- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #145 üzenetére
A kutatók kapcsán nem anyázásra gondoltam, hanem valamilyen érzékeny témában, ahol mindkét oldal hívei sokan vannak, és mindenre is ugranak, érvek - ellenérvek ütköztetésére.
A szigorú moderálási elvek alapján egyik oldal megy a levesbe, azaz, maga a vita lesz elfojtva.
Ha meg van mozgástér, akkor máris a moderátorok szubjektívitására van utalva a közösség, amit persze támadni fognak az elvakultak.Az, hogy "nyilván emberek csinálják", és hogy a "mérték megint más téma", egybevág azzal, amit korábban írtam, hogy mennyire nehéz ez az egész moderálási folyamat.
Én a folyamat alatt nem csak azt értem, hogy XY, vagy valami algoritmus megnézni, hogy ez most fekete vagy fehér, hanem azt is, amikor valamilyen csoport kitalálja, mostantól a szürke nem engedélyezett, csak a fekete és a fehér.
Én már ennek a szabályrendszernek a felállítását is rettenetesen nehéznek gondolom.
Ha lenne ilyen szabályrendszer, akkor valóban nem kellen feltételes módban fogalmazni, és ideális esetet emlegetni.Én nem használom a twittert, nem is szándékozom, de kíváncsian várom, mi lesz ebből az egészből.
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #136 üzenetére
Két különböző irányból kozelítettuk meg a moderálás folyamatát.
Azt állítod, hogy jelenleg sehol nincs semmiféle mérlegelésre lehetőség a moderációnál?
Nem szamít, hogy két, mondjuk kutató vitázik egy kényes témáról, akkor is egyik megy a kukába?
Ha így vany, akkor szerinted ez nem káros?Azt is állítod, hogy a moderálás során nem nézik az adott platform gazdasági érdekeit?
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #134 üzenetére
a vitának, beszélgetésnek az is jót tesz, ha próbáljuk megérteni, mit akar a másik mondani.
És mi másról szól az egész, mint erzesekről?
ha csak észérvek vannak, azok mondjuk tények, vagy azokból levonható következtetések, így veszekedni nehéz rajtuk,
de a nyílt platformok zömén nem ilyen fajta érvek mennek, rengetegen erzelemi okok miatt állnak valami mellé. Ők a tömeg, a reklámozók celközönsége, az ideális, könnyen befolyásolható alany.(Karen nem moderacios irany.. Itt mire gondoltál? Ha csak előírás, sajnos nem tudtam dekódolni.)
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #129 üzenetére
lehet, valóban,Twitter nélkül, eléggé általánosítottam, elnézést ezért.
ami talán nem irreleváns viszont, hogy te tényként kezeled azt, hogy mi irreleváns, és mi nem az.
én ezt másként láthatom.
azaz, van két szubjektív színezetű vélemény.és itt jön a moderáció (nyilván ennél sokkal sarkalatosabb kijelentések esetén), aki valami alapján dönt.
És ha a szabályok homályosak, akkor a "vesztes" a saját szemszögéből hergelhet ezzel sok hasonszőrüt, hogy micsoda cenzúra.
A győztes meg megelégedett felsőbbségi érzéssel, a saját csordájának boldog támogatásával övezve tér nyugovóra.És ezzel a nyugodt párbeszédnek be is fellegzett, mert sosem tudhatom, hogy kit mivel bántok esetleg meg, akaratomon kívül. Így marad valami állandó félelem az ellenvélemények megfogalmazása helyett, ami szerintem nem jó.
Egyetértek azzal, hogy valamilyen moderáció kell. De hogy ez ne menjen a normális vita lehetőségének rovására, azt el sem tudom képzelni, hogy lehetne megoldani.
-
dolon75
senior tag
válasz
#56573440 #123 üzenetére
valóban nem kellene közterületnek lennie, de mégis azzá akarják tenni.
amerre nezek, hirdetések. látják, mit csinálok, mintha kint lennék az utcán.
nem tudok nem használni bizonyos platformokat, mert akkor kimaradunk valóban fontos dolgokból.en ezeket tapasztalom, es számomra ez olyannak tűnik, mint egy közterület.
es ha már a (számomra) rossz dolgokat kötelező elviselnem, akkor azért elvárható lenne, hogy a (számomra) pozitív dolgok is megjelenjenek, hasonlóan hangsúlyosan.
az nem mentség, hogy nem kotezelo használni, mert sajnos de, muszáj, mert sokan használják már, és nem hajlandóak másra.
-
dolon75
senior tag
Talán nem is azzal van a baj, hogy ki tilt be dolgokat, hanem azzal, hogy mi alapján dönti el az adott entitás, hogy az gyűlöletbeszéd, vagy nem az.
Ha ezek a szabályok|algoritmusok|elvek|nemtudommik egyértelműen definiálhatók lennének, akkor azzal lehetne együtt élni.
De jópárszor elég sok szubjektív dolog is bekerül a képbe, amely erősen árnyalja a végeredményt.Amit én biztosan ki merek jelenteni, az csak annyi, hogy nagyon nehéz az egész moderáció kérdése. És abban sem vagyok biztos, hogy megoldható.
Még egy óvatos felvetés, hogy mennyire lehet manapság klasszikus magáncégként tekinteni ezekre a mamutokra, hiszen annyira beleolvadtak már a mindennapi életünkbe, mint a víz, villany, ilyesmi. Sokszor megkerülhetetlenek, mert egész egyszerűen az emberek többsége már nem hajlandó más kommunikációs platformot használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest