- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ForgoLajos
csendes tag
Szia,
Honnan tudjam meg, hogy milyen platform?
milyen infó kell, és hogy tudom meg ezeket, ahhoz, hogy el tudd magyarázni, hogy rakjam rendbe a telcsit?
Jelenleg a a helyzet, hogy bekapcsolás után egy színes X világít a képernyőn.
Ha Factory -ba inditom, akkor minden kínai jelekkel van tele.
Nem vagyok teljesen kezdő, SW-eztem már Androidot, Win-t, meg minden-t, de ilyet még nem.
És mi az a framaroot?És milyenn SW mehet fel erre?
mert a múltkorira nem lehetett androidot tolni.
Kérlek segítsetek!!!
-
Ispy
nagyúr
Na most volt időm megint ezzel szórakozni, szóval ott tartok hogy szeretném lementeni a gyári romot MTK DT-vel, de ugye sárga az ikonka alul, amikor nyomok egy root-ot, akkor megkérdezi, hogy akarom-e a meglévő valamit használni (amit elvileg a framaroot/boromir megcsinált, legalább is azt írta ki, újraindítás is megvolt), majd jön az Error: SU inaccessible üzenet. Kérdésem, hogy kihagytam valamit?
Ja és mobileuncle-lel sikeresen felülcsaptam a recoveryt, azt hogyan tudnám visszaállítani a gyárira
?
-
szornyu1
tag
Az lehet, mert a régi romot sem engedi a dloados megoldással visszatenni. Eddig akármelyik Huaweimnél lehetett valamilyen megoldással downgradelni. Lehet kérek hozzá egy recovery.img-t, délután meló után ha lesz időm elküldöm az adatokat. Megpróbálok még Joestone-val konzultálni, bár ő is berágott a Huaweire és abbahagyta azokra a fejlesztést.
-
szornyu1
tag
Sziasztok!
Egy Huawei G730-as telefonról lenne szó. MTK 6582-es a kicsike. Jelenleg ott tartok, hogy frissítettem a gyári romot, mert az előző verzióban nem lehetett az USB hiba keresést bekapcsolni. Amikor kiléptem a menüből, nem volt usb hibakeresés. Viszont a mostani verzióval nem tudom a CWM recoveryt feltenni, a következő hibaüzenet miatt: Changed the rom...
Megnéztem a cwm-hez kapott és az általam készített scatter fájlt és van különbség. Sajna cwm nélkül az összes rootoló elvérzik rajta. Most még nem igazán szeretnék mást piszkálni, csak a magyar nyelv miatt kellen a root.
CWM és hozzá a scatter fájl: [link]
Android-HilfeAz általam készített scatter fájl: http://www.mediafire.com/view/8wf3zd8l1zbtype/MT6582_Android_scatter.txt
Elméletileg a frissítésben sok hiba javítás és kernel frissítése miatt nem működik? -
ertyu
csendes tag
Köszönöm! Így már érthető.
Azt nem sejted véletlenül, hogy a recoverybe miért nem enged be a volume+ +power kombinációval? Először még működött, de most már csak adb terminallal, vagy a mobileuncle-val tudok belépni. Külföldi forumokon azt tanácsolták, vegyem ki az akksit pár percre, majd vissza, és menni fog újra, de ennek beépített az akksija... -
gixxergabi
senior tag
-
gixxergabi
senior tag
már nem emlékszem, valami nem volt jó hozzá... pedig gyári rom volt ,bíztam benne ezért is mertem formatot nyomni ,gondoltam a 4.4 más fájlrendszer vagy valami, nem is gondoltam hogy imei vesztés lesz.
és a videón az volt hogy download all, mindenhol pipával.
viszont azóta ezt olvastam: A PRELOADERT és a DSP_BL-t sose cseréljük, csak ha minden kötél szakad (tégla a készülék). A BOOT, UBOOT, EBR1, MBR , LOGO file-okat sem érdemes cserélni, ha egy jól működő telefonon cserélünk ROM-ot pl. frissítés vagy nyelv hiány miatt.
Amit lehet cserélni, az a RECOVERY - ha valakinek igénye van CWM-re (ha kész ROM-ot kapsz és "átlag" user vagy akkor általában nincs), illetve ami esetünkben lényeges az az ANDOID vagyis a system.img file.
azért is kérdeztem hogy akkor hogy is van ez...
de egyenlőre nem piszkálom, örülök hogy gyári(?) a rendszer.
még1x köszi a segítséget, tudtam én hogy téged kell keresni, de most már a privát üzeneteim figyelmen kívül hagyhatod -
gixxergabi
senior tag
el sem hiszem de sikerült
2x is vissza állítottam, és maradt az imei.
akkor most már minden olyan mint új korában?
még 1 kérdés, akkor ha megint fel szeretném rakni a gyári 4.4-et akkor spflashtools-ban mit pipáljak?
csak android? vagy mehet a dowload all?
vagy mi az amit sose? (hát formatot már sose,vagy firmw upgr.nél is elszállhat?) -
Megvannak a mentések, illetve a scatterben is látom a cuccokat. A vcom driverrel van a gondom. Ha kikapcsolt állapotban rádugom a telefont a gépre, akkor egy pillanatra megjelenik az eszközkezelőben az MTK65xx Preloader eszközöm, de aztán el is tűnik. Ezt megcsinálja 4-5 alkalommal (ki-be kapcsolgat a telefon, megjelenik a töltésjelző majd elsötétül aztán újra) aztán marad kikapcsolt állapotban.
Az eszközkezelőben nem tudok hozzá drivert társítani, mert mire megtenném addigra eltűnik az eszköz. USBDevview-ben is látom hogy az egyik hubra csatlakozott már a preloader, de ott is inaktív. :'(
-
-
cozmo
őstag
Miből vágod azt hogy kettő "android" partíció van? Biztos hogy jók a szöveges fájlok amiket küldtem?
Az img fájlok javítva. A korábbi hivatkozásról letölthetőek. Fene tudja már hogy nyertem ki ezeket amiket most feltettem neked.
Valami olyan történt hogy csináltam egy full mentést egyetlen 3GB-os fájlt és azt valamelyik progm kicsomagolta vagy mi...
Így se jó? Mehet a kukába a készülék? -
cozmo
őstag
Helló Cappa! Egy CWM-met igényelnék
Telefon típus: Lenovo S960
Gyári recovery: van, elérhető itt recovery.img
Telefon root: van
Íme a partíciókiosztás: dumchar_info fájl dumchar_info.txt
A hozzá tartozó scatter file: ide raktam MT6589_Android_scatter_emmc.txt
És itt a boot.img
SD-ext igény: igen?! Ez mire jó? Gondolom ez nekem nem kell mivel nincs külső memória kártya berakási lehetőség...A readback-et a v5.13-mas Flash tool-lal csináltam, remélem az is jó, mert a v3.132-es verzióval hibát dobott..
-
cozmo
őstag
Értem és ezen mentés precíz kivitelezését, hogy eszközölhetem?
Mondjuk így? -
domesz
aktív tag
Igen, pontosan, a belső SD-n van a mentésem, amit nem érek el, mert nem tudom kiválasztani ugye ha rádugom USB-re mert nem jó az érintő.
Igen CWM-ből telepítettem ami eltűnt.
ADB-ből pontosan hogyan és mit?
Mert ha rányomok hogy ADB TERMINAL akkor csak simán nyit egy cmd.exe-t -
domesz
aktív tag
Semennyire nem működik, kijelzőn minden ok, mindent látok, nyelvet kér az első pontba, de érintésre abszolút nem reagál.
MTKDroidToolas kellene megadjak neki egy boot.img és recovery filet hogy legyen recovery és visszatudjam állítani. De azt honnan szedjek hozzá? Vagy van más megoldás is?
-
Bpisti84
tag
Próbálkozok még egy kicsit ezzel a DroidTools mentéssel.
Jó lenne rájönni, hogy mi lehet a baj. Attól tartok, hogy hiába csinálom meg az SP mentést, lehet nem tudom majd azt se használni, ha esetleg szükségem lenne rá.Lehet, hogy hülye kérdés, de létezik, hogy a tűzfal nem engedi a root shellt és azért kapom ezt: ERROR : SU inaccessible?
Vagy a #Superuser nincs jól beállítva?
Az az érdekes, hogy nem gondolkozik rajta sokat egyből dobja az error üzenetet.
-
Bpisti84
tag
Az MTKDroidTools-os mentés egyszerűbbnek tűnik, de ha nagyon nincs más megoldás akkor majd lehet, hogy neki fogok a DD-nek.
Probáltam egyébként Factory módba is, de úgy fel sem ismerte a DroidTools a telefont.
Vagy kell esetleg mást is csinálni azon kívül, hogy belépek a menübe? -
cozmo
őstag
Kedves Cappa,
Szeretnénk kérni tőled egy portolt CWM-et amit aztán feltolhatok rá.
Próbáltam kernelt találni hozzá a neten de nem vagyok benne biztos hogy az jó neked a portoláshoz.
A készüléket márt rootoltam, full gyári szoftver.Model number: Lenovo S960
Android version: 4.4.2
Baseband version: S960.V102, 2014/03/03 14:15
Bulid number: VIBEUI_V1.5_1423_10_ST_960Előre is köszi!
-
ivatti10
aktív tag
Szia Cappa!
Folyamatosan teszem fel Flashtollal az összetevőket. Már csak a komplett, PRELOADERrel kiegészített csomag flesselése van hátra, mert eddig nem sikerült életet lehetni belé. Szerinted mehet a PRELOADER is? Ha igen, így kompletten Download, vagy Firmware Upgrade? -
cozmo
őstag
-
ivatti10
aktív tag
Minden elismerésem a segítőkészségedért! Sok Samsungos, és egyéb topikot végigjártam, de ekkora támogatást(támogatót)nem találtam sehol, szóval le a kalappal előtted! Viszem a szervízbe, aztán lesz ami lesz. Ha gariban nem javítják, talán tovább próbálkozom. Végigromoltam az összes Samsung S szériát, de ez túlságosan bonyolult számomra. :-) Köszönöm, még egyszer!
-
cozmo
őstag
"De mindenekelőtt legyen egy komplett rendszermentésed, különösen az nvram blokkeszköz szakaszról, mert az igen sok egyedi, telefonspecifikus adatot tartalmaz (pl. imei szám)."
Ezt hogyan tudom egyszerűen megoldani? Bocs de egyszerűen nincs időm minden topikot végig rágni.
Most még a CWM is kínai... ha belépek oda.Minden flikk flakk nélkül szeretnék egy gyári romot feltenni, nincsenek óráim ezzel bajlódni.
Most még a rohadt driver sem akar felmenni normálisan a win7 64bit-re
Driver felrakásra ötlet? -
cozmo
őstag
Köszönöm a tájékoztatást. Azonban lehet figyelmetlen vagyok, de nem találom írásaid közt a "mezei" gyári rom felrakás menetét. Korábban letöltöttem a legfrissebb gyári ROM-ot innét [link] Viszont ebben sincs magyar nyelv.
Ez nem nagy baj, ha legalább megy majd a google play store rajta. ROOT-olni sincs szükségem.Itt írja a ROM felrakás menetét:
"ROM Install :
- Unpack FlashTools, and Click on Flash_tool.exe
- Select a the MT6589_Android_scatter_emmc.txt in ROM
- Wait file to be added into Flash Tool
- choose Option->USB Model,click USB Model
–> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed
- Turn off your phone, remove the battery.
- "Press F9 (hit Download button)" OR " if upgrade ROM Firmware->Upgrade "
- and connect your phone into the computer via USB data cable.
- The process will start and a red progress bar will appear after color purple, yellow.
- And green circles display
- Finish !
- You can now safely disconnect your phone and turn it on."Ezt így 100%-ra feltöltött akkuval végig csinálom, akkor lehet téglásítani? Mire figyeljek, szükséges előtte ROM backupot csinálni?
Sima "mezei" micro usb kábel gondolom elég hozzá... -
ivatti10
aktív tag
Igen, az már a root levétele után van. Roottal sárga, és közvetlen utána jelzi, hogy érzékeli a rootot. Ezután rányomok az aktív root gombra, többször elindul a folyamatjelző, eljut a végéig, újra elindu, ismét a végére ér, ezt csinálja néhány percig, majd megáll, aktív lesz a root gomb, a backup továbbra is passzív, mint az egész folyamat alatt. Lehet, hogy még egy próbát teszek vele, de ha már kiszámoltad az értéket, mepróbálom a Flashtoolt. Köszi mégegyszer mindent!:-)
-
ivatti10
aktív tag
Köszönöm a választ! Próbáltam ezzel a verzióval is, és ugyanúgy jártam, mint a linkelt hozzászóló, amikor rootolva csatlakoztattam. Sárga volt a bal alsó szín, rootra nyomtam, jóváhagytam, dolgozott, és mindig újra kidobta az aktív root gombot, passzív backup gomb mellett. Próbáltam mindenféle módban, leszedve a rootot is. Ezért próbálom meg a Flashtoolos mentést, melyhez az Általad küldött számsor lesz szükséges, már csak abban bízom, hogy ezen alkalmazással nem lesznek ilyen váratlan gondjaim. Mindezt csak holnap délután. Köszönöm még egyszer a segítséged!
Ja? És a hibaüzenet hivatkozását felraktam a 683-as hozzászólásban. Ha ki lehet belőle valami okot hámozni.
Köszi! -
ivatti10
aktív tag
Megcsináltad???!!! El sem hiszem! :-) Köszönöm!!!! Csak holnap délután jutok a gép elé, de a remény legalább él tovább.
Olvastam az Általad idézetteket, de ez 6572-es processzor, egyébként meg bekapcsolva, és recoveryben is próbáltam, sikertelenül.
Köszönöm a számítást, holnap nekiesek újra! -
ivatti10
aktív tag
Sziasztok!
MtkDroidTools 2.4.8b-vel próbálom menteni a készüléket, amely rootolt, Factory módban van. Felismeri, leokézom, hogy használja a rootot, és alul a folymatjelző elindul, végigmegy néhányszor, majd befejezi, de a Root gomb aktív, a Backup nem. Próbálom újra, hogy ne használja a rootot, folyamatjelzőzik megint nagyon sokáig, majd ismét nem engedi a mentést. A mobil nem is indult újra egyszer sem. A driverek oké, felismeri a mobilt, előszörre az eszközillesztők telepítése is sikerült. Bal oldalt a kis ablakocska sárga, nem kék, mint a leírásban. Van valami ötletetek? Addig megpróbálom másik verziójú progival, bár azt írták, eheu a procihoz ez jó.
A build propra miért kell nyomni? Az mire való? -
ivatti10
aktív tag
Erre gondoltam, hogy Flashtoolos visszaállításhoz nem kell a bekapcsolt állapot. A Factory mode teljesen eltűnt, a recovery csak minden kb 20-adik indításra hajlandó munkába állni. Usererrort nem feltételezek, annyira óvatosan kezelte a gazdája, a rendszerfájlokhoz biztosan nem fért hozzá. Én is azt tervezem, hogy a gyári recoveryt visszatéve már szervízképes állapotban lesz. Igaz, rootolva is volt, de ha nem tudják életre kelteni, talán nem is észlelhetik. Persze a legjobb lenne, ha működne, mert a szervizelési idejükről nagyon rossz hírek keringenek. Ritka segítőkész, gyorsreagálású ez a topik, gratulálok hozzá, elsősorban Neked! :-) Ha mégis jutok valamire, megosztom a tapasztalatokat. Köszönöm!
-
ivatti10
aktív tag
Igen, data, mindhárom megvolt többször is, de wipe cache semmi változás. Ha kikapcsolva kezdem tölteni, akkor is bekapcsol, és újraindul folyamatosan. Állítólag olyan jelenség előzte meg mindezt, hogy szétesett a kép, mint amikor a műholdas vétel bekockásodik. Igaz, a visszaállításhoz nem kell bekapcsolni. Az is fura, hogy a factory mód eltűnt, és a recoveryben indításnál csak újraindul, maga a recovery mód nagyon ritkán jön elő. Oké, köszönöm a gyors választ, csak holnap tudom mindezt lebonyolítani, úgy, ahogy javasoltad. Köszi még egyszer!
-
Ágica.21
csendes tag
-
okmaci
csendes tag
Köszi. Megnéztem az md5 fájlt és igazad van, nincs benne a scatterekhez tartozó ellenőrző összeg. Kicsit furcsa és logikátlan számomra, hiszen közvetlen backup után próbáltam előkészíteni a flashtoolnak a fájlokat és emlékeim szerint nem volt semmi hibaüzenet a logban a backup során. Akkor meg miért keresi ott, ha pár perccel előtte nem hozta létre?! Na mindegy, van időm, nyomok még egy backupot és megnézem, most mit mond.
-
ratracerbalu
csendes tag
szia Cappa , kősz az eddigi, fáradtságodat, a wifi inditásnál, ugyan ki irja NWRAM WARNING... de attól megy a wifi, viszont imei érvénytelen, a nagy vicc pedig az hogy FACTORY MODE ban pedig szoft . verzio azonositásnál, ott tündököl a két korrekt imei szám, hát ettől dobta az agyam az ékszijjat, sz.tem holnap szerviz, ez már túl sok, nem tudom ha van ötlteted, mit lehet vele csinálni, falazáson kivül . vagy belül?
-
ratracerbalu
csendes tag
szia Cappa , a blogodban lévő leirás alapján, a protect-s rendben van ,lost+found , md van benne, viszont, wi fi csatlakozásnál, azt irja
WRAM WARNING ERROR=0x10..., próbáltam hex editorral ujra írni a mac címet, de kapufa ,tényleg nem tudom,mi lesz ebből a telóból, előre is köszönöm
-
ratracerbalu
csendes tag
http://data.hu/get/7765491/nodl_protect_s.ext4.tar
http://data.hu/get/7765492/files.md5
http://data.hu/get/7765494/userdata_nvram_only.tar
http://data.hu/get/7765495/nvram.bin
http://data.hu/get/7765496/secro.img
http://data.hu/get/7765497/nodl_protect_s.ext4.imgezer bocsánat ,ez eddig fel se tünt, hogy nem küldtem semmi linket
-
ratracerbalu
csendes tag
ja igen megint csak zavaros mert nem irtam , hogy a egész listát,probáltam ,ahogy a backup volt,azt nem engedte, csak ha regisztrálok, meg tette regisztráltam , de nem engedett azonnal belépni, valami okból nagyon későn kapom meg az üeneteidet, ,de az e maileket is , a gépem hibája , elnézést szeretnék kérni, ezért a akadozó eljárásért, ezt a gépet is rendbe kellene szedjem , ha lesz majd rá idő, de addig is kösönöm, a fáradozásodat
-
ratracerbalu
csendes tag
láttam van itt egy hasonló cipőben járó kolléga, a neki adott linkek alapján jőttem rá hogy az usb driver sem , meg a flashelés módja se volt jó nálam , de hálás kőszőnetem, most már vissza tért bele a lélek, igaz hogy nem ismeri fel a sim kártyát, gondolom az imei szám miatt
nagyon köszönöm
-
ratracerbalu
csendes tag
szóval az a bajom , hogy próbáltam azt a cwm et felrakni, de nem sikerült, próbáltam a v109 umi romot flashelni, a piros oszlop végiment , ill. progres bar, és kellett volna induljon a sárga, nem indult , bocs a zavart irásért, de már nagyon kinlodás ez a az umi historia,.
probáltam sd kártyáról telepiteni romot, a gyári romot , ((instalation aborted) lette a vége -
ratracerbalu
csendes tag
v2.5.3 mtkdt vel vannak ezek az eredmények , én pedig nem állok a helyzet magaslatán, probáltam az áltlad készitett romot, flashelni, az este , az angol flash tool leirás alapján, de ahogy vissza tettem az aksit azonnal indult a telo, recovery ben, viszont a piros progress bar végig ment 100% ig , a sárga viszont nem indult , pedig az idő számlálója, alapján 570 perc nél voltunk, igaz reggel is lett , időkőzben semmi nem tőrtént
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest