Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janaboy #187400 üzenetére
Volt szerencsém egyet ebayezni, kimondottan nagyon szuper, ajánlott az ebay applikáció, mert van benne magyar nyelvű ebay használat, sőt Google felhő is ajánlottan használni, pl. lakcím és G Pay.
Vám adóztatást sokat segítették, vagyis ki van egészítve az eladási árba, nekem pl. Kínából, Németország van az elosztó központ, majd Hollandiába szállították át, és végül ide érkezett meg ma kb. délelőtt 11-kor a levélhordó magyar postás, ott helyben megijedtem hogy nem kaptam vámoltatni való papírt a postástól, csak adott nekem a csomagot. Kimondottan nagyon kényelmes az előre adóztatási forma!
-
válasz
Janaboy #183721 üzenetére
Ezeket sajna végig kell várni, ha az eladó nem refundol, akkor az ügyfélszolgálatra kell beküldeni ("nem kaptam meg" gomb a rendelés mellett): ők a rendeléskor jósolt érkezési idő után 3 nappal fizetnek.
Az első kettőnél nem nyomtam negatív feedbacket, de erre már megy, elegem van, tanuljanak belőle.
-
w.miki
veterán
válasz
Janaboy #181896 üzenetére
Itt van SnapUpban 10 usd. Ez a fajta
6 Speed Massage Guns Deep Muscle Massager Muscle Pain Body Neck Massage Exercising Relaxation Slimming Shaping Pain Relief - Black
Nyilván, ha nem válik be, ide nem tudod vissza küldeni, legfeljebb mehet az apróra. -
domerator
veterán
válasz
Janaboy #181896 üzenetére
Én vettem Kínából vagy négyet, az egyikkel átvertek, mert nem ütős fajta, hanem csak rezeg, szóval szerintem erre vigyázz. Amiket vettem, azok mind valami akcióban voltak, 7-9ezerre jött ki az áruk, de azóta szerintem drágábbak. Kettőt szétszedtem kíváncsiságból, elég korrekt, csapágyas mechanika, nem tudom hogy az olcsóbbak milyenek. Maga az ütögetős fajta masszázspisztoly nekem nagyon bevált.
-
farkas-j
őstag
válasz
Janaboy #180731 üzenetére
Mondjuk borravalót mindig kap ha csomagot hoz. Az asszony munkahelyére szokta bevinni azokat a csomagokat amik nem férnek be a postaládába, vagy fizetni kell értük. Még a nehezebb vagy nagyobb csomagokat is odaviszi neki, mert tudja, hogy nem vagyunk hálátlanok. Ezért nem értem a dolgot
Én csak ritkán futok össze vele, mert mire melóból hazaérek, Ő már rég végzett.
-
zoltan6
addikt
válasz
Janaboy #178750 üzenetére
Most mondja a kollegám hogy ő már vagy 3 alkalommal járt úgy hogy a postán kellett kifizetni a 800ft-os dijat.Akkor milyen online fizetésről beszélünk? Ha menni kell a csomagért elérnek sms-el,előtte meg nem értesítenek?Hogy van ez? Nyomkövetés persze még mindig azt irja hogy a csomag a nemzetközi kicserélőben van 07.21 óta.
-
válasz
Janaboy #178624 üzenetére
Mivel a Magyar Posta azt látja az elektronikus postai adatoknál hogy ez Belgiumból indult azért úgy is kezelik mint EU-s küldemény, még akkor is ha átüt a címkén a China vagy a Hong Kong szöveg.
Ez nem kapacitás kérdés. Pl a hollandosoknál viszont néha az van megadva hogy Kínából indul és az megy is a vámolási részre. -
azbest
félisten
válasz
Janaboy #178112 üzenetére
Nem. Az számít, hogy már megtörtént -e a vámkezelés.
Ha vámszabad területről árulnak úgy, hogy jogilag még nincs az eu-ba importálva, akkor kell még plusz adót fizetni. Ha már megtörtént az import és bruttó az ár, úgy nem kell mégegyszer adózni.Régebben jellemzően drágább is volt az eu raktáras ár, szóval akár tényleg áfás ár is lehetet. Erre nincs rálátásunk. Hátha csak a rendszerükben nem kezelték még le vagy az eladók nem frissítették a hirdetést az új adatokkal. Gondolom most minden hirdetésnél be kell állítaniuk, hogy adós vagy nem adós.
-
azbest
félisten
válasz
Janaboy #177849 üzenetére
Van ami úgy is megéri. De ugye nagyban függ attól is, hogy a posta a gyakorlatban mit művel majd. Hogy valójában mennyire működőképes a rendszer. Ha gyakori lesz az, hogy manuális ügyintézést indítanak és 4000 forintot terhelenek rá, akkor abból felkelés lesz.
Plusz érdekesség, hogy vajon levámolják-e majd a webshopok inkább más országban az ioss küldeményeket. Hiszen nekik is jobb marketing, ha eleve ki van fizetve az adó, akkor utána már a belgáknál 0 díjért levámoltatják és attól kezdve eu-n belüli küldeményként jön tovább és a magyar posta benyalhatja a bélyegét.
fateless: megvan az a jelenet, amikor yoda köddé válik?
[link]
-
erdey_a
addikt
válasz
Janaboy #177849 üzenetére
számolni kell, az biztos, de pl. a klasszik telefontok rendelés így is versenyképes a hazai árakkal.
2 dolláros sépci telefontok áfázva, költségelve lesz 4 dollár = 1200 Ft.
Random webshopban 1700 egy egyszerű szilikon tok.engem jobban aggaszt, hogy maga az áfabevallós, fizetős rendszer hogyan és mennyire gördülékenyen fog működni. de hagyjuk magunkat meglepni
-
erdey_a
addikt
válasz
Janaboy #177842 üzenetére
dehogy fognak eltűnni...
kiszámoltam, az elmúlt másfél évben 52 rendelésem volt az alin, összesen durván 340 dollár értékben. (zömmel apróságok, telefontok, kábel, de vannnak benne 15-20 eurós holmik is)
namost ez alapján átlag 6,5 dollár volt egy rendelési értékem, erre fogok átlag 1,8 dollár áfát fizetni, plusz 1,3 dollár kezelési költséget. Tehát egy átlagos cucc 6,5 helyett 9,6 dollár lesz.
Ez durván 50%-os áremelés, de forintosítva gyakorlatilag egy belföldi csomagküldés ára. A cuccok meg, amiket rendelünk, továbbra is töredékébe kerülnek kint, mint idehaza.
Most rendeltem magasnyomásúhoz hablándzsát. Áfázva, kezelésiköltségezve lesz így 16 dollár a végső ára. Az annyi mint 4600 forint, ajtón beadva.
A példánál maradva, hol lehet ennyiért magyarországon jó hablándzsát venni? Amikor egy semmirevaló Kärcher FJ6 is (agyonakciózva) 5500 Ft (plusz posta).Szóval persze, többet kell fizetni, de én nem temetném a kínai beszerzési vonalat. Legfeljebb yodás nevetős kulcstartót majd nem rendelünk
szerk: most újra elolvasva, lehet hogy te arra írtad, hogy fizikaliag a postán eltűnnek (elvesznek) a rendelések? abban mi lenne a poén?
-
azbest
félisten
válasz
Janaboy #177836 üzenetére
szerintük akkor is van, ha ők csak lecsippantják, hogy érvényes-e a kód és már minden rendezve van. Ez náluk 400 forint 150 euroig.
A már linkelt pdf-ben van az igazán kemény infó, amit nem tesznek ki a kirakatba [link]
- reklamáció 6600 forint. Ha az automatikus kezelést elrontják és ezt megreklamálja valaki, az drágább, mint a manuális vámkezelés díja. Teszem azt 13 ezer forintos áfát vetnek ki egy egy dolcsis cuccra, akkor 6600 forint a korrigálás.
- ha nem tudják automatikusan kezelni, akkor 4000 forint a díj (korábban 3500), ilyenek lesznek a júl1 előttől beérkező rendelések is? Vagy nem ioss / nem szerződött shopból? Hiszen azokról nincs külön tételes lista elektronikusan. A 150 euro feletti rendelés is ilyen.
- ha nem a postával akarja valaki kezeltetni az 5000 ft (korábban 1100), de 150 alatt eleve automatikus lesz, ki sem hagyható
- megsemmisítés díja 5000? Ugye az át nem vett 1 dolcsis, de 4000 forintos díjtételú küldemények nem ide tartoznak remélem, hanem vissza a feladónak.
-
chatran
őstag
válasz
Janaboy #176725 üzenetére
IGPSport IGS50e-t vettem Aliról, kb 60 dollárért. A vámon átengedték. Ez egy GPS-es km óra, amihez csatlakoztatható ant+ csatlakozással külső jeladó (pulzusmérő öv, pedálfordulat és sebességszenzor). A túra adatait mobilon vagy gépen vissza lehet nézni.
Itthon 30-tól indul, Aliról majdnem a feléért rendelhető.
Kb másfél éve van meg, kiválóan működik.
Bár tudom, hogy ez nem az olcsó kategória. -
-
törölt tag
-
st6969
őstag
válasz
Janaboy #175829 üzenetére
Ha erre gondolsz, az belga postával ~6k.
De mi lehet az a "with brackets"? Az a tartója lenne? Anélkül is lehet kapni? Csíptető a monitorra az kell -
8zabi
őstag
válasz
Janaboy #171505 üzenetére
oda már 18Gb/s-os kábel kell, nekem egy Unnlink optikai van úton erre a célra és távolságra
-
DJGABI
addikt
válasz
Janaboy #169020 üzenetére
tomtopnál épp 10,29$ [WiFi-IR Remote IR Control]
nálam hasonló tuyás eddig mindent vitt.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Janaboy #166762 üzenetére
Van autós kamera topic, és árkategóriától függ hogy melyik az ajánlott. A 70mai pro azóta csak jobb lett, a felvételre még mindig nem teszi rá a sebességet, viszont ha telefonon nézed vissza, akkor látszik.
(#166764) Zsoleszhun: Telekom.
-
-
Mad_Wolf
aktív tag
válasz
Janaboy #162307 üzenetére
látom te is küzdesz a gumiharanggal
QCY-nál se sikerült eltalálni a fülméretem, szerencsére volt itthon jópár a régebbi fülesekből, így megtaláltam azt ami jó a jobb fülembe
Ha letakarom akkor is szól a zene, de mint írtam még a fal sem volt akadály, tegnap kimentem a dolgozóból, át a nappalin, legalább 6-8 méter volt a távolság, és falon keresztül is akadásmentesen szólt tovább a zene.
Az érintés engem is zavar, mert néha sikerül átléptetnem a számot ahogy igazgatom a fülemben -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Eladó használt Xbox series X
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GP66 Leopard 10UG 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest