- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Ja, csak az a gond, hogy állítólag a keret is kopik. Nyilván nem lehet mindent együtt, de ezért is írtam, hogy én igyekszem nem elejteni. Viszont ha tele lenne kontrasztos kopással a telefon kerete meg hátlapja, miközben vigyázok rá, azt nagyon nem díjaznám. Nekem fontosabb, hogy egy egységes telefonom legyen, amin a karcok is megtartják ugyanezt a színt, mint az, hogy egy ütésálló telefon, ami gagyin kopik. Az i4-ről nincs minek lekopnia, az 5 meg elvileg az előlapot kivéve bárhol kophat. Oké, könnyebb, oké, ütésállóbb, de a súlyt megszokja az ember, dobálni nem akarja, és marad a minőségérzet, hogy a telefon homogén. Hogy néz ez ki?
Ilyet az életben nem hozol össze a 4/4S hátlapján.
-
manchester85
veterán
Hát nem tudom. Oké, induljunk ki abból, hogy kamu, és nem kopik könnyen. De ha egyszer bekövetkezett a baj, akkor a kopás látványos és elüt a környezetétől. Ez tény, hisz láttuk. Az előző modellt hiába karcolod elöl-hátul, a karc ugyanolyan színű lesz. Ez azért fontos szerintem.
-
Zjunior
veterán
Én csináltam jól annó a 4s vásárlásnál
Vettem a legkisebb díjcsomaggal Eco 1920huf 2 évre...
Befizette a telóba 40k-t +12*8790 huf 1 évig!!
Most meghosszabítom az Ecot 2 évre + befizetek 100k-t és 24*5000ret az i5 32Gb-ért!
Így 220k-ba van a 32gb és részletre kitörlesztem, így én nem veszek függetlent pedig azt akartam! -
Gadgetfan_
senior tag
Csak azokat lehet összehasonlítani aminek megvan a külföldi megfelelője. Ha Angliában lenne 6000 forintos havidíjas csomag, akkor a fentiek szerint valószínűleg ugyanolyan drága lenne hozzá a telefon is mint nálunk.
Nem értem miért kell idehozni a kereseteket. ehhez ennek semmi köze
Ez nem egy szociális intézmény, hanem egy szolgáltató cég, és mindegy melyik országban vannak, a telefont ugyan annyiért kapják az Apple-töl, az energiaárak ugyanazok amivel működtetik a rendszert, az adótornyok és a berendezések is ugyanannyiba kerülnek, és nagyjából minden költség azonos nálunk, mint a Német vagy Angol T-mobilnál. Plusz erre jönnek Magyarországon még az állami sarcok, különadók, áfák stb... Mégis mi a tökömtől lenne nálunk olcsóbb a telefon/havidíj, és mi köze ezekhez az átlagfizetéshez?? -
-
Dany007
veterán
"egy fém hátlapot kicserélni biztosan olcsóbb lesz, mint egy képernyőt. szóval horpadjon és kopjon csak, ha ettől nem törik."
Hát de neharagudj ahogy látom pár hónap után úgy fog kinézni a telefon, mint egy agyonhasznált ezeréves lestrapált valami... Prémium kategóriánál ez durva.
Itt nem csak arról van szó, hogy a zsebedben más cuccok mellett hogy kopik... Ha nem tartod puha tokban akkor egy idő után az apróbb erőhatásoktól (leteszed az asztalra, húzod az asztalon akármi) is el fog kopni.Persze, lehet puha tokban tartani és vigyázni rá. De igazából a 0 forintos LG-m nem kopott semmit az elmúlt 1,5 évben pedig mindig zsebben hordom egy csomó minden más társaságában. Tehát a sima festett műanyag nem kopik így.
Ilyen kopási minták tényleg több éves kemény használat után szoktak előjönni bizonyos termékeken nem pedig 1-2 másodperces kulcsdörzsöléstől.És hiába nem törik a kijelző pár hónap után ez úgy fog kinézni mint valami kikukázott elhasznált telefon. Az meg nem megoldás, hogy mondjuk félévente hátlapot cserélsz mert úgy néz ki a telefonod hogy vállalhatatlan.
Emlékszem az első iPhone-t is így tesztelték! Berakták egy zacskóba kulcs pénz meg ilyesmi mellé. És elkezdték rázni meg gyurmolni össze vissza. Semmi baj a nem lett.
Az első iPhone-om a 2G, 3 év használat után mutatott ilyen kopásnyomokat, mint a fenti videóban szereplő i5 2 perc után. Pedig az annyit esett nálam, hogy mind a négy sarka behorpadt, a wifi-t már eldobálta és a végén már az érintője se működött rendesen.Viszont ott a fémszínű hátlap miatt nem volt ennyire feltűnő.
Itt viszont a fekete hátlap miatt egyből kijön a probléma.Ami meg a hordozást illeti, mivel nekünk nincs retikülünk mint a nőknek, ezért nyáron pl van két zsebünk a farmeron azt viszlát... Én sokat mérgelődök emiatt.
Cigi, öngyújtó, lakáskulcs, kocsikulcs, pénz, iratok, zsebkendő és a telefon. Ezek az alapok amiket mindig magammal viszek. Télen kabátban nem gond. De nyáron már mocskosul necces mit hova teszek... : )
Szóval egy prémium kategóriánál ez nem megengedhető.
-
-
BDave
őstag
-
Dany007
veterán
Persze. A lényeg az, hogy egy teljesen jó telefon lett.
Persze az Apple magasra tette a mércét, ezért sokunknak ez már nem tűnik olyan hűdének mint mikor kijött az első vagy az i4. Én nem látok benne akkora hűde innovációt. Az i4 jobban lenyűgözött (bár abból meg a 1080p-s felvételt hiányoltam). -
nem tudom, hogy mostanság még igaz, vagy már nem, de régebben t-s illetékes mondta, hogy bizony beleszól valamilyen szinten a gyártó a szolgáltatós árazásba!
Digital; 5 - 6 e ft-os csomagban most 160 e ft (vagy 62 e ft kezdő + 24 * 4 e ft) a 4s 16gb úgy, hogy 2 év hűség az előfizetésre, és 2 év hűség a díjcsomagra is! (szerintem) ennek az árnak még illene majd csökkeni, legalább 20% körül!
a 32gb és a 64gb kifutó, azok ára már látványosan csökkent! -
Dany007
veterán
Ez nyilvánvaló. Ezért kérdeztem én is, hogy mennyi az előfizetése havonta.
A 32GB-is i5 XXL díjcsomaggal már 19.000-ért elvihető. De még XL-lel is csak 39.900 forint.
Plusz ilyen magas előfizetésnél bár bőven gyűlnek össze a pontok. 2 év alatt simán összejöhet ennyi.De erről meg már volt szó korábban, hogy aki megtudja fizetni ezt a fajta előfizetést 2 éven át, annak nyilván nem drága az iPhone 5 sem.
@moleculez:
Mert van aki így is, úgy is lebeszéli azt a 20.000 forintos havidíjat amit az előfizetésért kifizet. Érted? Így ő akkoris kifizeti ezt az összeget ha nem vesz semmilyen telefont. De ha már úgyis kifizeti minden hónapban, akkor mért ne kötne szerződést és venné meg a telefont 20.000 forintért?
Az már más kérdés, hogy ki tudja kifizetni azt a havi 20-at pusztán telefonálásra. Nyilván ha munkához kell akkor a cég fizeti. Úgy nem nagy dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest