Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Magyarországon nem politikai viták vannak, hanem hitviták.
Amikor teljesen objektív tényekről politikai oldaltól függően tételesen mást állítanak, és aki nem a szekértábor "tényeit" fogadja el, hanem teszem azt a valóságot, azt beszorítják a másik táborba, akkor nehéz érdemben vitatkozni bármiről. -
Dißnäëß
nagyúr
Nekem amúgy pont ez a dilemmám: kimegyek az utcára, a szomszédommal szót váltok bármilyen témában és az oké. Nincs moderáció.
Felmegyek a netre és akárkivel nem válthatok szót azon az "utcán" ? (Utca = platform, esetünkben Twitter, de bármi egyéb is). Hogy is van ez ?
Én értem, hogy probléma a sok álhír, fake profil, satöbbi, de lényegében az online téren történő egymás közötti infómegosztásnak csak a módja más, amögött még ugyanúgy emberek ülnek (jobb esetben, de kijelenthetjük, számottevően). Ergo, ha az online térben valami félremegy és holnapután a hülye buta tömeg bezsongja magát valami faxságba, szélső témába, akármibe, azt ugyanúgy megtenné az utcán is, a téren is, akárhol is, ha összeeresztenénk őket egy kurva nagy teremben vagy nem is tudom, szóval a lehetőséget megadnánk nekik.
Innentől kezdve meg elgondolkodom azon, mi a cenzúra. Tökmindegy, milyen "jó" vagy "nemjó" irányba is halad egy topic vagy hír vagy bejegyzés, akármi, bármelyik online platformon is.
-
dolon75
senior tag
Talán nem is azzal van a baj, hogy ki tilt be dolgokat, hanem azzal, hogy mi alapján dönti el az adott entitás, hogy az gyűlöletbeszéd, vagy nem az.
Ha ezek a szabályok|algoritmusok|elvek|nemtudommik egyértelműen definiálhatók lennének, akkor azzal lehetne együtt élni.
De jópárszor elég sok szubjektív dolog is bekerül a képbe, amely erősen árnyalja a végeredményt.Amit én biztosan ki merek jelenteni, az csak annyi, hogy nagyon nehéz az egész moderáció kérdése. És abban sem vagyok biztos, hogy megoldható.
Még egy óvatos felvetés, hogy mennyire lehet manapság klasszikus magáncégként tekinteni ezekre a mamutokra, hiszen annyira beleolvadtak már a mindennapi életünkbe, mint a víz, villany, ilyesmi. Sokszor megkerülhetetlenek, mert egész egyszerűen az emberek többsége már nem hajlandó más kommunikációs platformot használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetés
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest