Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz SeaShark #1087 üzenetére

szerintem függőlegesen rakd be. igaz, hogy úgy a vidkari hátuljáról fogja húzni a levegőt, de az a vidkarinak nagyon jót tesz és elkél, a proci hőmérségletén meg marginálisan nem változtat. a cpu fölötti venti valszeg Neked nem fog beférni (ha a 120 ultráról beszélünk), de az ezzel a felépítésű hűtővel nem is jó. vidkari mellé mindenképpen rakj 12est. ventit hűtőre szerintem alulra rakd, fölé pedig kerüljön egy házhűtő venti ( nem tudom, hogy ott van e elég hely két ventinek... ha olyan 2-3 centi táv a két venti között lenne, akkor érdemes lehet elgondolkozni a duplaventis megoldáson). a hátsó hűtőt szintén beüzemelném, kifújó beállítással. az előrébb lévő felső ventit szintén behelyezném, az direktbe fogja a ramokról lehúzni a meleget (és csinál némi kereszthuzatot is). vinyók előtti venti maradjon, alulra pedig esetleg kellhet egy, bár felül amennyi venti húzná ki a levegőt, hogy alulról/elölről a nyomáskülönbség miatt amúgy is be fog jönni a levegő. viszont egy jobb porszűrő lehet nem ártana emiatt alulra bepakolni.

tápot mindenképpen alulról szívósra üzemeld be (porszűrőt esetleg cseréld itt is). jobb, ha az külön körön van.

vidkarin milyen hűtés lesz?

ventik esetében ügyelj arra, hogy amire a procihűtő ventijei küldik a meleget, azok mindenképpen egy szinten legyenek a hűtőn lévő ventikkel. ha halkat akarsz, akkor érdemes jobb minőségűt használni, leszabályozva/alacsony (800-900) fordulaton (Glacialtechnek elég jó áron vannak alapból ilyen ventijei, viszont azok 12Vn mennek ennyit, halkak, de a légszállításuk lehetne nagyobb is). ha van szabályzód, akkor terhelésnél gyorsan tudod a megnövekedett igényeknek megfelelően átállítani a légszállítást.

ventinél érdemes megnézni, hogy mennyi a maxa hány decibelen, és mennyi levegőt tud itt kitolni (ha van rá keret, akkor sleeve bearingest érdemes venni), adott esetben ha van szabályzód, nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb.

Új hozzászólás Aktív témák