hogy ne a hirdetők diktálják, hogy mi jelenhet meg a Twitteren és mi nem.
A hirdetők amúgy magasról tesznek a nácikra, csak nem szeretnének a médiában túlreprezentált, arrogáns woke kisebbség cancel listájára kerülni, akik előszeretettel náciznak le bárkit, aki nem ők. -
Victorio
aktív tag
Lesz egy olyan közösségi média ahol lesz szólásszabadság?
Érdekes fejlemény.
Nem csoda, hogy mindenki ki van borulva ettől. -
dabadab
titán
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
már tény
vs
could -
nozs23
addikt
válasz
#54625216 #33 üzenetére
Ez nem ilyen egyszeru. A gond ezzel az, hogy olyan velemenyeket felkap az algoritmus es promotal, hogy a szinesboruek alig tobbek a csimpanzoknal illetve, hogy a covid vakcinakkal chippeket ultetnek az emberekbe. A legtobb orszagban ezt nem tiltja semmi. Egeszseges, hogy ez alapjan tajekozodnak az emberek?
Ezzel Musk is tisztaban van. Nem veletlenul kezdte azzal az elso posztjat, hogy benyaljon a reklam cegeknek, hogy marpedig itt nem mondhat barki barmit. -
törölt tag
válasz
#16729600 #18 üzenetére
Akkor törvények se kellenének, mert a nem retardált embernek már az az ominózus 10 parancsolat se kellett volna, és a btk ptk, etc mehetne a kukába. Ettől rohadt messze vagyunk szóval ja, nem azt jelenti a szólásszabadság mert sok a hülye.
Amíg a ne ölj se megy addig lesz moderáció, mert a legtöbb helyen a raszizmus, a gyűlöletbeszéd és a többi nem játszik.
Ennyire egyszerű -
törölt tag
"De majd neki is elmagyarázza valaki egyszer, hogy a szólásszabadság az sehol se jelenti azt a világon, hogy korlátlanul, bárki, bármit, bármikor, bármiért, bárhova mondhat vagy írhat. "
Ezt a világ minden országában törvények szabályozzák és ezeket a törvényeket a Twitter továbbra is maradéktalanul be fogja tartani.
Musk mindössze azt szeretné, ha a Twitter moderációja nem menne túl a törvényi minimumon.
Ha valakinek nem fér bele, hogy másnak ugyanannyi joga van egy közösségi felületen megszólalni mint neki, az majd szépen törli az accountját."Ez nem azt jelenti hogy tuti köcsögök és majd ha én leszek a főnökük jól ki kell őket bszni... A munkájukat végezték, képviselték a tulajdonosokat, a cég érdekeit, amivel lehet hogy a te szemléleted, érdekeid ütköztek..."
Ez nem így működik. Ha az új tulaj szerint a cégnek a felvásárlás után is az addigi utat kell követnie, akkor az adásvételi szerződésbe beveszik, hogy a jelenlegi management még minimum x évig vezeti a céget.
Ha viszont az új tulaj más irányt akar adni a cégnek, akkor lefejezi a felső vezetést és a saját embereit rakja be.
A Twitter vezetőséget nem azért rúgták ki, mert megpróbáltak keresztbe feküdni az adásvételnek, hanem azért feküdtek keresztbe, mert pontosan tudták, hogy ha Musk lesz a tulaj, akkor repülnek, mivel teljesen más elképzelése van a Twitter jövőjéről, mint nekik. -
nozs23
addikt
Az egeszben a legjobb dolog, hogy a birosag nem hagyta, hogy kihazudozza magat a dealbol. A talpnyalo rajongoi meg ugyis arra forognak, amerrol fuj a Musk fing es adjak ala a lovat.
Remelem valami ertelmeset kezd a platformal. -
válasz
cintula187 #3 üzenetére
A BBC szerint már tény, hogy Trump mehet vissza a Twtterre.
He has also said he would reverse bans on suspended users, which could include former US President Donald Trump, who was excluded following the Capitol riot in January 2021.
At the time, Twitter said there was a risk Mr Trump would incite further violence. But Mr Musk has described the ban as "foolish". -
Busterftw
nagyúr
Az egyik legfontosabb közösségi oldal?
User számot tekintve kb 15. és talán 2 évben volt nyereséges a 10-ből.
Beböfögéseken kívül másra nem jó. -
törölt tag
Ez az! Végre lesz egy olyan közösségi oldal, ahol nem nekem kell írnom a szöveget és megosztanom a képeket, hanem ezeket a közösségi oldal helyettem is meg fogja tenni!
-
törölt tag
"Mondjuk kíváncsi leszek mi lesz twitterrel, nem mintha használnám, mert évekkel ezelőtt sem a moderáció volt a bajom hanem az a shitshow ami ott ment anélkül..."
Mondjuk ez olyan, hogy attól függ kit követsz. Az én feedem egészséges arányban penge traderek meglátásaival, elemzéseivel és zseniális shitpostokkal van tele. Hasznos és szórakoztató egyben.
Szóval kinek mi. (a botok jelentik a fő problémát)
-
válasz
#16729600 #15 üzenetére
Akkor lehet én nem kérek abból a szólás szabadságból.
Ugyanis ha most én mondok egy X baromi hülyeséget akkor azt mindenki leszarja, de ha egy befolyásos ember mondja ugyanazt az x hülyeséget egy olyan platformon amit milliók látnak akkor már más az esete a dolgoknak.
Tegyük fel hogy egy elnök azt állítja, hogy igyál fehérítőt mert az megöli a covid vírust. Szerintem ilyet nem szabadna mondania, sőt szerintem az ilyet büntetni kéne törvényes úton. -
törölt tag
Nanana
Álljunk má' meg egy szóra
"Kb. Ez megy más multinál is, semmi új. Én is így tenném, tesznek keresztbe mindenhogy, mert másra számítanak, persze hogy kipakolom a székből az illetékest, ha megszerzem a céget és addig ellenem pedálozott"Nyilván nem látunk bele hogy milyen kommunikáció mikor és ki között ment, hiszen... De...
Nyilvánvaló hogy egy ilyen helyzetben vevőként odamész egy céghez, és az akaratod mondjuk nem azonos a tulajdonosok szemléletével, akaratával és céljaival, akkor a vezetők "keresztbe fognak tenni" neked. Ez nem azt jelenti hogy tuti köcsögök és majd ha én leszek a főnökük jól ki kell őket bszni... A munkájukat végezték, képviselték a tulajdonosokat, a cég érdekeit, amivel lehet hogy a te szemléleted, érdekeid ütköztek... Ha nem így tettek volna, szembemenve a tulajjal meg a céggel benyalnak tövig, na akkor kéne repíteni őket és az egy szakmailag masszívan megalapozott döntés, mert akkor azt mással szemben is megteszik alattad is...
Ettől függetlenül persze lehet mind semmirekellő bugris hülye akinek a járdán se kéne lökni egy forintot se a fedélnélküliért, de ezért mondtam hogy nem fekete meg fehér a dolog.Syberia-t meg hagyd, valaki leírta a főnök nevét aztán hisztikézés van, hogy hogy isten nevét hiába szádra ne vedd. Szokásos, semmi látnivaló
-
janeszgol
félisten
válasz
tha_answer #8 üzenetére
Ez marha jó. -
Dißnäëß
nagyúr
Úgy látom, Te vagy most itt a legokosabb, elmondod, mi történt ?
@blackrulz
Ez téged úgy alapvetően meglepett? Miért? A felvásárlási huzavona során azért borítékolható volt már hogy a nézeteltéréseket és vitákat amik körüllengték az egész ügyletet rendezni fogja ha beleül végül a székbe. Beleült, és rendezte.
Kb. Ez megy más multinál is, semmi új. Én is így tenném, tesznek keresztbe mindenhogy, mert másra számítanak, persze hogy kipakolom a székből az illetékest, ha megszerzem a céget és addig ellenem pedálozott. Meg persze már látom jóval hónapokkal előtte, milyen az illető hozzáállása, múltja, ismerem így vagy úgy a munkásságát, gondolkodásmódját és valljuk be, Musk-al nem sokan kompatibilisek a "random vezetők" közül.Vagy képviseli valaki a "tulajdonosi szemléletet" alattam, a vezetőim közül, vagy séta. Ennyike. Beült a székbe és lefejezte a szervezetet, kiváló.
Csámcsogunk rajta, holott semmi különös nem történt, business as usual.
-
syberia
veterán
Mesélj egy kicsit a szólásszabadságról, főleg a Twitter eddigi
cenzmoderálási elvei tekintetében lenne jó megvilágosodni. Persze ezt már múlt időbe tehetjük, tehát a magyarázat szavatossági időből kifutva születne meg, ne is fáraszd magad vele.szerk: Valaki mintha árnyékra vetődött volna, és továbbra is okos.
A vadász és a medve esete megvan ugye?
-
arnyekxxx
veterán
Jaj tudom már, vérengzésbe kezdett az
ez mondjuk ott van a cikkben is amit kommentelsz és amiből idéztél -
törölt tag
Ez téged úgy alapvetően meglepett? Miért? A felvásárlási huzavona során azért borítékolható volt már hogy a nézeteltéréseket és vitákat amik körüllengték az egész ügyletet rendezni fogja ha beleül végül a székbe. Beleült, és rendezte.
Namost vagy leülnek és szép csendben egy tárgyalóban már mint tulajdonos és nem ajánlattevő más poziból átrágják ezeket és szakmai alapon, az üzlet érdekében közösen kidolgoznak valamit az nem igazán musk asztala... Már azt se tudta benyelni amikor félreállították finoman a barlangos mentéses projektnél, azt hitted ezt most egy ovis homokozós szintnél jobban fogja intézni? Nyilván nem, úgyhogy én komolyabb összegben fogadni mertem volna hogy fejek hullanak majd day 1...
Mondjuk kíváncsi leszek mi lesz twitterrel, nem mintha használnám, mert évekkel ezelőtt sem a moderáció volt a bajom hanem az a shitshow ami ott ment anélkül... De majd neki is elmagyarázza valaki egyszer, hogy a szólásszabadság az sehol se jelenti azt a világon, hogy korlátlanul, bárki, bármit, bármikor, bármiért, bárhova mondhat vagy írhat. -
syberia
veterán
"Arról gyakorlatilag senkinek sincs még sejtése sem, hogy Musk mit kezd a Twitterrel
Jaj tudom már, vérengzésbe kezdett az ártatlan alkalmazottak között
Teljesen el vagyok keseredve ettől a hírtől, egész egyszerűen szörnyű -
Agyrák666
aktív tag
Bázisolt gigachad.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
cintula187 #3 üzenetére
Úgy van vele, hogy a börtönben hátha nem jut telefonhoz.
-
cintula187
addikt
Pláne jár neki a betyárkörte , hogy állítólag trumpot is visszaengedi a platformra.
-
Dißnäëß
nagyúr
Szerintem jól tolja, annyi balfasz vezető és gyepes kretén van ebben a világban, hogy Musk amikor kamionként 110-el belerongyol a Toi Toi wc-k sorába, az számomra mindig egy epic látványos esemény.
Csak így tovább, Elon. Kell a forgószél..
-
modd3r
őstag
Amikor először hallottam Musk-ról még szimpatikus figurának gondoltam a maga habókosságával, de az elmúlt években számomra is nyilvánvalóvá vált, hogy egy ő is csak egy egoista, önző, manipulatív fazon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-7300UCPU, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged