Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutyákat macskákat.
re: ddekany
Nekem Angliába kellett jönnöm hozzá, hogy megértsem, hogy működhet ez másképpen is. Volt három kollégám (azóta már mind nyugdíjba vonult) akik mind más nézeteket vallottak. Az egyik pár évtizede szélső jobboldali volt, a másik kemény balos, a harmadik meg balos, aki az idők folyamán elment a zöld párt fele. Sokat vitatkoztak, teljesen értelmesen, nem volt cicaharc, sértődés, csak eszmecsere, néha hangos viták, de csak eszmecsere volt.
A brexitben mind egyet értettek, de állandóan vitatkoztak rajta mert egymással nem értettek egyet, a miért az különbözött. A jobbos a kelet európaiak miatt (de nem rám gondolt, neeem én voltam a kivétel, vicc, mindegy is), a balos mert az eu miatt nem lehet privatizálni a vasutat, a zöld párti mert norvégiában akar élni
és akart egy köztes megállapodást.
A szélső jobboldali nő, lassan áthúzott simán jobbosba és a magam 10 éve alatt teljesen megbékélt és megszeretett velem is engem is. Belátta, hogy a radikális gondolkodás nem juttatja előre és én is csak ember vagyok. A balos, az még mindig ugyan olyan balos, a zöld meg belátta, hogy mennyire elnézte a brexit-et és hogy egy vágyálmot kergetett. Ebben a sztoriban nem az a lényeg, hogy ki melyik oldalon állt, hanem, hogy hajlandóak voltak a nyílt vitára, személyeskedés nélkül, békében és szeretetben. Ők azóta is jó barátok, rendszeresen találkoznak, néha én is be csatlakozom ezekbe az összejövetelekbe.
De érdekes beszélgetések zajlottak ott, nagyon érdekesek. Sose volt keserű száj íz. Lehet ezt így is. Azóta se tudok magyarokkal így beszélni politikáról. Egyszerűen nem megy, valaki valamiért csak előveszi a nagy kést, kivéve ha mind egy dudát fúj. -
Mer az attól függ, hogy ha valaki szerintem valamilyen akkor az meg határozza melyik oldalon állok és ennyi.
re: tha_answer
A lényeg, hogy te nem vagy balliberális szakértő. Ha ennyire egyszerű a leosztás akkor magadat minek neveznéd? Te egy jobb náci szakértő vagy? Nyilván nem, csak egy picit le lett egyszerűsítve a dolog. -
válasz
fatpingvin #98 üzenetére
Szerintem egy hívővel lehet dolgod. Valószínűleg még nem találkoztál velük eddig
-
Nem jó az érv. Attól még hogy nem ismeri az ember az adott kifejezést, attól még gyakorolhatja annak elemeit.
Más, nem erre:
Jól megszaladt a totyik. Ha bemegyek a kocsmába és olyanokkal traktálom a vendégeket ami őket zavarja, akkor a kocsmáros joggal vág ki a helyről vagy korlátozott a szólásszabadságban? -
válasz
#16729600 #15 üzenetére
Akkor lehet én nem kérek abból a szólás szabadságból.
Ugyanis ha most én mondok egy X baromi hülyeséget akkor azt mindenki leszarja, de ha egy befolyásos ember mondja ugyanazt az x hülyeséget egy olyan platformon amit milliók látnak akkor már más az esete a dolgoknak.
Tegyük fel hogy egy elnök azt állítja, hogy igyál fehérítőt mert az megöli a covid vírust. Szerintem ilyet nem szabadna mondania, sőt szerintem az ilyet büntetni kéne törvényes úton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest