- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Tuninger #552 üzenetére
Én nem aggódnék a gyári hiba miatt. Az egy dolog, hogy találtak 1-2 ilyen készüléket.
De azt mondani, hogy mindössze 10% hibátlan az baromság. Ilyen a legótvarabb kínai kiscég sem engedne meg magának, nemhogy az Apple.
Én a menet közbeni kopás miatt jobban aggódnék. Az komoly valós probléma lehet.Másrészt ha online rendeled akkor 8 napon belül szó nélkül visszaküldheted és kötelesek visszafizetni az árát. Ez minden "távoli felek között kötött szerződés" esetén így működik. Én is "használtam" már párszor, sehol se szóltak egy szót se, kérdés nélkül cserélték a terméket.
De ha nagyon tutira akarsz menni, akkor bemész egy üzletbe és ott veszed meg. Előtted kibontják, lecsekkolod ha jó akkor fizetsz, ha nem akkor kérsz egy másikat.
Ezek után én nem aggódnék. : ) Nyugodtan rendeld meg.
-
Dany007
veterán
válasz
Gergőke88 #549 üzenetére
Valami még konkrétabb?
Csak azért kérdezem, mert én is most teszteltem a telefonom (Xperia P) a céges PC-vel. Az index.hu-t nem mobil nézetét pontosan ugyanannyi idő alatt hozza be a telefonom (opera mobile-al), mint a dual core-os PC-nk Firefox 13-mal plusz reklámok letiltva.Programok alatt milyen programokat értesz? Összetettebb komolyabbat? Vagy csak sima naptár, mail, gmail, skype egyebek? Mert ezek nálam is egy gombnyomásra jönnek. Igazából nincs töltésidő.
Amikor a telefonnal felvett full hd videót indítom, na akkor van kb 1 másodperc "töltés" de már indul is. Youtube app - saját csatorna betöltése (kb 10-15 videó előnézeti kép) kettő másodperc wifin-vel miután rányomtam az ikonra.Komolyabb programokat még nem próbáltam, ezért is kérdezem, hogy kb milyen szintűekre gondolsz.
-
Dany007
veterán
Na de ez miben nyilvánul meg? Nem 10 másodperc alatt tölti be a programot hanem 5?
Csak mert a menü és az alapműveletek eddig is villámgyorsak voltak, nem kellett várni semmiféle töltést. Se a képeknél, se a videóknál. Se videótekerésnél se semminél.
A programok betöltése eddig se telt többe mint "pár másodperc", akkor most ez konkrétan miben nyilvánul meg? -
Dany007
veterán
Nos, úgy emlékszem még az elején volt egy kis vitánk itt az árakról.
Hát, akinek még mindig nem lenne elég egyértelmű tessék:Magyarországon a legdrágább az iPhone 5
Úgyhogy erről ennyit. : )
-
Dany007
veterán
Hát kíváncsi leszek.
Nálam működött. Valahol a rendelés részletei részben le is írják, hogy ezt elé kell tenni a GLS oldalán és akkor lekérdezhető. De lehet, hogy még nincs a GLS-nél a cuccod.Nálam úgy volt, hogy vasárnap rendeltem meg a telefont. A szállítást keddre írták. Hétfőn napközben még semmi nem volt. Mármint a GLS-ben.
Aztán hétfőn este 17:30-kor jött az első bejegyzés, hogy a csomag beérkezett, lemérték stb...
Aztán másnap reggel 7:30-kor hogy megérkezett valami depóba. És kiadták szállításra. Végül 11:30-kor érkezett ki hozzánk (dunántúl).
Végig a rendelési azonosítóval, plusz az elé írt 0006-tal (vagy 006-tal? le van írva a T oldalán) kérdeztem le a helyzetet. De nyilván ehhez előbb rendszerbe kell, hogy vegyék a csomagot. -
Dany007
veterán
Nekem már bent volt a kezdetektől.
Csomagazonosítóval - ha az van - letudod kérdezni a GLS oldalán. Csak be kell írni a számsor elé, hogy 0006.
Legalábbis amikor én a webshopból rendeltem, kaptam automatikusan egy csomagszámot (rendelésszámot?) vagy minek nevezik ezt... és ezt beírva elég a 0006-tal a GLS oldala egyből kidobta, hogy mi a helyzet. Onnantól kezdve, hogy átadták a futárnak. Mikor ért a depóba, hány kiló... mikor adták át kiszállításra stb... -
Dany007
veterán
Akkor jó!
Kopástesztet nem akarod kipróbálni valahogy?
De komolyan, nem félsz tőle? Engem már nem is a iMap dolog zavarna a legjobban, hanem félnék ha féletlenül zsebrerakás közben hozzáér a kabátom zipp-zárjához akkor pár alkalom után ott lekopik a festék... Én ettől paráznék a legjobban. -
Dany007
veterán
Hehe, akkor ezt a videót nézd meg.
És még ezek után nekünk róják föl itt páran, amiért negatívan minősítjük a sorban állókat. A megkérdezettek 80%-a azt se tudja miért áll sorba. Csak annyi, hogy i5 és az kúl! Azt meg végképp nem tudták megmondani, hogy miért jó hogy pár héttel korábban kapják meg a készüléket amiért 8-10 órát várnak a sorban... Vicc.
Még ha azt mondták volna, hogy egy jó buli... de hát látszik, hogy nem az! Ott szenvednek órákon át, egy mosolyt nem láttam senkin.Azzal küzdenek hogy valahogy átvészeljék még a maradék pár órát... Inkább a szenvedés látszott rajta mintsem a "buli".
És érdekes, Te mint iPhone fan sem preferálod ezt. Akkor lehet, hogy mégsem velünk van a probléma amiért megdöbbenéssel és valljuk be kis lenézéssel tekintünk ezekre az emberekre...
Irigység pedig részemről egy csepp sincsen. Pár napja vettem meg a Sony P-t. Ami ugyan harmadannyiba került, mint az új iPhone, de ha ingyen adnák se cserélném le rá. Na nemazért mert a P mindenható és hibátlan, hanem egyszerűen a design jobban tetszik. -
Dany007
veterán
Nee és még széket is raknak le nekik...
De durva...
Gondolom azért valamikor itt is lesz papír osztás, vagy feliratkozás, hogy akinek már amúgy se jut, az ne álljon fölöslegesen sorba.
De amúgy már nem sok idő... 10 órát még kibírnak.Megintcsak azt mondom, ha lenne benne holografikus 3D-s képkivetítés, mint a Star Wars-ban akkor én is ott ülnék a sorban...
De így...
-
Dany007
veterán
Betegek én mondom...
Az még rendben van, hogy USA-ban egy 300 millió fős országban van egy rakás fanatista aki képes sorba állni érte... Vagy akár Németországban is.
Na de egy ilyen szegény országban mint a mienk, abból a 10 millió főből is 300k munkanélküli, létminimumion minimálbéren élőből hogy jön össze ennyi birka, hát nem tudom!Azok fogják csúnyán megszívni, akik végigállják a sort és kiderül, hogy elfogyott időközben.
Mi értelme ennek...
-
Dany007
veterán
Köszönöm!
Akkor legalább valamit tesznek. De az a beszólása a fószernak hogy ez teljesen normális dolog, na az nem normális.
Teljesen normális dolog, hogy a telefonról megkopik a festék pár hét alatt? :S Röhej.
Ha minden festett alumínium tárgy ilyen gyorsan kopna, akkor soha semmit se készítenének így.
Remélem kárpótolják a tulajokat valahogy, mondjuk telefoncserével, plusz ajándék kreditekkel a Store-ba. Ez lenne a minimum.@geri|:
Igen, néztem. Elsőre már azt hittem te is keresel egy boltot, ahol egyből meglehet venni. Szerencsére nem. Ha a fenti cikk igaz, akkor az október utáni készletből lenne érdemes venned. Olyan karácsony előtt, mikor már tuti lesz hogy tényleg sikerült kijavítani a hibát.
Igazából ennyit megér szerintem. -
Dany007
veterán
Üdv.
Kijött a mobilarénás iPhone 5 teszt... Mondjuk gondolom olvasod, de ha nem hát szólók most.
A lényeg, hogy ők is tapasztalták a kopást illetve karcolódást, pedig vigyáztak rá mint a hímes tojásra. És igazából csak 2-3 napot volt náluk a készülék! Ami azért durva, mert erre még én se gondoltam volna... Szerintem mindenképpen várj 1-2 hónapot a vásárlással, mire konkrétan kiderül, hogy most mi ez vagy mi lesz a megoldás... -
Dany007
veterán
válasz
Gadgetfan_ #420 üzenetére
Én nem rugózok rajta, te kérdezted hogy jön ide, hát én leírtam szerintem hogy.
Amúgy az általad linkelt csomagok közt így is nagy különbség van. Csak elakarod bagatellizálni.Hiszen a 13000 forintos csomag jóval olcsóbb, mint az itthoni 17.000 forintos csomag (amit 15k-nak írtál, de valójában 16890 forint). Gondolj csak bele, az angliaihoz képest az itthoni csomag 30%-kal drágább! Ráadásul az angliai csomag több korlátlan opciót is tartalmaz. Így meg aztán leosztva még olcsóbb.
Szóval a végén mégiscsak kiderül, hogy igen olcsóbb méghozzá minimum 30%-kal ha a csomag tartalmát nem is nézzük (ha mégis nézzük akkor meg méginkább).Ha viszont országnak megfelelő reálértéken nézzük - amit te nem szeretnél, ezért nem is erőltetem - akkor az angliai ár jóformán semmi, nulla.
-
Dany007
veterán
válasz
Gadgetfan_ #412 üzenetére
Mondjuk az a 15.000 inkább 17.000-hez közelít, ugyanis amit linkeltél ott 16.890 Ft havonta...
A külföldi átlagfizetés pedig úgy jön ki, hogy az itthoninak kb 4-5x-se (nem keverendő az angol minimálbérrel ami kb ~ 6 font/óra). Ebből pedig az következik, hogy a számukra kötelező 13.000 forint / hó kb olyan az ottani fizetésekhez képest, mintha itthon 3-4000 forint lenne az itthoni átlagfizetéshez képest.
Így nemcsoda, hogy ottkint boldog boldogtalan megveheti magának, akár megmerem kockáztatni minimálbér közeli összegből is. Itthon pedig "sznobizmusnak számít" egyesek szerint, hiszen itthon nemsokan tudják a fizetésük több, mint 10-15%-át telefonszámlára költeni.
A különbség ott van, hogy Angliában - most hasra ütve - az átlafizetésük 2-3%-ba kerül az a bizonyos előfizetés amit linkeltél.
Itthon az a 16.890 forint pedig pontosan az itthoni átlagfizetés 8,2%-a."az energiaárak ugyanazok amivel működtetik a rendszert, az adótornyok és a berendezések is ugyanannyiba kerülnek, és nagyjából minden költség azonos nálunk, mint a Német vagy Angol T-mobilnál. "
Ez nagyon nem igaz. Hogy mitől lenne olcsóbb? Mondjuk attól, hogy megszüntetik az árkartellt a hazai szolgáltatók és végre teret engednek a szabad versenynek. Meg mondjuk talán igazodni kéne - ha készülékárban nem is, de havidíjban illene - az átlagkeresetekhez.
De abban igazad van, ha így is veszik, akkor minek legyen olcsóbb. -
Dany007
veterán
válasz
Gadgetfan_ #379 üzenetére
Szépek a képek, de ezek a "sample" képek mindig 2-3x jobbak mint amit az átlag ember átlagos szituációban készíteni tud. Ezeket a képeket a legtöbb esetben ideális fényviszonyok között készítették. Gondolom hozzáértők.
Majd ha a Mobilarénás tesztben lévő képek is ilyen durvák lesznek, na akkor emelem kalapom!Amúgy nézd meg ezt: [link]
Na nem azt mondom, hogy überkirály. Egy i4 is sokkal szebb képet csinál még kevés fényben is. Na de ezt egy ~ 10 ezer forintot érő telefonnal csináltam szép napsütésben minden beállítás alapon. És ehhez képest szerintem nagyon ott van. -
Dany007
veterán
A macbook-ot se az iPadet nem teszed zsebre ellentétben egy telefonnal.
Jó, ettől még persze nem szabad leírni, de szerintem a fényképek / videók egyértelműek. Mint mondtam anno ezt megcsinálták az iPhone 2G-vel is és ott nem volt ilyen eredmény.Szerintem mindenkinek aki vásárolni akar érdemes legalább 1-2 hónapot várni, mire tisztázódik a helyzet. Nem olyan nagy dolog várni egy kicsit.
-
Dany007
veterán
Ezek után senki nem fogja neked kipróbálni a saját telefonján, hogy pár kulcstól és pénztől a zsebben szétkopik-e.
Ezt nem várhatod el senkitől sem... Nyilván ha vigyáz rá az ember és puha tokban tartja nem lesz baja. De aki most vett egy 200k-s telefont nem fogja szétcseszni még kockáztatni sem, hogy bizonyítson.
Szerintem a videók egyértelműek.Persze ott a szokásosnál nagyobb erőhatásnak teszik ki a telefont (bár ez sem biztos) viszont csak rövid időre. V.színű hétköznapi használat során nem kopik el ennyire gyorsan. De 2-3 hónap alatt könnyen elképzelhetőnek tartom.
-
Dany007
veterán
"egy fém hátlapot kicserélni biztosan olcsóbb lesz, mint egy képernyőt. szóval horpadjon és kopjon csak, ha ettől nem törik."
Hát de neharagudj ahogy látom pár hónap után úgy fog kinézni a telefon, mint egy agyonhasznált ezeréves lestrapált valami... Prémium kategóriánál ez durva.
Itt nem csak arról van szó, hogy a zsebedben más cuccok mellett hogy kopik... Ha nem tartod puha tokban akkor egy idő után az apróbb erőhatásoktól (leteszed az asztalra, húzod az asztalon akármi) is el fog kopni.Persze, lehet puha tokban tartani és vigyázni rá. De igazából a 0 forintos LG-m nem kopott semmit az elmúlt 1,5 évben pedig mindig zsebben hordom egy csomó minden más társaságában. Tehát a sima festett műanyag nem kopik így.
Ilyen kopási minták tényleg több éves kemény használat után szoktak előjönni bizonyos termékeken nem pedig 1-2 másodperces kulcsdörzsöléstől.És hiába nem törik a kijelző pár hónap után ez úgy fog kinézni mint valami kikukázott elhasznált telefon. Az meg nem megoldás, hogy mondjuk félévente hátlapot cserélsz mert úgy néz ki a telefonod hogy vállalhatatlan.
Emlékszem az első iPhone-t is így tesztelték! Berakták egy zacskóba kulcs pénz meg ilyesmi mellé. És elkezdték rázni meg gyurmolni össze vissza. Semmi baj a nem lett.
Az első iPhone-om a 2G, 3 év használat után mutatott ilyen kopásnyomokat, mint a fenti videóban szereplő i5 2 perc után. Pedig az annyit esett nálam, hogy mind a négy sarka behorpadt, a wifi-t már eldobálta és a végén már az érintője se működött rendesen.Viszont ott a fémszínű hátlap miatt nem volt ennyire feltűnő.
Itt viszont a fekete hátlap miatt egyből kijön a probléma.Ami meg a hordozást illeti, mivel nekünk nincs retikülünk mint a nőknek, ezért nyáron pl van két zsebünk a farmeron azt viszlát... Én sokat mérgelődök emiatt.
Cigi, öngyújtó, lakáskulcs, kocsikulcs, pénz, iratok, zsebkendő és a telefon. Ezek az alapok amiket mindig magammal viszek. Télen kabátban nem gond. De nyáron már mocskosul necces mit hova teszek... : )
Szóval egy prémium kategóriánál ez nem megengedhető.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Azért töltőt csak adnak hozzá. Mindegyik telefonjukhoz ez van kiírva.
Gondolom töltőt azért adnak, de mást nem. Pl tokot, hdmi kábelt meg ilyesmit.A polikarbonátos témához. Az tényleg egy veszettül erős anyag. Alkalmazzák golyóálló "üvegként" is. Viszont a "hagyományos" polikarbonát tapasztalataim szerint mocskosul karcolódik. Aztán hogy az sgs3-ban hogyan alkalmazták esetleg keverték-e valamivel, hogy javuljon a karcállóság nem tudom. De dolgoztam már polikarbonáttal és hogy az önmagában nem karcálló az tuti.
-
Dany007
veterán
válasz
Totheground #299 üzenetére
Na akkor mégis csak van ott valami!
Most nemazért, de hétköznapi ember számára - nem munkára - hétköznapi használat mellett mire kéne több, mint 2,5GB mobilnet havonta? Főleg ha olyan szituációt veszünk alapul amikor munkahelyen és otthon is van wifi...
Persze ha három másik készülékre osztod a mobilnetedet akkor érthető. De ez nem nevezhető sem általánosnak sem hétköznapinak.Nemrég voltam "nyaralni" ahol nem volt wifi, így kénytelen voltam 3G-t használni netezésre. 4 nap alatt 110MB forgalmat csináltam. Pedig minden este fent voltam. Órákat neteztem késő estig. Plusz ebben benne van 1-2 youtube videóklipp ami ~ 10-12MB-ot vitt el alkalmanként, plusz küldtem haza anyámnak videót meg képet e-mailen, ami szintén elvitt vagy 10MB-ot.
Szóval nem értem mire kellhet 2,5GB munkán kívül, hétköznapi felhasználásra. -
Dany007
veterán
válasz
Totheground #297 üzenetére
Baromság. Ésszerű használat mellett az 500MB is elég a mezei felhasználó számára. (vagyis a többség számára, a szélsőségeket kár is nézni, azt bárki össze tudja hozni)
Persze ha non-stop youtube videókat nézek vagy épp telefonon tölteném le a legújabb fHD filmet mkv-ban akkor nekem se lenne elég, még a havi 20GB-se. -
Dany007
veterán
Hehe, ezt nézzétek mit találtam!
Apple iPhone 5 64GB Fekete Előrendelhető! - Ár: 320 000 Ft -tól* * Az árak csak a készüléket tartalmazzák. Az egyéb tartozékokról érdeklődjön.
Na ez nem piskóta
-
Dany007
veterán
Ezt nem értem én se. Most volt egy már aránylag jó, kiforrott rendszer. Kivagyiságból csináltak egy másikat ami szintén jónak tűnik, de ahogy látom igencsak gyerekcipőben mozog. Ráadásul gondolom jó sok pénzbe és időbe tellett saját térképrendszert fejleszteni.
Ehelyett inkább feküdtek volna rá már a holografikus kivetítésre! -
Dany007
veterán
Jó, kell hozzá egy ilyen kis zsákos tartószerűség. Amibe bele lehet csúsztatni és kész is. : ) Azzal teszed zsebre, majd mikor kiveszed a telefont csak kicsúsztatod abból a tokból és használod. Ilyen értékű telefonnál ez úgyis alap.
Persze ez nem mentség. De legalább könnyen orvosolható. -
Dany007
veterán
Persze. A lényeg az, hogy egy teljesen jó telefon lett.
Persze az Apple magasra tette a mércét, ezért sokunknak ez már nem tűnik olyan hűdének mint mikor kijött az első vagy az i4. Én nem látok benne akkora hűde innovációt. Az i4 jobban lenyűgözött (bár abból meg a 1080p-s felvételt hiányoltam). -
Dany007
veterán
válasz
moleculez #145 üzenetére
"kifizeted az elofizut minden honapban oke. Plusz hozzacsapodik a telo torlesztoje is. "
Dehogy csapódik hozzá törlesztő.
Nézd meg magad:
Még a 16.890 forintos előfizetéshez is megkapod 40.000 forintért a 32GB-os i5-öt. (amit alatta látsz az egy lehetőség, hogy ne fizesd ki a 40 ezret egyben, hanem 9600 a kezdő és fizetsz még 24x1260-at, ami összeadva pont 40 ezer lesz.) De a 21.000 forintos előfizetéshez már csak 19.900 a telefon. És nincs semmi plusz!
Pont az előbb írta egy fórumtárs hogy mennyit telefonál céges ügyben havonta! Bőven több, mint havi 20-21 ezer forint. Akkor meg mért ne venné meg 20k-ért a telefont ha a cég fizeti az előfizetést...
-
Dany007
veterán
Azt aláírom, hogy segget csinált a szájából az Apple ezzel a 4 colos húzással.
De azt is el kell ismerni, hogy ez már "épp ideje volt" lépés volt. Már tavaly meg kellett volna lépni. Igen jó, hogy az iPhone is 4 colos lett mindemellett megtartotta a 326ppi-t ami szintén nem gyenge...Jó, nincs bent túl sok újítás az tény
. Hardverileg meg tökmindegy milyen van benne amíg a rá írt szoftverek kifogástalanul futnak akadás mentesen. (nincs olyan szó, hogy röccenés! A szoftverek nem röcögni szoktak, hanem maximum döcögni, akadni, szaggatni stb... de nem röcögni!
)
Az optimalizáció meg könnyű amíg 2-3 telefontípusra kell csak optimalizálni. Így nem csoda, hogy még gyengébb hardver esetében is szép grafikán kifogástalanul futnak az alkalmazások.Tehát k...va jó lett a telefon! Kevés benne az újdonság de elfogadható. Az ára meg a szokásos Apple árazás. Ez van. : ) Nekem nyilván kevés ahhoz hogy ennyi pénzt kiadjak érte. De aki i4-ről akar váltani annak megéri. i4S-ről már kevésbé.
-
Dany007
veterán
"Az idén már kétszer voltam 300e fölött egy hónapban..."
300 ezer fölött egy hónapban mobilon? : o Nem lehet azt megoldani skype-on külföldre?
Amúgy ezt gondolom akkor a cég fizeti és nem te zsebből?
Amúgy ilyen számlák után ingyen kéne adniuk neked a telefont alapból(!), külön szolgáltatós emberke egy pohár pezsgő kíséretében házhoz menve íratná alá a szerződést... -
Dany007
veterán
Ez nyilvánvaló. Ezért kérdeztem én is, hogy mennyi az előfizetése havonta.
A 32GB-is i5 XXL díjcsomaggal már 19.000-ért elvihető. De még XL-lel is csak 39.900 forint.
Plusz ilyen magas előfizetésnél bár bőven gyűlnek össze a pontok. 2 év alatt simán összejöhet ennyi.De erről meg már volt szó korábban, hogy aki megtudja fizetni ezt a fajta előfizetést 2 éven át, annak nyilván nem drága az iPhone 5 sem.
@moleculez:
Mert van aki így is, úgy is lebeszéli azt a 20.000 forintos havidíjat amit az előfizetésért kifizet. Érted? Így ő akkoris kifizeti ezt az összeget ha nem vesz semmilyen telefont. De ha már úgyis kifizeti minden hónapban, akkor mért ne kötne szerződést és venné meg a telefont 20.000 forintért?
Az már más kérdés, hogy ki tudja kifizetni azt a havi 20-at pusztán telefonálásra. Nyilván ha munkához kell akkor a cég fizeti. Úgy nem nagy dolog. -
Dany007
veterán
Na de az a gond, hogy azt a bizonyos presztízst lerombolja a fent említett jelenség.
Másrészt külföldön az átlagfizetéshez képest nem kiemelkedően drága. (bár ha jól tudom így is a legdrágábbak között van) Ezért boldog boldogtalan megteheti, hogy azt vesz. Márpedig ha már minden harmadik embernek az van akkor az már nem kuriózum már nem különlegesség. -
Dany007
veterán
wow nem mondod, hogy egy 9.100 forintos 2 éves előfizetésért odaadják 90.000 forintért az iPhone 5-öt ? : o Aztak...va.. (itthon a 8.600-ashoz 150.000 a készülék) Mindkét esetben i5 16GB.
@Daffchy:
Azt is vedd figyelembe, hogy tőlünk nyugatabbra az átlagpolgár 250 ezerért kb 2 hetet melózik és nem három hónapot...
-
Dany007
veterán
válasz
Peterson_ #47 üzenetére
Annak idején - ez valamikor 2005-2006-ban volt - én azért telefonáltam ennyit, mert egy jó régi ~ 6-7 éves tarifacsomagban voltam. Még a Vodafonennál. És persze szüleimmel laktam, mellette dolgoztam. Lazán kifizettem a havi 20-25k-t. A rekordom asszem havi 29k-volt.
Aztán átmentem a T-mobilhoz, kötöttem új előfizetést és ugyanazt a telefonálás mennyiséget megoldottam havi 6-7 ezerből!De mondom, amíg valaki otthon lakik és mellett dolgozik persze, hogy megoldható kifizetni. Csak ugye 2 évet alá kell írni. Itthon meg a mai világban - tudom közhely - abban se lehet biztos az ember, hogy jövő hónapban lesz még munkahelye... nemhogy két év múlva...
Plusz az előfizetéses készülékárak sem egységesek. Én 1,5 éve vettem az LG optimus one-t 20 ezer forintért 5.000 forintos előfizetéssel. Akkor a listaára 50.000 forint volt. Ez azt jelenti, hogy a havi 5k-s előfizetéshez elengedték a telefon árának több, mint felét!
Most meg ott vagyok, hogy az 5.500 forintos előfizetéshez az Xperia P-t megkapnám 75 ezer forintért a listaára pedig 82.000 forint...Azért érződik a különbség.
-
Dany007
veterán
válasz
mindthecrap #43 üzenetére
Ja persze, ebben is van valami. Az egyetemistáknak jól megy, tudom jól én is voltam
És mondjuk anno - igaz nyári meló mellett - nekem is volt 20-25k-s számlám. Persze ott én is gyorsan észbe kaptam hogy ez így nem lesz jó. 2 éven át ezt tartani azért necces szerintem.
Csak aztán amikor már magadat kell eltartani, meg lesz család stb... na akkor már a többség(!) nem fogja tudni megfizetni a havi 20k-s számlát.Azért is jó a független árat nézni, mert azt aktuális anyagi helyzettől (tehát előfizetéstől) függetlenül is lehet viszonyítani más telefonok független árához.
A tárhelyes játék meg jó pénzkereseti lehetőség a T-nek. Meg akár az Apple-nek is. Én a T-mobil helyében még magasabbról nyitottam volna az árat. Simán elmentem volna 300k-ig. Ha a sok hülye így is megveszi az már nem számított volna és akkor jóval nagyobb lenne a nyereség. Így is úgy is sikertermékről van szó. Ki kell puhatolni hol van a határ árban ahol még éppen hogy megveszik az emberek és mi az ahol már azt mondják hogy sok.
-
Dany007
veterán
Igen. Sógorom 18.000 forintos előfizetéssel (akkor ez volt a legmagasabb a T-nél) vette kb 20.000 forintért a 32GB-os i4-et pár éve... Ehhez képest ő se bukik vele sokat. Na de ki a fene képes megfizetni 2 éven át havi 18.000 forintot telefonszámlára? Neki a melójához kell, tehát a cég fizetni, nem gond.
De az átlagember a büdös életbe nem telefonál el 18.000 forintot, főleg hogy kifizetni is alig tudná.
Na ezért nem érdemes előfizetéses árakkal számolni. Mert van aki megengedheti magának a havi 20-21 ezer forintos előfizetést (ezek a legmagasabbak most a T-nél) van aki meg már a havi 5.000-nél is fintorog. És hogyha havi 21 ezres előfizetéssel számolunk és 2 év hűségidővel akkor már az iPhone 5 is "csak" 30.000 forint a T-mobilnál előrendelve! Ez meg bagó összeg egy ilyen telefonért. És ez így is van. Csak tudd kifizetni azt a havi 21k-t 2 éven át... Akinek munkához kell és letelefonálja ott semmi gond. Úgy "könnyű". Hiszen vagy a cég kifizetni vagy a munkám visszatermeli azt a sok pénzt. -
Dany007
veterán
Úgy emlékszem az i4S is ugyanennyibe került még két napja... Szóval annyira csak nem veszett magas árak...
Legalábbis pár napja néztem, az i4S 64GB-os 250-260k volt kártyásan az T-nél... Most nézem, most már csak 200...
Szal sz.tem ezek várható árak voltak.De remélem ettől nem csak az iPhone-ok ára csökken majd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Projektor topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- PlayStation 5
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest