- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rugalmas
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Be kell valljam annyira kezdő vok fórumozásban,h eddig csak olvastam,és nem frissítettem rá az ablakra,úgyhogy most láttam meg,h írtál
A mentést még nem raktam fel sehova vártam a reakciót,így legalább nem kell feltennem az összeset csak amit írtál.Holnap meglesz és küldöm a linket is. -
ecchphoto
csendes tag
-
-
barkifiah
csendes tag
Kössz a linket. Tanulmányozom. De itt van az előzmény, amit ide nem írtam le, csak azért, hogy lássátok nem sok veszteni való van a telefon piszkálásával.
Nem nagyon lehet használni a telefont a gyári ROM-mal. Egyelőre még ha be is lehet kapcsolni, csak egy tégla színes kijelzővel. Mint telefon és androidos eszköz használhatatlan. Minden kattintásnál dobálja a felugró hirdetéseket, és őrült módon telepítgeti a bloatware-t, fagy és újraindítgatja magát.
De ha tudtok tanácsot adni, hogyan tisztogassam meg, akár még az eredeti rendszerrel is használható lehet.
Elszánt vagyok a szalmaszálak megragadására is.
-
Cris088
csendes tag
Factory mode ban elindul de ott mit és hogyan kell? mert semmilyen opció nincs csak hogy ha hosszan nyomom a power gombot akkor újraindul...
ekkor bejön a Lenovo logo és bal alsó sarokban apróbetűvel hogy: tool DL image fail!
majd újraindul.
szóval ez az adb elérés nem tudom mi és hol lehet.Viszont amit a végén írsz az elég elszomorító, mert hasonlók a tünetek és azt gondolnám ha már legalább életjelet ad meg recovery van akkor nagy baj nem lehet, sőt anno a memory check se mutatott hibát az Sp toolsnál.
Egy ismerősöm mondta, hogy van valami PC-ről Sp-nélkül települő TWRP recovery vagy valami hasonló, de ennél nem látom a Lenovo telefonokat támogatott készüléknek, van valami hasonló nemSP-n keresztül feltelepíthető recovery amivel még lehetne próbálkozni? -
Cris088
csendes tag
Köszi!
Sajna ezekkel is ugyan az van: Ha DA DL pipa bent van akkor BROM ERROR : S_FT_DOWNLOAD_FAIL (4008) miután a 100% ot elérte a download
ha a legújabb flashtool-al próbálom (1524) akkor meg "pmt changed for the rom it must be downloaded" üzenet jön.
Amúgy ennél az új verziónál DA DL nél külön van USB checksum meg storage checksum, mindkettőt be kell pipálni?
Azt írtad hogy lenovonál kötelező a DA DL checksum, de ez mi tulajdonkképpen egy fájlvisszaellenörzés hogy amit felrak az jól is került fel?
Ugye a flashelésnél Preloader USB Vcom port- ként kell csatlakoznia a telefonnak? alapból ezt teszi.
Most már végkép nincs tippem mit lehet még? esetleg format?
az egyetlen jó jel hogy a Lenovo recovery él, más kérdés hogy nem tudom mit kezdjek vele hiszen ott csak Update.zip et fogad el sd-ről de olyan filet még nem találtam ami jó is lenne oda... -
Cris088
csendes tag
Van NVRAM , protect f és s is bár ez utóbbi tök üresnek tűnik notepadban.. szóval a fene se tudja hogy bármi is értékelhetően lett lementve a readback-el..
Elvileg eza 119-es gyári legalább is a readbackelt eredeti preloaderemben ugyan az a dátum és verzió szerepelt..
ha sikerül akkor a readbackelt ROM17_USRDATA -t ami most kiterjesztés nélküli, hogy rakom vissza? egyszerűen átnevezem userdata.img- nek vagy az azért nem ennyire egyszerű? -
Cris088
csendes tag
Köszi! akkor rmegpróbálom a firmware ugrade-et, ilyenkor az Imei megmarad? NVRAM-ot nem látok a betöltött scatterban, gondolom ebben lenne az IMEI?
Az előzőleg readback-elt userdatát, ha ugyan olyan verziójú ROM-ot teszek fel, vissza lehet majd valahogy varázsolni a telefonra?
A CWM recoveryt hogy tudom majd feltenni a flashtool-lal? -
Cris088
csendes tag
Mit értesz jó preloader alatt? két 119-es meg egy 124 es ROM verziót is próbáltam a preloader és Uboot felmegy gond nélkül ezeknél, DA DL pipa mellett is, utána jönnek a gondok pl Boot image meg android system image nál ha külön külön próbálom is akkor is jön a hiba: BROM ERROR : S_DA_SDMMC_READ_FAILED (3148)
Erre nem igazán találtam máshol sem megoldást, nem tudom ez mit jelent, mire utal?
Annak én is örültem hogy bekapcsol meg recovery is van:-)
De azt nem tudom, hogy ide a recoveryhez honnan tudok szerezni Update.zip filet amit meg is eszik "install update package" opciónál?
Ilyen módosított reco-t honnan szerezzek és hogyan rakjam fel flashtoollal?
A komplett ROM újrahúzás alatt azt érted hogy az összes legyen bepipálva(firmware upgrade)? de ha külön külön se megy fel pl a boot image meg system image akkor gondolom nem ezen múlik hogy még mi van pluszban nem? vagy úgy érted hogy formatáljam is előtte?
Hogy a nand flash halt e meg azt hogy lehet kideríteni? -
Cris088
csendes tag
Azóta sikerült lementenem szakaszonként a ROM ot és feltettem egy másik hasonló méretű ROM ból a Preloadert, így már bekapcsol de bootlopba kerül. Viszont recoverybe bejutok ott van egy olyan hogy "install update package" ha ezt választom akkor kijuthatok a bootloopból? ezt az udate-et hogy kell csinálni? Ha nem így, akkor hogyan tovább, a Preloaderen kívül melyik részeket cseréljem még le?
-
Cris088
csendes tag
Nem vesz fel töltést, napokra fenthagytam...Viszont az akkut feltöltötem egy spéci lipo töltővel szóval az fullon van, de se kép se hang, nem mengy ez a gomkombináció se, legalább is kb 40s-ig nyomva tartottam addig semmi.. Viszont annak örültem hogy a mentés simán lement, de ezt inkább csak tesztnek gondoltam én is és akkor részenként megcsinálom a needromos scatter start és length -ek alapján.
első körben elég lenne a gyári preloadert feltöltenem rá? ha ettől nem indul el akkor milyen sorrendben próbáljam a többi részt cserélni?
Ja és ehhez is van több fajta preloader?
Az nvram-mal mi van azt nem látom a scatterban, azt nem lehet lementeni SP -vel?
-
sunnyi
csendes tag
Hali!
Vettem egy Xiaomi Redmi note 2, és twrp szeretnék felrkani rá,a gond az hogy ha rádugom aksi nélkül gépre, kb 5 mp megjelenik az eszköz majd eltünik, és ezt így fojamatosan felraktam drivert, akkor ugyan azt csinálja 2 mp es váltással, és minden egyes váltásnál rezeg egyet a telefon.. Mitől lehez ez?köszi,üdv,Sunnyi!
-
Upo
addikt
Félreírtam, bootloadert írtam bootimg helyett. A preloadert természetesen nem piszkálom, csak lementettem, mert nem baj ha megvan. Esetleg még megpróbálok a bootimg-ből is egy autogen-t. Volt valamelyik telefon, aminél csak a bootimg-ből lett jó a cwm, a recovery-ből nem, de már pontosan nem emlékszem. Az adbd cserét is esetleg megpróbálom.
-
Upo
addikt
Közben kipróbáltam az Easy Magic TWRP-t, manual módban végigtoltam a válaszokat, és egész jót csinált. Landscape mód, touch hibátlan, kijelző nincs forgatva-tükrözve. Mount-ok működnek (külső sd-t még nem próbáltam) - a beépített file kezelőben látszanak, backup működik, factory reset, wipe működik, install működik, legalábbis egy friss supersu csomagot fel tudtam tenni. (kingo-val ment a root, de leszedtem és helyette ment a supersu).
Mondjuk mintha azt írta volna a varázsló, hogy secure boot-os, és a twrp alatt nincs adb, az enable mtp se működik, igazából nem ismer fel usb eszközt. Ez lehet amiatt?Úgyhogy még érdemes lenne kézzel ránézni. Jó lenne a leírás alapján még hozzáadni partíciókat a menthetőkhöz, illetve a secure dolgot megoldani.
A default.prop-ban ha ezeket az ellenkezőre állítom akkor elég lehet?
ro.secure=1
persist.mtk.aee.aed=on
ro.debuggable=0
ro.adb.secure=1az usb.storage végére ,adb
Ez elég, vagy kell még valamit csinálni?
Szerk: ez a gyári recovery volt, a twrp-ben át van már állítva, összekevertem a mappát.
-
Sas madár
őstag
Akkor ezek szerint a SpaceMTKtools -al kellene egy kísérletet tennem és ha szerencsém van akkor meglesz a scatter-em végre?
Azt már csak remélni tudom a használata megegyezik a MTKDroidTools legalábbis rá fed.Ezeket a parancsokat mikor és hova tudom be gépelni?Ehhez még gondolom nem kell root-olni.
-
Sas madár
őstag
Megnéztem és a SP Flash Tool v5.1540.00 verzió számút találtam írja hozzá a MT6735 öt a végén lévő P nélkül de gondolom ez lehet a jó hozzá habár ott már M-et is ír,ezt ellenőriznem kell..
Ott nem találtam az oldalon letöltő linket viszont a google már frissített MTK Sp Flash Tool Windows Updated to V5.1444.00 latest version 2015 verziószámot is dob.Első lépésben a scatter-re lenne szükségem de nem jöttem rá hogyan és mivel tudom ezt a saját telefonból kinyerni,hogy biztosan megfelelő adatokból induljak ki.
Közben látom és nézem a másik linket amit adtál,de ott az a verziót MT6752 MT6732-re írja.Olvasok folyamatosan ezzel kapcsolatban de nem igazán látom még át.
Én jelenlegi gyári állapotban gondoltam lementeni amit fontos,ha később bármit változtatok és nem válik be akkor legyen hova vissza térni.Jelen leírásod frissítésén nem találom mit is értesz mert ahogy írod is a link még nem él?
Mentés "egyben vagy külön" arra gondoltam ha végig elvégzem jelen leírásodban lévőket akkor kapok egy komplett biztonsági mentést ami mindent tartalmaz és nem kell más program másfajta adat mentésre ez később mindenre használható.
Még figyelmesebben elolvasva megtaláltam a választ "Ezzel le lehet menteni gyakorlatilag az egész ROM-ot, a scatter megfelelő értékeit beírva."
Feltéve ha a ROM-on kívül más biztonsági mentésre nincs szükség?A segéd táblázatodba be lehet helyettesíteni az aktuális telefon adatait és kiszámolja a Hexadecimális értékeket vagy azt mivel lehet számolni? (nem egyszerű ez elsőre)
-
peetmp
csendes tag
Szia!
--Szia!
Részletesebb infók kellenek.
készítettem flashtoolal egy mentést
Ez igazán helyes cselekedet volt.
Ellenőrizted a menett állományokat? Nemrom_1 néven mentettem, majd csináltam még egyet rom_all néven is amiben a miben az usrdata-ig mentettem
cwm recovery-t rátenni (mert ki akartam próbálni vele az 5.0.2-t), de újraindítás után nem jött be, csak újraindult.
Honnan volt a cwm recovery? Hogyan tetted föl? hosszas böngészés után; flastoolal, megjelöltem a memóriaterületet, majd rámutattam a recovery.img-reMegpróbáltam visszatenni a gyári recovery-t, de azzal is ugyan ez volt a helyzet.
Honnan volt a gyári? Ez volt a legkönnyebb, írtam az eladónak, hogy küldje el nekemGondoltam semmi gond, megvan az általam mentett rom, majd visszateszem mtkdroidtoll-al és kész.
MTKDroidtools-zal nem lehet visszatenni romot, max a flashtool mentést átalakítani flesselhetővé.
Még itt is van megoldás - gondoltam - mert a flashtool-al ráteszem a gyárit, de a flashtool hibával megállt
Fontos volna tudni, milyen hibával állt meg,
Nem volt hibaüfenet, csak, hogy FAIL:és hogy flesselés közben, vagy flash-induláskor. Megtalálta az eszközt, majd elindult a flashelés és ennyi
Megint fontos dolog, hogy csak alaplapi usb portot használj (laptop esetén ugye ez nem téma). Az a gond, hogy hiába dugom bár hová, nem talál semmit. a telefon jelzi, hogy kapott egy dugót a farába piros leddel a tetején, de semmi több...
-
mtibi55
tag
-
SKyle
tag
Frissítés:
Hoppá, másodszorra sikerült!!!
Most már akkor a maradék fileokat is lementem, mert csak a preloaderrel csináltam újra.
Köszi cappa!!!Ez alapján feltelepítettem, ezt a drivert
, de semmi változás... -
up
senior tag
A rootolt 1.041.0 image-ekkel dolgozom (mivel a talált gyáriban nincs preload és dsp_bl). A preloadert így megnyirbálva már betölti a listába az SPFT rögtön a scatterfile betöltése után. A DSP_BL viszont piros marad és nincs a listán. A DSP_BLvalahogy így néz ki: M8fileinfo....értelmes cuccok......sok FF .... sok 00 .... sok FF ... sok 00.
Ha csak a legutolsó FF..00 részt műtöttem ki, akkor 1,7 megás lett a file, az SPFT azt mondta betöltéskor: Access violation at address 568A48C0 in module 'FLASHTOOLLIB.DLL'. Read of address 00000000. (Meg is hal tőle)
Ha viszont kitöröltem mindkét FF..00 szekciót (ennek van több értelme), akkor 34k-s lett csak a file (mekkora lenne vajon az elvárt?), és ezzel a hibaüzenettel örvendeztetett meg betöltéskor: Load file "(path)\dsp_bl" fail! De legalább nem hal meg, és bennmarad a listán, tehát akár el lehetne indítani, ha bátor vagyok. Ha kiszedem mégis a pipát előle, akkor meg DSP_BL is unchecked, which may result in a boot failure.
Pont ugyanígy jártam, mikor az 1.065.0 originál imagekből indultam ki. Szerintem úgy csináltam, ahogy írtad, de ha valamilyen filet esetleg szeretnél elkérni vizsálatra, mielőtt pontosabbat mondasz, írj pü-t, hogy hogyan juttassam el
Alapból a tőled töltött v3.1222.00-t SPFT-t használom. De megnéztem újabbakkal:
- 3.1344.0.212 - az 1,7megás file-ra is FAILT mond (nem hal meg), de egyébként ugyanez
- 5.1352 szó nélkül elfogad bármilyen DSP_BL-t és bekerül a listába, ami azért kicsit megijeszt, így azzal sem kezdtem el. (viszont a scatter file kiválasztása után nem kerül a listára)Ötletek? Érdemes a preloadert külön, és próbálkozni az újraindítással, vagy megborulna dsp_bl nélkül? Lehet a scatter file hibája? (az az összes 1.041.0-ban ugyanaz, az 1.065.0-ban meg nincsen)
Mint mindig, köszi az ötleteket!
-
up
senior tag
Köszönöm, megpróbálom! A DSP_BL eleve az MM8 fileinfo résszel kezdődik, annak csak a végét kell megvágni. Ha valaki esetleg később fut bele ebbe, Windows alatt a Notepad++ alól lehet ezt csinálni, van hozzá Hex Editor plugin, amivel egyszerre látszik az ASCII és HEX érték.
(Amúgy ez tök izgi, mi értelme olyan backupot csinálni, amit nem lehet 1:1 visszazúzni?)
-
up
senior tag
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy megpróbáljam ki-tudja alapon feléleszteni a Cat B15 (mt6577, eredeti részletek és hibaleírás itt). Egy vagy több partició/rész valószínűleg sérült. Kétféle romot tudtam letölteni hozzá (ebből a posztból a 2. és 3. linkek, az első nem megy sajnos):
1) gyári, mínusz PRELOADER és DSP_BL (fogalmam sincs, miért szedték ki belőle)
2) rootolt (de elvileg ugyanaz a verzió)
Mindkettőben ugyanaz a scatter van, azzal mentettem sikeresen korábban.Megpróbáltam visszaflashelni az 1)-ben lévő dolgokat. A fórum instrukciói szerint jártam el:
"You need to flash the following files: MBR, EBR1, UBOOT, RECOVERY, SEC_RO, LOGO, ANDROID (they must be ticked and correct files shoud be loaded).
DO NOT FLASH: PRELOADER, DSP_BL." (ezek nem is szerepelnek az 1) letöltésben)
A flash rendben végbement (zöld kör), de bootoláskor ezzel dob meg a telefon:
=> TOOL DL image Fail!
majd kilövi magát. Rákerestem a hibára, többen azt írták, hogy a DA DL All With Check Sum-ot pipáljam be, megflasheltem úgy is, de ugyanaz a hibaüzenet.Elkezdtem arra gyanakodni, hogy a PRELOADERREL is gond lehet, úgyhogy gondoltam, beflashelem a 2)-ben lévő fileokat, mert itt az is van. Csakhogy amikor betöltöttem a scatter file-t, az SPFlashTool figyelmeztetett: BROM ERROR: S_DL_PC_BL_INVALID_GFH_FILE_INFO (5066) ; Hint: Fail to load rom file: PRELOADER. Ha kézzel tallózok a filehoz, akkor is ezt mondja. Bepipálni attól még engedi a listában. De egyelőre nem mertem elindítani, mert állítólag rossz preloaderrel véglegesen ki lehet csinálni a telefont. Ha valaki ért oroszul (én nem), szerintem itt épp ezt tárgyalják.
A kérdés, hogy merjem-e flashelni a 2)-ban lévő fileokat ennek ellenére? És pontosan melyikeket toljam föl? Ha nem, vajon másik 6577-es teló preloaderje jó lenne vajon? (Link?) Magyarországon kb 150 CATB15 tulaj lehet, és szerintem nem olvassák elegen a prohardvert, hogy még idén kapjak onnan mentett image-eket az övékről
.
Előre is kösz minden tippet!
-
up
senior tag
Én ezt a scattert filet töltöttem le a telefonhoz az első hozzászólásomban említett linkről. Kicsit eltérnek attól, amit írtál defaultnak. Sajátot csinálni nem tudok, mert ADB-n keresztül már nem látszik. A nevek és kezdőcímek a letöltött verziók, a hosszúságokat pedig a te táblázatoddal számoltam (köszi!). Ezért van, hogy az utolsó hossza nem ismeretes, és emiatt az onnan kezdődő további 2 giga adat kezdete/mérete sem.
name / readback start / readback length
PRELOADER 0x0000000000000000 0x0000040000
DSP_BL 0x0000000000040000 0x00005C0000
MBR 0x0000000000600000 0x0000080000
EBR1 0x0000000000680000 0x0000004000
__NODL_PMT 0x0000000000684000 0x0000400000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a84000 0x0000500000
__NODL_SECCFG 0x0000000000f84000 0x0000080000
UBOOT 0x0000000001004000 0x0000080000
BOOTIMG 0x0000000001084000 0x0000600000
RECOVERY 0x0000000001684000 0x0000600000
SEC_RO 0x0000000001c84000 0x0000600000
__NODL_MISC 0x0000000002284000 0x0000080000
LOGO 0x0000000002304000 0x0000300000
__NODL_EXPDB 0x0000000002604000 0x0000200000
ANDROID 0x0000000002804000 0x0020100000
CACHE 0x0000000022904000 0x0020100000
USRDATA 0x0000000042a04000 0x0040000000
__NODL_FAT 0x0000000082a04000 0x007D5EC0A8
__NODL_BMTPOOL 0x00000000ffff00a8 ???A két utolsó kivételével (512 kbyte error és ismeretlen hossz az utolsónál) sikeresen mentettem őket már fileba. Ezek a fileok méretre stimmelnek azokkal, amiket gyári ROM-ként töltöttem le.
Ennek fényében mit javasolnál következő lépésnek a kontaktok visszaszerzéséhez?
-
up
senior tag
nem tudom milyen recovery van rajta, mivel nem tudom recoveryba rakni
De erős a feltételezésem, hogy gyári.
Pont ezért gondoltam, hogy a recovery partició kicserélése (vagy másik is kellhet?) segíthet.
Viszont a letöltött gyári ROM alapján lehetne hozzá gyártani CWM-et és felküldeni SPFlash-sel, nem? (Hogyan?)SZERK: de ha a SPFlash-sel lementett RECOVERY particiót szívesen megnézem mountolva (vagy bármelyiket) és elmondom, amire kíváncsi vagy, ha segít.
-
up
senior tag
Szia!
Sajnos odaát semmi válasz. Van valami tipped a továbbiakra?
Én úgy okoskodtam, hogy ha a contacts.db vagy contacts2.db valami DATA partición van, amit nem mentettem le a SPF-fel, akkor esetleg meg lehetne próbálni azt, hogy a RECOVERYt kicserélem a gyárira (vagy esetleg még valamelyik másikat, talán BOOT? szóval ami a sikeres recoveryhez kellhet még).
Hátha ennek köszönhetően recoverybe lehet tenni a telefont, onnan felmountolni a datát meg az sdcardot, és rámásolni a kontaktokat az SD-re. (Vagy ha a sima recovery ezt nem tudja, esetleg lehetne gyártani egy CWM-et vagy ilyesmi.)
Bármi ötletet szívesen fogadok.
-
up
senior tag
Köszi! Közben megkérdeztem odaát.
Ha odajutok, melyik mentett részt kéne mountolnom, illetve mit kéne ott látnom / hogyan tovább? Vagy ezekkel még nem megyek semmire, fog kelleni a teljes mentés?
-
up
senior tag
Megkeresem a topikot, és megpróbálok ott utánajárni a kérdésednek, bár nem túl népszerű telefon, így nem táplálok hiú reményeket, hogy kellően linuxos ember még idén olvasni fogja, és tud is válaszolni.
Egyébként nem gond nekem pl. egy pendriveról futó Ubuntuval kipróbálni a csatolást / kiolvasást, ha le tudod írni nekem (vagy belinkelni). Bármi érdekel tulajdonképpen, ami a kívánt eredményhez vezet.
Köszi újfent!
-
up
senior tag
Köszi a gyors választ!
Igen, sajnos biztos. Megpróbáltam úgy is, ahogy kérted, de csak a már ismert fehér képernyős CAT logó jelenik meg (szinte azonnal, 1 mp-n belül ahogy a powert is lenyomom). Akkor sincs változás, ha hagyom eltelni azt a 30-40 másodpercet, amíg újraindul a bootloop, s közben végig nyomom a gombokat. Mintha semmi egyebet nem csinálnék a sima powerrel bekapcsoláson kívül, pedig világosan érzem, hogy a felfelegomb is lenyomódik, és a barátom sem számolt be hw gomb problémáról. -
iassak
csendes tag
Az esetleges garanciához nem jobb lementeni PRELOADER elejétől a NODL_BMTPOOL elejéig egyben? Nekem pl. az MTKDT folyamatosan "nodl_pmt - ERROR"-t, dob. Most a leírásod alapján FT-vel sikerült lementenem egy 4MB-os NODL_PMT-t, viszont a scatter ami szerint készült "ERROR :block PMT error"-os a MTKDT-ból. Vagyis egy nem biztos címzés alapján mentettem. Ha lementem majdnem az egészet (a NODL_BMTPOOL-t nekem sem engedi), akkor a PMT címzés belekerül a nagy egészbe, így nem kavarodhat össze a szomszédaival.
Vagy tévedek? -
Termi92
tag
Meglettek a NODL előtagok a régebbi droid tools-al. Most az a probléma, hogy a lementett rom-ban a preloader 6 mb. Ahogy visszaolvastam fórumban, találtam hasonló hibát, és írtál is rá... valamit(?), de abból nagyjából semmit se értettem, csak azt hogy amit flashtool kiment, az kiment minden bitet, de visszaolvasáshoz nem kell neki ennyi. Szóval mit is lehetne most csinálni? MTK droid tools-ban nem találtam "prepare files for flashtool" opciót, csak "To prepare blocks for Flashtool." (ezt javasoltad rezso-2934-nak a 76-os hsz.-ben). Gyári rom preloaderjét sem próbáltam, mert ami elérhető (112kb nagyságú) az 4.2-es androidhoz van, amit meg én mentettem le az 4.4-es android.
Scatter file
PRELOADER 0x0
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x680000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x700000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa00000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000
{
}
__NODL_SECCFG 0x2300000
{
}
UBOOT 0x2320000
{
}
BOOTIMG 0x2380000
{
}
RECOVERY 0x3380000
{
}
SEC_RO 0x4380000
{
}
__NODL_MISC 0x4980000
{
}
LOGO 0x4a00000
{
}
EBR2 0x4d00000
{
}
__NODL_EXPDB 0x4d80000
{
}
ANDROID 0x5780000
{
}
CACHE 0x40d80000
{
}
USRDATA 0x48b80000
{
}
__NODL_FAT 0x88b80000
{
}
__NODL_BMTPOOL 0xffff00a8
{
} -
Termi92
tag
Scatter fáljban nincs NODL bekezdés. Az igazság az, hogy a telefon amiről mentenénk azon android 4.4 fut, de ezt a gyártó valamiért még nem adta ki frissítésbe és sehol se elérhető letöltésre. Úgy szeretném lementeni, hogy utána ezt bármelyik másik THL 4400-ra (ezeken 4.2 fut) fel lehessen dobni flashtool-al. Olyanok hogy NVRAM is kell ebben az esetben? (úgy tudom ez tartalmazza az imei-t, de javítsatok ki ha tévedek).
-
Norbi1974
tag
Ilyenek vannak:
Preloader
MBR
EBR1
PRO_INFO
NVRAM
PROTECT_F
PROTECT_S
SECCFG
UBOOT
BOOTING
RECOVERY
SEC_RO
MISC
LOGO
EBR2
EXPDB
ANDROID
CACHE
USRDATA
FAT
BMTPOOLSP FT-ben viszont a Readback Length-nél nem enged 5db 0-t írni a végére, pedig az Excel tábla ezt írja: 0x0001400000
Akkor mit írjak? Számít a végén is a 0? -
sunnyi
csendes tag
Köszi, driver jólett!
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=38337401&postcount=5
ez alapján a link alapján elindultam a 7.pontig hibátlanul ment, ott nekem ezt az üzenetet dobta:--->>> Connect to device <<<---
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
--- The preservation folder on the computer: U:\mtk\backups\AMOI-A928W_140604_ForFlashtoolFromReadBack_140918-203221\
--- scatter is write to the file:
U:\mtk\backups\AMOI-A928W_140604_ForFlashtoolFromReadBack_140918-203221\MT6592_Android_scatter.txtcopying is complete
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
After CWM Downloading in FlashTool, turn on phone only in the recovery mode! Press and retain volume-up with the Power button. The cable shall is connected to PC!
--- task is complete ---az oldal szerint itt lekellene tesztelni-e recoveryt, meg létrehoznia az img fájlokat.
-
Hakage
csendes tag
Sikerült a mentés.
Ugyan azt csináltam, mint pénteken. Ugyan azon a gépen. Az egyedüli változás, hogy most nem volt proxy az internet kapcsolathoz. Arra gyanakszom, hogy a windows most be tudott valamit frissíteni, vagy installálni, amit eddig nem.Köszi a segítséget.
Ui.: 2.5.2-es MTKDroidToolsból csak vírussal fertőzötteket találtam.
-
Hakage
csendes tag
Letöltöttem. Scatter fájl beolvasása után hibát dob. Az említett partíció beparaméterezése és a "Read Back"-re, majd a aksi nélküli telefon csatlakoztatása után nem történik semmi (10 perce várokozás után).
A korábbi próbák során aksi nélkül is és aksival is kísérleteztem.
-
RufuszX
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.
Már készen is van a mentés és éppen töltöm fel a fájlokat, hogy kérjek egy CWM-t hozzá.
Ha nem lenne nagy kérés akkor feldobom az összes fájlt és ha belefér az idődbe leellenőriznéd, hogy jó lesz-e így? Mert nekem se linuxos gépem, se linuxos tudásom -
tvamos
nagyúr
Elobb probaltam a twrp mentest, hogy jo je, mint gondoltam.
Az jo lett, ugy jott vissza a telo, mint menteskor volt.A flashtool-osat nem probaltam...
De ertem mar, miert olyan fontos a mentes.
Koszi, hogy mindig szolsz, hogy ne felejtsuk el!
Siman elfelejtenem, mer' minek is az! De jol jott most. Nagyon. -
aytukabozs
addikt
No az SP Flashtools szopat épp (meg az alulképzettségem);
ennyi karakter áll ugye rendelkezésre hogy a blokk méretét megadjam,
Length: 0x00000000
de a blokktérképen meg ezt látom:
21 fat 0074F80000 01637A0000a kérdésem hogy elébiggyeszthetek még egy nullát, vagy mi a megoldás itt?
-
aytukabozs
addikt
"nem garantált a siker."
Amennyiben nem kompatibilis a CWM mi lehet a legrosszabb forgatókönyv, lehet baja a telefonnak, vagy csak szimplán nem tudom használni.?"Asszem' nem egészen értem ezt a kérdést."
Nembaj, így is megválaszoltad!Amúgy csak az zavart meg hogy a readback fülre kattintva nem egy szűz lapot kaptam, hanem ott volt a preloader sor kitöltve, de simán kitöröltem és elkezdtem beírogatni az MtkDroidTools_250-ből kinyert blokktérkép adatait. (Majd úgyis jövök sírni ha elakadtam
)
-
Nos, az átparticionálással megáldott telefonok esetén a flashtool readback is működik.
Valóban a /proc/partitions kimenetét véve alapul, az ott megadott érték megfelelő a data kiolvasáshoz:
dec2hex(<méret>*1024) --> ez kiad valai ilyesmi számot: 0x009DBE0000Így lesz belőle ez (scatterből számítva):
Start address: 0x0000000043f40000
Length: 0x009DBE0000
Aztán szokásos readback gomb, telefon kikapcsolva összedug a sztgéppel, és indul a readback.A végeredmény, csak úgy mint dd mentés esetén megfelelő:
mount -t auto -o loop extended-userdata.img /mnt/androdata
És látszik az egész adatpartíció -
big.laci
csendes tag
Tudom, hogy le van írva, de nem jutok vele előrébb, ezt az akku ki be dolgot is javasoltad már itt valakinek, de az sem segített, átolvasgattam már az egész fórumot, nem kérdezném, ha le lenne írva. Most ara gyanakszom, hogy a win7 nem eszi a drivert. Azért köszönöm a segítséget, utolsó csepp vremig próbálkozni fogok
-
big.laci
csendes tag
MTK 6517 a gyári spec. szerint. Feltettem egy képet amin látható, hogy az MTK Droid tools felismeri, tudok is szépen scatter file-t készíteni de ahhoz, hogy a további opciókat használni tudjam el kéne tudnom indítani a telefonomat factory módban, ami viszont már nem megy. Ezért gondoltam, ha már MTK akkor Flashtoollal kiolvasom a memóriát, de az viszont nem találja meg a készüléket. A rootoláson már túl vagyok, az Kingo Adroid root-al sikerült. Angol tudás hiányában a neten sem igazán találok hozzá elég infót.
Köszönöm szépen a segítséget és a gyors válaszodat
-
Konyab
csendes tag
Szia!
Végül sikerült megoldani.Az orosz srác CWM mentése volt az alap(hála a jó Istennek,hogy felrakta).A preloadert,bootimg-et,uboot-ot békén hagyva,cserélgettem a többit.Személyre szabtam a romot,már csak a google account volt hátra.Root explorer:data/system/users/0/ kitöröltem az accounts db-t és az accounts db-journal-t.Most már lehetett új fiókot csinálni.IMEI átírás:Mobile Unlock Tools/EngienerMode/Telephony/GPRS/Write IMEI.
Mind ezt két hét éjszakázás után! -
-
-
-
-
-
rezso-2934
csendes tag
Köszönöm szépen az eddigi segítséget is. Nélküled eddig sem jutottam volna el!
Sajnos a cwm mentés nem fog menni, mert recoverybe nem akar újraindulni. Olyan mintha rossz lenne rajta a recovery, mert mikor oda akar bootolni az mtk droid tools segítségével, akkor egy kis figura jelenik meg középen és onnan nem megy sehova. Próbáltam felrakni egy cwm-et, de nem ment fel, azaz lehet hogy felment, de nem tud oda bootolni. Bug olatt olyan bugra gondolsz, ami miatt az on/off gomb sem működik? Vagy az egyszerűen csak elromlott és cserélni kéne? Már csak egy olyan boot és system kéne, ami biztosan jó ehhez. Lehetséges, hogy a rev1-2-es boot és system is jó az enyémez (rev3) vagy kicsi rá az esély?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bittorrent topik
- BestBuy ruhás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Erős specifikáció, kompakt formában
- NBA és kosárlabda topic
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest